Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47611
Назва: | Evaluation of the organization's human resource potential (LLC "Silpo-Food" as a case study) |
Інші назви: | Оцінювання кадрового потенціалу організації, на прикладі ТОВ «Сільпо-Фуд» |
Автори: | Нгойі, Нгойі Бодрі Ngoyi, Ngoyi Baudry |
Приналежність: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя Ternopil Ivan Puluj National Technical University |
Бібліографічний опис: | Нгойі Н.Б. Оцінювання кадрового потенціалу організації, на прикладі ТОВ "Сільпо-Фуд" : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 073 - менеджмент / наук. кер. І.В. Луциків. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 67 с. |
Bibliographic description: | Ngoyi N. B. Evaluation of the organization's human resource potential (LLC "Silpo-Food" as a case study) : work for a bachelor's degree : spec. 073 - management / scientific supervisor I. Lutsykiv. Ternopil : Ternopil Ivan Puluj National Technical University, 2025. 67 p. |
Дата публікації: | 24-січ-2025 |
Дата внесення: | 24-січ-2025 |
Видавництво: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Науковий керівник: | Луциків, Іванна Василівна Lutsykiv, Ivanna |
Члени комітету: | Федишин, Ірина Богданівна Fedyshyn, Iryna |
УДК: | 338.431.84 |
Теми: | кадровий потенціал менеджмент управління персоналом стиль управління організаційна структура human resource potential personnel management management management style organizational structure |
Короткий огляд (реферат): | Метою роботи є дослідження теоретичних та практичних засад управління персоналом ТОВ «Сільпо-Фуд». Об'єкт дослідження ‒ кадровий потенціал організації.
Предмет дослідження - управління персоналом ТОВ «Сільпо-Фуд». Практичне значення результатів роботи полягає у розробленні пропозицій щодо посилення кадрового потенціалу ТОВ «Сільпо-Фуд». Методи дослідження – економіко-статистичного, системного та порівняльного аналізу, метод експертного опитування, діалектичного пізнання, економічного синтезу. The aim of the Bachelor’s paper is to study the theoretical and practical principles of personnel management at LLC "Silpo-Food". The object of research is the human resource potential of the organization. The subject of research is a personnel management at LLC "Silpo-Food". The practical significance of the results lies in the development of proposals to strengthen the human resource potential of LLC "Silpo-Food". The results are obtained with the following research methods: economic-statistical, system and comparative analysis, expert survey method, dialectical cognition, and economic synthesis. |
Опис: | Organizational human potential is the aggregate of resources, skills, knowledge, experience, and capabilities possessed by an organization's personnel that can be utilized to achieve the company's strategic goals. This concept encompasses various aspects, including employee skills and competencies, experience and knowledge, leadership qualities and development potential, motivation and dedication, flexibility and adaptability, organizational culture development, and talent management potential. LLC 'Silpo-Food' is one of the largest grocery store chains in Ukraine, offering a diverse range of food products, household goods, and other everyday items. The company actively develops, implements new technologies and strategies to improve customer service, expand its store network, and enhance product assortments. |
Зміст: | Introduction. Chapter I. Labor resources as an important factor of enterprise activity. 1.1 Enterprise personnel classification, structure. 1.2 Methods for assessing the efficiency of labor resource utilization at the enterprise. Chapter 2. Comprehensive description of LLC "Silpo-Food". 2.1 General description of LLC "Silpo-Food". 2.2 Analysis of the indicators of production and economic activity and personnel potential of LLC 'Silpo-Food'. Chapter 3. Mechanism of improving management style at LLC "Silpo-Food". 3.1 Implementation of the functional analysis management system. 3.2 Modernization of the management structure of LLC "Silpo-Food" and economic justification of feasibility. Chapter 4. Safety of activities, fundamentals of labor protection. 4.1 Procedure for providing first aid to victims of sudden cardiac arrest. 4.2 The influence of color on improving working conditions and increasing productivity. Conclusions. References. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47611 |
Власник авторського права: | "© Ngoyi Ngoyi Baudry, 2025" |
Перелік літератури: | 1. Abano, B., & Jha, R.K. (2012) Organizational Role Stress Among Public and Private Employees. The Lahore Journal of Business. 1 (1), 23-36. 2. Allen, M. R., & Wright, P. (2007). Strategic management and HRM. In P. Boxall, P. Purcell, & P. Wright (Eds.), The Oxford handbook of human resource management (pp. 88–107). United Kingdom: Oxford University Press. 3. A Handbook of Human Resource Management Practice David A DeCenzo, Stephen P. Rob-bins 8th ed. Fundamentals of Human Resource Management. 4. Amazon, A.C. (2006), Distinguishing the Effects of Functional and Dysfunctional Conflict on Strategies Decision-making: Resolving a Paradox for Top Management Groups. Academy of Management Journal, 39, 123-148. 5. Benjamin Schneider, Karen Barbera. The Oxford Handbook of Organizational Climate and Culture. Oxford University Press, 2014. 753 p. 6. Boselie, P., Dietz, G. (2003) Commonalities and Contradictions in Research on Human Resource Management and Performance. Paper presented at the Academy of Management Seattle, 2003. 7. Boxall, P., Purcell, J. (2003) Strategy and Human Resource Management. Palgrave. Brown, D. (2003) A capital idea. People Management, 26 June. Р. 42–46. 8. Datta, D. K., Guthrie, J. P., & Wright, P. M. (2005). Human resource strategy and labor productivity: Does industry matter? Academy of Management Journal, 46 (1). Р. 135–145. 9. Diane Arthur Fundamentals of Human Resources Management. Amacom; 4th edition (January 1, 2004). 256 p. 10. Fairbrother K, Warn J. Workplace dimensions, stress and job satisfaction. Journal of Managerial Psychology [Internet]. 2003 Feb 1;18(1):8–21. Available from: https://doi.org/10.1108/02683940310459565 11. Gary Dessler. Human Resource Management. Pearson Higher Education, 2016. 720 р. 12. Ramsay J. The resource based perspective, rents, and purchasing’s contribution to sustainable competitive advantage. Journal of Supply Chain Management [Internet]. 2001 Jun 1;37(2):38–47. Available from: https://doi.org/10.1111/j.1745-493x.2001.tb00104.x 13. Raymond A. Noe [et al.]. 2nd ed. Fundamentals of Human Resource Management [McGraw-Hill/Irwin]. Michael Armstrong. 7 ed. 14. Laurie Mullins. Management & Organisational Behaviour. 11 th Ed. Person education limited, 2016. 681 p. 15. Mats Alvesson, Stefan Sveningsson. Changing Organizational Culture: Cultural Change Work in Progress. 2nd Ed., 2015. 219 p. 16. Maxwell John C. The Leadership Handbook: 26 Critical Lessons Every Leader Needs, HarperCollins Leadership, 2015. 272 p. 17. New York: Oxford University Press. Bloisi, W., Cook, C.W., & Hunsaker, P. L. (2007) Management and Organizational Behavior. 18. Ozgur Demirtas, Mustafa Karaca. A Handbook of Leadership Styles. Cambridge Scholars Publishing, 2020. 452 p. 19. Principles of management. Rice University. OpenStax, 2019. 664 p. 20. Schermerhorn, John R. Management, 3rd ed. John Wiley & Sons Canada, 2014. 622 р 21. Scott, W. Richard. Organizations and Organizing: Rational, Natural, and Open Systems Perspectives. Taylor and Francis, 2015. 464 p. 22. Stewart Clegg, Martin Kornberger, Tyrone Pitsis. Managing and Organizations: An Introduction to Theory and Practice. 4th Ed. SAGE Publications LTD, 2015. 712 p. 23. Thomas MN. Attention management: How to Create Success and Gain Productivity - Every Day. Simple Truths; 2019. 24. Updated: Modern Leadership for Modern Local Government / prepared by Council of Europe Centre of Expertise for Local Government Reform in cooperation with John Jackson, CoE expert, UK. 2015. 414 p. 25. Verma V. CONFLICT MANAGEMENT - From the Project Management Institute Project Management Handbook, Ed: - Studocu [Internet]. Studocu. 1998. Available from: https://www.studocu.com/row/document/kenyatta-university/business-strategic-behaviour-and-leadership/confl-management-verma/851526 |
Тип вмісту: | Bachelor Thesis |
Розташовується у зібраннях: | 073 — Менеджмент (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Bachelor's thesis.pdf | 894,87 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора