Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47225
Název: | Вплив механізації виробництва сиру кисломолочного на втрати білку |
Autoři: | Паперняк, Роман Васильович Шинкарик, Марія Миколаївна Кравець, Олег Ігорович |
Affiliation: | ТНТУ |
Bibliographic description (Ukraine): | Паперняк Р.В. Вплив механізації виробництва сиру кисломолочного на втрати білку / Р.В. Паперняк, М.М. Шинкарик, О.І. Кравець // мат. Міжнародної науково-практичної конференції: «Біотехнології продовольчих продуктів: проблеми і перспективи» 10 грудня 2024 р. м. Київ : ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод». 2024. С.68-69. |
Datum vydání: | pro-2024 |
Submitted date: | led-2025 |
Date of entry: | 7-led-2025 |
Nakladatel: | ТНТУ |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | ТНТУ |
UDC: | 637.3 |
Klíčová slova: | сир кисломолочний сироватка |
Page range: | 68-69 |
Abstrakt: | Метою роботи було встановлення чинників, які по ходу технологічного процесу впливають на втрату білку із молочною сироваткою. Контрольними точками технологічного процесу були: точки відведення сироватки із сировиготовлювача, насосу, перфорованої поверхні, охолоджувача та стрічкового транспортеру. |
Popis: | На даний час при виробництві сиру кисломолочного підприємства надають перевагу кислотному способу заквашування, інтенсифікації процесу синерезису шляхом підігріву, який на стадії утворення зерна піддається механізації і автоматизації, дозволяє підвищити продуктивність ліній та ефективно використовувати виробничі площі проте, одночасно з механізацією процесів зросли втрати білка зі сироваткою |
Content: | Механізація процесів виробництва сиру кисломолочного призводить до підвищених втрат сировини у вигляді дисперсних частинок білка (сирної пилюки). Тому навіть при невеликих об’ємах виробництва доцільно проводити очищення молочної сироватки від сирної пилюки. |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47225 |
Copyright owner: | © Паперняк Р.В., Шинкарик М.М., Кравець О.І. 2024 |
References (Ukraine): | Шинкарик М. М. Комплексний підхід до оцінки якості технологічного процесу виробництва сиру кисломолочного неперервним способом / М. М. Шинкарик, О.І. Кравець, Паперняк Р.В.// Зб. тез доп. ХIV Міжнародної науково-практичної конференції Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем 23-24 травня 2024 р. м. Чернігів, 2024. С. 310-312. Кравець О.І. Дослідження компресійно-фільтраційних властивостей казеїну-сирцю / О.І. Кравець, М.М. Шинкарик, В.І. Кравець, М.А. Стадницький // Таврійський науковий вісник. Технічні науки. №.4, 2024. С. 227-237 Improvement of environmental sustainability of milk processing enterprises / Oleh Kravets, Mariia Shynkaryk, Viktor Kravets // Scientific Journal of TNTU. — Tern.: TNTU, 2024. — Vol 114. — No 2. — P. 111–118. Орлюк Ю.Т. Реологічні особливості виробництва сиру / Ю.Т. Орлюк, М.М. Шинкарик, О.І. Кравець, М.Р. Коневич / Збірник наукових праць «Продовольчі ресурси» № 10. 2018р. С. 226-231 Кравець О.І. Відділення білкової дисперсної фази від сироватки як шлях економії сировини та підвищення екологічної безпеки / О.І. Кравець, М.М. Шинкарик // Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету. №8. 2011. С.13-16 Shynkaryk М. Mathematical modelling of the separation of suspension process on the filter with selt-purifier filter element / M. Shynkaryk, O. Kravets / Ukrainian Food Journal. № 1. 2016. P. 135-143. Шинкарик М.М. Вдосконалення лінії очистки сироватки / М.М. Шинкарик, В.Г. Юкало, О.І. Кравець // Вісник ТДТУ. – 2005. – № 2. – С. 192-196. |
Content type: | Conference Abstract |
Vyskytuje se v kolekcích: | Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Паперняк_Тези.pdf | Тези | 169,62 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.
Nástroje administrátora