Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41932
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorСторож, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.advisorStorozh, Liudmyla-
dc.contributor.authorЗаставна, Аліна Богданівна-
dc.contributor.authorZastavna, Alina-
dc.date.accessioned2023-06-27T21:22:56Z-
dc.date.available2023-06-27T21:22:56Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.date.submitted2023-06-
dc.identifier.citationЗаставна А. Б. Проєкт цеху з виробництва масла вершкового потужністю 37 т незбираного молока за зміну з організацією перероблення знежиреного молока : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / А. Б. Заставна. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 77 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41932-
dc.description.abstractМетою кваліфікаційної роботи було розробити проєкт цеху із переробки 37 тонн молока в зміну на вершкове масло двох видів: «Селянського» та шоколадного. Отримане знежирене молоко буде використане для виготовлення знежиреного сиру кисломолочного, а також кефіру фруктового, що підвищить рентабельність виробництва. Робота містить пояснювальну записку та чотири аркуші графічної частини. Перший розділ складається із розрахунку продуктів, при виконані якого визначено масу готових продуктів, отриманих впродовж зміни; містить опис технологічних процесів, режимів одержання масла методом сколочування, сиру традиційним способом, кефіру – резервуарним. Зазначено порядок ведення контролю у цеху за виробництвом продукції запланованого асортименту. Виконано розрахунок технологічного обладнання, площі основних відділень та допоміжних приміщень. Другий розділ присвячений обґрунтуванню прийнятих рішень. У третьому розділі зазначена актуальність безпеки життєдіяльності; проаналізовано психологічні чинники небезпеки, шляхи їх усунення. Список використаної літератури подано у кінці роботи.uk_UA
dc.description.abstractThe purpose of the qualification work was to develop a workshop project for processing 37 tons of milk into butter of two types: «Selianske» and chocolate. The resulting skimmed milk will be used to make skimmed curd, as well as fruit kefir, which will increase the profitability of production. The work contains an explanatory note and four sheets of the graphic part. The first section consists of the calculation of products, during which determined the mass of finished products obtained during the shift; contains a description of technological processes, modes of production of butter by the churning method, cheese by the traditional method, and kefir by the tank method. Indicated the procedure for conducting control in the shop over the production of products of the planned assortment. Carried out the calculation of the technological equipment, the area of the main departments and auxiliary premises. The second section is devoted to the justification of the made decisions. In the third section indicated the relevance of life safety; analyzed psychological factors of danger and ways of their elimination. The list of used literature is given at the end of the work.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ ….5 1. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ ....6 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту ..7 1.1.1 Початкові відомості для розрахунку …7 1.1.2 Напрями використання сировини …7 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок ..8 1.1.4 Таблиця отриманих результатів …15 1.2 Вибір та обґрунтування процесів і технологічних режимів виробництва молочних продуктів .... 16 1.2.1 Вимоги до сировини для виробництва молочних продуктів …16 1.2.2 Опис загальних операцій виготовлення молочних продуктів ….22 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту …29 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту …31 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту …32 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання ...45 1.5 Підбір технологічного обладнання ...46 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень …55 2.ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ...59 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ ..64 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ …..70 Додатки ….72uk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectмасло селянське солодковершковеuk_UA
dc.subjectмасло шоколаднеuk_UA
dc.subjectсир кисломолочний нежирнийuk_UA
dc.subjectкефір фруктовий нежирнийuk_UA
dc.subjectсквашуванняuk_UA
dc.subjectнормалізаціяuk_UA
dc.subjectсепарування,uk_UA
dc.subjectтехнологічний контрольuk_UA
dc.subjectSweet cream butter «Selianske»uk_UA
dc.subjectсhocolate butteruk_UA
dc.subjectskimmed curduk_UA
dc.subjectskimmed fruit kefiruk_UA
dc.subjectfermentationuk_UA
dc.subjectnormalizationuk_UA
dc.subjectseparationuk_UA
dc.subjecttechnological controluk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва масла вершкового потужністю 37 т незбираного молока за зміну з організацією перероблення знежиреного молокаuk_UA
dc.title.alternativeThe project of a creamery for butter production of 37 t of whole milk processing capacity per shift with the organization of skimmed milk processinguk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Заставна А.Б., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberКравець, Олег Ігорович-
dc.contributor.committeeMemberKravets, Oleh-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.format.pages77-
dc.subject.udc637.23uk_UA
dc.relation.references1. Актуальні проблеми технології галузі: Методичні вказівки до виконання курсових і дипломних проектів для студентів спеціальності 6.091700 «Технологія зберігання, консервування і переробки молока» напряму підготовки 0917 «Харчова технологія та інженерія» для усіх форм навчання / Уклад: Н.В. Білоус. – К.: НУХТ, 2006. – 83 с.uk_UA
dc.relation.references2. Горбатова Г.Г. Біохімія молока і молочних продуктів. 3-е вид.,перераб. і доп. – СПб.: ГИОРД, 2003. – 320с.uk_UA
dc.relation.references3. ДСТУ 4417:2005. Кефірuk_UA
dc.relation.references4. ДСТУ 4554:2006 Сир кисломолочний. Технічні умовиuk_UA
dc.relation.references5. ДСТУ 4399:2005 Масло вершкове. Технічні умовиuk_UA
dc.relation.references6. ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров`яче. Технічні умовиuk_UA
dc.relation.references7. Технологія молока і молочних продуктів : дайджест. Вип. 41 [Електронний ресурс] / Нац. ун-т харч. технол., Наук.-техн. б-ка ; підгот. О. В. Олабоді. – Київ, 2017. – 28 с.uk_UA
dc.relation.references8. Технологія молока та молочних продуктів : навчальний посібник / Власенко В. В., Головко М. П., Семко Т. В., Головко Т. М. – Харківський державний університет харчування та торгівлі. – Харків : ХДУХТ, 2018. – 202 с.uk_UA
dc.relation.references9. Машкін М. І., Париш Н. М. Технологія молока і молочних продуктів: Навчальне видання. — К.: Вища освіта, 2006. — 351 с.: іл.uk_UA
dc.relation.references10. Dalievska, D., & Pokotylo, O. (2021). Changes in physicochemical and microbiological parameters of yogurt with the addition of biologically active iodine during storage. Innovative Solution in Modern Science, 3(47), 216-227.uk_UA
dc.relation.references11. Арутюнян Д. Жирнокислотний склад коров’ячого, козячого та овечого сиру/Арутюнян Д., Покотило ОС//Матеріали Ⅴ Міжнародної студентської науково-технічної конференції" Природничі та гуманітарні науки. Актуальні питання", 28-29 квітня 2022 р.—Т.: ТНТУ, 2022.—С. 5.uk_UA
dc.relation.references12. Н. М. Шульга, Л. А. Млечко. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 сuk_UA
dc.relation.references13. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 сuk_UA
dc.relation.references14. Купчик М.П., Гандзюк М.П., Степанець І.Ф. та ін. Основи охорони праці. – К.: Основа, 2000. 416 сuk_UA
dc.relation.references15. Основи охорони праці. / Під ред. Ткачука К.Н., Халімовського Н.О. – К.: Основа, 2006. 448 с.uk_UA
dc.relation.references16. ДСТУ 5004:2017 Какао-масло. Загальні технічні умови.uk_UA
dc.identifier.citationenZastavna A.В. The project of a creamery for butter production of 37 t of whole milk processing capacity per shift with the organization of skimmed milk processing : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / A.В. Zastavna. — Ternopil : TNTU, 2023. — 77 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Заставна_авторська_довідка.doc137 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
КР_Заставна А..pdf5,9 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора