Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43271
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorШведа, Наталія Михайлівна-
dc.contributor.authorХолодняк, Ігор Анатолійович-
dc.contributor.authorKholodniak, Ihor-
dc.date.accessioned2024-01-02T17:06:51Z-
dc.date.available2024-01-02T17:06:51Z-
dc.date.issued2024-01-02-
dc.date.submitted2023-12-28-
dc.identifier.citationХолодняк І. А. Дослідження організаційно-економічних методів управління якістю продукції в організації, на прикладі ТОВ «Контінентал Фармерз Груп» : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю "073 менеджмент" / І. А. Холодняк. - Тернопіль: ТНТУ, - 2023. - 93 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43271-
dc.descriptionУкраїна славиться своїми безмежними полями, на яких вирощують пшеницю, ячмінь і кукурудзу. Згідно з матеріалами видання Фенікс Агро, наша країна до війни займала друге місце в світі за обсягами експорту зернових культур і сьоме по експорту олійних культур. Ця інформація свідчить про значний потенціал України у сфері агробізнесу, який вимагає витрати всіх можливих зусиль для підвищення ефективності даного сектору національної економіки та досягнення конкурентної переваги в цьому напрямку. Однак для збільшення якості і кількості готової продукції можна не лише використовувати матеріально-технічні засоби, а й економічні і організаційні методи покращення якості продукції. У цьому контексті, дослідження організаційно-економічних методів управління якістю продукції набуває особливої актуальності, оскільки воно спрямоване на визначення ефективних стратегій та практик для досягнення високого стандарту якості.uk_UA
dc.description.abstractОб’єкт дослідження – організаційно-економічні методи управління якістю. Предмет дослідження – напрямки вдосконалення організаційно-економічних методів управління якістю продукції в ТОВ «Контінентал Фармерз Груп». Мета дослідження – проведення глибокого дослідження організаційно-економічних методів управління якістю продукції, розгляд їх слабких і сильних сторін та розроблення найбільш оптимальних підходів щодо їх вдосконалення для ТОВ «Контінентал Фармерз Груп». Методи дослідження − теоретико-методичний метод; фінансовий і економічний аналіз; статистичний метод; метод прогнозування. Розроблено рекомендації щодо вдосконалення використання організаційно-економічних методів підвищення якості продукції підприємства. Основні положення, що отримані під час виконання роботи, можуть бути впроваджені в діяльність досліджуваної компанії.uk_UA
dc.description.abstractThe Object of Investigation is organizational and economic methods of product quality management in the organization. The Subject of Investigation is directions for improving organizational and economic methods of product quality management at LLC CONTINENTAL FARMERS GROUP. The Aim of the Work is to conduct a deep investigation of organizational and economic methods of quality management, examine their strengths and weaknesses, and adapt the most optimal approaches for a specific enterprise - LLC CONTINENTAL FARMERS GROUP. The Methods of Investigation include theoretical and methodological analysis, financial and economic analysis, and statistical methods. Recommendations have been developed to improve the use of organizational and economic methods to enhance the quality of the enterprise's products. The main findings obtained during the research can be implemented in the activities of the investigated company.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП. РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ РОЗРОБЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИХ МЕТОДІВ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ НА ПІДПРИЄМСТВІ. 1.1 Суть поняття «якість» та особливості управління нею. 1.2 Сутність економічних та організаційних методів управління якістю продукції. 1.3 Особливості організаційно-економічних методів управління якістю продукції в сільському господарстві. РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИХ МЕТОДІВ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ В ТОВ «КОНТІНЕНТАЛ ФАРМЕРЗ ГРУП». 2.1 Загальна характеристика ТОВ «Контінентал Фармерз Груп». 2.2 Характеристика процесу вирощування озимої пшениці в досліджуваній організації з точки зору досягнення високого рівня її якості. 2.3 Аналіз наявних організаційно-економічних методів управління якістю продукції та ефекту від їх застосування для товариства. РОЗДІЛ 3 ВДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИХ МЕТОДІВ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ В ТОВ «КОНТІНЕНТАЛ ФАРМЕРЗ ГРУП». 3.1 Обґрунтування пропозицій по вдосконаленню організаційно-економічних методів управління якістю продукції для ТОВ «Контінентал Фармерз Груп». 3.2 Прогнозування й оцінка матеріальних і часових витрат на впровадження вдосконалень організаційно-економічних методів управління якістю продукції досліджуваного товариства. 3.3 Розрахунок економічного ефекту від впровадження запропонованих змін для ТОВ «Контінентал Фармерз Груп». РОЗДІЛ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ. 4.1 Охорона праці в сільському господарстві. 4.2 Аналіз ризиків в ТОВ «Контінентал Фармерз Груп». ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ. БІБЛІОГРАФІЯ. ДОДАТКИ.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subject073uk_UA
dc.subjectменеджментuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectуправління якістюuk_UA
dc.subjectорганізаційно-економічні методи управління якістюuk_UA
dc.subjectефективністьuk_UA
dc.subjectорганізаціяuk_UA
dc.subjectсільське господарствоuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectquality managementuk_UA
dc.subjectorganizational and economic methods of quality managementuk_UA
dc.subjectefficiencyuk_UA
dc.subjectorganizationuk_UA
dc.subjectagricultureuk_UA
dc.titleДослідження організаційно-економічних методів управління якістю продукції в організації, на прикладі ТОВ «Контінентал Фармерз Груп»uk_UA
dc.title.alternativeResearching organizational and economic methods of product quality management within the organization (LLC KONTINENTAL FARMERS GROUP as a case studyuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Холодняк Ігор Анатолійович, 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberВладимир, Ольга Михайлівна-
dc.subject.udc338.1uk_UA
dc.relation.references1. ДСТУ ISO 9000:2015 "Система управління якістю. Основні положення та словникuk_UA
dc.relation.references2. Холодняк І.А., Шведа Н.М. Переваги використання серії стандартів ISO 9000 для управління якістю підприємства. Наука, інновації, бізнес: проблеми, перспективи і сьогочасні тренди розвитку: матеріали ХІ-ої Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М.Г. Чумаченка (Тернопіль, 26 травня 2023 року). Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2023. 137 с. С. 124-125.uk_UA
dc.relation.references3. Вільям Едвардс Демінг URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%8F%D0%BC_%D0%95%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B4%D1%81_%D0%94%D0%B5%D0%BC%D1%96%D0%BD%D0%B3uk_UA
dc.relation.references4. Загальне управління якістю. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B5_%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%96%D0%BD%D0%BD%D1%8F_%D1%8F%D0%BA%D1%96%D1%81%D1%82%D1%8Euk_UA
dc.relation.references5. ISO 9000. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/ISO_9000uk_UA
dc.relation.references6. Шість сигма. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D1%96%D1%81%D1%82%D1%8C_%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%BC%D0%B0uk_UA
dc.relation.references7. Четверта промислова революція. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%82%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%86%D1%96%D1%8Fuk_UA
dc.relation.references8. Ковальчук С. Я. Європейські орієнтири аграрної сфери України: перспективи та можливості. Економіка та суспільство. 2016. №6. С. 54-60. URL: https://economyandsociety.in.ua/journals/2_ukr/11.pdfuk_UA
dc.relation.references9. Quality by design. URL: https://en.wikipedia.org/wiki/Quality_by_designuk_UA
dc.relation.references10. What is economic value added? URL: https://universidadeuropea.com/en/blog/what-is-economic-value-added/uk_UA
dc.relation.references11. Globalgap. URL: https://www.globalgap.org/uk_UA
dc.relation.references12. Органік стандарт. URL: https://organicstandard.ua/uk_UA
dc.relation.references13. Вороненко В. І. Науково-методичні підходи до оптимізації та ефективного використання земельних ресурсів. Ефективна економіка. 2012. № 7. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=1286uk_UA
dc.relation.references14. Розрахування врожайності. URL: https://blog.agrokebety.com/yak-rozrakhuvaty-vrozhaynistuk_UA
dc.relation.references15. Лиса О. В., Андрушко Р. П. Оцінка якості сільськогосподарської продукції. URL: https://conf.ztu.edu.ua/wp-content/uploads/2017/12/122.pdfuk_UA
dc.relation.references16. Костякова А. А. Класифікація витрат виробництва в рослинництві за цільовим підходом. URL: http://elar.tsatu.edu.ua/bitstream/123456789/3580/1/3.pdfuk_UA
dc.relation.references17. Інструкція з ведення кількісно-якісного обліку зерна та продуктів його переробки на зернових та зернопереробних підприємствах усіх форм власності/ URL: https://minagro.gov.ua/npa/pro-zatverdzhennya-instrukciyi-z-vedennya-kilkisno-yakisnogo-obliku-zerna-ta-produktiv-jogo-pererobki-na-zernovih-ta-zernopererobnih-pidpriyemstvah-usih-form-vlasnostiuk_UA
dc.relation.references18. ISO 22000:2018. Системи менеджменту харчової безпекиuk_UA
dc.relation.references19. Стандартизація і сертифікація як нормативні засади якісності й безпечності сільськогосподарської продукції/ URL: http://mego.info/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%96%D0%B0%D0%BB/3-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8F-%D1%96-%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%84%D1%96%D0%BA%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8F-%D1%8F%D0%BA-%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D1%96-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D1%8F%D0%BA%D1%96%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%96-%D0%B9-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%96-%D1%81%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4uk_UA
dc.relation.references20. Дворник І. В. Продуктивність праці в сільському господарстві. 2021. URL: http://ujae.org.ua/wp-content/uploads/2021/11/ujae_2021_r02_a30.pdfuk_UA
dc.relation.references21. Ваша бізнес-стратегія залежить від залучення співробітників. URL: https://www.gallup.com/workplace/229424/employee-engagement.aspxuk_UA
dc.relation.references22. Форма розподілу. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0_%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%96%D0%BB%D1%83uk_UA
dc.relation.references23. Формування врожаю та якості зерна пшениці озимої залежно від строків сівби, попередників та сорту в умовах лісостепу правобережного. URL: https://www.pdatu.edu.ua/images/naukova-miznarodna-diyalnist/svr/dus201606.pdfuk_UA
dc.relation.references24. Боженко Л. І. Управління якістю, основи стандартизації та сертифікації продукції: навчальний посібник. Львів: Афіша, 2001. 123 с.uk_UA
dc.relation.references25. Клименко Л. П., Пізінцалі Л. В., Александровська Н. І., В. Д. Метрологія, стандартизація та управління якістю: навчальний посібник. Миколаїв: Вид-во ЧДУ ім. Петра Могили, 2011. 345 с.uk_UA
dc.relation.references26. Управління якістю. 2011. URL: https://core.ac.uk/download/pdf/161834033.pdfuk_UA
dc.relation.references27. Гандзюк М. П., Желебо Є. П., Халімовський М. О. Основи охорони праці. Київ: Каравелла. 2004. 408 с.uk_UA
dc.relation.references28. Жидецький В.Ц. Основи охорони праці. Львів: Афіша 2005. 318 с.uk_UA
dc.relation.references29. Стручок В.С. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях». Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с.uk_UA
dc.relation.references30. Валінкевич О.Г. Мотивація праці як основа управління персоналом в сучасних компаніях. Наука й економіка: Науково-теор. журнал ХЕУ. 2009. Вип. 3(15). Т. 1. С. 173-181.uk_UA
dc.relation.references31. Оскольський В. В. Екологічно чисте виробництво: економічні та організаційні аспекти управління якістю продукції. Економіка України. 2013. №11 (624).uk_UA
dc.relation.references32. Безус Р. М. Організаційно-економічні засади ефективного розвитку органічного агровиробництва: монографія. Дніпро: "Лізунов Пресс". 380 с.uk_UA
dc.relation.references33. Менеджмент якості : конспект лекцій для студентів спеціальності 073 «Менеджмент» спеціалізації «Менеджмент підприємств та організацій» першого (бакалаврського) рівня. Уклад. В. В. Сисоєв. Харків : НТУ «ХПІ», 2018. 102 сuk_UA
dc.relation.references34. Кирилюк І. М. Управління стандартизацією та сертифікацією. Черкаси: ЧНУ, 2017. 438 с.uk_UA
dc.relation.references35. Девід П. Деякі нові стандарти економіки стандартизації в епоху інформації. Економічна політика та технологічна продуктивність. Кембрідж: Кембриджська університетська преса, 1987. P. 206-234.uk_UA
dc.identifier.citationenKholodniak I. Researching organizational and economic methods of product quality management within the organization (LLC KONTINENTAL FARMERS GROUP as a case study) : master's thesis on the speciality 073 Management / I. Kholodniak. - Ternopil: TNTU. - 2023. - 93 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, м. Тернопіль, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:073 — менеджмент



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора