Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45929
Назва: | Вдосконалення стратегії ефективного просування та продажу продукту підприємств готельно-ресторанної сфери (на прикладі ресторану «Панорама») |
Інші назви: | Improvement of the efficient promotion and products sales strategy of the hotel and restaurant business companies (restaurant “Panorama” as a case study) |
Автори: | Савгіра, Анастасія Русланівна Savhira, Anastasiia |
Приналежність: | Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна |
Бібліографічний опис: | Савгіра А.Р. Вдосконалення стратегії ефективного просування та продажу продукту підприємств готельно-ресторанної сфери (на прикладі ресторану «Панорама») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. Г. Й. Островська. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 90 с. |
Дата публікації: | чер-2024 |
Дата подання: | чер-2024 |
Дата внесення: | 8-лип-2024 |
Видавництво: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Науковий керівник: | Островська, Галина Йосипівна Ostrovska, Halyna |
УДК: | 640.4 |
Теми: | індустрія гостинності ресторанне підприємство Інтернет-маркетинг digital-стратегія бізнес-модель цільова аудиторія ціннісна пропозиція інструменти просування ключові показники ефективності hospitality industry restaurant enterprise Internet marketing digital strategy business model target audience value proposition promotion tools key efficiency indicators |
Діапазон сторінок: | 1-90 |
Короткий огляд (реферат): | Савріга А.Р. Вдосконалення стратегії ефективного просування та
продажу продукту підприємств готельно-ресторанної сфери (на прикладі
ресторану «Панорама»)
Дослідження на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра за
спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Тернопільський
національний технічний університет імені Івана Пулюя. Тернопіль, 2024.
Висвітлено теоретичні аспекти Інтернет-маркетингу як інструменту
просування підприємства. Досліджено принципи розробки digital-стратегії
просування Інтернету. Розроблено ефективну схему побудови digital-стратегії
просування. Запропоновано алгоритм оцінки digital-стратегії підприємства.
Розглянуто особливості та інструменти digital-маркетингу ресторанного
бізнесу.
Проведено аналіз маркетингової стратегії розвитку ресторану
«Панорама». Оцінено фінансовий стан та фінансові результати ресторану
«Панорама». Побудовано бізнес-модель підприємства. Здійснено аналіз
цільової аудиторії та конкурентів. Сформульовано ціннісну пропозицію
просування послуг ресторану. Сформовано інструменти просування послуг
підприємства. Визначено порядок використання інструментів, бюджет та
терміни просування.
Проведено заходи щодо досягнення цілей стратегії просування ресторану
«Панорама». Модернізовано існуючий сайт для просування послуг ресторану.
Удосконалено існуючий обліковий запис аналізованого підприємства в
Instagram. Надано рекомендації щодо модернізації сайту доставки їжі ресторану
«Панорама». Savhira A.R. Improvement of the efficient promotion and products sales strategy of the hotel and restaurant business companies (restaurant “Panorama” as a case study) Research on the receipt of bachelor degree educational level on speciality 241 “Hotel and restaurant business”. Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University. Ternopil, 2024. The theoretical aspects of Internet marketing as a tool for promoting an enterprise are highlighted. The principles of developing a digital strategy for Internet promotion are investigated. An effective scheme for building a digital strategy for promotion is established. An algorithm for evaluating the digital strategy of an enterprise is proposed. The features and tools of digital marketing of the restaurant business are considered. The marketing strategy for the development of the restaurant “Panorama” is analyzed. The financial condition and financial results of the Panorama restaurant are evaluated. The business model of the enterprise is built. Target audience and competitors are analyzed. A value proposition for restaurant services promotion is formulated. Tools for promoting the company's services are developed. The procedure for using the tools, the budget, and the timing of the promotion are determined. Measures are taken to achieve the goals of the Panorama restaurant promotion strategy. The existing website is modernized to promote the restaurant's services. The existing Instagram account of the analyzed company is improved. Recommendations for modernization of the Panorama restaurant's food delivery website are provided. |
Зміст: | Зміст Перелік скорочень...6 Вступ…7 Розділ 1. Теоретичні основи інтернет-маркетингу як інструменту просування підприємства…10 1.1. Інтернет-маркетинг як інструмент просування…10 1.2. Етапи формування та алгоритм оцінки digital-стратегії підприємства…18 1.3. Особливості та інструменти Інтернет-маркетингу ресторанного бізнесу…29 Висновки розділу 1…34 Розділ 2. Аналіз внутрішнього й зовнішнього середовища та розробка маркетингової стратегії просування послуг ресторану «Панорама»…37 2.1. Характеристика підприємства та сфери його діяльності…37 2.2. Бізнес-модель підприємства…44 2.3. Аналіз цільової аудиторії та конкурентів ресторану Панорама»…47 2.4. Формування ціннісної пропозиції…51 Висновки до розділу 2…55 Розділ 3. Проведення заходів щодо досягнення цілей стратегії просування ресторану «Панорама»…56 3.1. Аналітика вихідного сайту…56 3.2. Модернізація сайту доставки їжі ресторану «Панорама»…61 3.3. Удосконалення облікового запису ресторану «Панорама» в Instagram……71 Висновки до розділу 3…77 Розділ 4. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці....78 4.1. Правові та організаційні питання забезпечення безпеки…78 4.2. Безпека життєдіяльності на підприємстві…80 Висновки до розділу 4…87 Висновки...88 Бібліографія...90 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45929 |
Власник авторського права: | © Савгіра А.Р., 2024 |
Перелік літератури: | 1. Березюк В.О. Інструментарій маркетингових комунікацій в інтернет середовищі: класифікація та специфіка використання. Ефективна економіка. 2021. № 4. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/4_2021/204.pdf. 2. Гадецька З. Оцінка ефективності застосування сучасних інтернет комунікацій та технологій цифрового маркетингу для оптимізації роботи підприємства. Економіка та суспільство. 2022. № 40. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1482/1428. 3. Недопако Н.М. Інструменти цифрового маркетингу: теоретичний аспект. Економіка. Менеджмент. Бізнес. 2020. № 2. С. 43–48. 4. Неміш Ю. Сучасні тенденції розвитку маркетингової діяльності підприємств в умовах цифрових трансформацій. Економіка та суспільство. 2022. № 40. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.-php/journal/- article/view/1488/1434. 5. Палеха Ю.І., Горбань Ю.І. Інформаційний бізнес: підручник. Київ: Ліра-К. 2021. 492 с. 6. Рябов І.Б., Шевкопляс І.М. Особливості та сучасні тенденції застосування системи digital-маркетингу на підприємстві. Ефективна економіка. 2020. № 12. URL: http://www.economy.nayka.-com.ua/pdf- /12_2020/95.pdf. 7. Храпкіна В., Брюшко Н. Сучасні тренди інтернет-маркетингу. – Економіка та суспільство. 2022. № 38. URL: https://economyandsociety.- in.ua/index.php/journal/article/view/1320/1275. 8. Янковець Т. Стратегічне управління цифровим маркетингом. Вісник КНТЕУ. 2022. № 5. С. 93-112. 9. Гарматюк О.В. Використання діджитал-маркетингу у комплексі просування. Економіка та суспільство. 2021. № 25. URL: https://economyand society.in.ua/index.php/journal/article/view/233/223 10. Божок А. Тенденції цифрового маркетингу: інструменти залучення споживачів. Проблеми і перспективи економіки та управління. 2021. № 1. С. 27- 32. URL: http://ppeu.stu.cn.ua/article/view/235944. 11. Виговський В.Г., Виговська О.А., Завалій Т.О., Пащенко О.П., Ткачук Г. Ю. Застосування інструментів інтернет-маркетингу для прийняття управлінських рішень логістичними підприємствами. Економіка, управління та адміністрування. 2022. № 4(102). С. 35-40. URL: http://ema.ztu.edu.ua/article/- view/272258. 12. Куруджи Ю., Холодний Г., Холодна Ю. Використання цифрового маркетингу для розвитку туристичної сфери в умовах сучасних викликів. Економіка та суспільство. 2023. № 48. URL: https://economyandsociety.- in.ua/index.php/journal/article/view/2202/2128. 13. Дячков Д.В., Плескач О.Ю., Бурик В.В. Сутність поняття сучасного цифрового маркетингу та його етимологічних особливостей. Інфраструктура ринку. 2023. Вип. 70. С. 88-93. URL: http://www.marketinfr.-od.ua- /journals/2023/70_2023/18.pdf. 14. Касич А., Малюшенко О. Особливості управління маркетинговою діяльністю підприємства в умовах пандемії. Економіка та суспільство. 2021. № 34. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/986/944. 15. Кінас І.О. Інтернет–маркетинг та його роль у формуванні маркетингової стратегії підприємства. Ефективна економіка. 2021. № 4. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/4_2021/105.pdf. 16. Повна С., Олифіренко Ю. Електронна комерція та цифровий маркетинг у розвитку національних підприємств. Проблеми і перспективи економіки та управління. 2022. № 2. С. 64-73. URL: http://ppeu.stu.cn.ua/article/view/271168/266696. 17. Пономаренко І.В., Михайлов І.О. Особливості використання Data Science у сфері бізнесу. Інфраструктура ринку. 2021. Вип. 60. С. 232-235. URL: http://www.market-infr.od.ua/journals/2021/60_2021/42.pdf. 18. Пономаренко І., Битик О. Використання рекомендаційних систем для оптимізації маркетингової стратегії компанії. Підприємництво та інновації. 2021. № 19. C. 34-39. URL: http://eijournal.in.ua/-index.php/journal-/article/view- /449/436. 19. Smith P.R., Taylor J. Marketing communications : an integrated approach. 8th ed. Kogan Page, London, 2019. 696 р. 20. Яшкіна О.І., Савельєв М.С. Стратегії вибору інструментів інтернетмаркетингу в залежності від бізнес-моделей підприємств. Маркетинг і цифрові технології. 2021. Т. 5. № 2. С. 75-83. URL: http://mdtopu.com.- ua/index.php/mdt/article/view/141/126. 21. Dovhan Yu. Marketing management of enterprises and its tools. Actual problems of modern science : monograph. Edited by Matiukh S., Skyba M., Musial J., Polishchuk O. Bydgoszcz. 2021. P. 246-254. URL: https://sel.vtei.edu.ua- /repository/g.php?fname=27365.pdf. 22. Yaromich S.A., Beketova O.A., Bryeyeva Y.M. Marketing management in the service secctor: business philosophy, range of tools and modern trends. Entrepreneurship and innovation. 2022. № 22. Р. 59-66. URL: http://www.ei journal.in.ua/index.php/journal/article/view/484/471 23. Янковець Т., Медведєва К. Цифровий брендинг підприємства у комплексі маркетингових комунікацій. Вісник КНТЕУ. 2022. № 4. С. 72-83. 24. Шульга О.А. Сучасні інструменти маркетингової комунікаційної політики. Інфраструктура ринку. 2022. Вип. 68. С. 170-174. URL: http://www.market-infr.od.ua/journals/2022/68_2022/32.pdf. 25. Чміль Г.Л. Соціальний медіа маркетинг як інструмент просування послуг підприємства індустрії гостинності. Ефективна економіка. 2020. № 8. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/8_2020/57.pdf. 26. Чайкіна А.О., Кравченко О.М., Похідня Б.А. Інноваційні маркетингові технології управління ІТ-проєктами. Інфраструктура ринку. 2022. Вип. 69. С. 118-124. URL: http://www.marketinfr.od.ua-/journals/2022/- 69_2022-/23.pdf. 27. Танасійчук А.М., Сіренко С.О., Громова О.Є. Засоби просування бренду в умовах рецесії. Ефективна економіка. 2020. № 5. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/5_2020/11.pdf. 28. Танасійчук А. Методи оцінювання ефективності інтернет комунікацій підприємств. Соціально-політичні, економічні та гуманітарні виміри європейської інтеграції України : зб. наук. пр. ІХ Міжнар. наук.-практ. конф., 14-16 вересня, 2021 р. / гол. ред. Н. Л. Замкова. Вінниця, 2021. Ч. 3. C. 147-158. URL: http://10.0.2.150/docs/Zbirnyky_konferents/2021/14- 16.09.21%203.pdf. 29. Степанець І., Гринюк, Д, Савицька Н. Соціальні мережі як інструмент ефективної комунікації між стейкхолдерами туристичної індустрії в кризовий період. Економіка та суспільство. 2022. № 44. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1807/1743. 30. Суворова С.Г. Маркетингові дослідження в умовах діджиталізації. Ефективна економіка. 2020. № 12. URL: http://www.economy.nayka.- com.ua/pdf/12_2020/98.pdf. 31. Близнюк В.М. Метрики в цифровому маркетингу підприємств торгівлі. Маркетинг і цифрові технології. 2021. Т. 5. № 2. С. 36-47. URL: http://mdtopu.com.ua/index.php/mdt/article/view/138/123. 32. Баран Р.Я., Романчукевич М.Й. Оцінка ефективності рекламної діяльності в інтернет. Ефективна економіка. 2019. № 7. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/7_2019/38.pdf. 33. Нагорняк Г. С., Малюта Л. Я., Шерстюк Р. П. Дослідження впливу управлінських чинників на рівень конкурентоспроможності вітчизняних закладів сфери готельно-ресторанного бізнесу на сучасному етапі. Економіка і управління. 2016. №3. С 77–86. 34. Сокирник І.В. Формування та реалізація стратегій підприємств ресторанного господарства в умовах цифрової трансформації економіки. Вісник Хмельницького національного університету. 2019. № 3. С. 165-171. 35. Market size of the global online food delivery sector 2022-2027. URL: https://cutt.ly/r3aQjCI. 36. Рибак Б. Українські food-блогери, що надихають готувати: від пані Стефи до Клопотенка. URL: https://cutt.ly/f3aQazO. 37. Online Food Delivery Market Size, Share & Trends Analysis Report By Type (Platform To Consumer Delivery, Restaurant To Consumer Delivery), By Region, And Segment Forecasts. 2022–2028. URL: https://cutt.ly/10qXCUp. 38. Ткачук В.О. Електронний бізнес: переваги та ризики в період цифрової трансформації. Економіка, управління та адміністрування. 2021. № 4 (98). С. 28-36. 39. Маркетинг 4.0: стратегічні імперативи та сучасні тенденції. Тернопіль : ФОП Шпак В. Б. 2021. 351 с. 40. Кузь Т., Малюта Л., Островська Г., Нагорняк Г. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії. Галицький економічний вісник. 2021. Том 71. № 4. С. 85-91. Doi: https://doi.org/10.33108/galicianvisnyk_tntu2021.04.085 41. Пащук О.Б. Методика просування продукту у висококонкурентній ніші на маркетплейсі. Підприємництво та інновації. 2021. № 19. C. 27-33. URL: http://ei-journal.in.ua/index.php/journal/article/view/448/435. 42. Стрій Л.О., Чукурна О. П., Бондаренко О. М. Віртуальний маркетинг в комунікаціях. Інфраструктура ринку. 2023. Вип. 70. С. 27-32. URL: http://www.market-infr.od.ua/journals/2023/70_2023/7.pdf. 43. Угоднікова О.І. Цифровий публічний маркетинг як елемент інформаційної політики держави. Економіка та держава. 2022. № 2. С. 94-96. URL: http://www.economy.in.ua/pdf/2_2022/17.pdf. 44. Бізнес-аналітика, інтеграція та управління даними. URL: https://www.rbcgrp.com/ua/ 45. Готель «Тернопіль. Ресторан Панорама. Веб-сайт. URL: https://www.hotelternopil.com/restaurants/panorama 46. Seolik – SEO аналитика сайта. URL: https://coderoll.net/378-seolik seo-analitika-sajta.html 47. Google Analytics. URL: https://support.google.com/analytics 48. Бовш Л., Комарніцький І., Приходько К. Фулфілмент цифрового маркетингу у ресторанному бізнесі. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2022. Т. 5. № 1. С. 37-51. 49. Робул Ю.В. Напрями розвитку цифрових маркетингових систем на макрорівні в умовах цифрової трансформації економіки. Маркетинг і цифрові технології. 2021. Т. 5. № 3. С. 72-82. URL: http://mdtopu.com.ua-/index.php- /mdt/article/view/150/135. 50. Instagram в Україні росте швидше, ніж Facebook – дослідження. URL: https://www.prostir.ua/?kb=instagram-v-ukrajini-roste-shvydshe-nizh facebook-doslid-zhen 51. Instagram Panorama. URL: https://www.instagram.com/- panorama_ternopil/ 52. Закон України «Про оплату праці». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/108/95-%D0%B2%D1%80#Text 53. Закон України «Про охорону праці». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2694-12 54. ДСТУ 7239:2011 Система стандартів безпеки праці. Засоби індивідуального захисту. Загальні вимоги та класифікація. URL: https://zakon.isu.net.ua/sites/default/-files/pdf/-sistema_standartiv_bezpeki_praci-3- 30758.pdf 55. Система стандартів безпеки праці. Засоби колективного захисту працюючих. ДСТУ 7238:2011. URL: https://zakon.isu.net.ua/sites/default/- files/pdf/-sistema_standartiv_bezpeki_praci-3-30758.pdf 56. ДСТУ 7237:2011 Система стандартів безпеки праці. Електробезпека. Загальні вимоги та номенклатура видів захисту. URL: https://uk.wikipedia.org/-wiki/%D0%91%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D0%B0_%D0% BF%D1%80%D0%B0%D1%86%D1%96 57. ДСТУ 12.1.036-81 ССБП. Шум. Допустимі рівні у житлових та громадських будівлях. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%- D0%B5%D0%-B7%-D0%-BF%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%- 80%D0%B0%-D1%86%D1%96 58. ДСТУ 8828. «Пожежна безпека об’єктів». URL: https://suprovid.dp.ua/dstu-8828/ 59. Навчальний посібник «Техноекологія та цивільна безпека. Частина «цивільна безпека»» / автор-укладач В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. Отримано з http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39424. 60. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях» / В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. |
Тип вмісту: | Bachelor Thesis |
Розташовується у зібраннях: | 241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
dyplom_ Savhira A_R_2024.pdf | 2,87 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити | |
Авторська довідка_Савгіра.doc | 44,5 kB | Microsoft Word | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора