Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48069
Başlık: Удосконалення конструкції шнекового преса для виробництва макаронних виробів марки МАКМА-40
Diğer Başlıklar: Improvement of the design of the screw press for the production of pasta of the MAKMA-40 brand
Yazarlar: Шкробтак, Дмитро Миколайович
Affiliation: ТНТУ
Bibliographic description (Ukraine): Шкробтак Д.М. Удосконалення конструкції шнекового преса для виробництва макаронних виробів марки МАКМА-40 : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 133 — галузеве машинобудування / наук. кер. В.Я. Ворощук. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя , 2024. 81 с.
Yayın Tarihi: Ara-2024
Submitted date: Ara-2024
Date of entry: 28-Oca-2025
Yayıncı: ТНТУ
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ
Supervisor: Ворощук, Віктор Ярославович
UDC: 637
Anahtar kelimeler: 133
галузеве машинобудування
гайка
макарони
Page range: 81
Özet: Автор кваліфікаційної роботи – Шкробтак Дмитро Миколайович Тема кваліфікаційної роботи: Удосконалення конструкції шнекового преса для виробництва макаронних виробів марки МАКМА-40. Кваліфікаційна робота виконана у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя в 2024 році Структура кваліфікаційної роботи складається із розрахунково пояснювальної записки об’ємом 81 сторінка та графічної частини обсягом 7 листів А1. Запропоновано заходи щодо удосконалення конструкції конструкції шнекового преса для виробництва макаронних виробів марки МАКМА-40, зокрема встановлення шнека з більшим кутом профілю витка та заміна гайки на конструкцію різбірного типу з пластиковими змінними фільєрами.
Açıklama: огляд обладнання для випресовування макаронів; структурний та кінематичний аналіз преса для макаронних виробів; конструктивний розрахунок шнека преса для макаронних виробів; розроблення технічного рішення щодо гайки різбірного типу з пластиковими змінними фільєрами; розробка та дослідження 3d моделей полегшених гайок різбірного типу з пластиковими змінними фільєрами; аналіз результатів дослідження розробленої моделі; пропозиції щодо охорони праці і безпеки в надзвичайних ситуаціях. Ключові слова: гайка, макарони, фільєри, тісто, прес.
Content: 1. Аналіз сучасного стану обладнання для пресування макаронів, вибір та обґрунтування напрямків дослідження. 2. Підбір засобів, методів та методик досліджень. 3. Заходи з модернізації шнекового преса для виробництва макаронних виробів марки МАКМА-40. 4. Моделювання і дослідження гайики матриці шнекового преса для виробництва макаронних виробів марки МАКМА-40. 5. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях. 5.1. Розроблення заходів з охорони праці і техніки безпеки. 5.2. Безпека у надзвичайних ситуаціях. Висновки
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48069
Copyright owner: © Шкробтак Д.М., 2024
References (Ukraine): 1. Крупа, В. В. Кваліфікаційна робота магістра: структура, вимоги до виконання та захист: методичні рекомендації для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Галузеве машинобудування» зі спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» галузі знань 13 «Механічна інженерія» для здобувачів всіх форм здобуття освіти / В. В. Крупа та ін. – Тернопіль: ТНТУ, 2023. – 66 с.
2. Шкробтак, Д. Роль PDM систем у харчовому машинобудуванні. Матеріали VІI Міжнародної студентської науково-технічної конференції. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, 2024. С. 290.
3. Самойчук, К. О. Технологічне обладнання хлібопекарської і макаронної галузі / К. О. Самойчук та ін. – Мелітополь: Видавничий будинок ММД, 2021. – 372 с.
4. Лисовенко, О. Т. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв / О. Т. Лисовенко та ін. – Київ: Наукова думка, 2000. – 283 с.
5. Черевко, О. І. Технологічне обладнання малих харчових та переробних виробництв. Частина 3. Технологічне обладнання малих хлібопекарських і макаронних виробництв: навчальний посібник / О. І. Черевко та ін. – Харків: Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2013. – 96 с.
6. Гвоздєв, О. В. Машини та обладнання хлібопекарського виробництва: підручник / О. В. Гвоздєв, Ф. Ю. Ялпачик, В. О. Олексієнко. – Мелітополь: ТОВ «Видавничий будинок ММД», 2010. – 312 с.
7. Грищенко, І. М. Основи наукових досліджень / І. М. Грищенко, О. М. Григоренко, В. А. Борисейко. – Київ: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2001. – 124 с.
8. Білуха, М. Т. Методологія наукових досліджень / М. Т. Білуха. – Київ: АБУ, 2002. – 480 с.
9. Weber, M. SolidWorks Simulation 2017 Black Book / M. Weber, G. Verma. – CADCAMCAE Works, 2016. – 362 p.
10. Ворощук, В. Я. Інжиніринг та 3D моделювання в середовищі SolidWorks: навч. посіб. / В. Я. Ворощук, Т. М. Вітенько. – Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2023. – 164 с.
11. Паска, М. З. Інноваційний інженірінг: навч.-метод. посіб. / М. З. Паска та ін. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2016. – 82 с.
12. Kurowski, P. M. Engineering Analysis with SolidWorks Simulation 2018 / P. M. Kurowski. – USA: SDC Publications, 2018. – 597 p.
13. Systemes, D. Theoretical Manual SolidWorks Simulation / D. Systemes. – Dassault Systemes, 2015. – 114 p.
14. Петько, В. Ф. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В. Ф. Петько та ін. – Київ: Центр учбової літератури, 2007. – 432 с.
15. Рогатинський, Р. М. Механiко-технологiчнi основи взаємодії шнекових робочих органів з сировиною сільськогосподарського виробництва / Р. М. Рогатинський. – Київ, 1997. – 425 с.
16. Гевко, Б. М. Механізми з гвинтовими пристроями / Б. М. Гевко та ін. – Львів: Світ, 1993. – 208 с.
17. Закалов, О. В. Розрахунок типових робочих органів технологічного обладнання харчових виробництв / О. В. Закалов, А. І. Бортник. – Тернопіль: Видавництво ТДТУ, 2005. – 105 с.
18. Мирончук, В. Г. Розрахунки обладнання підприємств переробної і харчової промисловості: навчальний посібник / В. Г. Мирончук та ін. – Вінниця: Нова книга, 2004. – 228 с.
19. Кіркач, Н. Ф. Розрахунки і проектування деталей машини / Н. Ф. Кіркач, Р. А. Баласанян. – Харків: Основа, 1991. – 275 с.
20. Павлище, В. Т. Основи конструювання та розрахунок деталей машин / В. Т. Павлище та ін. – Київ: Вища школа, 1993. – 556 с.
21. Супрунчук, В. К. Ремонт обладнання підприємств по переробці сільськогосподарської продукції / В. К. Супрунчук та ін. – Київ: Урожай, 1992. – 176 с.
22. Ялпачик, В. Ф. Монтаж, експлуатація і ремонт машин та обладнання переробних підприємств / В. Ф. Ялпачик та ін. – Мелітополь: Таврійський державний агротехнологічний університет, 2014. – 235 с.
23. Рурський, П. В. Монтаж, ремонт, наладка обладнання харчових виробництв / П. В. Рурський та ін. – Харків, 2001. – 230 с.
24. Пчелінцев, В. О. Механічні властивості та конструкційна міцність матеріалів: навч. посіб. / В. О. Пчелінцев, А. І. Дегула. – Суми: СумДУ, 2012. – 247 с.
25. Вітенько, Т. М. Сучасні підходи до конструювання і моделювання робочих органів технологічного обладнання харчових виробництв / Т. М. Вітенько, В. Я. Ворощук. Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності: третя міжнародна науково-практична конференція, 4–6 вересня 2019 р. / під ред. Дейниченко Г. В. – ХДУХТ, 2019. – С. 108–109.
26. Lombard, M. Mastering SolidWorks / M. Lombard. – Sybex, 2019. – 1219 p.
27. Keska, P. SolidWorks 2021: Part Modeling, Assemblies, and Drawings / P. Keska. – CADvantage, 2021. – 1586 p.
27. Keska, P. SolidWorks 2021: Part Modeling, Assemblies, and Drawings / P. Keska. – CADvantage, 2021. – 1586 p.
28. Petrova, R. V. Introduction to Static Analysis Using SolidWorks Simulation / R. V. Petrova. – CRC Press, 2015. – 348
29. Грибан, В. Г. Охорона праці: навчальний посібник / В. Г. Грибан, О. В. Негодченко. – Київ: Центр учбової літератури, 2009. – 280 с.
30. Ткачук, К. Н. Основи охорони праці: підручник / К. Н. Ткачук та ін. – 2-ге вид. – Київ: Основа, 2006. – 448 с. (Зверніть увагу на скорочення "вид." замість "ed." та дефіс між "2" та "ге")
31. Стручок, В. С. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання / В. С. Стручок. – Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. – 156 с.
32. Березуцький, В. В. Безпека життєдіяльності: навчальний посібник / за ред. В. В. Березуцького. – Харків: Факт, 2005. – 384 с. (Зверніть увагу на формулювання "за ред." для позначення редактора)
Content type: Master Thesis
Koleksiyonlarda Görünür:133 — галузеве машинобудування

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
КРМ Шкробтак_МОм-61.pdf5,04 MBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları