Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45712
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorСторож, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.advisorStorozh, Liudmyla-
dc.contributor.authorГринечко, Віталіна Петрівна-
dc.contributor.authorHrynechko, Vitalina-
dc.date.accessioned2024-07-02T05:31:25Z-
dc.date.available2024-07-02T05:31:25Z-
dc.date.issued2024-
dc.date.submitted2024-
dc.identifier.citationГринечко В.П. Проєкт цеху з виробництва масла вершкового потужністю 39 т незбираного молока за зміну із організацією перероблення маслянки : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. А. Сторож. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 70 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45712-
dc.description.abstractВ даній кваліфікаційній роботі здійснено проєктування цеху з виробництва масла вершкового потужністю 39 т незбираного молока за зміну. Масло виготовляється способом перетворення високожирних вершків. У першому розділі роботи здійснено обґрунтування вибору місця побудови спроєктованого цеху. У другому розділі проведено технологічні розрахунки виробництва масла екстра, масла бутербродного з бета-каротином, а також медового та кавового напою з маслянки. Обґрунтовано обраний спосіб виготовлення масла – ПВЖВ, враховано його переваги та зазначено недоліки. Вказано вимоги до сировини, що застосовується у виробництві масла, та нормативні показники виготовлених продуктів. Подано опис загальних технологічних операцій та наведено опис технології запропонованих видів масла вершкового та кавового напою з маслянки. Вказана важливість технохімічного та мікробіологічного контролю під час ведення технологічного процесу у маслоробному цеху та описано як необхідно здійснювати санітарно-гігієнічне оброблення технологічного обладнання. Також у цьому розділі здійснений підбір обладнання та розраховані виробничі та допоміжні площі приміщень цеху з виробництва вершкового масла. У третьому розділі з безпеки життєдіяльності та основ охорони праці розглянуті питання впливу шуму на організм людини та розробки заходів щодо зниження рівня шуму в цеху. Також подана інформація про навчання працюючих та інструктажі з охорони праці.uk_UA
dc.description.abstractIn this qualification work the design was carried out of a workshop for the production of butter with a capacity of 39 tons per shift. Butter is made by method of high-fat transformation. In accordance with a task, is organized the procession of buttermilk, which is proposed to be used for the production of a drink with the addition of coffee extract to give it pleasant taste properties. In the first section of the work was carried out the justification of the choice of the place of construction of the designed workshop. In the second section were carried out technological calculations of the production of extra butter, sandwich butter with beta-carotene, as well as honey butter and coffee buttermilk drink. The method of making butter of high-fat transformation is reasonably selected, its advantages are taken into account and its disadvantages are indicated. The requirements for the raw materials used in the production of butter and the normative indicators of the manufactured products are specified. The description of general technological operations and the description of the technology for the proposed of butter and buttermilk are provided. The importance of technochemical and microbiological control during the technological process in the butter shop is indicated, and it is described how it is necessary to carry out sanitary and hygienic processing of technological equipment.Also, in this section, was carried out the selection of equipment and were calculated the production and auxiliary areas of the premises of the butter production shop. In the third section on life safety and the basics of occupational health and safety, are considered issues of the impact of noise on the human body and the development of measures to reduce noise levels in the workshop. Also, is provided information on worker training and occupational safety briefingsuk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 5 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 6 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 12 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 12 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 13 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 14 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 21 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 22 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 22 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 30 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 31 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 34 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 39 2.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 44 2.5 Підбір технологічного обладнання 47 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 54 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 57 ВИСНОВКИ 62 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 63 ДОДАТКИ 65uk_UA
dc.format.extent70-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectмасло екстра, extra butteruk_UA
dc.subjectспосіб перетворення високожирних вершків, method of high-fat transformationuk_UA
dc.subjectмаслянка, buttermilkuk_UA
dc.subjectнапій з маслянки кавовий, coffee buttermilk drinkuk_UA
dc.subjectмасло медове, honey butteruk_UA
dc.subjectмасло з бета-каротином, butter with beta-caroteneuk_UA
dc.subjectсепарування, separationuk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва масла вершкового потужністю 39 т незбираного молока за зміну із організацією перероблення маслянкиuk_UA
dc.title.alternativeProject of a cream butter production workshop with a capacity of 39 tons of whole milk per shift, with the organization of buttermilk processinguk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Гринечко В.П., 2024uk_UA
dc.contributor.committeeMemberКравець, Олег Ігорович-
dc.contributor.committeeMemberKravets, Oleh-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.relation.references1. Вершки-сировина. Технічні умови: ДСТУ 8131:2015. Вид. офіц. К.: Держспоживстандарт України, 2017.uk_UA
dc.relation.references2. Вікіпедія: Івано-Франківська область. URL:https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%86%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D0%A4%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8Cuk_UA
dc.relation.references3. Гатауліна Г. Вершкове масло: норма споживання і склад. Користь, як вибрати і властивості вершкового масла. URL: http://inmoment.com.ua/beauty/health-body/butter.html.uk_UA
dc.relation.references4. Грибан В. Г., Негодченко О. В. Охорона праці: навч. посібник. [для студ. вищ. навч. закл.] / В. Г. Грибан, О. В. Негодченко. К.: Центр учбової літератури, 2009. 280 с.uk_UA
dc.relation.references5. Коваленко В. О., Мікробіологія молока і молочних продуктів навчальний посібник / В. О. Коваленко, В. В. Євлаш, Л. О. Чернова. Х. : ХДУХТ, 2011. 136 с.uk_UA
dc.relation.references6. Кухтин М.Д., Кравченюк Х.Ю. Лабораторний практикум з мікробіології молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023. 157 с.uk_UA
dc.relation.references7. Кухтин М., Горюк Ю. Мікробіологія молочних продуктів вироблених з молока коров’ячого сирого: монографія. Кам’янець-Подільський: ЗВО ПДУ, 2023. 150 с.uk_UA
dc.relation.references8. Масло вершкове. Технічні умови: ДСТУ 4399:2005. Вид. офіц. К.: Держспоживстандарт України, 2006.uk_UA
dc.relation.references9. Масло вершкове з наповнювачами. Технічні умови: ДСТУ 4592:2006. Вид. офіц. К.: Держспоживстандарт України, 2007.uk_UA
dc.relation.references10. Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови: ДСТУ 3662:2018. Вид. офіц. К.:Держспоживстандарт України, 2018.uk_UA
dc.relation.references11. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.uk_UA
dc.relation.references12. Метод. вказівки до виконання практичних робіт із дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів. Частина 1» для здобувачів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології» / Уклад.: Дацишин К.Є., Крупа О.М, Сторож Л.А. Т.: ТНТУ, 2022. 86 с.uk_UA
dc.relation.references13. Охорона праці і пожежна безпека: Вплив шуму на організм людини і засоби його мінімізації на робочому місці. Режим доступу: URL: https://oppb.com.ua/news/vplyv-shumu-na-organizm-lyudyny-i-zasoby-yogo-minimizaciyi-na-robochomu-misci.uk_UA
dc.relation.references14. Про затвердження Типового положення про навчання, інструктаж і перевірку знань працівників з питань охорони праці: Наказ Державного комітету України по нагляду за охороною праці від 04.04.1994 року станом на 21.04.1999 р. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0095-94#Textuk_UA
dc.relation.references15. Санітарія та гігієна / Л.А. Млечко, Н.М. Шульга : Навч. посіб. К.: ІПДО НУХТ, 2011 . 34 с.uk_UA
dc.relation.references16. Технологічні розрахунки у молочній промисловості / Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін.: Навч. посіб. К.: НУХТ, 2013. 343 с.uk_UA
dc.relation.references17. Технологія молочних продуктів : Підруч. / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. К.: НУХТ, 2013. 502 с.uk_UA
dc.relation.references18. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки : навчальний посібник / О. В. Грек, Г. Є. Поліщук, О. О. – Київ : НУХТ, 2011. 210 с.uk_UA
dc.relation.references19. Юкало В.Г. Біологічна активність протеїнів і пептидів молока: монографія. Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2021. 372 c.uk_UA
dc.relation.references20. Юкало В.Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2018. 176 с.uk_UA
dc.identifier.citationenHrynechko Vitalina Project of a cream butter production workshop with a capacity of 39 tons of whole milk per shift, with the organization of buttermilk processing : work for obtaining a bachelor's degree: special. 181 - food technology / science. driver L. A. Storozh. Ternopil: Ternopil National Technical University named after Ivan Pulyu, 2024. 70 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Гринечко В.П..pdf4,2 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська_довідка_Гринечко_Віталіни.pdf414,94 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора