Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43087
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorДмитрів, Дмитро Володимирович-
dc.contributor.authorМінько, Назарій Степанович-
dc.contributor.authorMinko, Nazarii-
dc.date.accessioned2023-12-26T22:26:22Z-
dc.date.available2023-12-26T22:26:22Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.date.submitted2023-12-
dc.identifier.citationМінько Н.С.Підвищення ефективності діяльності підприємств готельного комплексу (на прикладі ПАТ "Тернопіль-готель)": кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „051 — економіка“ / Н.С.Мінько. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 67с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43087-
dc.description.abstractДослідження на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістр за спеціальністю 051 «Економіка» - Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль. 2023. Кваліфікаційну роботу магістра виконано на 67 аркушах, містить 36 рисунків, 10 таблиць, додатки на 34 сторінках. В ній використано 43, в більшості оцифрованих, літературних джерела за темою досліджень. Об’єкт дослідження: показники ефективності діяльності ПрАТ «Тернопіль-готель». Предмет дослідження: шляхи підвищення ефективності діяльності підприємств готельного комплексу в умовах воєнного стану. Методи дослідження – порівняльний аналіз, фінансовий аналіз, регресійно-кореляційний аналіз, економіко-математичне моделювання, метод узагальнення. У теоретико-методологічному розділі охарактеризовано сучасний стан вітчизняної готельної індустрії, досліджено ефективність готельного бізнесу, порівняно існуючі методики оцінки ефективності діяльності готельних підприємств та описано показники ефективності функціонування підприємств готельного комплексу. В аналітично розрахунковому розділі проведено аналіз діяльності ПрАТ «Тернопіль-готель» за динамікою показників фінансової звітності, зокрема показників ефективності діяльності. В проєктно-рекомендаційному розділі проведено прогнозування показників рентабельності та складено динамічну модель управління фінансами ПрАТ «Тернопіль-готель». У четвертому розділі висвітлені питання охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях.uk_UA
dc.description.abstractResearch for obtaining a master's degree in speciality 051 "Economics" - Ternopil National Technical University named after Ivan Puluj - Ternopil. 2023. The master's thesis is written on 67 pages, contains 36 figures, 10 tables, and 34 pages of appendices. It uses 43, mostly digitised, literature sources on the topic of research. Object of research: performance indicators of Ternopil Hotel PJSC. Subject of the study: ways to improve the efficiency of the hotel complex enterprises under martial law. Research methods: comparative analysis, financial analysis, regression and correlation analysis, economic and mathematical modelling, generalisation method. The theoretical and methodological section describes the current state of the domestic hotel industry, examines the efficiency of the hotel business, compares existing methods for assessing the efficiency of hotel enterprises and describes the performance indicators of the hotel complex enterprises. The analytical and calculation section analyses the activities of Ternopil Hotel PJSC in terms of the dynamics of financial reporting indicators, in particular, performance indicators. The project and recommendation section forecasts profitability indicators and draws up a dynamic model of financial management for Ternopil Hotel PJSC. The fourth section highlights the issues of labour protection and safety in emergency situations.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ 7 Теоретико-методичний розділ 9 1.1. Сучасний стан вітчизняної готельної індустрії 9 1.2. Дослідження ефективності готельного бізнесу як складової туристичного комплексу 12 1.3. Методика оцінки ефективності діяльності підприємств готельного комплексу 18 1.4. Визначення показників ефективності функціонування підприємств готельного комплексу 21 Аналітико-розрахунковий розділ 25 2.1. Загальна характеристика ПрАТ «Тернопіль-готель» 25 2.2. Аналіз показників балансу ПрАТ «Тернопіль-готель» 27 2.3. Аналіз фінансових результатів ПрАТ «Тернопіль-готель» 33 Проєктно-рекомендаційний розділ 38 3.1. Прогнозування показників рентабельності ПрАТ «Тернопіль-готель» 38 3.2. Динамічна модель управління фінансами ПрАТ «Тернопіль-готель» 49 Охорона праці та безпека у надзвичайних ситуаціях 54 4.1. Охорона праці на ПрАТ «Тернопіль-готель» 54 4.2. Стійкість роботи підприємства готельного бізнесу в умовах надзвичайних ситуацій 56 Висновки 60 Список використаних джерел 63uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject051uk_UA
dc.subjectекономікаuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjectготельний бізнесuk_UA
dc.subjectпрогнозуванняuk_UA
dc.subjectекономіко-математичне моделюванняuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.subjecthotel businessuk_UA
dc.subjectforecastinguk_UA
dc.subjecteconomic and mathematical modellinguk_UA
dc.titleПідвищення ефективності діяльності підприємств готельного комплексу (на прикладі ПАТ "Тернопіль-готель)"uk_UA
dc.title.alternativeImproving the efficiency of hotel complex enterprises (PJSC “Ternopil-hotel” as a case study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc330.43: 004.42uk_UA
dc.relation.references1. Алілуйко М.С., Сопіга В.Б. Реалії та перспективи розвитку готельного господарства Тернопільщини. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія «Міжнародні економічні відносини та світове господарство». Ужгород, 2019. Вип. 27. Ч 1. С. 14–19.uk_UA
dc.relation.references2. Банєва І.О. Величко О.В. Перспективи післявоєнного відновлення готельно-ресторанної галузі в Україні. Інфраструктура ринку. 2022. Випуск 67. С. 46 – 50. ІSSN 2519-2868.uk_UA
dc.relation.references3. Безручко Л., Білоус С., Філь М. Готельне господарство в умовах війни: сучасний стан та перспективи розвитку. Економіка та суспільство. (47). 2023. https://doi.org/10.32782/2524–0072/2023–47–43uk_UA
dc.relation.references4. Борисенко О.Є., Онуфрієнко Н.Л. Оцінка результативності діяльності підприємства готельно-ресторанного господарства за критерієм вартості // Причорноморські економічні студії: науковий журнал. – Одеса: ПУ «Причорноморській науково-дослідний інститут економіки та інновацій», 2016. Випуск 12 (Частина 1). С. 181-184.uk_UA
dc.relation.references5. Бригілевич Г., Мальська М. Вплив міжнародного туризму на соціально-економічний розвиток України в умовах війни. Věda a perspektivy. № 9 (16). 2022. С. 50–58. URL: https://www.researchgate.net/ publication/363934351uk_UA
dc.relation.references6. Влащенко Н. М. Інноваційні технології у готельному господарстві : навч. посіб. / Н. М. Влащенко ; Харків. нац. ун-т міськ. госп-ва ім. О. М. Бекетова. – Харків : ХНУМГ ім. О.М. Бекетова, 2023. – 150 с.uk_UA
dc.relation.references7. Гац Л. Є. Інформаційний аспект в управлінні пріоритетності розвитку бізнесу / Любов Євгенівна Гац // Тези доповідей ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції учених та студентів „Цифрова економіка як фактор інновацій та сталого розвитку суспільства“, 6-7 грудня 2022 року. — Т.: ТНТУ, 2022. — С. 26–27 URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/40097uk_UA
dc.relation.references8. Горіна Г.О. Сутність та особливості типології туристичних підприємств як суб’єктів управління // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія: Економіка і менеджмент. 2016. Вип.20. С.46-49.uk_UA
dc.relation.references9. Д’яконова А., Трішин Ф., Тітомир Л., Коротич О. Інноваційні напрямки розвитку закладів готельного господарства. Економіка харчової промисловості. 2021. Т. 13. № 1. С. 62–68.uk_UA
dc.relation.references10. Давидова О.Ю. Сучасний стан розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства України. Інфраструктура ринку. 2019. Вип. 29. С. 157–164.uk_UA
dc.relation.references11. Данько Н.І. Оцінка економічної ефективності інвестицій у готельний бізнес / Н.І. Данько, В. П. Новікова // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія : Міжнародні відносини. Економіка. Країнознавство. Туризм. - 2017. - Вип. 6. - С. 153-160. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VKhMv_2017_6_26uk_UA
dc.relation.references12. Домінська О.Я., Батьковець Н.О. Сучасний стан та інноваційні процеси розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні. Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Економічні науки. 2017. Вип. 52. С. 39–41. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vlca_ekon_2017_52_8uk_UA
dc.relation.references13. Жигулін О. Механізм оцінки, відновлення й підвищення темпів розвитку готельного бізнесу. Економіка харчової промисловості. 2022. Т. 14. № 2. С. 68–76. URL: https://journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2326/2503.uk_UA
dc.relation.references14. Казанжи О. Ф., Гострик О. М. Особливості розрахунку економічної ефективності підприємств готельного бізнесу // Інформаційні технології в економіці і управлінні: зб. наук. студ. праць. Одеса: ОНЕУ, 2020. Вип. 2. С. 23–29.uk_UA
dc.relation.references15. Кількість гостей у п’ятизіркових готелях зростає попри війну. Чому? – експерт. URL: https://www.epravda.com.ua/publications/2023/06/13/701093/uk_UA
dc.relation.references16. Климчук К. М., Сильчук Т. А. Сучасні інновації в готельній індустрії. Інфраструктура ринку. 2020. Вип. 48. С. 144–148.uk_UA
dc.relation.references17. Колективні засоби розміщування Офіційний сайт Державної служби статистики України. URL: https://ukrstat.gov.ua/ (дата звернення: 19.11.2023).uk_UA
dc.relation.references18. Кондратенко Н. О., Оболенцева Л. В. Аналіз сучасного стану та тенденцій розвитку готельного бізнесу в регіонах України. Проблеми економіки. 2019. № 4. С. 72–80.uk_UA
dc.relation.references19. Кошовий, Б.-П. О., Семчук, Ж. В., Петрик, І., & Децик, О. (2019). ОСОБЛИВОСТІ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ. Scientific Notes of Lviv University of Business and Law, 23, 38-41. Retrieved from https://nzlubp.org.ua/index.php/journal/article/view/194uk_UA
dc.relation.references20. Левицька І.В. Revenue management в готельному бізнесі / Вісник Хмельницького національного університету 2019, № 6, Том 1. – 2019. – С. 84–90.uk_UA
dc.relation.references21. Мазур С.А., Прилуцький А.М. Стан та перспективи розвитку готельно-ресторанної справи в Україні. Ефективна економіка. 2019. № 2. Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/efek_2019_2_2uk_UA
dc.relation.references22. Мазуркевич І. О. Теоретико-методологічні аспекти управління бізнес-процесами на підприємствах індустрії гостинності. Наукові інновації та передові технології. 2022. № 11(13). С. 183-192.uk_UA
dc.relation.references23. Малюга Л. М., Загороднюк О. В., Терещук Н. В. Формування цінової політики готельних підприємств. Інфраструктура ринку. 2021. Вип. 53. С. 51–54.uk_UA
dc.relation.references24. Молодецький А.Е., Васютіна К.С. Структурні зміни в готельному бізнесі в умовах воєнного часу. Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 28(1(42), 95–104. https://doi.org/10.18524/2303-9914.2023.1(42).282239uk_UA
dc.relation.references25. На початку війни готельний бізнес України обвалився на 90%. Чи є надія на відновлення – експерт. URL: https://forbes.ua/company/na-pochatku-viyni-gotelniy-biznes-ukraini-obvalivsya-na-90-chi-e-nadiya-na-vidnovlennya-14102022-9033uk_UA
dc.relation.references26. Намагаються вижити. Готелі в Україні заповнені на 10–15%, – експерт. URL: https://www.rbc.ua/ukr/travel/pytayutsya-vyzhit-oteli-ukraine-zapolneny-1657631247.htmluk_UA
dc.relation.references27. Організація готельно-ресторанної справи : наук.-допом. бібліогр. покажч. / [упоряд. О. В. Олабоді, Т. П. Фесун] ; Нац. ун-т харч. технол., Наук.-техн. б-ка. – Київ, 2021. – 213 с.uk_UA
dc.relation.references28. Охота В.І. Шляхи підвищення конкурентоспроможності підприємств готельної індустрії / В. І. Охота // Інвестиції: практика та досвід. - 2017. - № 5. - С. 46-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ipd_2017_5_11uk_UA
dc.relation.references29. Павлюк С.І. Організація бізнес-процесів у готельно-ресторанному бізнесі. Modern Economics. 2023. № 38(2023). С. 117-124. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V38(2023)-18.uk_UA
dc.relation.references30. Подвальна Н.Е. Аналітичне обґрунтування ефективності функціонування готельних підприємств: автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.09 – бухгалтерський облік, аналіз та аудит (за видами економічної діяльності) / Н. Е. Подвальна. – Одеса: Одеський національний економічний університет, 2014. – 20 с.uk_UA
dc.relation.references31. Полтавська О.В. Забезпечення ефективності функціонування підприємств готельного господарства. Економіка та держава. 2016. №11. С. 25-29.uk_UA
dc.relation.references32. Рябенька М.О. Зменшення ризиків у сфері готельного бізнесу. Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні : зб. матеріалів І Всеукр. наук.-практ. конф., м. Херсон, 23 квіт. 2021 р. Херсон, 2021. С. 86-89.uk_UA
dc.relation.references33. Сайт https://www.hotelternopil.com/roomsuk_UA
dc.relation.references34. Сайт http://ternopilhotel.pat.ua/uk_UA
dc.relation.references35. Стан та перспективи розвитку туристичного та готельноресторанного бізнесу : колективна монографія / за ред. д.і.н., проф. Чепурди Г.М. Черкаси : ЧДТУ, 2019. 157 с.uk_UA
dc.relation.references36. Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання / В.С. Стручок. — Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2022. — 156 с.uk_UA
dc.relation.references37. Сушко Н. В. Впровадження сучасних технологій у розвиток готельного бізнесу. Інфраструктура ринку. 2022. Вип. 68. С. 159–162.uk_UA
dc.relation.references38. Ткаченко А.М., Лелі Ю.Г. Проблеми та перспективи розвитку готельного бізнесу в умовах сьогодення. Причорноморські економічні студії. 2016. Вип. 12-1. С. 185-188.uk_UA
dc.relation.references39. Трансформація готельно-ресторанного бізнесу регіону в умовах євроінтеграції: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, м. Чернівці, 11 травня 2023 р. Чернівці: Технодрук, 2023. 266 с.uk_UA
dc.relation.references40. Чайка Т.Ю., Мартинова В.В., Невмирич Д.В. Система коефіцієнтів рентабельності активів: сучасні тенденції розрахунку й аналізу (на прикладі підприємств сфери гостинності). Проблеми системного підходу в економіці. 2019. Вип. 2(2). С. 113–120.uk_UA
dc.relation.references41. У якій ситуації опинився готельний бізнес під час війни – експерт. URL: https://www.epravda.com.ua/columns/2022/09/28/691984/uk_UA
dc.relation.references42. Шаповал В. М. Фактори та принципи підвищення ефективності діяльності підприємств туристичного комплексу / В. М. Шаповал, Т. В. Герасименко // Економічний вісник Національного гірничого університету. - 2016. - № 3. - С. 79-86. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/evngu_2016_3_11uk_UA
dc.relation.references43. Яровий В.Ф., Юрченко В.В. Соціально-економічна ефективність діяльності туристичних підприємств Причорноморські економічні студії: наук. жур. Вип. № 53, 2020 С. 135 -139.uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:051 — економіка

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КМР_Мінько_Н.pdf1,62 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Avtorsyka_dovidka_Мінько_Н.pdf195,26 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора