Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43384
Record completo di tutti i metadati
Campo DCValoreLingua
dc.contributor.authorМалюта, Людмила-
dc.contributor.authorВладимир, Ольга-
dc.contributor.authorРудан, Віталій-
dc.date.accessioned2024-01-05T11:45:00Z-
dc.date.available2024-01-05T11:45:00Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationМалюта Л., Владимир О., Рудан В. Інтеграція дизайну в готельно-ресторанний бізнес: ефекти для туризму та розвитку місцевих громад. Економічний аналіз. 2022. Том 32. № 3. С. 307-315. DOI: 10.35774/econa2022.03.307uk_UA
dc.identifier.issn1993-0259-
dc.identifier.issn2219-4649-
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43384-
dc.description.abstractВ статті досліджено особливості інтеграції дизайну у готельно-ресторанний бізнес та визначено його роль у процесі привабливості туристів і в розвитку місцевого туристичного бізнесу. Сформовано ряд рекомендацій щодо доцільності розвитку еко та етносадиб як нових форм мистецтва закладів гостинності, що є драйвером розвитку зеленого туризму в об’єднаних територіальних громадах України. Мета. Метою дослідження є аналіз впливу дизайну готельно-ресторанного комплексу на привабливість туристів та розвиток туристичної галузі місцевих громад. Метод (методологія). Методологічну базу становлять загальнонаукові методи дослідження, адаптовані для аналізу специфічних аспектів дизайну у готельно-ресторанному бізнесі. Емпіричні методи, включаючи спостереження та опис, використовуються для збору первинних даних про тенденції дизайну в галузі, а статистичні методи дозволяють обробити зібрану інформацію та виявити закономірності та залежності. Синтез, індукція та дедукція застосовуються для виявлення інноваційних підходів до дизайну, які інтегровані в український готельно-ресторанний бізнес. Ааналіз Google Trends для відстеження динаміки попиту та інтересу до різних стилів дизайну та концепцій готельно-ресторанного бізнесу, які набувають популярності серед споживачів в реальному часі. Соціологічне опитування використовується як інструмент для збору даних від реальних та потенційних клієнтів готельно-ресторанного бізнесу щодо їхніх переваг, очікувань та вражень від інтеграції дизайну в послуги гостинності. Методи абстрагування та узагальнення допомагають сформувати пропозиції щодо використання дизайну як інструменту розвитку готельно-ресторанного бізнесу та його впливу на розвиток місцевих громад і залучення туристів. Результати. В статті доведено, що найбільший вплив дизайнерські рішення мають на розвиток отельноресторанному бізнесу в тому випадку, коли готелі чи інші форми будинків гостинності обираються туристом виключно для відпочику. Значну роль дизайн відіграє в процесах формування позитивного іміджу та привабливості для туристів еко та етносадиб, адже такі локації обираються туристами не для тимчасового проживання, а для відпочинку, тому дизайн є основою відображення автентичного стилю, культури, архітектури, звичаїв і традицій краю. Відтак еко та етносадиби, як відпочинкові комплекси, можуть бути одними із основних драйверів розвитку зеленого туризму та місцевої економіки.uk_UA
dc.format.extent307-315-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherwww.econa.org.uauk_UA
dc.relation.urihttps://scholar.google.com.ua/citations?view_op=view_citation&hl=uk&user=TmDBwFIAAAAJ&sortby=pubdate&citation_for_view=TmDBwFIAAAAJ:natZJ_-F0IUCuk_UA
dc.subjectдизайн готельно-ресторанних комплексів; готельно-ресторанний бізнес; вплив дизайну на туризм; дизайнерські рішення; екосадиби; етносадиби; зелений туризм; роль туризму в місцевому розвиткуuk_UA
dc.subject.ddc10.35774/econa2022.03.307uk_UA
dc.titleІНТЕГРАЦІЯ ДИЗАЙНУ В ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИЙ БІЗНЕС: ЕФЕКТИ ДЛЯ ТУРИЗМУ ТА РОЗВИТКУ МІСЦЕВИХ ГРОМАДuk_UA
dc.title.alternativeINTEGRATION OF DESIGN IN THE HOTEL AND RESTAURANT BUSINESS: EFFECTS FOR TOURISM AND DEVELOPMENT OF LOCAL COMMUNITIESuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.rights.holderМалюта Людмила, Владимир Ольга, Рудан Віталій, 2022uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільuk_UA
dc.subject.udc338.48:711.4(050)uk_UA
dc.relation.referencesМендела Є. Архітектура як основний фактор формування іміджу готельного підприємства. International Science Journal of Engineering & Agriculture. 2022. Vol. 1, No. 3. pp. 183-189.uk_UA
dc.relation.referencesОлійник О. М. Фактори успішності готельноресторанних комплексів. Молодий вчений. 2017. № 10. С. 389-392.uk_UA
dc.relation.referencesЦукренко І., Семенюк В., Скриннік В. Роль дизайну у проектуванні та іміджі закладів готельноресторанного господарства. Universum. 2023. №1. С. 29–34.uk_UA
dc.relation.referencesКоркуна О. І., Цільник О. Я., Бордун О. В. Розвиток зеленого туризму в умовах формування об’єднаних територіальних громад. Соціально-економічні проблеми сучасного періоду України. 2019. Вип. 1. С. 24-28.uk_UA
dc.relation.referencesЯкимчук А., Попадинець Н., Валюх А., Скрипко Т., Левков К. Сільський «зелений» туризм як каталізатор розвитку місцевої економіки в процесі децентралізації влади. Agricultural and resource economics: international scientific e-journal. 2021. Vol. 7, № 1. С. 232-259.uk_UA
dc.relation.referencesСистема інтернет-бронювання житла Booking.com. URL: https://www.booking.com.uk_UA
dc.relation.referencesЗамок-музей Радомисль. URL: https://www.radozamok.com/hotel.uk_UA
dc.relation.referencesОфіційне конференц-бюро міста Львова. Готелі. URL: https://www.lvivconvention.com.ua.uk_UA
dc.relation.referencesГотель «Стара Правда». URL: https://starapravda.com.ua/about.uk_UA
dc.subject.jelL83, L84, R11, Z32uk_UA
dc.contributor.affiliationТНТУ імені Івана Пулюя, Кам’янець-Подільський державний інститутuk_UA
dc.citation.journalTitleЕкономічний аналіз. 2022. Том 32. № 3. С. 307-315. DOI: 10.35774/econa2022.03.307-
dc.coverage.countryUAuk_UA
È visualizzato nelle collezioni:Наукові публікації працівників кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг

File in questo documento:
File Descrizione DimensioniFormato 
Малюта, Владимир, Рудан.pdf426,72 kBAdobe PDFVisualizza/apri


Tutti i documenti archiviati in DSpace sono protetti da copyright. Tutti i diritti riservati.

Strumenti di amministrazione