Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41967
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorДацишин, Катерина Євгенівна-
dc.contributor.advisorDatsyshyn, Kateryna-
dc.contributor.authorСалівонов, Тамара Василівна-
dc.contributor.authorSalivonov, Tamara-
dc.date.accessioned2023-06-29T15:56:44Z-
dc.date.available2023-06-29T15:56:44Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.date.submitted2023-06-
dc.identifier.citationСалівонов Т. В. Проєкт цеху з виробництва м'яких сирів потужністю переробки15т незбираного молока за добу : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Т.В. Салівонов. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 56 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41967-
dc.description.abstractУ даній кваліфікаційній роботі приділяється увага проєктуванню цеху з виробництва групи м'яких сирів, та виготовленню із отриманої вторинної сировини - напоїв із сироватки. Вона складається із записки, яка містить основні три розділи та чотири графічні креслення. У першому розділі подано технологічні розрахунки продуктів, здійснено розрахунок устаткування для забезпечення виробництва продуктів асортиментного ряду, наведено заходи необхідні для проведення санітарної та гігієнічної обробки виробничих апаратів, здійснено обрахунок потрібних для виробництва площ приміщень. Крім того, подано детальний опис технології кожного із продуктів асортименту та основні етапи контролю виробництва. В розділі другому обґрунтована доцільність проєктування даного цеху та обрано місце його розташування на основі розрахунків проведених у попередній частині роботи. Окремі питання охорони праці та безпеки життєдіяльності є описаними в останньому розділі роботи.uk_UA
dc.description.abstractIn this qualification work, the attention is paid to the design of a production workshop for a group of soft cheeses, as well as to the production from the obtained secondary raw materials - whey drinks. It consists of a note containing three main sections and four graphic drawings. The first section presents the technological calculations of the manufactured products, equipment calculation to provide the production of assortment line products, necessary measures for carrying out sanitary and hygienic processing of production devices are also given, the areas of premises required for production were calculated. In addition, a detailed description of the technology of each product of the range and main stages of production control are submitted. In the second section, the expediency of this workshop design is substantiated and its location is chosen based on the calculations made in the previous part of the work. Separate issues of labor protection and life safety are described in the last section of the work.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП .. 5 1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА . 7 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту ..7 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів .. 7 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини .. 8 1.1.3 Сировино-продуктовий розрахунок .. 9 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів .. 14 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів .. 15 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів .. 15 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів .. 17 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту .. 19 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту .. 22 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту .. 24 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання .. 27 1.5 Підбір технологічного обладнання .. 30 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень .. 36 2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ .. 41 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ .. 46 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ .. 51 ДОДАТОК А ..53 ДОДАТОК Б ..55uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectм’які сириuk_UA
dc.subjectсироваткаuk_UA
dc.subjectсепаруванняuk_UA
dc.subjectсквашуванняuk_UA
dc.subjectтехнологічний контрольuk_UA
dc.subjectmilk,uk_UA
dc.subjectsoft cheesesuk_UA
dc.subjectwheyuk_UA
dc.subjectseparationuk_UA
dc.subjectfermentationuk_UA
dc.subjecttechnological controluk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва м'яких сирів потужністю переробки15т незбираного молока за добуuk_UA
dc.title.alternativeThe project of a workshop for soft cheese production of 15 t of whole milk processing capacity per 24 hoursuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Салівонов Т.В., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberШинкарук, Оксана Юріївна-
dc.contributor.committeeMemberShynkaruk, Oksana-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.format.pages56-
dc.subject.udc637.3uk_UA
dc.relation.references1. Скорченко Т. А., Поліщук Г. Є., Грек О. В., Кочубей О. В. Технологія незбираномолочних продуктів : навч. посібник / Нац. ун-т харч. технол. – Вінниця : Нова Книга, 2005. – 264 сuk_UA
dc.relation.references2. Грек О. В., Поліщук Г. Є., Онопрійчук О. О. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки : навч. посібник Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2010. – 258 с.uk_UA
dc.relation.references3. Сухенко Ю. Г., Поліщук Г. Є., Раманаускас Р. Й., Шингарева Т. І. Технологія сиру : [Підручник] / фірма ‘Інкос’, 2018. – 412 с.uk_UA
dc.relation.references4. Поліщук Г.Є., Грек О. В., Скорченко Т. А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник /; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с.uk_UA
dc.relation.references5. ДСТУ 3662:2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство 'Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості', 2018.uk_UA
dc.relation.references6. Поліщук Г. Є., Скорченко Т. А., Грек О. В., Кочубей О. В. Технологія молочних продуктів : навч. посібник / Нац. ун-т харч. технол. – Вінниця : Нова Книга, 2005. – 289 с.uk_UA
dc.relation.references7. Кочубей-Литвиненко О. В., Ющенко Н. М. Технологія отримання та первинного оброблення молока : підручник /; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 211 с.uk_UA
dc.relation.references8. Перцевий Ф.В., Гурський П.В. Технологія переробки молока: Навч. посібник. – Харків: ХДУХТ, 2006. – 378 с.uk_UA
dc.relation.references9. ДСТУ 7515:2014 Сироватка молочна. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references10. Поліщук Г. Є., Бовкун А. О., Колесникова С. С. Технологія сиру: Навч. посібник. – К.: НУХТ, 2009 – 151 с.uk_UA
dc.relation.references11. ДСТУ 8549:2015 Напої із сироватки. Загальні технічні умови. [Чинний від 2015-01-01]. Вид. офіц. Київ, 2015. 13 с.uk_UA
dc.relation.references12. Молоко та молочні продукти: Нормат. документи: Довід./ За ред. В. Л. Іванова.-Л.: НІЦ Леонорм, 2000. – У 3-х т. – 402 с.uk_UA
dc.relation.references13. ДСТУ 4395:2005 Сири м’які Загальні технічні умови. [Чинний від 2006- 07-01]. – К. : Держспоживстандарт України, 2006. – 14 с.uk_UA
dc.relation.references14. Соломон А.М., Казмірук Н.М., Тузова С.Д. Мікробіологія харчових виробництв: навчальний посібник для студентів напряму підготовки ‘Харчові технології’. – Вінниця: РВВ ВНАУ, 2020. – 312 с.uk_UA
dc.relation.references15. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с.uk_UA
dc.relation.references16. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник.– К. : ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19.uk_UA
dc.relation.references17. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, - Київ.: Фірма «Інкос», 2007. – 344 с.uk_UA
dc.relation.references18. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". - Тернопіль, 2019. - 130 с.uk_UA
dc.relation.references19. Управління агропромислового розвитку Хмельницької облдержадміністрації: https://www.apr.adm-km.gov.ua/PIdsumki-roboti-galuzItvarinnitstva (дата звернення 13.06.2023)uk_UA
dc.relation.references20. Міністерство аграрної політики та продовольства України: https://minagro.gov.ua/napryamki/tvarinnictvo/analiz-ta-monitoring-stanu-galuzejtvarinnictva(дата звернення 13.06.2023)uk_UA
dc.relation.references21. Бедрій І. Я., Нечай В. Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с.uk_UA
dc.relation.references22. Пістун І. П. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Суми: вид. ‘Університет кн.’, 2000. 301 с.uk_UA
dc.relation.references23. Грибан В. Г., Негодченко О. В. Охорона праці. – К.: Центр учбової літератури, 2009. 209 c.uk_UA
dc.identifier.citationenSalivonov T.V.. The project of a workshop for soft cheese production of 15 t of whole milk processing capacity per 24 hours : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / T.V. Salivonov. — Ternopil : TNTU, 2023. — 56 p.uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Салівонов Тамара.docx20,65 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити
КР_Салівонов Тамара.pdf1,85 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора