Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41929
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorСторож, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.advisorStorozh, Liudmyla-
dc.contributor.authorТомків, Роман Омелянович-
dc.contributor.authorTomkiv, Roman-
dc.date.accessioned2023-06-27T19:21:32Z-
dc.date.available2023-06-27T19:21:32Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.date.submitted2023-06-
dc.identifier.citationТомків Р. О. Проєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю 32 тони за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Р. О. Томків. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 66 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41929-
dc.description.abstractДана кваліфікаційна робота ставить за мету вивчення технології наступного асортименту незбираномолочних продуктів: біфідоряжанка; молоко ацидофільне солодке з ваніліном; простокваша; йогурт «Яблуко-кориця». У першому розділі пояснювальної записки проведено продуктовий розрахунок; описано технології виробництва запроєктованого асортименту та виробничий контроль за процесом виготовлення; підібрано необхідне для ведення технологічного процесу обладнання; розраховано площу приміщень різного призначення. У другому розділі здійснено техніко-економічне обґрунтування. При цьому обрано місто Красилів Хмельницької області для розташування підприємства; проаналізовано сировинні зони та з’ясовано канали збуту виготовленої продукції. Третій розділ присвячений питанням класифікації і причинам надзвичайних ситуацій; заходам захисту від можливого ураження електричним струмом при роботі в цеху чи на дільниці.uk_UA
dc.description.abstractThis qualification work aims to study the technology of the following range of whole milk products: bifidorhazhenka, sweet acidophilic milk with vanillin, sour clotted milk, yogurt "Apple-cinnamon". In the first section of the explanatory note carried out a product calculation; described the production technologies of the designed assortment and the production control of the manufacturing process; selected the necessary equipment for conducting the technological process; calculated the area of premises for various purposes. In the second section carried out the technical and economic justification. At the same time, the city of Krasyliv, Khmelnytskyi region, was chosen for the location of the enterprise; analyzed the raw material zones and clarified the sales channels of the manufactured products. The third section is devoted to issues of classification and causes of emergency situations; measures to protect against possible electric shock when working in the workshop or on the site.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ ...5 1.Технологічна частина ...6 1.1. Продуктові розрахунки виробництва ферментованих напоїв ...6 1.1.1 Дані для розрахунку продуктів ...6 1.1.2 Схема напрямків використання сировини ...7 1.1.3 Продуктові розрахунки ...9 1.1.4 Зведені результати розрахунків ...17 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів ...18 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів ...18 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва ферментованих молочних продуктів ...19 1.2.3 Опис технології виробництва ферментованих молочних продуктів ...23 1.2.4 Нормативні характеристики готових ферментованих напоїв ...27 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва ферментованих молочних продуктів обраного асортименту ...28 1.4 Санітарно-гігієнічне оброблення технологічного обладнання ...34 1.5 Підбір обладнання ...36 1.6 Розрахунок площ приміщень цеху ...42 2 Техніко-економічне обґрунтування ...46 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці ...54 Список використаних літературних джерел ...59 Додатки ...62uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectйогуртuk_UA
dc.subjectпростоквашаuk_UA
dc.subjectацидофільне молоко,uk_UA
dc.subjectбіфідоряжанкаuk_UA
dc.subjectсквашуванняuk_UA
dc.subjectmilk,uk_UA
dc.subjectyogurtuk_UA
dc.subjectsour clotted milkuk_UA
dc.subjectacidophilus milkuk_UA
dc.subjectbifidorhazhenkauk_UA
dc.subjectacidificationuk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю 32 тони за змінуuk_UA
dc.title.alternativeWorkshop project of whole milk products production of 32 t capacity per shiftuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Томків Р.О., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberКравець, Олег Ігорович-
dc.contributor.committeeMemberKravets, Oleh-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.format.pages66-
dc.subject.udc637.1uk_UA
dc.relation.references1.Бедрій І.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник / І.Я.Бедрій, В.Я. Нечай. – Львів : Магнолія, 2006, 2007. – 499 с.uk_UA
dc.relation.references2. Виробництво молока та молокопродуктів в Україні [Електронний ресурс] / Т. Л. Мостенська, М. П. Сичевський, В. В. Халеба, І. В. Кузнєцова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2010. – № 33. – С. 119–121.uk_UA
dc.relation.references3. Вiдомчі норми технологічного проектування ВНТП-АПК-24-06 «Підприємств по переробці молока». Мiнаргопрод України, 2006 – 105 с.uk_UA
dc.relation.references4. Власенко В.В. Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва ... продуктів / В.В. Власенко, М.І. Машкін, П.П. Бігун. Вінниця : «ППАНІС», 2000. – 306 с.uk_UA
dc.relation.references5. Грек О. В. Технологія комбінованих продуктів на молочній основі : підручник / О. В. Грек, Т. А. Скорченко ; Національний університет харчових технологій. – Київ : НУХТ, 2012. – 362 с.uk_UA
dc.relation.references6. Державні санітарні правила для молокопереробних підприємств. ДСП 4.4.4011-98.uk_UA
dc.relation.references7. Державний нормативний акт з охорони праці ДНАОП 15.5-1.05-99 «Правила охорони праці для працівників підприємств молочної промисловості».uk_UA
dc.relation.references8. ДСТУ 3662:2018 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови».uk_UA
dc.relation.references9. ДСТУ4343:2004 «Йогурт. Загальні технічні умови».uk_UA
dc.relation.references10. ДСТУ 4540:2006 «Напої ацидофільні. Технічні умови».uk_UA
dc.relation.references11. ДСТУ 4539:2006 «Простокваша. Технічні умови»uk_UA
dc.relation.references12. ДСТУ 4565:2006 «Ряжанка. Технічні умови»uk_UA
dc.relation.references13. Єресько Г.О. Технологічне обладнання молочних виробництв / Г.О. Єресько, М.М. Шинкарик, В.Я. Ворощук. – Київ: «ІНКОС», Центр навчальної літератури, 2007. – 344 с.uk_UA
dc.relation.references14. Калетнік М.М. Управління економічними відносинами підприємств молокопродуктового підкомплексу аграрної галузі України : монографія / М.М. Калетнік, С.В. Козловський, Н.М. Тарасюк, В.В. Семененко; Вінницький національний аграрний університет. – Вінниця : Консоль, 2013. – 247 c.uk_UA
dc.relation.references15. Коваленко В.О. Мікробіологія молока і молочних продуктів : навч. посібник / В.О. Коваленко, В.В. Євлаш, Л.О. Чернова ; Харківський державний університет харчування та торгівлі. – Харків : ХДУХТ, 2011. – 136 с.uk_UA
dc.relation.references16. Кузьмін Є.С. Ефективність інвестицій підприємств молочної промисловості : монографія / Є.С. Кузьмін. – Київ : Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки», 2015. – 252 с.uk_UA
dc.relation.references17. Машкін М.І. Технологія молока та молочних продуктів : навчальне видання М.І. Машкін, Н.М. Париш –К. : Вища освіта, 2006. – 351 ст.;іл.uk_UA
dc.relation.references18. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. – Тернопіль: ТНТУ, 2021. – 60 с.uk_UA
dc.relation.references19. Основи охорони праці / М.П. Купчик, М.П. Гандзюк, І.Ф. Степанець та ін. К. : Основа, 2000. – 416 с.uk_UA
dc.relation.references20. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навчальний посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Національний університет харчових технологій. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с.uk_UA
dc.relation.references21. Технологія молока та молочних продуктів : навчальний посібник / В.В. Власенко, М. П. Головко, Т. В. Семко, Т.М. Головко. – Харків : ХДУХТ, 2018. – 202 с.uk_UA
dc.relation.references22. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; МОН України, Національний університет харчових технологій. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 с.uk_UA
dc.relation.references23. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : довідник : навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров ; Міністерство освіти і науки України ; Національний університет харчових технологій. – Київ : НУХТ, 2012. – 311 с.uk_UA
dc.relation.references24. Чагаровський О.П. Хімія молочної сировини: навчальний посібник для студен тiв вищих навчальних закладів./ О.П. Чагаровський, Н.А. Ткаченко, Т.А. Лисогор. – Одеса: «Сімекс-прінт», 2013. – 268 с.uk_UA
dc.relation.references25. Шаблiй Л.М. Технологія переробки молока : навчальний посібник / Шаблiй Любов Матвіївна, Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова. – Київ : Видавничий дім «Кондор», 2019. – 308 с.uk_UA
dc.relation.references26. Желібо Є.П, Заверуха Н.М., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності: Навч. посіб. / За ред. Є.П. Желібо. 6-е вид. – К. : «Каравела» 2009.uk_UA
dc.relation.references27.Основи охорони праці: Підручник. 2-ге видання, доповнене та перероблене. / К. Н. Ткачук, М. О. Халімовський, В. В. Зацарний, Д. В. Зеркалов, Р. В. Сабарно, О. І. Полукаров, В. С. Коз’яков, Л. О. Мітюк. За ред. К. Н. Ткачука і М. О. Халімовського. – К.: Основа, 2006 – 448 с.uk_UA
dc.relation.references28. Юкало В.Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник/ Юкало В.Г.- Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2018- 176 с.uk_UA
dc.relation.references29. https://naurok.com.ua/proekt-korisniy-yogurt-307233.html.uk_UA
dc.relation.references30. https://ikrtech.com.ua/ua/a383343-tehnologiya-prigotovleniya-jogurta.html.uk_UA
dc.relation.references31. https://www.zakvaski.com/stati/jogurt-vse-shcho-vi-khotili-znati-pro-jogurt.htmluk_UA
dc.identifier.citationenTomkiv R.O. Workshop project of whole milk products production of 32 t capacity per shift : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / R.O. Tomkiv. — Ternopil : TNTU, 2023. — 66 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Томків Р._авторська_довідка.doc48 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
КР_Томків Р..pdf4,3 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора