Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45768
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorКрупа, Ольга Миколаївна-
dc.contributor.advisorKrupa, Olha-
dc.contributor.authorСтасюк, Максим Васильович-
dc.contributor.authorStasiuk, Maksym-
dc.date.accessioned2024-07-03T14:54:43Z-
dc.date.available2024-07-03T14:54:43Z-
dc.date.issued2024-
dc.date.submitted2024-
dc.identifier.citationСтасюк М.В. Проєкт цеху з виробництва сирів сичужних : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. О. М. Крупа. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 71 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45768-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі на тему «Проєкт цеху з виробництва сирів сичужних», наведено проєктні рішення, щодо будівництва підприємства із виготовлення твердих сичужних сирів «Український», «Карпатський» та «Буковинський» з переробкою сироватки, отриманої в процесі виготовлення сирів. В розділах проєкту наведено наступне: -у «Вступі» висвітлюється властивості та користь твердого сичужного сиру та сухої сироватки. -у розділі 1 «Техніко-економічне обґрунтування» висвітлюється обґрунтування будівництва запроєктованого підприємства у місті Суми, із обраними асортиментом продукції. -у розділі 2 «Технологічна частина» наведено технологічні розрахунки виробництва продукції, обґрунтовано вибір технології виробництва продукції та зазначено нормативні вимоги до сировини та готових молочних продуктів. Окрім того наведено схеми мікробіологічного й технохімічного контролю на підприємстві. Подано інформацію про санітарно-гігієнічну обробку технологічного устаткування. А також наведений розрахунок необхідного технологічного обладнання й виробничих площ для забезпечення технологічного процесу виробництва запроєктованого асортименту молочних продуктів. -у розділі 3 «Безпека життєдіяльності, основи охорони праці» висвітлюються питання з безпеки життєдіяльності та основ охорони праці. Даний проєкт також містить висновки, список використаних літературних джерел та додатки. Графічна частина проєкту представлена у вигляді креслеників апаратурно-технологічної схеми, графіка організації виробничих процесів, плану виробничого корпусу підприємства та його поперечного перерізу.uk_UA
dc.description.abstractIn the qualification work on the topic "Design of a Workshop for the Production of Rennet Cheeses," project solutions are provided regarding the construction of an enterprise for the production of hard rennet cheeses "Ukrainian," "Carpathian," and "Bukovinian," with the processing of whey obtained in the process of cheese production. The project's sections include the following: -In the "Introduction," the properties and benefits of hard rennet cheese and dry whey are highlighted. -In section 1, "Technical and Economic Justification," the justification for the construction of the designed enterprise in the city of Sumy, with the chosen product assortment, is presented. -In section 2, "Technological Part," technological calculations of production are provided, the choice of production technology is justified, and regulatory requirements for raw materials and finished dairy products are specified. Additionally, microbiological and techno-chemical control schemes at the enterprise are presented. Information on the sanitary and hygienic treatment of technological equipment is provided, as well as the calculation of the necessary technological equipment and production areas to ensure the technological process of producing the designed assortment of dairy products. -In section 3, "Life Safety and Occupational Safety Fundamentals," issues of life safety and occupational safety fundamentals are addressed. This project also contains conclusions, a list of references, and appendices. The graphic part of the project is presented in the form of drawings of the apparatus-technological scheme, a schedule for organizing production processes, the plan of the production building of the enterprise, and its cross-section.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУ 5 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 6 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 13 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 13 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 13 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 14 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 15 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 29 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 30 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 30 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 32 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 34 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 36 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 39 2.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 42 2.5 Підбір технологічного обладнання 46 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 57 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 61 ВИСНОВКИ 66 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 67 ДОДАТКИ 69uk_UA
dc.format.extent71-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectтехнології, technologyuk_UA
dc.subjectмолоко, milkuk_UA
dc.subjectсир, cheeseuk_UA
dc.subjectсичужний, rennetuk_UA
dc.subjectвизрівання, maturationuk_UA
dc.subjectсушіння, dryinguk_UA
dc.subjectсироватка, wheyuk_UA
dc.subjectсировина, raw materialsuk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва сирів сичужнихuk_UA
dc.title.alternativeThe project of a workshop for the production of rennet cheesesuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Стасюк М.В. 2024uk_UA
dc.contributor.committeeMemberЗварич, Наталя Миколаївна-
dc.contributor.committeeMemberZvarych, Natalia Mykolaivna-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc637.3uk_UA
dc.relation.references1. Бовкун А.О., Поліщук Г.Є., Технологія сиру: навчальний посібник. Київ : НУХТ, 2009. 151с.uk_UA
dc.relation.references2. ДСТУ 3662:2018. Молоко коров'яче незбиране. Вимоги при закупівлі. [Чинний від 01-01-2019]. Вид. офіц. Київ, 2018 : ТК 140, 2018. 12 с.uk_UA
dc.relation.references3. ДСТУ 4421:2005. Сири тверді (український асортимент). [Чинний від 01-07-2006]. Вид. офіц. Київ, 2005 : ТК 140, 2005. 13 с.uk_UA
dc.relation.references4. ДСТУ 4552:2006. Сироватка молочна суха. Технічні умови. [Чинний від 2006-04-27]. Вид. офіц. Київ, 2006 : Держспоживстандарт України, 2006. 14 с.uk_UA
dc.relation.references5. Іванов С.В., Грек О.В., Осьмак Т.Г. Молокопереробка. Промисловий інжиніринг: підручник. Київ : НУХТ, 2017. 275 с.uk_UA
dc.relation.references6. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості: курс лекцій. Тернопіль: ВЦ «Вектор», 2019. 129с.uk_UA
dc.relation.references7. Кухтин М., Горюк Ю. Мікробіологія молочних продуктів вироблених з молока коров’ячого сирого: монографія. Кам’янець-Подільський: ЗВО ПДУ, 2023. – 150 с.uk_UA
dc.relation.references8. Кухтин М.Д., Кравченюк Х.Ю. Лабораторний практикум з мікробіології молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023. 157 с.uk_UA
dc.relation.references9. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.uk_UA
dc.relation.references10. Метод. вказівки до виконання практичних робіт із дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів. Частина 1» для здобувачів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології» / Уклад.: Дацишин К.Є., Крупа О.М, Сторож Л.А. Т.: ТНТУ, 2022. 86 с.uk_UA
dc.relation.references11. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навчальний посібник. Київ: НУХТ, 2013. 394 с.uk_UA
dc.relation.references12. Поліщук Г.Є., Бовкун А.О., Технологія сиру: навчальний посібник. Київ: НУХТ, 2009. 151с.uk_UA
dc.relation.references13. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості: навчальний посібник. Київ: НУХТ, 2003.168 сuk_UA
dc.relation.references14. Скорченко Т.А. Технологія молочних консервів: підручник. Київ: НУХТ, 2007. 232с.uk_UA
dc.relation.references15. Степанець І.Ф., Купчик М.П., Гандзюк М.П., та ін. Основи охорони праці. Київ: Основа, 2000. 416 с.uk_UA
dc.relation.references16. Юкало В.Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: ТНТУ імені Івана Пулюя, 2018. 176 с.uk_UA
dc.relation.references17. Юкало В.Г. Біологічна активність протеїнів і пептидів молока: монографія. Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2021. 372 c.uk_UA
dc.relation.references18. Ярошевська В.М. Безпека життєдіяльності. Підручник. Київ: ВД ,,Професіонал”, 2006. 560 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Диплом_Стасюк.pdf16,48 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка Стасюк.pdf416,82 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора