Defnyddiwch y dynodwr hwn i ddyfynnu neu i gysylltu â'r eitem hon: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41946
Cofnod metadata llawn
Maes DCGwerthIaith
dc.contributor.advisorСторож, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.advisorStorozh, Liudmyla-
dc.contributor.authorПарфанович, Богдан Ярославович-
dc.contributor.authorParfanovych, Bohdan-
dc.date.accessioned2023-06-28T19:05:18Z-
dc.date.available2023-06-28T19:05:18Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.date.submitted2023-06-
dc.identifier.citationПарфанович Б. Я. Проєкт цеху з виробництва твердих сичужних сирів потужністю переробки незбираного молока 25 т за добу : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Б. Я. Парфанович. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 56 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41946-
dc.description.abstractКваліфікаційну роботу присвячено розробці проєкту цеху, в якому вироблятиметься асортимент із трьох видів твердого сиру, що готують згідно ДСТУ 6003:2008. Проєктоване підприємство включає такі найменування сирів: «Карпатський», «Степний», «Голандський». Вторинна сировина – сироватка переробляється на напій із коріандром. Таким чином, вирішується проблема утилізації побічного продукту. Робота містить пояснювальну записку та графічні креслення формату А1. У розрахунково-пояснювальній записці містяться усі потрібні обчислення, що стосуються сировини, обладнання, площ, допоміжних матеріалів. Також тут проведено опис виробництва твердих сирів, вимог до готових виробів згідно нормативних документів. Розділ, що присвячений техніко-економічному обґрунтуванню проєкту включає перелік і особливості сировинних зон, вибір потенційного міста для будівництва цеху, характеристики можливих способів реалізації товару. Ще один розділ пояснювальної записки включає розгляд питань охорони праці на виробництві.uk_UA
dc.description.abstractThe qualification work is devoted to the development of the workshop project, which will produce an assortment of three types of hard cheese, prepared according to DSTU 6003:2008. The planned enterprise includes the following names of cheeses: "Karpatskyi ", "Stepnyi ", "Holandskyi ". Secondary raw material - whey is processed into a drink with coriander. This solves the problem of disposal of the by-product. The work contains an explanatory note and graphic drawings in A1 format. The calculation and explanatory note contains all necessary calculations related to raw materials, equipment, areas and auxiliary materials. Also, a description of the production of hard cheeses, requirements for finished products according to regulatory documents is provided here. The section dedicated to the technical and economic justification of the project includes the list and features of raw material zones, the choice of a potential city for the construction of the workshop, characteristics of possible ways of selling the product. Another section of the explanatory note includes consideration of occupational health and safety issues.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ ..5 1 Технологічна частина ...7 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту …7 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів ….7 Схема напрямків технологічної переробки сировини …..8 Сировинно-продуктовий розрахунок ..9 Зведена таблиця розрахунку продуктів ..15 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів ...15 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів ...15 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ….18 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ..23 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту ..26 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту …27 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання ...31 Підбір технологічного обладнання ..32 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень ...41 2 Техніко-економічне обґрунтування .....44 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці ….48 Список використаних літературних джерел …52uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectсиропридатна сировинаuk_UA
dc.subjectзсіданняuk_UA
dc.subjectсирний згустокuk_UA
dc.subjectсирне зерноuk_UA
dc.subjectсвіжий сирuk_UA
dc.subjectвизрілий сирuk_UA
dc.subjectmilkuk_UA
dc.subjectcheese raw materialuk_UA
dc.subjectcurdlinguk_UA
dc.subjectcheese curduk_UA
dc.subjectcheese grainuk_UA
dc.subjectfresh cheeseuk_UA
dc.subjectaged cheeseuk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва твердих сичужних сирів потужністю переробки незбираного молока 25 т за добуuk_UA
dc.title.alternativeThe project of a workshop for hard rennet cheese production of 25 t of whole milk processing capacity per 24 hoursuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Парфанович Б.Я., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberКравець, Олег Ігорович-
dc.contributor.committeeMemberKravets, Oleh-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.format.pages56-
dc.subject.udc637.33uk_UA
dc.relation.references1. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 сuk_UA
dc.relation.references2. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с.uk_UA
dc.relation.references3. Власенко В.В., Машкін М.І., Бігун П.П.. Технологія виробництва і переробки молока та молочних продуктів. 2000.– 306с.uk_UA
dc.relation.references4. Кузнєцов В.В. Довідник технолога молочного виробництва. Технології та рецептури Т.3.Сири / В.В. Кузнєцов, Г.Г. Шілер; За заг. ред. Г. Г. Шілера. – СПб.: ГІОРД, 2003. – 512 с.uk_UA
dc.relation.references5. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : довідник : навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров ; МОН України ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ НУХТ, 2012. – 311с.uk_UA
dc.relation.references6. Грек О. В. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки : навч. посібник / О. В. Грек, Г. Є. Поліщук, О. О. Онопрійчук ; МОН молоді та спорту України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2011. – 210 с.uk_UA
dc.relation.references7. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с.uk_UA
dc.relation.references8. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018.uk_UA
dc.relation.references9. Мікробіологія молока і молочних продуктів : практикум : навч. посіб. / О. М. Бергілевич, В. В. Касянчук, І. Г. Власенко, М. Д. Кухтін ; ред. В. В. Касянчук. – Суми : Унів. кн., 2010. – 320 с.uk_UA
dc.relation.references10. Технологія сиру : підручник / Ю. Г. Сухенко, Г. Є. Поліщук, Р. Й. Раманаускас, Т. І. Шингарева ; під заг. ред. Ю. Г. Сухенка; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. – Київ : Компринт, 2015. – 412 с.uk_UA
dc.relation.references11. ДСТУ 6003:2008. Сири тверді (український асортимент). [чинний з 01.03.2009]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України. 2008.uk_UA
dc.relation.references12. ДСТУ 6003:2008. Сири тверді. [чинний з 01.07.2006]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України. 2006.uk_UA
dc.relation.references13. ДСТУ 8549:2015. Напої із сироватки. Загальні технічні умови. [чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2015.uk_UA
dc.relation.references14. Ветеринарно-санітарна та технологічна експертиза молока: навчальний посібник / Н. А. Ткаченко, О. П. Чагаровський, Н. О. Дец, Л. О. Ланженко, О. А. Кручек. – Рівне: «Овід», 2018. – 235 сuk_UA
dc.relation.references15. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с. uk_UA
dc.relation.references16. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19.uk_UA
dc.relation.references17. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". - Тернопіль, 2019. - 130 с.uk_UA
dc.relation.references18. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, - Київ.: Фірма «Інкос», 2007. – 344 с.uk_UA
dc.relation.references19. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. – Тернопіль: ТНТУ, 2021. – 60 сuk_UA
dc.relation.references20. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с.uk_UA
dc.relation.references21. Желібо Є.П., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності. Підручник. – К.: Каравела, 2009.uk_UA
dc.relation.references22. Гандзюк М.П., Желібо Є.П., Халімовський М.О. Основи охорони праці. – К.: Каравела, 2007. 408 с.uk_UA
dc.identifier.citationenParfanovych В.Ya. The project of a workshop for hard rennet cheese production of 25 t of whole milk processing capacity per 24 hours : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / В.Ya. Parfanovych. — Ternopil : TNTU, 2023. — 56 p.uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Ymddengys yng Nghasgliadau:181 — Харчові технології (бакалаври)

Ffeiliau yn yr Eitem Hon:
Ffeil Disgrifiad MaintFformat 
Парфанович_авторська_довідка.doc45,5 kBMicrosoft WordGweld/Agor
КР_Парфанович Б..pdf1,6 MBAdobe PDFGweld/Agor


Diogelir eitemau yn DSpace gan hawlfraint, a chedwir pob hawl, onibai y nodir fel arall.

Offer Gweinyddol