Veuillez utiliser cette adresse pour citer ce document : http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47029
Titre: Переробка та використання молочної сироватки як фактор сталого розвитку молокопереробної галузі
Autre(s) titre(s): Processing and use of milk whey as a factor of sustainable development of the dairy industry
Auteur(s): Шимків, Олександр Степанович
Affiliation: ТНТУ
Bibliographic description (Ukraine): Шимків О.С. Переробка та використання молочної сироватки як фактор сталого розвитку молокопереробної галузі. Збірник тез XІIІ Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених та студентів. ТНТУ. 348 с.
Date de publication: déc-2024
Submitted date: jan-2025
Date of entry: 2-jan-2025
Editeur: ТНТУ
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ
Supervisor: Кравець, Олег Ігорович
UDC: 637.3
Mots-clés: молочна сироватка
переробка
сталий розвиток
Page range: 348
Résumé: Молочна сироватка є складовою частиною молока та отримується при виробництві таких продуктів як сир кисломолочний, твердий сир та казеїн (харчовий та технічний). При виробництві вказаних продуктів у сироватку переходить до 6% сухих речовин із 12-13% наявних в молоці, тому вона володіє високою харчовою та біологічною цінністю. Сталий розвиток молочної галузі потребує підвищення ефективності виробництва, в першу чергу це стосується ресурсозбереження, так як затрати на сировину досягають 80% собівартості молочних продуктів.
URI/URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47029
Copyright owner: © Шимків О.С.
References (Ukraine): 1. Шинкарик, М., Юкало, В. Г., & Кравець, О. (2005). Вдосконалення лінії очистки сироватки. Вісник Тернопільського державного технічного університету, 10(2), 192-196.
2. Шинкарик, М. М., Кравець, О. І., & Паперняк, Р. В. (2024). Комплексний підхід до оцінки якості технологічного процесу виробництва сиру кисломолочного неперервним способом.
3. Kravets, O., Shynkaryk, M., & Kravets, V. (2024). Improvement of environmental sustainability of milk processing enterprises. Вісник Тернопільського національного технічного університету, 114(2), 111-118.
4. Кравець, О. І., Шинкарик, М. М., Кравець, В. І., & Стадницький, М. А. (2024). Дослідження компресійно-фільтраційних властивостей казеїну-сирцю. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (4), 227-236.
5. Piddubnyi, V., Stadnyk, I., Kravets, O., Chahaida, A., Hushtan, T., Kahanets-Havrylko, L., ... & Rozbytska, T. (2023). Characteristics of mucous-forming polysaccharides extracted from flax seeds. Slovak Journal of Food Sciences/Potravinarstvo, 17(1).
6. Шинкарик, М. М., & Кравець, О. І. (2016). Mathematical modelling of the separation of suspension process on the filter with selt-purifier filter element. Ukrainian Food Journal, (1), 135-143.
7. Кравець, О., & Шинкарик, М. (2013). Регенерація фільтрувальної поверхні при очистці молочної сироватки. Ukrainian Food Journal is an, 4. 555-561.
8. Кравець, О. І., & Шинкарик, М. М. (2009). Дослідження впливу температури на процес очистки сироватки фільтруванням. №18. 201-206
9. Шинкарик, М. М., & Кравець, О. І. (2011). Аналіз гранулометричного складу сирної пилюки. Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій], (40 (2)), 266-269.
10. Shynkaryk, M., Voroshchuk, V., Kravets, O., Krupa, O., & Zvarych, N. (2023). Heat exchange in a chamber apparatus with a circulation circuit during cheese masses production. Вісник Тернопільського національного технічного університету, 108(4), 43-53.
Content type: Conference Abstract
Collection(s) :Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій

Fichier(s) constituant ce document :
Fichier Description TailleFormat 
Шимків.pdf194,67 kBAdobe PDFVoir/Ouvrir


Tous les documents dans DSpace sont protégés par copyright, avec tous droits réservés.

Outils d'administration