Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45852
Назва: Проєкт цеху з виробництва твердих сирів потужністю цеху 16 т/зм незбираного молока з організацією переробки вторинної сировини
Інші назви: Project of a hard cheese production workshop with a workshop capacity of 16 tons per shift of whole milk with the organization of secondary milk raw material processing
Автори: Клим, Лілія Володимирівна
Klym, Liliia
Бібліографічний опис: Клим Л. В. Проєкт цеху з виробництва твердих сирів потужністю цеху 16 т/зм незбираного молока з організацією переробки вторинної сировини : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. К. Є. Дацишин. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 62 с.
Дата публікації: 2024
Дата подання: 2024
Дата внесення: 5-лип-2024
Видавництво: ТНТУ імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna
Члени комітету: Зварич, Наталія Миколаївна
Zvarych, Nataliia
УДК: 637.3 /637.344
Теми: молоко
тверді сири
сироватка
квас молочний
ферменти
технологічний контроль
milk
hard cheeses
whey
milk kvass
enzymes
technological control
Діапазон сторінок: 62
Короткий огляд (реферат): Метою кваліфікаційної роботи є проєктування цеху з виробництва твердих сичужних сирів. Також передбачена організація переробки вторинної молочної сировини. Потужність підприємства 16 т молока за одну зміну. У проєктованому цеху планується виготовляти наступний асортимент: сир “Дуплет”, сир “Дністровський”, квас молочний окрошковий та сироватка пастеризована. Перший розділ представленої роботи присвячено виконанню техніко-економічного обґрунтування. У цій частині наведено обґрунтування асортиментного ряду, визначено, за допомогою проведених розрахунків, місце розташування виробничого підприємства, а також охарактеризовано сировинну зону та канали реалізації готової продукції. Розділ 2 містить шість підрозділів, у котрих висвітлено сировино-продуктовий розрахунок, описано основні вимоги до сировини, охарактеризовано технологію виробництва запроєктованого асортименту, а також нормативні показники готової продукції. Даний підрозділ також включає схеми контролю виробництва продуктів асортиментного ряду, питання, що стосуються миття та дезинфекції технологічного обладнання. У останніх двох структурних одиницях цієї частини наведено підбір та розрахунок кількості обладнання, необхідного для забезпечення виробництва і розрахунок площі приміщень, де здійснюється технологічний процес виготовлення продуктів запроєктованого асортименту. Останній розділ розрахунково-пояснювальної записки містить інформацію, що стосується безпеки життєдіяльності та основ охорони праці. Також у кваліфікаційній роботі подана графічна частина, яка включає апаратурно-технологічну схему виготовлення продуктів асортиментного ряду, графік організації виробничих процесів, план виробничого корпусу підприємства, розріз виробничого цеху. В кінці кваліфікаційної роботи наведено висновки та список використаної літератури.
The purpose of the qualification work is to design a workshop for the production of hard rennet cheeses. The organization of secondary dairy raw materials processing is also provided. The capacity of the enterprise is 16 tons of milk per shift. In the designed workshop it is planned to produce the following assortment: “Duplet” cheese, cheese “Dnistrovskyi”, okroshkovyi milk kvass and pasteurized whey. The first section of the presented work is devoted to the implementation of technical and economic substantiation. In this part, the justification of the assortment line is given, the location of the production enterprise is determined, with the help of calculations, and also the raw materials area and channels for the finished products sale are characterized. Chapter 2 contains six subsections, in which the raw materials calculation is highlighted, the main requirements for raw materials are described, the production technology of the designed assortment, and as well as normative indicators of finished products are characterized. This subdivision also includes control schemes for the assortment products production of, the question that is related to washing and disinfection of technological equipment. The selection and quantity calculation of equipment, needed to ensure production and the calculation of area premises where the technological process of manufacturing products of designed assortment is carried out, are presented in the last two structural units of this part. The last section of the settlement and explanatory note contains information, concerning life safety and the basics of occupational health and safety. Also, in the qualification work it is submitted the graphic part, which includes the hardware and technological scheme of the assortment range products production, production processes organization graph, the plan of the production building enterprise, cross-section of the workshop. Conclusions and a list of used literature are given at the end of the qualification work.
Зміст: ВСТУП 5 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 6 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 12 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 12 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 13 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 14 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 19 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 20 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 20 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 23 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 27 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 30 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 31 2.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 35 2.5 Підбір технологічного обладнання 38 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 44 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 49 ВИСНОВКИ 55 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 56 ДОДАТКИ 58
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45852
Власник авторського права: © Клим Л. В., 2024
Перелік літератури: 1. Власенко В. В., Головко М. П., Семко Т. В. Технологія молока та молочних продуктів: навчальний посібник. Харків: ХДУХТ, 2018. 202 с.
2. Поліщук Г. Є., Грек О. В., Скорченко Т. А. та ін. Технологія молочних продуктів: підруч. К.: НУХТ, 2013.502 с.
3. Шепетівка : Адміністративний центр Шепетівського району Хмельницької області в Україні: Вікіпедія (дата перевірки 23.01.2024).
4. Хмельницька область: адміністративно-територіальна одиниця першого рівня на заході України : Вікіпедія (дата перевірки 08.05.2024).
5. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В.,Сторож Л.А.Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34с.
6. Метод. вказівки до виконання практичних робіт із дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів. Частина1» для здобувачів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології» / Уклад.: Дацишин К.Є., Крупа О.М, Сторож Л.А. Т.: ТНТУ, 2022. 86 с.
7. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2013. 343 с.
8. ДСТУ 3662:2018. Молоко-сировина коров`яче.Технічні умови. [чинний з 01.01.2019]. 8 с.
9. Юкало В.Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2018. 176 с.
10. Поліщук Г. Є., Бовкун А. О., Колесникова С. С. Технологія сиру: Навч. посібник. К.: НУХТ, 2009. 151 с.
11. ДСТУ 7515:2014 Сироватка молочна. Технічні умови. [чинний з 01.02.2015]. 11 с.
12. Грек О. В., Поліщук Г. Є., Онопрійчук О. О. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки: навч. посібник. МОН молоді та спорту України, Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2011. 210 с.
13. ДСТУ 6003:2008 Сири тверді. Загальні технічні умови. [чинний з 01.03.2009]. 13 с.
14. ДСТУ 8549:2015 Напої із сироватки. Загальні технічні умови. [чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ, 2015. 13 с.
15. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. К.: НУХТ, 2003. 168 с.
16. Кухтин М. Д., Кравченюк Х. Ю. Лабораторний практикум з мікробіології молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023. 157 с.
17. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. К.: ІПДО НУХТ, 2011. 34 с.
18. Єресько Г. О., Шинкарик М. М., Ворощук В. Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, Київ.: Фірма «Інкос», 2007. 344 с.
19. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 «Харчові технології». Тернопіль, 2019. 130 с.
20. Безпека життєдіяльності / за ред. Я. Бедрія. Львів вид. “Афіша”, 1998. 228 с.
21. Волков Н. В., Дроздик А. В. Чинники ефективної адаптації персоналу підприємств будівельної галузі. “Економічні науки”. Scientific Journal “Science Rise”, 2015. № 11/1/(16). С.115.
22. Кобилянський О. В., Лемешев М. С., Березюк. О. В. Основи охорони праці: навчальний посібник. Вінниця: ВНТУ, 2010. 188 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Клим Л.В..pdf467,84 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Клим_КР.pdf1,49 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора