Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45479
Назва: Дослідження конкурентного середовища підприємства на ринку послуг і напрямки забезпечення його стійкості (на прикладі кафе «DALI Pizza&Sushi»)
Інші назви: Investigation of the company competitive environment on the market of services and its sustainability assurance directions (cafe «DALI Pizza&Sushi» as a case study)
Автори: Сивопляс, Максим Леонідович
Syvoplias, Maksym
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Сивопляс М.Л. Дослідження конкурентного середовища підприємства на ринку послуг і напрямки забезпечення його стійкості (на прикладі кафе «DALI Pizza&Sushi») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. І. І. Стойко. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 50 с.
Дата публікації: чер-2024
Дата подання: чер-2024
Дата внесення: 27-чер-2024
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Стойко, Ігор Іванович
Stoyko, Igor
УДК: 658.5
Теми: економічна стійкість
конкуренція
кафе
піцерія
піца
вендинг
піцемат
economic sustainability
competition
cafe
pizzeria
pizza
vendign
pizzamat
Діапазон сторінок: 1-50
Короткий огляд (реферат): Сивопляс М.Л. Дослідження конкурентного середовища підприємства на ринку послуг і напрямки забезпечення його стійкості (на прикладі кафе «DALI Pizza&Sushi») – Рукопис. Кваліфікаційна робота бакалавра зі спеціальності 241 – Готельно ресторанна справа. Тернопільський національний технічний університет мені Івана Пулюя. Тернопіль. 2024. Теоретично розглянуто сутність економічної стійкості підприємств та її складові в контексті впливу на підприємства ресторанного бізнесу. Проаналізовано діяльність кафе «DALI Pizza&Sushi», досліджено конкурентне середовище на ринку продажу піц на винос і доставку у м. Тернопіль, монополізацію ринку і проведено аналіз якості продукції і обслуговування, обґрунтовано сильні та слабкі сторони, можливості і загрози у сучасних умовах. Розглянуто перспективи та запропоновано стартап-пропозицію щодо організації вендингового бізнесу при продажу піц.
Syvoplias M. Investigation of the company competitive environment on the market of services and its sustainability assurance directions (cafe «DALI Pizza&Sushi» as a case study) - Manuscript. Qualifying work of a bachelor in specialty 241 – Hotel and restaurant business. Ivan Puluj National Technical University. Ternopil. 2024. The essence of economic sustainability of enterprises and its components in the context of influence on enterprises of the restaurant business is theoretically considered. The activity of the cafe "DALI Pizza&Sushi" was analyzed, the competitive environment in the market for the sale of takeaway and delivery pizzas in the city of Ternopil, the monopolization of the market and the analysis of the quality of products and service were analyzed, the strengths and weaknesses, opportunities and threats in modern conditions were substantiated. Prospects were considered and a startup proposal was proposed for the organization of a vending business selling pizzas.
Зміст: ЗМІСТ...1 Вступ Розділ 1. Теоретичний Економічна стійкість підприємства як основна передумова забезпечення його конкурентоспроможного розвитку …4 1.1 Економічна стійкість підприємства … 7 1.2 Сутність економічної стійкості підприємств та її складові … 12 2 Розділ 2. Проблемно-аналітичний Дослідження стійкості підприємства кафе «DALI Pizza&Sushi» на ринку м. Тернополя … 20 2.1 Характеристика кафе «DALI Pizza&Sushi» ... 20 2.2 Оцінка монополізації ринку і конкурентного середовища на ринку реалізації піц у м. Тернополі... 24 2.3 Дослідження стійкості підприємства «DALI Pizza&Sushi» на ринку міста шляхом оцінки конкурентних переваг ... 27 2.4 Дослідження й оцінка якості обслуговування та піц за відгуками споживачів в Інтернеті …32 2.5 SWOT-аналіз кафе «DALI Pizza&Sushi» … 35 3 РОЗДІЛ 3. Проєктно-прикладний Вендинг як джерело стійкості кафе «DALI Pizza&Sushi» на ринку м. Тернополя ….36 3.1 Стартап-ідея вендингу на ринку продажу піци: ризики, переваги, недоліки …36 3.2 Характеристика і вибір вендингового обладнання для продажу піц ...39 3.3 Обґрунтування стартап-проєкту вендингового продажу піц у м. Тернополі … 43 4 Розділ 4. Охорона праці і безпека життєдіяльності... 46 4.1 Аналіз і стан охорони праці в кафе … 46 4.2 Харчові отруєння Висновки.... 51 Список використаної літератури..... 53 Додатки
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45479
Власник авторського права: © Сивопляс М.Л., 2024
Перелік літератури: 1. Агафонова Л., Агафонова А. Туризм, готельний та ресторанний бізнес: ціноутворення, конкуренція, державне регулювання. К.: Знання України, 2015. 358 с.
2. Андрушків Б.М. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства / Б.М. Андрушків, Л.Я. Малюта, Л.М. Мельник. Тернопіль: ТНТУ, 2010. 230 с.
3. Андрушків Б.М. Прикладні аспекти ринку інновацій / Б.М. Андрушків, Л.Я. Малюта, Л. М. Мельник. Тернопіль: ТНТУ, 2010. 198 с.
4. Ареф’єва О. В., Городинська Д. М. Управління економічною стійкістю підприємств: монографія. Київ: Європейський університет, 2011. 229 с.
5. Виноградський М.Д., Виноградська А.М., Шкапова О.М. Менеджмент в організації: Навч. посіб. для студ. екон. спец. Вузів. К: Кондор. 2004. 598 с.
6. Дементьєва А. Конкурентоспроможність міжнародних компаній / А. Дементьєва // Маркетинг. 2003. №3. С. 64-67.
7. Должанський І.З., Загорна Т.О. Конкурентоспроможність підприємства: Навчальний посібник. К: Центр навчальної літератури. 2006. 384 с.
8. Іванов В. Л. Управління економічною стійкістю промислових підприємств (на прикладі підприємств машинобудівного комплексу). Східноукр. нац. Ун-т ім. В.Даля. Луганськ, 2005. 266 с.
9. Кобиляцький Л.С. Управління конкурентоспроможністю. Навчальний посібник. К: Зовнішня торгівля. 2003. 304 с.
10. Котельников Д.І., Задорожна С.М. Управління конкурентоспроможністю. Навчальний посібник. К: Видавничий Дім «Слово». 2004. 168 с.
11. Коцко Т.А., Галузінська А. В. Економічна стійкість підприємства як фундаментальна передумова забезпечення його конкурентоспроможного розвитку. Матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Бізнес, інновації, менеджмент: проблеми та перспективи». Київ: КПІ імені Сікорського,. 2021. С. 84-85. file:///C:/Users/Admin/Downloads/230474- Текст%20статті-526199-1-10-20210502.pdf (дата звернення 06.02.2024)
12. Нечаюк Л.І. Готельно-ресторанний бізнес : Менеджмент. Навч. посіб. / Л. І. Нечаюк, Н. О. Телеш. Київ : Центр навчальної літератури, 2013. 348 с.
13. Портер Майкл Е. Стратегія конкуренції / Пер. з англ. А. Олійник, Р. Сільський. К.: Основи, 1997. 390 с.
14. Островська Г.Й. Особливості розвитку готельно-ресторанної справи: кухні народів світу. Навчальний посібник. / Г.Й. Островська. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2018. 268 с.
15. Островська Г. Й. Мотивування персоналу щодо підвищення рівня інтелектуалізації праці в умовах новітньої управлінської парадигми. Review of transport economics and management. 2022. №7 (23). 2022. С. 156–167.
16. Островська Г. Й. Особливості стратегічного управління персоналом підприємства. VI Міжнародна науково-практична конференція Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні. 2023. С. 319-322.
17. Савінова Ю.М. Конкурентоспроможність підприємств та чинники, що її обумовлюють / Ю.М. Савінова / / Вісник Української академії банківської справи. 2003. № 1 (14). С. 94-97.
18. Сивопляс Максим. Економічна стійкість підприємства як передумова для ефективного розвитку. Матеріали VIІ Міжнародної студентської науково технічної конференції «Природничі та гуманітарні науки. Актуальні питання» 25-26 квітня 2024 р. Тернопіль: ТНТУ. 2024.
19. Стойко І.І., Сивопляс М.Л. Результати дослідження конкурентного середовища і якості обслуговування на ринку реалізації піц на винос і доставку у м. Тернополі. Матеріали Міжнародної науково-практичної Інтернет конференції «Підприємництво, облік та фінанси: сучасний стан й перспективи повоєнного відродження» 24 квітня 2024 р. Херсон – Кропивницький: ХДАЕУ. 2024. С. 329-334.
20. Стойко І.І. Шерстюк Р.П. Стандартизація, сертифікація, метрологія (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, термінологічний словник, тести, нормативні документи). Навч.- метод. посібник. – Тернопіль: ТНТУ імені Івана Пулюя. 2023. 224 с.
21. Стойко І.І. Шерстюк Р.П. Управління конкурентоспроможністю (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, термінологічний словник, тести). Навч.-метод. посібник. Тернопіль: ТНТУ імені Івана Пулюя, 2021. 156 с. http://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/35675/1/УК%20посібник%202020.pdf
22. Стойко І.І., Шерстюк Р.П. Управління інноваціями (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, тести). Навч.-метод. посібник. / І.І. Стойко, Р.П. Шерстюк /. Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. 200 с. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17290
23. Стойко І.І., Шерстюк Р.П. 14 принципів Вільгельма Едвардса Демінга для управління якістю готельно-ресторанних послуг. [Електронний ресурс] / І.І. Стойко, Р.П. Шерстюк // Соціально-економічні проблеми і держава. 2020. Вип. 1(22). С. 66-78. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2020/20siigrp.pdf
24. Тарасюк Р. М. Бізнес-план: розробка, обґрунтування та аналіз. Житомир: ЖДТУ, 2006. 419 с.
25. Ткаченко С.М.. Сутність економічної стійкості підприємств та її складові. Електронний журнал «Ефективна економіка» № 5, 2011. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=1350 (дата звернення 06.02.2024)
26. Фурманюк О.Л. Управління конкурентоспроможністю підприємства. 2004. 180 с.
27. Швиданенко Г.О., Олексюк О.І. Сучасна технологія діагностики фінансово-економічної діяльності підприємства. К.: КНЕУ, 2002. 192с.
28. Шерстюк Р., Мельник Л., Стойко І. Підприємства ресторанного господарства в індустрії туризму: проблеми і перспективні рішення. Маркетинг 4.0: стратегічні імперативи та сучасні тенденції . Тернопіль: ФО-П Шпак В.Б., 2021. С.307-318.
29. Чернега В.В. Формування механізму забезпечення стійкості підприємств на основі розвитку підприємництва: автореф. На здобуття наук. ступеня канд. екон. наук: спец. 08.06.01 "економіка, організація і управління підприємства# ми" / В.В. Чернега. Київ. 2006. 19 с.
30. https://www.letspizza.com. Сайт виробника піцематів Let´s Pizza.
31. https://www.mrgo.it. Сайт виробника піцематів Mister Go Srls.
32. https://www.tcnvend.com/uk/pizza-vending-machine-hours-511.html Характеристика піцемата TCN Pizza Vending Machine
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_ Syvoplias M_L_2024.pdf933,94 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Сивопляс.doc39 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора