Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
                
        
    
    http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47225| Název: | Вплив механізації виробництва сиру кисломолочного на втрати білку | 
| Autoři: | Паперняк, Роман Васильович Шинкарик, Марія Миколаївна Кравець, Олег Ігорович | 
| Affiliation: | ТНТУ | 
| Bibliographic description (Ukraine): | Паперняк Р.В. Вплив механізації виробництва сиру кисломолочного на втрати білку / Р.В. Паперняк, М.М. Шинкарик, О.І. Кравець // мат. Міжнародної науково-практичної конференції: «Біотехнології продовольчих продуктів: проблеми і перспективи» 10 грудня 2024 р. м. Київ : ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод». 2024. С.68-69. | 
| Datum vydání: | pro-2024 | 
| Submitted date: | led-2025 | 
| Date of entry: | 7-led-2025 | 
| Nakladatel: | ТНТУ | 
| Country (code): | UA | 
| Place of the edition/event: | ТНТУ | 
| UDC: | 637.3 | 
| Klíčová slova: | сир кисломолочний сироватка | 
| Page range: | 68-69 | 
| Abstrakt: | Метою роботи було встановлення чинників, які по ходу технологічного процесу впливають на втрату білку із молочною сироваткою. Контрольними точками технологічного процесу були: точки відведення сироватки із сировиготовлювача, насосу, перфорованої поверхні, охолоджувача та стрічкового транспортеру. | 
| Popis: | На даний час при виробництві сиру кисломолочного підприємства надають перевагу кислотному способу заквашування, інтенсифікації процесу синерезису шляхом підігріву, який на стадії утворення зерна піддається механізації і автоматизації, дозволяє підвищити продуктивність ліній та ефективно використовувати виробничі площі проте, одночасно з механізацією процесів зросли втрати білка зі сироваткою | 
| Content: | Механізація процесів виробництва сиру кисломолочного призводить до підвищених втрат сировини у вигляді дисперсних частинок білка (сирної пилюки). Тому навіть при невеликих об’ємах виробництва доцільно проводити очищення молочної сироватки від сирної пилюки. | 
| URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47225 | 
| Copyright owner: | © Паперняк Р.В., Шинкарик М.М., Кравець О.І. 2024 | 
| References (Ukraine): | Шинкарик М. М. Комплексний підхід до оцінки якості технологічного процесу виробництва сиру кисломолочного неперервним способом / М. М. Шинкарик, О.І. Кравець, Паперняк Р.В.// Зб. тез доп.  ХIV Міжнародної науково-практичної конференції Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем 23-24 травня 2024 р. м. Чернігів, 2024.  С. 310-312. Кравець О.І. Дослідження компресійно-фільтраційних властивостей казеїну-сирцю / О.І. Кравець, М.М. Шинкарик, В.І. Кравець, М.А. Стадницький // Таврійський науковий вісник. Технічні науки. №.4, 2024. С. 227-237 Improvement of environmental sustainability of milk processing enterprises / Oleh Kravets, Mariia Shynkaryk, Viktor Kravets // Scientific Journal of TNTU. — Tern.: TNTU, 2024. — Vol 114. — No 2. — P. 111–118. Орлюк Ю.Т. Реологічні особливості виробництва сиру / Ю.Т. Орлюк, М.М. Шинкарик, О.І. Кравець, М.Р. Коневич / Збірник наукових праць «Продовольчі ресурси» № 10. 2018р. С. 226-231 Кравець О.І. Відділення білкової дисперсної фази від сироватки як шлях економії сировини та підвищення екологічної безпеки / О.І. Кравець, М.М. Шинкарик // Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету. №8. 2011. С.13-16 Shynkaryk М. Mathematical modelling of the separation of suspension process on the filter with selt-purifier filter element / M. Shynkaryk, O. Kravets / Ukrainian Food Journal. № 1. 2016. P. 135-143. Шинкарик М.М. Вдосконалення лінії очистки сироватки / М.М. Шинкарик, В.Г. Юкало, О.І. Кравець // Вісник ТДТУ. – 2005. – № 2. – С. 192-196. | 
| Content type: | Conference Abstract | 
| Vyskytuje se v kolekcích: | Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій | 
Soubory připojené k záznamu:
| Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
|---|---|---|---|---|
| Паперняк_Тези.pdf | Тези | 169,62 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít | 
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.
Nástroje administrátora
            	