Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47029
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Кравець, Олег Ігорович | - |
dc.contributor.author | Шимків, Олександр Степанович | - |
dc.date.accessioned | 2025-01-02T22:24:07Z | - |
dc.date.available | 2025-01-02T22:24:07Z | - |
dc.date.issued | 2024-12 | - |
dc.date.submitted | 2025-01 | - |
dc.identifier.citation | Шимків О.С. Переробка та використання молочної сироватки як фактор сталого розвитку молокопереробної галузі. Збірник тез XІIІ Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених та студентів. ТНТУ. 348 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47029 | - |
dc.description.abstract | Молочна сироватка є складовою частиною молока та отримується при виробництві таких продуктів як сир кисломолочний, твердий сир та казеїн (харчовий та технічний). При виробництві вказаних продуктів у сироватку переходить до 6% сухих речовин із 12-13% наявних в молоці, тому вона володіє високою харчовою та біологічною цінністю. Сталий розвиток молочної галузі потребує підвищення ефективності виробництва, в першу чергу це стосується ресурсозбереження, так як затрати на сировину досягають 80% собівартості молочних продуктів. | uk_UA |
dc.format.extent | 348 | - |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | ТНТУ | uk_UA |
dc.subject | молочна сироватка | uk_UA |
dc.subject | переробка | uk_UA |
dc.subject | сталий розвиток | uk_UA |
dc.title | Переробка та використання молочної сироватки як фактор сталого розвитку молокопереробної галузі | uk_UA |
dc.title.alternative | Processing and use of milk whey as a factor of sustainable development of the dairy industry | uk_UA |
dc.type | Conference Abstract | uk_UA |
dc.rights.holder | © Шимків О.С. | uk_UA |
dc.coverage.placename | ТНТУ | uk_UA |
dc.subject.udc | 637.3 | uk_UA |
dc.relation.references | 1. Шинкарик, М., Юкало, В. Г., & Кравець, О. (2005). Вдосконалення лінії очистки сироватки. Вісник Тернопільського державного технічного університету, 10(2), 192-196. | uk_UA |
dc.relation.references | 2. Шинкарик, М. М., Кравець, О. І., & Паперняк, Р. В. (2024). Комплексний підхід до оцінки якості технологічного процесу виробництва сиру кисломолочного неперервним способом. | uk_UA |
dc.relation.references | 3. Kravets, O., Shynkaryk, M., & Kravets, V. (2024). Improvement of environmental sustainability of milk processing enterprises. Вісник Тернопільського національного технічного університету, 114(2), 111-118. | uk_UA |
dc.relation.references | 4. Кравець, О. І., Шинкарик, М. М., Кравець, В. І., & Стадницький, М. А. (2024). Дослідження компресійно-фільтраційних властивостей казеїну-сирцю. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (4), 227-236. | uk_UA |
dc.relation.references | 5. Piddubnyi, V., Stadnyk, I., Kravets, O., Chahaida, A., Hushtan, T., Kahanets-Havrylko, L., ... & Rozbytska, T. (2023). Characteristics of mucous-forming polysaccharides extracted from flax seeds. Slovak Journal of Food Sciences/Potravinarstvo, 17(1). | uk_UA |
dc.relation.references | 6. Шинкарик, М. М., & Кравець, О. І. (2016). Mathematical modelling of the separation of suspension process on the filter with selt-purifier filter element. Ukrainian Food Journal, (1), 135-143. | uk_UA |
dc.relation.references | 7. Кравець, О., & Шинкарик, М. (2013). Регенерація фільтрувальної поверхні при очистці молочної сироватки. Ukrainian Food Journal is an, 4. 555-561. | uk_UA |
dc.relation.references | 8. Кравець, О. І., & Шинкарик, М. М. (2009). Дослідження впливу температури на процес очистки сироватки фільтруванням. №18. 201-206 | uk_UA |
dc.relation.references | 9. Шинкарик, М. М., & Кравець, О. І. (2011). Аналіз гранулометричного складу сирної пилюки. Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій], (40 (2)), 266-269. | uk_UA |
dc.relation.references | 10. Shynkaryk, M., Voroshchuk, V., Kravets, O., Krupa, O., & Zvarych, N. (2023). Heat exchange in a chamber apparatus with a circulation circuit during cheese masses production. Вісник Тернопільського національного технічного університету, 108(4), 43-53. | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | ТНТУ | uk_UA |
dc.coverage.country | UA | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Шимків.pdf | 194,67 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора