Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43384
Record completo di tutti i metadati
Campo DC | Valore | Lingua |
---|---|---|
dc.contributor.author | Малюта, Людмила | - |
dc.contributor.author | Владимир, Ольга | - |
dc.contributor.author | Рудан, Віталій | - |
dc.date.accessioned | 2024-01-05T11:45:00Z | - |
dc.date.available | 2024-01-05T11:45:00Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Малюта Л., Владимир О., Рудан В. Інтеграція дизайну в готельно-ресторанний бізнес: ефекти для туризму та розвитку місцевих громад. Економічний аналіз. 2022. Том 32. № 3. С. 307-315. DOI: 10.35774/econa2022.03.307 | uk_UA |
dc.identifier.issn | 1993-0259 | - |
dc.identifier.issn | 2219-4649 | - |
dc.identifier.uri | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43384 | - |
dc.description.abstract | В статті досліджено особливості інтеграції дизайну у готельно-ресторанний бізнес та визначено його роль у процесі привабливості туристів і в розвитку місцевого туристичного бізнесу. Сформовано ряд рекомендацій щодо доцільності розвитку еко та етносадиб як нових форм мистецтва закладів гостинності, що є драйвером розвитку зеленого туризму в об’єднаних територіальних громадах України. Мета. Метою дослідження є аналіз впливу дизайну готельно-ресторанного комплексу на привабливість туристів та розвиток туристичної галузі місцевих громад. Метод (методологія). Методологічну базу становлять загальнонаукові методи дослідження, адаптовані для аналізу специфічних аспектів дизайну у готельно-ресторанному бізнесі. Емпіричні методи, включаючи спостереження та опис, використовуються для збору первинних даних про тенденції дизайну в галузі, а статистичні методи дозволяють обробити зібрану інформацію та виявити закономірності та залежності. Синтез, індукція та дедукція застосовуються для виявлення інноваційних підходів до дизайну, які інтегровані в український готельно-ресторанний бізнес. Ааналіз Google Trends для відстеження динаміки попиту та інтересу до різних стилів дизайну та концепцій готельно-ресторанного бізнесу, які набувають популярності серед споживачів в реальному часі. Соціологічне опитування використовується як інструмент для збору даних від реальних та потенційних клієнтів готельно-ресторанного бізнесу щодо їхніх переваг, очікувань та вражень від інтеграції дизайну в послуги гостинності. Методи абстрагування та узагальнення допомагають сформувати пропозиції щодо використання дизайну як інструменту розвитку готельно-ресторанного бізнесу та його впливу на розвиток місцевих громад і залучення туристів. Результати. В статті доведено, що найбільший вплив дизайнерські рішення мають на розвиток отельноресторанному бізнесу в тому випадку, коли готелі чи інші форми будинків гостинності обираються туристом виключно для відпочику. Значну роль дизайн відіграє в процесах формування позитивного іміджу та привабливості для туристів еко та етносадиб, адже такі локації обираються туристами не для тимчасового проживання, а для відпочинку, тому дизайн є основою відображення автентичного стилю, культури, архітектури, звичаїв і традицій краю. Відтак еко та етносадиби, як відпочинкові комплекси, можуть бути одними із основних драйверів розвитку зеленого туризму та місцевої економіки. | uk_UA |
dc.format.extent | 307-315 | - |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | www.econa.org.ua | uk_UA |
dc.relation.uri | https://scholar.google.com.ua/citations?view_op=view_citation&hl=uk&user=TmDBwFIAAAAJ&sortby=pubdate&citation_for_view=TmDBwFIAAAAJ:natZJ_-F0IUC | uk_UA |
dc.subject | дизайн готельно-ресторанних комплексів; готельно-ресторанний бізнес; вплив дизайну на туризм; дизайнерські рішення; екосадиби; етносадиби; зелений туризм; роль туризму в місцевому розвитку | uk_UA |
dc.subject.ddc | 10.35774/econa2022.03.307 | uk_UA |
dc.title | ІНТЕГРАЦІЯ ДИЗАЙНУ В ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИЙ БІЗНЕС: ЕФЕКТИ ДЛЯ ТУРИЗМУ ТА РОЗВИТКУ МІСЦЕВИХ ГРОМАД | uk_UA |
dc.title.alternative | INTEGRATION OF DESIGN IN THE HOTEL AND RESTAURANT BUSINESS: EFFECTS FOR TOURISM AND DEVELOPMENT OF LOCAL COMMUNITIES | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
dc.rights.holder | Малюта Людмила, Владимир Ольга, Рудан Віталій, 2022 | uk_UA |
dc.coverage.placename | Тернопіль | uk_UA |
dc.subject.udc | 338.48:711.4(050) | uk_UA |
dc.relation.references | Мендела Є. Архітектура як основний фактор формування іміджу готельного підприємства. International Science Journal of Engineering & Agriculture. 2022. Vol. 1, No. 3. pp. 183-189. | uk_UA |
dc.relation.references | Олійник О. М. Фактори успішності готельноресторанних комплексів. Молодий вчений. 2017. № 10. С. 389-392. | uk_UA |
dc.relation.references | Цукренко І., Семенюк В., Скриннік В. Роль дизайну у проектуванні та іміджі закладів готельноресторанного господарства. Universum. 2023. №1. С. 29–34. | uk_UA |
dc.relation.references | Коркуна О. І., Цільник О. Я., Бордун О. В. Розвиток зеленого туризму в умовах формування об’єднаних територіальних громад. Соціально-економічні проблеми сучасного періоду України. 2019. Вип. 1. С. 24-28. | uk_UA |
dc.relation.references | Якимчук А., Попадинець Н., Валюх А., Скрипко Т., Левков К. Сільський «зелений» туризм як каталізатор розвитку місцевої економіки в процесі децентралізації влади. Agricultural and resource economics: international scientific e-journal. 2021. Vol. 7, № 1. С. 232-259. | uk_UA |
dc.relation.references | Система інтернет-бронювання житла Booking.com. URL: https://www.booking.com. | uk_UA |
dc.relation.references | Замок-музей Радомисль. URL: https://www.radozamok.com/hotel. | uk_UA |
dc.relation.references | Офіційне конференц-бюро міста Львова. Готелі. URL: https://www.lvivconvention.com.ua. | uk_UA |
dc.relation.references | Готель «Стара Правда». URL: https://starapravda.com.ua/about. | uk_UA |
dc.subject.jel | L83, L84, R11, Z32 | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | ТНТУ імені Івана Пулюя, Кам’янець-Подільський державний інститут | uk_UA |
dc.citation.journalTitle | Економічний аналіз. 2022. Том 32. № 3. С. 307-315. DOI: 10.35774/econa2022.03.307 | - |
dc.coverage.country | UA | uk_UA |
È visualizzato nelle collezioni: | Наукові публікації працівників кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг |
File in questo documento:
File | Descrizione | Dimensioni | Formato | |
---|---|---|---|---|
Малюта, Владимир, Рудан.pdf | 426,72 kB | Adobe PDF | Visualizza/apri |
Tutti i documenti archiviati in DSpace sono protetti da copyright. Tutti i diritti riservati.
Strumenti di amministrazione