Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41926
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorСторож, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.advisorStorozh, Liudmyla-
dc.contributor.authorЧайковський, Ярослав Ярославович-
dc.contributor.authorChaikovskyi, Yaroslav-
dc.date.accessioned2023-06-27T18:37:14Z-
dc.date.available2023-06-27T18:37:14Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.date.submitted2023-06-
dc.identifier.citationЧайковський Я. Я. Проєкт цеху з виробництва кисломолочних продуктів термостатним способом потужністю 14 т за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Я. Я. Чайковський. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 55 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41926-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі розглянули детально технологію молочних ферментованих продуктів, яка передбачає використання такого способу, як термостатний. При виконанні першого розділу проведено необхідні технологічні розрахунки, за результатами яких встановлено масу молока незбираного, що повинна постачатися на переробку для забезпечення виготовлення 14 т таких продуктів, як йогурт з наповнювачем персик-маракуйя, кефір «Український», ацидофілін особливий (містить підсолоджувач аспартам), сметана. Результати розрахунку продуктів використано для визначення потужності обладнання, що забезпечить ведення технологічного процесу. Також розраховано значення площ виробничих приміщень. Описано важливість ведення контролю за ходом виробництва кисломолочних продуктів, а також здійснення ретельного санітарного оброблення обладнання і робочих поверхонь в цеху. У другому розділі здійснені техніко-економічні обґрунтування доцільності запропонованих рішень. В третьому розділі розкриті питання організації охорони праці в цеху та захисту людини від дії шкідливих іонізуючих випромінювань. Завершується робота списком використаної при її виконанні літератури.uk_UA
dc.description.abstractThe qualification work extensively examines the technology of fermented dairy products made by thermostat. In the first section conducted necessary technological calculations to determine the amount of whole milk that should be supplied for processing in order to produce 14 tons of products such as yogurt with a peach-passion fruit filling, kefir «Ukrainskyi», special acidophilin (containing the sweetener aspartame), and sour cream. The results of the calculations were used to determine the capacity of the equipment required to carry out the technological process. The calculation results also determined the required area of production premises. Described the importance of monitoring the production of fermented dairy products, ensuring thorough sanitization of equipment and work surfaces in the production facility. The second section presents the techno-economic justifications for the proposed solutions. The third section addresses issues related to occupational safety in the facility and protection of individuals from harmful ionizing radiation. The work ends with a list of references used in its execution.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ ..5 1 Технологічна частина …6 Розрахунок виробництва кисломолочних продуктів запроєктованого асортименту ...6 Інформація для виконання продуктового розрахунку ...6 Схема напрямів перероблення сировини ....7 Розрахунок кисломолочних продуктів …8 Зведена таблиця розрахунку продуктів …16 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів …17 Вимоги, що висуваються до сировини при виробництві молочних продуктів ....17 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ..19 Опис технології виробництва кисломолочних молочних продуктів ...20 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту …24 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ...26 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання ...31 Підбір технологічного обладнання ...32 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень ….39 2 Техніко-економічне обґрунтування ...44 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці …48 Список використаних літературних джерел ....53uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectкефірuk_UA
dc.subjectацидофілінuk_UA
dc.subjectйогуртuk_UA
dc.subjectсквашуванняuk_UA
dc.subjectнормалізаціяuk_UA
dc.subjectсепаруванняuk_UA
dc.subjectтехнологічний контрольuk_UA
dc.subjectmilkuk_UA
dc.subjectkefiruk_UA
dc.subjectacidophilinuk_UA
dc.subjectyogurtuk_UA
dc.subjectacidificationuk_UA
dc.subjectstandardizationuk_UA
dc.subjectmilk separationuk_UA
dc.subjecttechnological controluk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва кисломолочних продуктів термостатним способом потужністю 14 т за змінуuk_UA
dc.title.alternativeThe project of a workshop for fermented milk products made by thermostat of 14 t cahacity per shiftuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Чайковський Я.Я., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberКравець, Олег Ігорович-
dc.contributor.committeeMemberKravets, Oleh-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.format.pages55-
dc.subject.udc637.1uk_UA
dc.relation.references1. Берник І. М., Новгородська Н. В., Соломон А. М., Овсієнко С. М., Бондар М. М. Інноваційні технології харчових виробництв: монографія / І. М. Берник, Н. В. Новгородська, А.М. Соломон, С.М. Овсієнко, М.М. Бондар. – Вінниця: Видавець ФОП Кушнір Ю. В., 2022. – 300 с.uk_UA
dc.relation.references2. Грибан В. Г., Негодченко О. В. Охорона праці: навч. посібник. [для студ. вищ. навч. закл.] / В. Г. Грибан, О. В. Негодченко – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 280 с.uk_UA
dc.relation.references3. ДСТУ 3662:2018 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови».uk_UA
dc.relation.references4. ДСТУ 2661:2010 «Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови».uk_UA
dc.relation.references5. ДСТУ 4417:2005 «Кефір. Технічні умови».uk_UA
dc.relation.references8. ДСТУ 4343: 2004 «Йогурти. Загальні технічні умови».uk_UA
dc.relation.references7. ДСТУ 4540: 2006 «Ацидофільні напої. Технічні умови».uk_UA
dc.relation.references8. ДСТУ 4418:2005 «Сметана. Технічні умови».uk_UA
dc.relation.references9. Державні санітарні правила для молокопереробних підприємств. ДСП 4.4.4011-98 /uk_UA
dc.relation.references10. Єресько Г. О., Шинкарик М. М., Ворощук В. Я. Технологічне обладнання молочних виробництв. – Київ: «ІНКОС», Центр навчальної літератури, 2007. – 344 с.uk_UA
dc.relation.references11. Желібо Є.П., Заверуха Н.М., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності: Навчальний посібник для студентів вищих закладів освіти України І-ІV рівнів акредитації / За ред. Є.П. Желібо і В.М. Пічі. – Львів : Піча Ю.В. К. : «Каравела», Львів : «Новий Світ-2000, – 328 с.uk_UA
dc.relation.references12. Жидецький В.Ц. Основи охорони праці. Підручник / В.Ц. Жидецький. Львів: Афіша, 2004. – 319 с.uk_UA
dc.relation.references13.Закон України «Про молоко і молочні продукти»: // Відомості Верховної Ради України (ВВР). – 2004. – № 47. – С. 513.uk_UA
dc.relation.references14. Закон України «Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання»: // Відомості Верховної Ради України (ВВР). – 1998. – № 22. – С. 115.uk_UA
dc.relation.references15. Інноваційне обладнання молокопереробних підприємств : підручник / І. Г. Бабанов, О. М. Гавва, О. І. Бабанова [та ін.] ; Нац. ун–т харч. технол. – Київ : Інкос, 2019. – 718 с.uk_UA
dc.relation.references16. Мардар М.Р. Основні тенденції розвитку ринку молочної продукції і методи її просування / М.Р. Мардар, Г.М. Лозовська, С.А. Памбук, К.Г. Гожелова // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2019. – Вип. 4. – С. 12-19.uk_UA
dc.relation.references17. Методичні вказівки до виконання курсового проєкту здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. – Тернопіль: ТНТУ, 2021. – 57 с.uk_UA
dc.relation.references18. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» / Уклад.: Крупа О.М., Сторож Л.А., Дацишин К.Є. – Т.: ТНТУ, 2021. – 60 с.uk_UA
dc.relation.references19. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія молока і молочних продуктів: Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с.: іл.uk_UA
dc.relation.references20. Пирог Т.П. Харчова біотехнологія / Т.П. Пирог, М.М. Антонюк, О.І. Скроцька, Н.Ф. Кігель. – Київ : Видавництво Ліра-К, 2016. – 408 с.uk_UA
dc.relation.references21. Савченко О.А., Грек О.В., Красуля О.О. Сучасні технології молочних продуктів: Підручник. – К.; ЦП «Компринт», 2018. – 218 с.uk_UA
dc.relation.references22. Соломон А. М. Кисломолочні десерти з подовженим терміном зберігання : Монографія / А. М. Соломон, Н. В. Новгородська, М. М. Бондар М. М. – Вінниця: РВВ ВНАУ, 2019. – 155 с.uk_UA
dc.relation.references23. Технологія молочних продукті: Підруч. / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т.А. Скорченко та ін. – К.: НУХТ, 2013. – 502 с.uk_UA
dc.relation.references24. Технологія незбираномолочних продуктів: навч. посіб. / Т.А. Скорченко, Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, О.В. Кочубей; за ред.. Т.А. Скорченко. – Вінниця: Нова Книга, 2005. – 264 с.uk_UA
dc.identifier.citationenChaikovskyi Ya.Ya. The project of a workshop for fermented milk products made by thermostat of 14 t cahacity per shift : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / Ya.Ya. Chaikovskyi. — Ternopil : TNTU, 2023. — 55 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чайковський_авторська_довідка.doc46,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
КР_Чайковський.pdf3,49 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора