Defnyddiwch y dynodwr hwn i ddyfynnu neu i gysylltu â'r eitem hon: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45824
Cofnod metadata llawn
Maes DCGwerthIaith
dc.contributor.advisorЗавідна, Людмила Дмитрівна-
dc.contributor.advisorZavidna, Liudmyla-
dc.contributor.authorГолодрига, Микола Русланович-
dc.contributor.authorHolodryha, Mykola-
dc.date.accessioned2024-07-04T15:17:16Z-
dc.date.available2024-07-04T15:17:16Z-
dc.date.issued2024-06-
dc.date.submitted2024-06-
dc.identifier.citationГолодрига М.Р. Управління фінансовою стабільністю підприємства готельного бізнесу в умовах сучасних загроз (на прикладі ТОВ «Готель «Ужгород») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. Л. Д. Завідна. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 77 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45824-
dc.description.abstractГолодрига М. Р. Управління фінансовою стабільністю підприємства готельного бізнесу в умовах сучасних загроз (на прикладі ТОВ «Готель «Ужгород») Дослідження на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, 2024. У роботі висвітлено теоретичні основи управління фінансовою стабільністю підприємства готельного бізнесу (на прикладі ТОВ «Готель «Ужгород»). У даному контексті визначено сутність поняття «фінансова стабільність підприємства» та «управління фінансовою стабільністю» в системі управління підприємством, обґрунтовано методичні підходи до оцінки фінансової стабільності підприємства та запропоновано систему показників оцінки стану фінансово-господарської діяльності підприємства, яку можна використати для поглибленого аналізу фінансової стабільності підприємства. Визначено результативність управління фінансовою стабільністю підприємства ТОВ «готель «Ужгород», надана організаційно-економічна характеристика підприємства, проведено аналіз управління доходами та витратами підприємства ТОВ «готель «Ужгород» і здійснена оцінка результативності управління фінансовою стабільністю підприємства. Запропоновано шляхи вдосконалення управління фінансовою стабільністю підприємства готельного бізнесу та надано пропозиції щодо забезпечення фінансової стабільності підприємства ТОВ «Готель «Ужгород», для забезпечення фінансової стабільності підприємства готельного господарства нами було запропоновано схему побудови «дерева цілей», яка включає генеральні цілі підприємства і стратегічні фінансові та нефінансові, розроблено процес управління фінансовою стійкістю підприємства, який забезпечуватиме прийняття оперативних та стратегічних управлінських фінансових рішень.uk_UA
dc.description.abstractHolodryha M.R. Management of financial stability of the hotel business company under modern threats conditions (LLC “Hotel “Uzhhorod” as a case study) Research on the receipt of bachelor degree educational level on speciality 241 “Hotel and restaurant business”. Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University. Ternopil, 2024. The paper highlights the theoretical foundations of managing the financial stability of a hotel business (LLC “Hotel “Uzhhorod” as a case study). In this context, the essence of the concept of "financial stability of the enterprise" and the management of financial stability in the enterprise management system are determined, methodological approaches to the assessment of the financial stability of the enterprise are substantiated, a system is developed. enterprises. The effectiveness of managing the financial stability of the LLC “Hotel “Uzhhorod” enterprise was determined, the organizational and economic characteristics of the enterprise were provided, an analysis of the management of revenues and expenses of the LLC “Hotel “Uzhhorod” enterprise was carried out, and the effectiveness of the enterprise financial stability management was evaluated. Ways to improve the management of the financial stability of the hotel business are proposed, and proposals are made to ensure the financial stability of the LLC “Hotel “Uzhhorod”. To ensure the financial stability of the hotel business enterprise, we have proposed a scheme for building a "tree of goals", which includes the general goals of the enterprise and strategic financial and non-financial ones, the process of managing the financial stability of the enterprise. developed, which will ensure the adoption of operational and strategic management financial decisions.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗміст Вступ 7 Розділ 1. Теоретичні основи управління фінансовою стабільністю підприємства готельного бізнесу... 10 1.1. Сутність фінансової стабільності підприємства та її види... 10 1.2. Методичні підходи до оцінки фінансової стабільності підприємства ...13 1.3. Система управління фінансовою стабільністю підприємства ...22 Висновки до розділу 1... 28 Розділ 2. Результативність управління фінансовою стабільністю ТОВ «Готель «Ужгород»... 30 2.1. Загальна організаційно-економічна характеристика ТОВ «Готель «Ужгород»... 30 2.2. Аналіз управління доходами та витратами готельного підприємства ...37 2.3. Оцінка результативності управління фінансовою стабільністю підприємства ТОВ «Готель «Ужгород»... 45 Висновки до розділу 2... 48 Розділ 3. Вдосконалення управління фінансовою стабільністю підприємства готельного господарства... 50 3.1. Пропозиції щодо забезпечення фінансової стабільності підприємства ТОВ «Готель «Ужгород»... 50 3.2. Розробка процесу управління фінансовою стабільністю підприємства ТОВ «Готель «Ужгород»... 53 Висновки до розділу 3... 60 Розділ 4. Основи охорони праці та безпека життєдіяльності... 62 4.1. Організація системи безпеки підприємства готельного господарства... 62 4.2. Техногенно-екологічна безпека системи цивільної оборони TOB «Готель «Ужгород» під час війни... 63 Висновки до розділу 4... 65 Висновки... 66 Бібліографія... 70 Додатки... 77uk_UA
dc.format.extent1-77-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectфінансова стабільність підприємстваuk_UA
dc.subjectуправління фінансовою стабільністюuk_UA
dc.subjectпідприємства готельного бізнесуuk_UA
dc.subjectоб’єкти і суб’єкти управлінняuk_UA
dc.subjectфінансові ресурси підприємстваuk_UA
dc.subjectуправління доходамиuk_UA
dc.subjectуправління витратамиuk_UA
dc.subjectдетермінанти фінансової політикиuk_UA
dc.subjectсучасні загрозиuk_UA
dc.subjectfinancial stabilityuk_UA
dc.subjectmanagement of financial stabilityuk_UA
dc.subjecthotel business enterprisesuk_UA
dc.subjectmanagement objects and subjectsuk_UA
dc.subjectfinancial resources of the enterpriseuk_UA
dc.subjectincome managementuk_UA
dc.subjectcost managementuk_UA
dc.subjectdeterminants of financial policyuk_UA
dc.subjectmodern threatsuk_UA
dc.titleУправління фінансовою стабільністю підприємства готельного бізнесу в умовах сучасних загроз (на прикладі ТОВ «Готель «Ужгород»)uk_UA
dc.title.alternativeManagement of financial stability of the hotel business company under modern threats conditions (LLC “Hotel “Uzhhorod” as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Голодрига М.Р., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc658.15:640.412uk_UA
dc.relation.references1. Господарський кодекс України від 16.01.2003 № 436-IV зі змін, та допов. URL: laws/show/436-15.uk_UA
dc.relation.references2. Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні : Закон України від 16.07.1999 №996-XIV в ред. від 01.07.2018. URL: http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/996-14.uk_UA
dc.relation.references3. Азаренкова Г. М., Журавель Т. М., Михайленко Р. М. Фінанси підприємств: навч. посібник [для самост. вивч. дисц.]. 3-тє вид., виправл. і доп. К. : Знання-Прес, 2009. 299 с.uk_UA
dc.relation.references4. Андрушків Б. М. Економічна та майнова безпека підприємства та підприємництва. Антирейдерство: монографія. Тернопіль: Тернограф, 2012. 456 с.uk_UA
dc.relation.references5. Базілінська О. Я. Фінансовий аналіз: теорія та практика: Навчально методичний посібник. К., 2009. 328 с.uk_UA
dc.relation.references6. Басюк Д. І., Мельник Д. О., Маршаленко М. П., Комплексний підхід до оцінки якості послуг готельних підприємств. Економiка та держава. № 3. 2019. С. 98-122.uk_UA
dc.relation.references7. Белялов Т. Е., Олійник А. В. Фінансова стійкість підприємства та шляхи її зміцнення. Міжнародний науковий журнал "Інтернаука" . 2016. № 12(2). С. 22-26. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/mnj_2016_12%282%29__6uk_UA
dc.relation.references8. Білик М.Д. Павловська О.В., Притуляк Н.М., Невмежицька Н.Ю. Фінансовий аналіз : навч. посібн. - К. : Вид-во КНЕУ, 2005. - 592 с.uk_UA
dc.relation.references9. Бланк І.О. Фінансовий менеджмент : навчальний посібник. Київ : Ніка Центр, 2013. 528 с.uk_UA
dc.relation.references10. Варналій З.С. Проблеми забезпечення фінансової стійкості суб'єктів малого та середнього бізнесу URL : www.ya.org.ua/brochure/2009/001/000.htm.uk_UA
dc.relation.references11. Гайдар С.М. Коефіцієнтний підхід до оцінки фінансової стійкості підприємств торгівлі. Торгівля і ринок : зб. наук. праць. 2009. №27. С. 443-449.uk_UA
dc.relation.references12. Гринкевич С.С. Економічні основи стратегічного управління фінансовою стійкістю підприємства в умовах ринкових перетворень. Науковий вісник НЛТУ України. 2008. Вип. 18 (5). С. 110-114.uk_UA
dc.relation.references13. Докієнко Л.М. Удосконалення процесу управління фінансовою стійкістю підприємств промисловості як необхідна передумова підвищення їх конкурентоздатності. Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Зб. наук. праць. 2004. Вип. 4 (28). С. 76-90.uk_UA
dc.relation.references14. Завідна Л. Д., Голодрига М. Р. Система управління фінансовою стабільністю підприємства готельного господарства. // Global science: prospects and innovations. Proceedings of the 11th International scientific and practical conference. (June 20-22, 2024). Cognum Publishing House. Liverpool, United Kingdom. 2024. Pp. 459-466. URL: https://sci-conf.com.ua/xi mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-globalscience-prospects-and innovations-20-22-06-2024-liverpul-velikobritaniya-arhiuk_UA
dc.relation.references15. Завідна Л. Д. Готельний бізнес: стратегії розвитку : монографія. Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2017. 600 с.uk_UA
dc.relation.references16. Завідна Л.Д. Шляхи подолання фінансової кризи в умовах сучасних загроз. Інноваційне підприємництво та торгівля: сучасний стан та перспективи розвитку: Збірник матеріалів ІІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції Том 1 (м. Херсон - Кропивницький, 23.05.2023р.). ХДАЕУ, 2023. С.16-20. URL: https: //www.researchgate.net/publication/374449364_article_1#fullTextFileContentuk_UA
dc.relation.references17. Завідна Л.Д., Бігар І.О. Управління фінансовою стійкістю готельного підприємства в умовах кризи. Modern directions of scientific research development. Proceedings of the 6th International scientific and practical conference. BoScience Publisher. Chicago, USA. 2021. Pp. 911-920. URL: https://sci-conf.com.ua/vi-mezhdunarodnaya-nauchno-prakticheskaya konferentsiya-modern-directions-of-scientific-research-development-24-26- noyabrya-2021-goda-chikago-ssha-arhiv/uk_UA
dc.relation.references18. Завідна Л.Д. Фінансова стійкість як передумова економічного розвитку підприємства. International Scientific Conference Information potential of socio-economic development of the state and regions: Conference Proceedings, April 20.2020. Gromadka, Poland: GOKiB. С. 151–155. DOI: 10.5281/zenodo.3776379uk_UA
dc.relation.references19. Завідна Л.Д., Ковбень А.В. Система управління потенціалом прибутковості готельного господарства. Innovations and prospects of world science. Proceedings of the 4th International scientific and practical conference. (December 1-3, 2021). Perfect Publishing. Vancouver, Canada. 2021. Pp.1077- 1083. URL: https://sci-conf.com.ua/iv-mezhdunarodnaya-nauchno prakticheskaya-konferentsiya-innovations-and-prospects-of-world-science-1-3- dekabrya-2021-goda-vankuver-kanada-arhiv/.uk_UA
dc.relation.references20. Завідна Л.Д. Концепція управління стратегічним розвитком підприємства готельного господарства. / Concept of managing the strategic development of hotel industry enterprise. Економічний простір: Збірник наукових праць. № 153. Дніпро: ПДАБА, 2020. С. 51–55. DOI: https://doi.org/10.32782/2224- 6282/153-9uk_UA
dc.relation.references21. Завідна Л.Д. Формування стратегії розвитку підприємства готельного господарства. / Formation of development strategy of hotel industry enterprise. Науково-виробничий журнал «Бізнес-навігатор». Вип. 1 (57). 2020. С. 120- 125. DOI: https://doi.org/10.32847/business-navigator.57-21uk_UA
dc.relation.references22. Завідна Л.Д. Модель фінансової стратегії розвитку підприємства. / Model of financial strategy the development of an enterprise. Науковий журнал «Причорноморські економічні студії». Вип. 50. Ч. 2. 2020. С. 13–18. DOI: https://doi.org/10.32843/bses.50-31uk_UA
dc.relation.references23. Завідна Л.Д. Оцінка фінансового потенціалу підприємства готельного господарства. / Evaluation of financial potential of hotel industry enterprise. Економічний простір: Збірник наукових праць. № 154. Дніпро: ПДАБА, 2020. С.109–114. DOI: https://doi.org/10.32782/2224-6282/154-20uk_UA
dc.relation.references24. Завідна Л.Д. Фінансовий потенціал підприємств готельного господарства. / Financial potential of hotel enterprises. Науковий журнал «Причорноморські економічні студії». Вип. 53. 2020. С.75-80. DOI: https://doi.org/10.32843/bses.53-11uk_UA
dc.relation.references25. Завідна Л.Д., Ковалевська А.С. Стратегічне управління витратами операційної діяльності підприємств ресторанного господарства. The 4th International scientific and practical conference “The world of science and innovation” Internet-конф. (November 11-13, 2020) Cognum Publishing House, London, United Kingdom. 2020. P. 377-383. URL: https://sci conf.com.ua/iv-mezhdunarodnaya-nauchno-prakticheskaya-konferentsiya-the world-of-science-and-innovation-11-13-noyabrya-2020-goda-london velikobritaniya-arhivuk_UA
dc.relation.references26. Завідна Л., Кирич Н., Миколайчук І. Розвиток підприємства як ефективна платформа результативності економічної системи [Електронний ресурс] / Людмила Завідна, Наталія Кирич, Ірина Миколайчук// Соціально економічні проблеми і держава. 2019. Вип. 1 (20). С. 118-130. DOI: https://doi.org/10.33108/sepd2019.01.118uk_UA
dc.relation.references27. Завідна Л.Д., Бойко В.О., Колеснiкова К.С. Сучасна парадигма управління стратегічним розвитком підприємства. / Modern paradigm of management of strategic development of the enterprise. Strategic Management: Global Trends and National Peculiarities. Collective monograph. Poland: Publishing House «Baltija Publishing», 2019. Р. 544–564. URI : http://hdl.handle.net/ 123456789/3388uk_UA
dc.relation.references28. Завідна Л. Д. Оцінка ризику в управлінні розвиток готельного бізнесу. Економіка України. Управління Економікою: теорія і практика. 2018. №6 (679). С. 13-25. DOI: https://doi.org/10.15407/economyukr.2018.06.013uk_UA
dc.relation.references29. Завідна Л.Д. Діагностика фінансового стану підприємства готельного господарства. Науково-практичний журнал «Економіка та держава». № 4. 2018. С. 99–103. URL: http://www.economy.in.ua/pdf/4_2018/23.pdfuk_UA
dc.relation.references30. Завідна Л. Д. Барна М.Ю. Оцінка конкурентоспроможності підприємства на ринку готельних послуг. Збірник наукових праць «Проблеми системного підходу в економіці».Вип. № 1 (69). Ч.1. 2019. С.151-156. DOI: https://doi.org/10.32782/2520-2200/2019-1-46uk_UA
dc.relation.references31. Заюкова М.С. Теорія фінансової стійкості підприємства: монография / М. С. Заюкова, О. В. Мороз, О. О. Мороз, Т. М. Кравченко, І. М. Кулік, Л. В. Мосійчук, І. Б. Паламар. Вінниця: УНІВЕРСУМ Вінниця, 2004. 155 с.uk_UA
dc.relation.references32. Лазоренко В. В. Оцінка фінансової стійкості підприємства сфери послуг методом оцінки коефіцієнтів. Причорноморські економічні студії. 2018. № 29. С. 128-132.uk_UA
dc.relation.references33. Лахтіонова Л. А. Фінансовий аналіз суб'єктів господарювання. Монографія К.: КНЕУ, 2001.uk_UA
dc.relation.references34. Мальська М.П., Пандяк І.Г. Готельний бізнес: теорія та практика. Підручник. 2-ге вид. перероб. та доп. К.: Центр учбової літератури. 2012. 472с.uk_UA
dc.relation.references35. Малюта Л. Я. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства : навчальний посібник. Тернопіль : ФОП Паляниця В. А., 2016. 232 с.uk_UA
dc.relation.references36. Малюта Л., Островська Г., Гладчук О. Напрями розвитку управління інноваційними ідеями на підприємстві. Електронне наукове фахове видання "Соціально-економічні проблеми і держава". 2022. Вип. 2(27).С.131-143.uk_UA
dc.relation.references37. Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Нагорняк Г.С. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. Вип. 3 (64). С. 174-184.uk_UA
dc.relation.references38. Маначинська Ю.А. Аналітична оцінка прибутку і рентабельності діяльності підприємств готельного господарства. URL: http://archive.nbuv.gov.ua/portal/soc_gum/znptdau/2010_9/09-38.pdfuk_UA
dc.relation.references39. Масленніков Є.І. Механізм управління фінансовою стійкістю промислового підприємства. Ефективна економіка. 2015. № 1. URL : http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=3928uk_UA
dc.relation.references40. Матейко С. В. Класифікація факторів впливу на фінансово-економічний стан підприємств. Держава та регіони. Серія: Економіка та підприємництво. 2004. № 3. С. 133-137.uk_UA
dc.relation.references41. Мороз О. О., Шварц М. В. Управління фінансовою стійкістю підприємства в сучасних умовах. // Матеріали XLVI науково-технічної конференції підрозділів ВНТУ, Вінниця, 22-24 березня 2017р. URL : https://conferences.vntu.edu.ua/index.php/all-fm/all-fm-2017/paper/view/3175.uk_UA
dc.relation.references42. Муза І.М. Проблеми розвитку фінансової стійкості підприємства в сучасній економіці. URL : http://www.rusnauka.com.uk_UA
dc.relation.references43. Мунін Г.Б., Карягін Ю.О., Роглєв Х.Й., Руденко С.І. Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу: навч. посібник. К.: Кондор. 2008. 460 с.uk_UA
dc.relation.references44. Нечаюк Л.І., Телеш Н.О. Готельно-ресторанний бізнес: Менеджмент: Навчальний посібник. К.: Центр Навчальної Літератури, 2013. 348 с.uk_UA
dc.relation.references45. Офіційний сайт ТОВ «Готель «Ужгород». URL: http://www.hoteluzhgorod.comuk_UA
dc.relation.references46. Островська Г.Й. Фінансовий менеджмент: підручник. Тернопіль: Підручники і посібники, 2017. 512 с.uk_UA
dc.relation.references47. Островська Г.Й. Управління фінансовою стійкістю підприємства в контексті максимізації його вартості. Галицький економічний вісник. Тернопіль, 2005. Вип. 1. С. 119–126.uk_UA
dc.relation.references48. Пастухова В. Стратегічний підхід в управлінні підприємством. Економіка України. 2009. №5. С. 39-45uk_UA
dc.relation.references49. Приймак І.I. Фінансова стійкість підприємства як об’єкт фінансового менеджменту. Вісн. Львів, ун-ту. Серія економічна. Вип. 44. Львів, 2010. С. 563-570.uk_UA
dc.relation.references50. Проценко Я.В. Управління фінансовою стабільністю підприємств готельного господарства в умовах кризи. Формування ринкових відносин в Україні. 2016. № 9 (184). С. 110-115.uk_UA
dc.relation.references51. Проценко Я.В. Методи управління фінансовою стабільністю підприємств готельного господарства. Наук.-вироб. журн. «Держава та регіони». Серія «Економіка та підприємництво». 2016. № 6. С. 103-108.uk_UA
dc.relation.references52. Ткаленко Я. М. Фінансова стійкість підприємства та фактори впливу на неї. URL : https://www.inter-nauka.com/uploads/public/14508993787623.pdfuk_UA
dc.relation.references53. Ткачук Л.М., Калугаряну Т.К., Шляхи покращення фінансового становища підприємств. URL: http://nauka.kushnir.mk.ua/?p=63 792uk_UA
dc.relation.references54. Шевчук Н. С. Управління якістю послуг на підприємстві готельного господарства (на прикладі ТОВ «Готель «Ужгород») URL: https://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/43191/1/dyplom_Shevchuk%20N_S_20 23.pdfuk_UA
dc.relation.references55. Zavidna Liudmyla; Makarenko Petro M; Chepurda Ganna; Lyzunova Olena; Shmygol Nadiia. Strategy of Innovative Development as an Element to Activate Innovative Activities of Companies. Academy of Strategic Management Journal. Volume 18. Issue 4. 2019. Р.1-6.uk_UA
dc.relation.references56. Zavidna Liudmyla, Trut Olha, Slobodianiuk Olha, Voronenko Iryna, Vartsaba Vira. Application of Anti-Crisis Measures for the Sustainable Development of the Regional Economy in the Context of Doing Local Business in a Post-COVID Environment. International Journal of Sustainable Development and Planning, Vol. 17, No. 5, 2022 pp. 1685-1693. URL: https://www.iieta.org/journals/ijsdp/paper/10.18280/ijsdp.170535uk_UA
dc.relation.references57. Thompson A. A. (2017) Strategic Management: Concept and Cases / Arthur A. Thompson Jr, Margaret Peteraf Leon E. Williams Professor of Management, John E Gamble, A. J. Strickland III. McGraw-Hill Education; 21edition. 912 р.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Ymddengys yng Nghasgliadau:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Ffeiliau yn yr Eitem Hon:
Ffeil Disgrifiad MaintFformat 
dyplom_ Holodryha M_R_2024.pdf1,82 MBAdobe PDFGweld/Agor
Авторська довідка_Голодрига.doc47 kBMicrosoft WordGweld/Agor


Diogelir eitemau yn DSpace gan hawlfraint, a chedwir pob hawl, onibai y nodir fel arall.

Offer Gweinyddol