Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45479
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorСтойко, Ігор Іванович-
dc.contributor.advisorStoyko, Igor-
dc.contributor.authorСивопляс, Максим Леонідович-
dc.contributor.authorSyvoplias, Maksym-
dc.date.accessioned2024-06-27T07:19:46Z-
dc.date.available2024-06-27T07:19:46Z-
dc.date.issued2024-06-
dc.date.submitted2024-06-
dc.identifier.citationСивопляс М.Л. Дослідження конкурентного середовища підприємства на ринку послуг і напрямки забезпечення його стійкості (на прикладі кафе «DALI Pizza&Sushi») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. І. І. Стойко. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 50 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45479-
dc.description.abstractСивопляс М.Л. Дослідження конкурентного середовища підприємства на ринку послуг і напрямки забезпечення його стійкості (на прикладі кафе «DALI Pizza&Sushi») – Рукопис. Кваліфікаційна робота бакалавра зі спеціальності 241 – Готельно ресторанна справа. Тернопільський національний технічний університет мені Івана Пулюя. Тернопіль. 2024. Теоретично розглянуто сутність економічної стійкості підприємств та її складові в контексті впливу на підприємства ресторанного бізнесу. Проаналізовано діяльність кафе «DALI Pizza&Sushi», досліджено конкурентне середовище на ринку продажу піц на винос і доставку у м. Тернопіль, монополізацію ринку і проведено аналіз якості продукції і обслуговування, обґрунтовано сильні та слабкі сторони, можливості і загрози у сучасних умовах. Розглянуто перспективи та запропоновано стартап-пропозицію щодо організації вендингового бізнесу при продажу піц.uk_UA
dc.description.abstractSyvoplias M. Investigation of the company competitive environment on the market of services and its sustainability assurance directions (cafe «DALI Pizza&Sushi» as a case study) - Manuscript. Qualifying work of a bachelor in specialty 241 – Hotel and restaurant business. Ivan Puluj National Technical University. Ternopil. 2024. The essence of economic sustainability of enterprises and its components in the context of influence on enterprises of the restaurant business is theoretically considered. The activity of the cafe "DALI Pizza&Sushi" was analyzed, the competitive environment in the market for the sale of takeaway and delivery pizzas in the city of Ternopil, the monopolization of the market and the analysis of the quality of products and service were analyzed, the strengths and weaknesses, opportunities and threats in modern conditions were substantiated. Prospects were considered and a startup proposal was proposed for the organization of a vending business selling pizzas.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ...1 Вступ Розділ 1. Теоретичний Економічна стійкість підприємства як основна передумова забезпечення його конкурентоспроможного розвитку …4 1.1 Економічна стійкість підприємства … 7 1.2 Сутність економічної стійкості підприємств та її складові … 12 2 Розділ 2. Проблемно-аналітичний Дослідження стійкості підприємства кафе «DALI Pizza&Sushi» на ринку м. Тернополя … 20 2.1 Характеристика кафе «DALI Pizza&Sushi» ... 20 2.2 Оцінка монополізації ринку і конкурентного середовища на ринку реалізації піц у м. Тернополі... 24 2.3 Дослідження стійкості підприємства «DALI Pizza&Sushi» на ринку міста шляхом оцінки конкурентних переваг ... 27 2.4 Дослідження й оцінка якості обслуговування та піц за відгуками споживачів в Інтернеті …32 2.5 SWOT-аналіз кафе «DALI Pizza&Sushi» … 35 3 РОЗДІЛ 3. Проєктно-прикладний Вендинг як джерело стійкості кафе «DALI Pizza&Sushi» на ринку м. Тернополя ….36 3.1 Стартап-ідея вендингу на ринку продажу піци: ризики, переваги, недоліки …36 3.2 Характеристика і вибір вендингового обладнання для продажу піц ...39 3.3 Обґрунтування стартап-проєкту вендингового продажу піц у м. Тернополі … 43 4 Розділ 4. Охорона праці і безпека життєдіяльності... 46 4.1 Аналіз і стан охорони праці в кафе … 46 4.2 Харчові отруєння Висновки.... 51 Список використаної літератури..... 53 Додаткиuk_UA
dc.format.extent1-50-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectекономічна стійкістьuk_UA
dc.subjectконкуренціяuk_UA
dc.subjectкафеuk_UA
dc.subjectпіцеріяuk_UA
dc.subjectпіцаuk_UA
dc.subjectвендингuk_UA
dc.subjectпіцематuk_UA
dc.subjecteconomic sustainabilityuk_UA
dc.subjectcompetitionuk_UA
dc.subjectcafeuk_UA
dc.subjectpizzeriauk_UA
dc.subjectpizzauk_UA
dc.subjectvendignuk_UA
dc.subjectpizzamatuk_UA
dc.titleДослідження конкурентного середовища підприємства на ринку послуг і напрямки забезпечення його стійкості (на прикладі кафе «DALI Pizza&Sushi»)uk_UA
dc.title.alternativeInvestigation of the company competitive environment on the market of services and its sustainability assurance directions (cafe «DALI Pizza&Sushi» as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Сивопляс М.Л., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc658.5uk_UA
dc.relation.references1. Агафонова Л., Агафонова А. Туризм, готельний та ресторанний бізнес: ціноутворення, конкуренція, державне регулювання. К.: Знання України, 2015. 358 с.uk_UA
dc.relation.references2. Андрушків Б.М. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства / Б.М. Андрушків, Л.Я. Малюта, Л.М. Мельник. Тернопіль: ТНТУ, 2010. 230 с.uk_UA
dc.relation.references3. Андрушків Б.М. Прикладні аспекти ринку інновацій / Б.М. Андрушків, Л.Я. Малюта, Л. М. Мельник. Тернопіль: ТНТУ, 2010. 198 с.uk_UA
dc.relation.references4. Ареф’єва О. В., Городинська Д. М. Управління економічною стійкістю підприємств: монографія. Київ: Європейський університет, 2011. 229 с.uk_UA
dc.relation.references5. Виноградський М.Д., Виноградська А.М., Шкапова О.М. Менеджмент в організації: Навч. посіб. для студ. екон. спец. Вузів. К: Кондор. 2004. 598 с.uk_UA
dc.relation.references6. Дементьєва А. Конкурентоспроможність міжнародних компаній / А. Дементьєва // Маркетинг. 2003. №3. С. 64-67.uk_UA
dc.relation.references7. Должанський І.З., Загорна Т.О. Конкурентоспроможність підприємства: Навчальний посібник. К: Центр навчальної літератури. 2006. 384 с.uk_UA
dc.relation.references8. Іванов В. Л. Управління економічною стійкістю промислових підприємств (на прикладі підприємств машинобудівного комплексу). Східноукр. нац. Ун-т ім. В.Даля. Луганськ, 2005. 266 с.uk_UA
dc.relation.references9. Кобиляцький Л.С. Управління конкурентоспроможністю. Навчальний посібник. К: Зовнішня торгівля. 2003. 304 с.uk_UA
dc.relation.references10. Котельников Д.І., Задорожна С.М. Управління конкурентоспроможністю. Навчальний посібник. К: Видавничий Дім «Слово». 2004. 168 с.uk_UA
dc.relation.references11. Коцко Т.А., Галузінська А. В. Економічна стійкість підприємства як фундаментальна передумова забезпечення його конкурентоспроможного розвитку. Матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Бізнес, інновації, менеджмент: проблеми та перспективи». Київ: КПІ імені Сікорського,. 2021. С. 84-85. file:///C:/Users/Admin/Downloads/230474- Текст%20статті-526199-1-10-20210502.pdf (дата звернення 06.02.2024)uk_UA
dc.relation.references12. Нечаюк Л.І. Готельно-ресторанний бізнес : Менеджмент. Навч. посіб. / Л. І. Нечаюк, Н. О. Телеш. Київ : Центр навчальної літератури, 2013. 348 с.uk_UA
dc.relation.references13. Портер Майкл Е. Стратегія конкуренції / Пер. з англ. А. Олійник, Р. Сільський. К.: Основи, 1997. 390 с.uk_UA
dc.relation.references14. Островська Г.Й. Особливості розвитку готельно-ресторанної справи: кухні народів світу. Навчальний посібник. / Г.Й. Островська. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2018. 268 с.uk_UA
dc.relation.references15. Островська Г. Й. Мотивування персоналу щодо підвищення рівня інтелектуалізації праці в умовах новітньої управлінської парадигми. Review of transport economics and management. 2022. №7 (23). 2022. С. 156–167.uk_UA
dc.relation.references16. Островська Г. Й. Особливості стратегічного управління персоналом підприємства. VI Міжнародна науково-практична конференція Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні. 2023. С. 319-322.uk_UA
dc.relation.references17. Савінова Ю.М. Конкурентоспроможність підприємств та чинники, що її обумовлюють / Ю.М. Савінова / / Вісник Української академії банківської справи. 2003. № 1 (14). С. 94-97.uk_UA
dc.relation.references18. Сивопляс Максим. Економічна стійкість підприємства як передумова для ефективного розвитку. Матеріали VIІ Міжнародної студентської науково технічної конференції «Природничі та гуманітарні науки. Актуальні питання» 25-26 квітня 2024 р. Тернопіль: ТНТУ. 2024.uk_UA
dc.relation.references19. Стойко І.І., Сивопляс М.Л. Результати дослідження конкурентного середовища і якості обслуговування на ринку реалізації піц на винос і доставку у м. Тернополі. Матеріали Міжнародної науково-практичної Інтернет конференції «Підприємництво, облік та фінанси: сучасний стан й перспективи повоєнного відродження» 24 квітня 2024 р. Херсон – Кропивницький: ХДАЕУ. 2024. С. 329-334.uk_UA
dc.relation.references20. Стойко І.І. Шерстюк Р.П. Стандартизація, сертифікація, метрологія (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, термінологічний словник, тести, нормативні документи). Навч.- метод. посібник. – Тернопіль: ТНТУ імені Івана Пулюя. 2023. 224 с.uk_UA
dc.relation.references21. Стойко І.І. Шерстюк Р.П. Управління конкурентоспроможністю (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, термінологічний словник, тести). Навч.-метод. посібник. Тернопіль: ТНТУ імені Івана Пулюя, 2021. 156 с. http://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/35675/1/УК%20посібник%202020.pdfuk_UA
dc.relation.references22. Стойко І.І., Шерстюк Р.П. Управління інноваціями (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, тести). Навч.-метод. посібник. / І.І. Стойко, Р.П. Шерстюк /. Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. 200 с. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17290uk_UA
dc.relation.references23. Стойко І.І., Шерстюк Р.П. 14 принципів Вільгельма Едвардса Демінга для управління якістю готельно-ресторанних послуг. [Електронний ресурс] / І.І. Стойко, Р.П. Шерстюк // Соціально-економічні проблеми і держава. 2020. Вип. 1(22). С. 66-78. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2020/20siigrp.pdfuk_UA
dc.relation.references24. Тарасюк Р. М. Бізнес-план: розробка, обґрунтування та аналіз. Житомир: ЖДТУ, 2006. 419 с.uk_UA
dc.relation.references25. Ткаченко С.М.. Сутність економічної стійкості підприємств та її складові. Електронний журнал «Ефективна економіка» № 5, 2011. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=1350 (дата звернення 06.02.2024)uk_UA
dc.relation.references26. Фурманюк О.Л. Управління конкурентоспроможністю підприємства. 2004. 180 с.uk_UA
dc.relation.references27. Швиданенко Г.О., Олексюк О.І. Сучасна технологія діагностики фінансово-економічної діяльності підприємства. К.: КНЕУ, 2002. 192с.uk_UA
dc.relation.references28. Шерстюк Р., Мельник Л., Стойко І. Підприємства ресторанного господарства в індустрії туризму: проблеми і перспективні рішення. Маркетинг 4.0: стратегічні імперативи та сучасні тенденції . Тернопіль: ФО-П Шпак В.Б., 2021. С.307-318.uk_UA
dc.relation.references29. Чернега В.В. Формування механізму забезпечення стійкості підприємств на основі розвитку підприємництва: автореф. На здобуття наук. ступеня канд. екон. наук: спец. 08.06.01 "економіка, організація і управління підприємства# ми" / В.В. Чернега. Київ. 2006. 19 с.uk_UA
dc.relation.references30. https://www.letspizza.com. Сайт виробника піцематів Let´s Pizza.uk_UA
dc.relation.references31. https://www.mrgo.it. Сайт виробника піцематів Mister Go Srls.uk_UA
dc.relation.references32. https://www.tcnvend.com/uk/pizza-vending-machine-hours-511.html Характеристика піцемата TCN Pizza Vending Machineuk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_ Syvoplias M_L_2024.pdf933,94 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Сивопляс.doc39 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора