Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43217
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorСороківська, Олена Анатоліївна-
dc.contributor.authorМихалюк, Олег Володимирович-
dc.contributor.authorMykhaliuk, Oleg-
dc.date.accessioned2024-01-01T16:01:32Z-
dc.date.available2024-01-01T16:01:32Z-
dc.date.issued2024-01-01-
dc.date.submitted2023-12-28-
dc.identifier.citationМихалюк О.В. Дослідження системи управління конкурентоспроможністю продукції підприємства, на прикладі ПрАТ «Тернопільський молокозавод» : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю "073 менеджмент" / О.В. Михалюк. - Тернопіль : ТНТУ, 2023. - 87 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43217-
dc.descriptionУ першому розділі кваліфікаційної роботи магістра проведено дослідження теоретичних засад управління конкурентоспроможністю продукції молокопереробного підприємства: викоремлено особливості формування конкурентоспроможності молокопереробних підприємств в Україні, досліджено шляхи та методи забезпечення якості молочної продукції, розглянуто принципи забезпечення конкурентоспроможності молокопереробних підприємств в умовах поглиблення євроінтеграції. У другому розділі роботи проведено аналіз системи управління конкурентоспроможністю продукції ПрАТ «Тернопільський молокозавод»: здійснено загальну характеристику досліджуваного підприємства, аналіз асортиментного складу його продукції, виокремлено особливості організації процесів управління конкурентоспроможністю продукції підприємства, досліджуно фінансове забезпечення конкурентоспроможності продукції ПрАТ «Тернопільський молокозавод» та навчання персоналу. У третьому розділі роботи розроблено напрями удосконалення системи управління конкурентоспроможністю продукції ПрАТ «Тернопільський молокозавод»: запропоновано шляхи покращення умов формування конкурентного потенціалу підприємства, обгрунтовано доцільність підвищення конкурентоспроможності ПрАТ «Тернопільський молокозавод» шляхом виробництва нового виду продукції, досліджено економічний ефект від формування служби маркетингу в структурі ПрАТ «Тернопільський молокозавод» як чинник підвищення конкурентоспроможності. Четвертий розділ роботи присвячений питанням з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях.uk_UA
dc.description.abstractОб'єкт дослідження ‒ процес оцінювання та удосконалення системи управління конкурентоспроможністю продукції підприємства. Метою роботи є дослідження теоретичних та практичних засад управління конкуретноспроможністю продукції сучасного підприємства. Методи дослідження – економіко-статистичного, системного та порівняльного аналізу, метод експертного опитування, діалектичного пізнання, економічного синтезу. Розроблено проектні рішення щодо покращення умов формування конкурентного потенціалу підприємства, підвищення конкурентоспроможності ПрАТ «Тернопільський молокозавод» шляхом виробництва нового виду продукції та формування служби маркетингу в структурі підприємства.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ. Розділ 1. Теоретичні засади управління конкурентоспроможністю продукції молокопереробного підприємства. 1.1 Особливості формування конкурентоспроможності молокопереробних підприємств в Україні. 1.2 Дослідження шляхів та методів забезпечення якості молочної продукції. 1.3 Забезпечення конкурентоспроможності молокопереробних підприємств в умовах поглиблення євроінтеграції. Розділ 2. Аналіз системи управління конкурентоспроможністю продукції ПрАТ «Тернопільський молокозавод». 2.1 Загальна характеристика досліджуваного підприємства, аналіз асортиментного складу його продукції. 2.2 Особливості організації процесів управління конкурентоспроможністю продукції підприємства. 2.3 Фінансове забезпечення конкурентоспроможності продукції ПрАТ «Тернопільський молокозавод» та навчання персоналу. Розділ 3. Удосконалення системи управління конкурентоспроможністю продукції ПрАТ «Тернопільський молокозавод». 3.1 Покращення умов формування конкурентного потенціалу підприємства. 3.2 Підвищення конкурентоспроможності ПрАТ «Тернопільський молокозавод» шляхом виробництва нового виду продукції. 3.3 Формування служби маркетингу в структурі ПрАТ «Тернопільський молокозавод» як чинник підвищення конкурентоспроможності. Розділ 4. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях. 4.1 Удосконалення алгоритму дій персоналу підприємства у випадку аварій з аміаком. 4.2 Основні завдання та особливості організації охорони праці на підприємствах молокопереробної галузі («ТОВ «Тернопільський молокозавод»). Висновки та пропозиції. Бібліографія.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject073uk_UA
dc.subjectменеджментuk_UA
dc.subjectконкурентоспроможність продукціїuk_UA
dc.subjectмолокопереробне підприємствоuk_UA
dc.subjectякість продукціїuk_UA
dc.subjectєвроінтеграціяuk_UA
dc.subjectсистема управлінняuk_UA
dc.subjectсистема управлінняuk_UA
dc.subjectслужба маркетингуuk_UA
dc.subjectproduct competitivenessuk_UA
dc.subjectmilk processing enterpriseuk_UA
dc.subjectproduct qualityuk_UA
dc.subjectEuropean integrationuk_UA
dc.subjectcompetitive potentialuk_UA
dc.subjectmanagement systemuk_UA
dc.subjectmarketing serviceuk_UA
dc.titleДослідження системи управління конкурентоспроможністю продукції підприємства, на прикладі ПрАТ «Тернопільський молокозавод»uk_UA
dc.title.alternativeResearching the product competitiveness management system of the enterprise (PJSC “Ternopil milk plant” as a case study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Михалюк Олег Володимирович, 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberОстровська, Галина Йосипівна-
dc.subject.udc658.5uk_UA
dc.relation.references1. Михайленко О., Скоморохова С., Чава К. Підвищення конкурентоспроможності молочної продукції в Україні. Причорноморські економічні студії. Випуск 29. 2021. С. 16-20.uk_UA
dc.relation.references2. Вісник молочників, 2021 [Електронний ресурс]. URL: http://www. ukrmolprom.kiev.ua/ua/analitika/shchomisyachna_ analitika/category/2021.uk_UA
dc.relation.references3. Гамма Т.М. Вплив зовнішнього оточення на конкурентоспроможність молокопереробних підприємств Одеської області. Економічний форум. 2021. № 1. С. 218–222.uk_UA
dc.relation.references4. Кернасюк Ю.В. Молочний сектор: реалії і перспективи / Ю.В. Кернасюк // Агробізнес сьогодні. 2020. № 6. C. 10–12.uk_UA
dc.relation.references5. Косенко С.В. Теоретичні положення стратегії зовнішньоекономічної діяльності підприємств: визначення та класифікація. Економіка та управління підприємствами машинобудівної галузі: проблеми теорії та практики. 2021. № 3 (15). С. 117–128.uk_UA
dc.relation.references6. Маслак О. Пріоритети молочної галузі [Електронний ресурс]. URL: http://www.agro-business.com.ua/ekonomichnyi-gektar/ 2468-priorytety-molochnoii-galuzi.html.468-priorytety-molochnoii-galuzi.html.uk_UA
dc.relation.references7. Моргун О.В. Напрями розвитку молочної галузі та молокопереробної промисловості. Економіка АПК. 2023. № 7. С. 62–66.uk_UA
dc.relation.references8. Офіційний сайт Державного комітету статистики України. URL: http://www.ukrstat.gov.ua.uk_UA
dc.relation.references9. Офіційний сайт Груп компаній «Молочний альянс. URL: http://milkalliance.com.ua.uk_UA
dc.relation.references10. Промислове виробництво: Україна. Довідник. URL: http://www.proagro.com.ua/sprav/promua/ npp//14174. html.uk_UA
dc.relation.references11. Світовий ринок і місце молока на ньому. Мілк-юа. 2021. URL: http://milkua.info/ru/post/mirovojrynok-moloka-i-mesto-ukrainy-na-nem.uk_UA
dc.relation.references12. Скопенко Н.С. Сучасний стан та тенденції розвитку молочної галузі України. Інститут післядипломної освіти НУХТ. 2021. URL: http://ipdo.kiev.ua/ index.php?option=com_content&view=article&id=259.uk_UA
dc.relation.references13. ТОП-10 найбільших виробників молочної продукції в Україні. Аграрне інформаційне агентство “Agravery”. 2022. URL: http://agravery.com/uk/posts/ show/top-10-najbilsih-virobnikiv-molocnoi-produkcii-vukraini.uk_UA
dc.relation.references14. Бінерт О.В. Якість молочної продукції як конкурентна перевага на ринку. Інноваційна економіка. 2019. №1. С. 205-207uk_UA
dc.relation.references15. Мороз Л. А. Маркетинг. Львів, 2018. 354 с.uk_UA
dc.relation.references16. Оцінка конкурентоспроможності товару. [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://reff.net.ua/48483-cenka_konkurentosposobnosti_ tovara.htmluk_UA
dc.relation.references17. Гончарук Т.І. Конкуренція: сучасна економічна характеристика та особливості. Актуальні проблеми економіки. 2020. № 2 (32). С. 130–145.uk_UA
dc.relation.references18. Дмитровська Г. П. Перспективні напрямки удосконалення традиційних і сучасних технологій молочних продуктів. Молочна справа. 2022. № 4. С. 37– 39.uk_UA
dc.relation.references19. Должанський І.З. Конкурентоспроможність підприємства: [навч. посіб.]. К.: Центр навчальної літератури, 2018. 384 с.uk_UA
dc.relation.references20. Забезпечення конкурентоспроможності аграрного сектора економіки України на внутрішньому і зовнішньому ринку: [наукова доповідь] / [В.М. Трегобчук, Б.Й. Пасхавер, О.М. Бородіна та ін.]; за ред. В.М. Трегобчука, Б.Й. Пасхавера. К.: Ін-т екон. та прогнозув., 2022. 260 с.uk_UA
dc.relation.references21. Зеленчук І.Б. Вдосконалення механізму управління конкурентоспроможністю молокопереробних підприємств. Актуальні проблеми економіки: Науково-економічний журнал. 2022. № 3 (165). С. 144-154.uk_UA
dc.relation.references22. Ілляшенко С. М. Управління інноваційним розвитком: проблеми, концепції, методи: [навч. посібник] / С. М. Ілляшенко. Суми: ВТД «Університетська книга», 2020. 278 с.uk_UA
dc.relation.references23. Козаченко Г.В. Організаційно–економічний механізм як інструмент управління підприємством. Економіка. Менеджмент. Підприємництво. 2020. № 11. С. 107–111.uk_UA
dc.relation.references24. Марцин В.С. Механізм забезпечення конкурентоспроможності товару та показники її оцінки. Актуальні проблеми економіки. 2018. № 1 (79). С. 35 – 44.uk_UA
dc.relation.references25. Молочна промисловість України – на шляху від занепаду до інтеграції в структуру світового ринку. Молочна промисловість. 2022. № 6 (31). С. 6–8.uk_UA
dc.relation.references26. Мостенська Т.Л. Економічний механізм функціонування молочної промисловості України: [монографія] / Т.Л. Мостенська. К.: УДУХТ, 2021. 328 с.uk_UA
dc.relation.references27. Мостенська Т.Л. Підвищення ефективності функціонування молочної промисловості України через формування ефективного економічного механізму. Наук. праці Нац. ун-ту харч. технологій. 2021. С. 56–61.uk_UA
dc.relation.references28. Сороківська О.А., Машлій Г.Б., Зяйлик М.Ф. Стан та тенденції розвитку біржової торгівлі на сучасному етапі [Електронний ресурс]. Соціально-економічні проблеми і держава. 2022. Випуск 2 (27). С. 72 – 84. http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22mhbnse.pdfuk_UA
dc.relation.references29. Sorokivska O., Andrushkiv B., Melnyk L., Palianytsia V., Sherstiuk R. Prospects for implementation of corporate environmental responsibility concept: the EU experience for Ukraine. Independent Journal of Management & Production. 2020. Vol 11, No 8. P. 600-614. URL: http://surl.li/emjcguk_UA
dc.relation.references30. Сороківська О.А., Синькевич Н.І. Вплив пандемії СОVID-19 на соціально-економічний розвиток Тернопільської області. Галицький економічний вісник. 2020. Том 65. № 4. С. 74-87. URL: http://surl.li/emjcvuk_UA
dc.relation.references31. Офіційний сайт ПрАТ «Тернопільський молокозавод». URL: https://pjsc.molokija.com/ua/uk_UA
dc.relation.references32. Ukrainian Business Award проведено аналіз усіх виробників молока та складено список кращих. URL: https://uba.top/milk/uk_UA
dc.relation.references33. Фінансова звітність ПрАТ «Тернопільський молокозавод» за 2022 рік. URL: https://clarity-project.info/edr/30356917/finances?current_year=2022uk_UA
dc.relation.references34. Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 156 с.uk_UA
dc.relation.references35. Левченко О., Землянська О., Праховнік Н., Зацарний В. Безпека життєдіяльності та цивільний захист: підручник для студ. спеціальностей з природничих, соціально-гуманітарних наук та інженерно-комунікаційних технологій. КПІ ім. Ігоря Сікорського. Київ: КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019. 267 с.uk_UA
dc.relation.references36. Собакарь А.О., Казначеєв Д.Г., Поливанюк В.Д., Бойко О.І. Цивільний захист у схемах: навч. посібник. Дніпро: Дніпроп. держ. ун-т внутр. справ, 2018. 144 с.uk_UA
dc.relation.references37. Левченко О.Г., О. Землянська О.В., Праховнік Н.А., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності та цивільний захист [Електронний ресурс]: підручник для студ. спеціальностей з природничих, соціально-гуманітарних наук та інженерно-комунікаційних технологій. КПІ ім. Ігоря Сікорського. Електронні текстові данні (1 файл: 10,2 Мбайт). Київ: КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019. 267 с.uk_UA
dc.relation.references38. Дикань С.А., О.Є. Зима О.Є. Безпека в галузі та надзвичайних ситуаціях. Університетський курс [Текст]: підручник для студ. вищ. навч. закл. Полтава: ТОВ «АСМІ», 2015. 273 с.uk_UA
dc.relation.references39. Лисиченко М.Л., Вамболь В.В., Вамболь С.О., Кірієнко М.М., Черепньов І.А., Власовець В.М. Безпека в надзвичайних ситуаціях : навч. посібник для студентів ЗВО України : у 2 ч.; за ред. М. Л. Лисиченка; ХНТУСГ. Харків : ТОВ “ПромАрт”, 2021. 202 с.uk_UA
dc.identifier.citationenMykhaliuk O. Researching the product competitiveness management system of the enterprise (PJSC “Ternopil milk plant” as a case study): master's thesis on the speciality 073 Management Ternopil : TNTU. 2023. 87 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:073 — менеджмент

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КРМ_Михайлюк.pdfКваліфікаційна робота1,24 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Михалюк.pdfАвторська довідка201,44 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора