Link lub cytat. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41948
Pełny rekord metadanych
Pole DCWartośćJęzyk
dc.contributor.advisorДацишин, Катерина Євгенівна-
dc.contributor.advisorDatsyshyn, Kateryna-
dc.contributor.authorСкотніцька, Юлія Володимирівна-
dc.contributor.authorSkotnitska, Yuliia-
dc.date.accessioned2023-06-28T20:02:37Z-
dc.date.available2023-06-28T20:02:37Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.date.submitted2023-06-
dc.identifier.citationСкотніцька Ю.В. Проєкт цеху з виробництва ферментованих напоїв термостатним способом потужністю 50 т готової продукції за добу : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Ю.В. Скотніцька. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 53 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41948-
dc.description.abstractТемою даної роботи є розроблення проєкту цеху, що спеціалізується на виробництві заданого асортименту кисломолочної продукції. Встановлено, що за одну зміну підприємство повинне випускати 25 т готових виробів. Проєкт передбачає виробництво двох різновидів йогурту, кефіру та кисломолочного напою «Аерін». Перша частина записки присвячена: сировинно-продуктовим розрахункам вище наведеного асортименту, а також підбору потрібного устаткування з подальшими розрахунками площ; опису технологій, що впроваджені на сучасному молокопереробному підприємстві; переліку нормативних вимог до сировини, тари, устаткування, харчових продуктів. У наступній частині записки обране потенційне місто реалізації проєкту. Проведено обґрунтування доцільності виробництва обраного асортименту, охарактеризовано сировинну зону, з якої постачатиметься молоко незбиране, а також складено перелік каналів збуту виробленої продукції. У кінці пояснювальної записки висвітлено кілька питань охорони праці на підприємстві.uk_UA
dc.description.abstractThe topic of this work is the development of a workshop project which is specialized in the production of a given range of fermented milk products. It was established that the enterprise should produce 25 tons of finished products in one shift. The project envisages the production of two types of yogurt, kefir and fermented milk drink "Aerin". The first part of the note is devoted to: raw materials and product calculations of the above range products, as well as the selection of the necessary equipment with further area calculations; a description of the technologies implemented at a modern milk processing enterprise; list of regulatory requirements for raw materials, containers, equipment, food products. In the next part of the note, a potential city for the implementation of the project is selected. The justification of the feasibility of the selected assortment production was carried out, the raw materials area from which whole milk will be supplied was characterized, and a list of sales channels of the produced products was compiled. At the end of the explanatory note, several issues of labor protection at the enterprise are highlighted.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ ..5 1 Технологічна частина ...8 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту …8 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів ….8 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини ..9 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок ..9 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів ...17 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів ...18 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів ...18 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ..20 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ..24 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту ..26 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту …28 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання ..32 1.5 Підбір технологічного обладнання ..34 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень ..39 2 Техніко-економічне обґрунтування ....42 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці ….46 Список використаних літературних джерел …51uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectферментовані напоїuk_UA
dc.subjectтермостатний спосібuk_UA
dc.subjectmilkuk_UA
dc.subjectfermented drinksuk_UA
dc.subjectthermostat methoduk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва ферментованих напоїв термостатним способом потужністю 50 т готової продукції за добуuk_UA
dc.title.alternativeThe project of a workshop for fermented drinks production by thermostat method of 50 t of finished products capacity per 24 hoursuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Скотніцька Ю.В., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberШинкарук, Оксана Юріївна-
dc.contributor.committeeMemberShynkaruk, Oksana-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.format.pages53-
dc.subject.udc637.1uk_UA
dc.relation.references1. Технологія молочних продуктів: підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 сuk_UA
dc.relation.references2. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с.uk_UA
dc.relation.references3. Технологія незбираномолочних продуктів : навч. посібник / Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, О. В. Кочубей ; Нац. ун-т харч. технол. – Вінниця : Нова Книга, 2005. – 264 с.uk_UA
dc.relation.references4. Кочубей-Литвиненко, О. В. Технологія отримання та первинного оброблення молока: підручник / О. В. Кочубей-Литвиненко, Н. М. Ющенко; Нац. ун-т харч. технол. – Київ: НУХТ, 2013. – 211 сuk_UA
dc.relation.references5. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; Нац. ун-т харч. технол. – Київ: НУХТ, 2013. – 343 с.uk_UA
dc.relation.references6. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. – Тернопіль: ТНТУ, 2021. – 60 сuk_UA
dc.relation.references7. Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва: підручник / О. М. Якубчак, В. І. Хоменко, С. Д. Мельничук, В. М. Ковбасенко; за ред. О. М. Якубчак, В. І. Хоменка. – 2-е вид., випр., доп. – Київ: Біопром, 2005. – 800 с.uk_UA
dc.relation.references8. ДСТУ 3662:2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018.uk_UA
dc.relation.references9. Мікробіологія молока і молочних продуктів : практикум : навч. посіб. / О. М. Бергілевич, В. В. Касянчук, І. Г. Власенко, М. Д. Кухтін ; ред. В. В. Касянчук. – Суми: Унів. кн., 2010. – 320 с.uk_UA
dc.relation.references10. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів: довідник: навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров; МОН України; Нац. ун-т харч. технол. – Київ НУХТ, 2012. – 311 с.uk_UA
dc.relation.references11. Власенко В. В., Головко М. П., Семко Т. В. Технологія молока та молочних продуктів: навчальний посібник. – Харків: ХДУХТ, 2018. – 202 с.uk_UA
dc.relation.references12. ДСТУ 4343:2004. Йогурти. Загальні технічні умови. [чинний від 2005-10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2005.uk_UA
dc.relation.references13. . ДСТУ 4417:2005. Кефір. Технічні умови. [чинний від 2006-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006.uk_UA
dc.relation.references14. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с.uk_UA
dc.relation.references15. Молоко та молочні продукти (GMP. HACCP) : довідник / ред. О. М. Якубчак. – Київ : Біопром, 2010. – 168 с.uk_UA
dc.relation.references16. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19uk_UA
dc.relation.references17. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19uk_UA
dc.relation.references18. Відомчі норми технологічного проектування підприємств по переробці молока. Мінсільгосппрод України ВНТП-АПК-24.06. К. – 2006. – 105 с.uk_UA
dc.relation.references19. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. – Тернопіль: ТНТУ, 2021. – 60 сuk_UA
dc.relation.references20. Безпека життєдіяльності людини: Навч. посібник. - Львів: Видавництво "Бескид Біт", 2005. - 304 сuk_UA
dc.relation.references21. Грибан В. Г., Негодченко О. В. Охорона праці: навч. посібник, [для студ. вищ. навч. закл.] / В. Г. Грибан, О. В. Негодченко — К.: Центр учбової літератури, 2009. - 280 с.uk_UA
dc.identifier.citationenSkotnitska Yu.V. The project of a workshop for fermented drinks production by thermostat method of 50 t of finished products capacity per 24 hours : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / Yu.V. Skotnitska. — Ternopil : TNTU, 2023. — 53 p.uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Występuje w kolekcjach:181 — Харчові технології (бакалаври)



Pozycje DSpace są chronione prawami autorskimi

Narzędzia administratora