Veuillez utiliser cette adresse pour citer ce document : http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46190
Titre: Розрахунок макаронного преса марки ПМ- 75 та розроблення технічних заходів з ремонту формуючого вузла
Autre(s) titre(s): Calculation of a pasta press brand PM-75 and development of technical measures for repairing the forming unit
Auteur(s): Фриз, Володимир Ярославович
Fryz, Volodymyr
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Bibliographic description (Ukraine): Фриз В.Я. Розрахунок макаронного преса марки ПМ-75 та розроблення технічних заходів з ремонту формуючого вузла : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 133 - галузеве машинобудування / наук. кер. Т.М. Вітенько. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 62 с.
Date de publication: 2024
Submitted date: 2024
Date of entry: 31-jui-2024
Editeur: ТНТУ
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ
Supervisor: Вітенько, Тетяна Миколаївна
Mots-clés: екструдер
макарон
виготовлення
експлуатація
розрахунок
extruder
pasta
operation
calculation
manufacturing
Page range: 62
Résumé: Фриз Володимир Ярославович. Розрахунок макаронного преса марки ПМ- 75 та розроблення технічних заходів з ремонту формуючого вузла. У кваліфікаційній роботі виконано аналіз сучасних конструкцій обладнання для формування макаронної сировини, виконано огляд літературних джерел. Зроблено структурний та кінематичний аналіз макаронного преса марки ПМ-75, проведено енергетичні і технологічні розрахунки, а також конструктивні розрахунки пресуючого вузла. Розроблено заходи з експлуатації макаронного преса. Складено схему і карту розбирання і збирання вузла формування макаронів. Розроблено технологічний маршрут механічної обробки корпуса формуючого вузла. Також запропоновано вирішення питань безпеки життєдіяльності та охорони праці. Ключові слова: екструдер, макарони, експлуатація, розрахунок, виготовлення
Description: У кваліфікаційній роботі виконано аналіз сучасних конструкцій обладнання для формування макаронної сировини, виконано огляд літературних джерел. Зроблено структурний та кінематичний аналіз макаронного преса марки ПМ-75, проведено енергетичні і технологічні розрахунки, а також конструктивні розрахунки пресуючого вузла.
Content: 1. Аналітична частина 2. Конструкторська частина 3. Технологічна частина 4. Безпека життєдіяльності та основи охорони праці 5 Висновки.
URI/URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46190
Copyright owner: © Фриз В.Я., 2024
References (Ukraine): 1. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв : підручник / О. Т. Лісовенко, О. А. Руденко-Грицюк, І. М. Литовченко та ін. ; за ред. О. Т. Лісовенка. – К. : Наукова думка, 2000. - 284 с.
2. Технологічне обладнання для виробництва виробів з борошна [Текст] : Навчальний посібник. Ч.1 : Хлібопекарське виробництво / Сухенко Ю.Г., Стадник І.Я., Василів В.П., Сухенко В.Ю. За ред.проф. Ю.Г.Сухенка. К. : ЦП ”КОМПРИНТ”, 2015, 388 с.
3. Черевко О.І., Михайлов В.М., Бабкіна І.В. та ін. Техніка харчових підприємств малого та середнього бізнесу. Лабораторний практикум. Навчальний посібник. — Харків: ХДУХТ, 2015. — 165 с.
4. Черевко О.І., Михайлов В.М., Бабкіна І.В., Ляшенко Б. В, Шевченко А.О., Михайлова С.В. Технологічне обладнання малих харчових та переробних виробництв. Частина 3. Технологічне обладнання малих хлібопекарських і макаронних виробництв. Навчальний посібник. У 3-х частинах. — Харків: Харківський дер. ун-т харчування та торгівлі, 2013. — 96 с.
5. Закалов О.В. Розрахунок типових робочих органів технологічного обладнання харчових виробництв / О.В. Закалов, А.І. Бортник.– Тернопіль : Видавництво ТДТУ, 2005.– 105 с.
6. Ковбашин В. І., Пік А. І. Інженерна графіка : навч. посіб. Тернопіль : Підруч. і посіб., 2023. 240 с.
7. Крупа В. В. Теорія технічних систем: особливості побудови, створення та розвитку : навч. посіб. Тернопіль : ФОП Осадця, 2023. 308 с.
8. Ворощук В.Я., Вітенько Т.М. «Інжиніринг та 3D моделювання в середовищі SolidWorks». Навчальний посібник. 2023. – 164 с.
9. Шанайда В. В. Пакет MathCAD в інженерних розрахунках : навч. посіб. Тернопіль : ТДТУ, 2001. 163 с.
10. Малежик І.Ф. Процеси та апарати харчових виробництв / І. Ф. Малежик. – К.: НУХТ, 2003. – 400 с.
11. Процеси та апарати харчових виробництв /А.М. Поперечний , О.І. Черевко ,В.Б. Гаркуша, Н.В. Кирпиченко.– К.: ЦУЛ, 2007.– 304с.
12. Кіркач Н.Ф., Баласанян Р.А. Розрахунки і проектування деталей машини. - Харьків. Основа, 1991.- 275с.
13. Павлище В.Т. Основи конструювання та розрахунок деталей машин.– К.: Вища школа, 1993.– 556с.
14. Григурко I.O., Брендуля М.Ф., Доценко С.М. Технологія машинобудування (дипломне проектування) Навчальний посібник. — Львів: Новий світ-2000, 2011. — 770 с.
15. Юрчишин І.І. Технологія машинобудування. Посібник-довідник для виконання кваліфікаційних робіт. Навч. посібник. — І.І. Юрчишин, Я.М. Литвиняк, І.Є. Грицай, М.Л. Кукляк, Я.М. Кусий, В.В. Ступницький, В.А. Яцюк, А.М. Кук, Є.М. Махоркін, В.П. Свізінський. — Львів: Львівська політехніка, 2009. — 528 с.
16. Одарченко М.С., Одарченко А.М., Степанов В.І., Черненко Я.М. Основи охорона праці. Харків: Стиль-Издат, 2017. — 334 с.
17. Березуцький В.В., Васьковець Л.А., Вершиніна Н.П. та ін. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. — За ред. проф. В.В. Березуцького. — Х.: Факт, 2005. — 384 с.
Content type: Bachelor Thesis
Collection(s) :133 — Галузеве машинобудування (бакалаври)

Fichier(s) constituant ce document :
Fichier Description TailleFormat 
Фриз КРБ.pdf2,21 MBAdobe PDFVoir/Ouvrir


Tous les documents dans DSpace sont protégés par copyright, avec tous droits réservés.

Outils d'administration