Please use this identifier to cite or link to this item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47003
Title: Підвищення інклюзивності та екологічної безпеки індустрії туризму
Authors: Шерстюк, Роман
Паляниця, Віктор
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Шерстюк Р., Паляниця В. Підвищення інклюзивності та екологічної безпеки індустрії туризму / Шерстюк Р., Паляниця В. // Охорона культурної спадщини як невід’ємний елемент сталого розвитку суспільства : матеріали науковоЇ конф., [Збараж], 16—17 трав. 2024 р. / НЗ «Замки Тернопілля». — Збараж, 2024. — С. 210—213.
Bibliographic reference (2015): Шерстюк Р., Паляниця В. Підвищення інклюзивності та екологічної безпеки індустрії туризму. Охорона культурної спадщини як невід’ємний елемент сталого розвитку суспільства : матеріали науковоЇ конф., м. Збараж, 16—17 трав. 2024 р. м. Збараж, НЗ «Замки Тернопілля», 2024. С. 210-213.
Conference/Event: Охорона культурної спадщини як невід’ємний елемент сталого розвитку суспільства
Issue Date: Mei-2024
Date of entry: 2-Jan-2025
Publisher: НЗ «Замки Тернопілля»
Country (code): UA
Place of the edition/event: м. Збараж
ORCID Id: 0000-0001-6253-9421
UDC: 929
BBK: 83-3(4Укр.)
Keywords: індустрія туризму
трансформація
цифровізація
екологічна безпека
інклюзивність
Page range: 210-213
4
Start page: 210
End page: 213
Abstract: Стаття присвячена актуальним питанням підвищення інклюзивності та екологічної безпеки індустрії туризму. Висвітлено пріоритетні сфери в контексті відновлення та розвитку туристичної галузі. Доведено, що туристичному сектору необхідно активізувати свої зусилля з метою створення нових моделей, які сприяють розвитку партнерських відносин, ставлять на перше місце інтереси населення приймаючих країн, просувають науково обґрунтовану політику та спрямовують інвестиції на розвиток вуглецево-нейтральних технологій та здійснення діяльності, яка не призводить до викидів вуглецю в атмосферу. Дано рекомендації, реалізація яких сприятиме ефективному розвитку індустрії туризму.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47003
References (Ukraine): 1. Островська Г. Й. Шерстюк Р. П., Кузь Т. І. Туризм на теренах Тернопільщини: сучасний стан та перспективи розвитку. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. Кропивницький: ЦНТУ, 2022. Вип. 8 (41). С. 139-147. https://doi.org/10.32515/2663-1636.2022.8(41).139-147.
2. Geir Moulson and Elaine Kurtenbach, «European tourism faces turbulence only weeks after restart», AP News, 27 July 2020. URL: https://apnews.com/e6509475a558831774f3697faf7396bc
3. International Network of Sust ainable Tourism. URL: http://insto.unwto.org
4. International Trade Centre, «Action Plan: Supporting small businesses through the COVID-19 crisis and towards the future». URL: http://www.intracen.org/covid19/15-Points-Action-Plan
5. Measuring the Sustainability of Tourism. 2020. URL: https://www.unwto.org/Measuring-Sustainability-Tourism
6. One Planet Network, URL: https://www.oneplanetnetwork.org
7. TOURISM 4 SDGs. URL: http://tourism4sdgs.org
8. UNWTO and UNEP, Tourism and the Sustainable Development Goals – Journey to 2030, 2017. URL: https://www.unwto.org/global/publication/tourism-and-sustainable-development-goals-journey-2030
9. UNWTO Tourism Data Dashboard. URL: https://www.unwto.org/unwto-tourism-dashboard
10. UNWTO, «Cultural Tourism & COVID-19», 2020. URL: https://www.unwto.org/cultural-tourism-covid-19
Content type: Proceedings Book
Appears in Collections:Наукові публікації працівників кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Теза Збараж 3.pdf437,64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools