Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41969
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorДацишин, Катерина Євгенівна-
dc.contributor.advisorDatsyshyn, Kateryna-
dc.contributor.authorШишка, Тетяна Русланівна-
dc.contributor.authorShyshka, Tatiana-
dc.date.accessioned2023-06-29T16:42:16Z-
dc.date.available2023-06-29T16:42:16Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.date.submitted2023-06-
dc.identifier.citationШишка Т.Р. Проєкт цеху з виробництва сиру кисломолочного роздільним способом та сиркових виробів потужністю переробки 25 т за зміну молока м. ч. ж. 3.7 % : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Т.Р. Шишка. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 57 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41969-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі є описана технологія виробництва сирків та сиру кисломолочного способом роздільним й відповідно до їхньої рецептури, використана якісна та безпечна сировина для того, щоб вироби були без різноманітніх дефектів і будучи на вітрині були конкурентно спроможними із іншими харчовими продутами. Дотримуючись калькуляції сирки «Здоров’я», сирки з какао, сир плодово-ягідний, сир нежирний мають вагу по 100-200 грам, фасування яких здійснюється у брикети і пакується у яскраву упаковку. У вступі подано актуальність теми представленої роботи. У першому розділі наведено розрахунок продуктів асортиментного ряду, подано таблиці по органолептиці та показниках якості сировини та готових виробів, дотримання, яких позитивно впливає на терміни зберігання і відповідно реалізації. Важливою складовою є підбір устаткування, відповідно до кількості сиру кисломолочного і рецептурних компонентів таких як: какао, аспартам, харчовий ароматизатор й барвник, а також площ необхідних для виробництва приміщень. Ця інформація також представлена у технологічній частині роботи. У наступних двох розділах показані техніко-економічне обгрунтування та питання охорони праці і безпеки життєдіяльності.uk_UA
dc.description.abstractThe qualification work describes the technology of curd and curd articles production with the usage of separation method and in accordance with their recipe, high-quality and safe raw materials are used to make finished products free of various defects and on the showcase competitive with other food. Following the calculation of "Health" and cocoa curd articles, fruit and berry curd and low-fat curd has the weight of 100-200 grams each, which are packaged in briquettes and packed in bright packaging. The introduction presents the relevance of the presented work topic. In the first section, the calculation of the products range is given, the tables of organoleptic and quality indicators of raw materials and finished products are presented, compliance of which has a positive effect on storage terms and, accordingly, realization. An important component is the selection of equipment, according to the amount of curd and recipe components such as: cocoa, aspartame, food flavoring and dye, as well as the areas required for the production premises. This information is also presented in the technological part of the work. The next two sections show the technical and economic justification and issues of occupational health and safety.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП .. 5 1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА .. 7 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту … 7 1.1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 7 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини .. 8 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок .. 9 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів … 13 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів .. 14 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів ... 14 1.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту … 16 1.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту … 19 1.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту ... 22 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту . 23 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання … 28 1.5 Підбір технологічного обладнання ... 30 1.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень .. 36 2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ .. 39 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ .. 45 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ … 53 ДОДАТКИ .. 55uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectсир кисломолочнийuk_UA
dc.subjectсиркові виробиuk_UA
dc.subjectпастеризаціяuk_UA
dc.subjectроздільний спосібuk_UA
dc.subjectmilkuk_UA
dc.subjectcurduk_UA
dc.subjectcurd articlesuk_UA
dc.subjectpasteurizationuk_UA
dc.subjectseparate methoduk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва сиру кисломолочного роздільним способом та сиркових виробів потужністю переробки 25 т за зміну молока м. ч. ж. 3.7 %uk_UA
dc.title.alternativeThe project of a workshop for сurd production by the a separation method and curd articles of 25 t of 3.7 % milk processing capacity per shiftuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Шишка Т.Р., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberЗварич, Наталія Миколаївна-
dc.contributor.committeeMemberZvarych, Natalia-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.format.pages57-
dc.subject.udc637.1uk_UA
dc.relation.references1. Машкін М.І. Париш М.І. Технологія молока і молочних продуктів Навчальне видання-К.: Вища освіта, 2006.- 351 с.uk_UA
dc.relation.references2. Рибак О.М. Технологія молока і молочних продуктів. Курс лекцій, Тернопіль, 2016.uk_UA
dc.relation.references3. Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. Технологія молочних продуктів: підруч. — К. : НУХТ, 2013. — 502 сuk_UA
dc.relation.references4. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. –К.: НУХТ, 2013. – 394 сuk_UA
dc.relation.references5. ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови [ чинний від 27.06.2018] Вид. оф. Київ: Держспоживстандарт України, 2018.uk_UA
dc.relation.references6. Грек, Скорченко Технологія сиру кисломолочного та сиркових виробів Навч.посібн.-К.:НУХТ, 2009-235 с.uk_UA
dc.relation.references7. ДСТУ4623:2006 Цукор білий Технічні умови Технічні умови [ чинний від 29.06.2006] Вид. оф. Київ: Держспоживстандарт України, 2006.uk_UA
dc.relation.references8. Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, О. В. Кочубей ; Нац. ун-т харч. технол. Технологія незбираномолочних продуктів: навч. Посібник- Нац. ун-т харч. технол. – Вінниця : Нова Книга, 2005. – 264 сuk_UA
dc.relation.references9. ДСТУ 4554:2006. Сир кисломолочний. Технічні умови [чинний від 27.04.2006] Вид. оф. Київ: Держспоживстандарт України, 2007.uk_UA
dc.relation.references10. ДСТУ 4503:2005. Вироби сиркові. Загальні технічні умови. [чинний від 10.01.2006 ] Вид. оф. Держспоживстандарт України,2006.uk_UA
dc.relation.references11. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с.uk_UA
dc.relation.references12. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19.uk_UA
dc.relation.references13. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, - Київ.: Фірма «Інкос», 2007. – 344 с.uk_UA
dc.relation.references14. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". - Тернопіль, 2019. - 130 с.uk_UA
dc.relation.references15. М.Ф. Галісаренко., О.П. Смірнов. Відомчі норми технологічного проектування. Підприємства по переробці молока [чинний від 01.02.2006] Вид. оф. Київ: Міністерство аграрної політики України, 2006.uk_UA
dc.relation.references16. Бергілевич О.М., Касянчук В.В.,Салата В.З та ін. Мікробіологія молока і молочних продуктів з основами ветеринарно-санітарної експертизи: підруч. - Харків-320 с.uk_UA
dc.relation.references17. Пістун І.П. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Суми: вид. ,,Університет кн.”, 2000. 301 с.uk_UA
dc.relation.references18. Мохняк С.М. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: вид. НУ ,,Львівська політехніка”, 2009. 264 с.uk_UA
dc.relation.references19. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с.uk_UA
dc.relation.references20. В.І. Кошель, Г.П. Сав’юк, Б.С. Дзундза Основи охорони праці. Практичні заняття: Навчально-методичний посібник-– Івано-Франківськ: НАІР, 2014. – 151 с.uk_UA
dc.identifier.citationenShyshka T.R.. The project of a workshop for сurd production by the a separation method and curd articles of 25 t of 3.7 % milk processing capacity per shift : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / T.R. Shyshka. — Ternopil : TNTU, 2023. — 57 p.uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Шишка Таня.doc50,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
КР_Шишка Таня.pdf2,99 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора