Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41672
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.advisorОстровська, Галина Йосипівна-
dc.contributor.advisorOstrovska, Halyna-
dc.contributor.authorСеменов, Микита Сергійович-
dc.contributor.authorSemenov, Mykyta-
dc.date.accessioned2023-06-21T23:46:45Z-
dc.date.available2023-06-21T23:46:45Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.date.submitted2023-06-
dc.identifier.citationСеменов М.С. Забезпечення інноваційного розвитку підприємств індустрії гостинності на основі підвищення їх конкурентоспроможності (на прикладі готельно-ресторанного комплексу «Pallada»): дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / М.С. Семенов. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 97 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41672-
dc.description.abstractВисвітлено теоретичні аспекти забезпечення інноваційного розвитку підприємств готельного господарства. Розкрито сутність та особливості розвитку підприємств в сучасному інноваційному економічному середовищі. Охарактеризовано організаційне та економічне забезпечення інноваційного розвитку діяльності готельного підприємства. Узагальнено критерії оцінки інноваційного розвитку готельних підприємств. Досліджено вплив факторів зовнішнього та внутрішнього середовища на рівень конкурентоспроможності готельних підприємств. Здійснено аналіз фінансово-господарської діяльності готельно-ресторанного комплексу «Pallada». Проведено оцінювання ефективності управління готельно-ресторанного комплексу «Pallada». Удосконалено систему забезпечення інноваційного розвитку готельних підприємств на основі підвищення їх конкурентоспроможності. Надано пропозиції щодо застосування інноваційних технологій в контексті забезпечення інноваційного розвитку готельних підприємств. Розроблено заходи щодо удосконалення комплексу маркетингу готельно-ресторанного комплексу «Pallada.»uk_UA
dc.description.abstractTheoretical aspects of hotel enterprises ensuring innovative development are highlighted. The essence and peculiarities of the enterprises development in the modern innovative economic environment are revealed. The organizational and economic support for the hotel enterprise innovative development is characterized. The criteria for evaluating the innovative development of hotel enterprises are summarized. The influence of external and internal environmental factors on the level of hotel enterprises competitiveness has been studied. An analysis of the hotel-restaurant complex “Pallada” financial and economic activity was carried out. An evaluation of hotel and restaurant complex “Pallada” management effectiveness was carries out. The hotel enterprises ensuring innovative development system has been improved on the basis of increasing their competitiveness. Proposals for the information technologies application in the context of the hotel enterprises innovative development ensuring are provided. Measures to improve the marketing complex of “Pallada” have been developed.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП...6 РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА...10 1.1. Сутність і особливості розвитку підприємств в сучасному інноваційному економічному середовищі...10 1.2. Організаційне та економічне забезпечення інноваційного розвитку готельного підприємства...16 1.3. Критерії оцінки інноваційного розвитку готельних підприємств...24 Висновки до розділу 1...30 РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ ДІЮЧОЇ ПРАКТИКИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ НА ПРИКЛАДІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ «PALLADA»...31 2.1. Дослідження впливу факторів зовнішнього та внутрішнього середовища на рівень конкурентоспроможності готельних підприємств...31 2.2. Аналіз фінансово-господарської діяльності готельно-ресторанного комплексу «Pallada»….37 2.3. Оцінка ефективності управління готельно-ресторанного комплексу «Pallada»….45 Висновки до розділу 2...52 РОЗДІЛ 3 УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ НА ОСНОВІ ПІДВИЩЕННЯ ЇХ КОНКУРЕНТОЗДАТНОСТІ...54 3.1. Розробка системи забезпечення інноваційного розвитку та конкурентоспроможності готельних підприємств...54 3.2. Впровадження та застосування новітніх інформаційних технологій в контексті забезпечення інноваційного розвитку готельних підприємств...64 3.3. Удосконалення маркетингу готельно-ресторанного комплексу «Pallada»...71 Висновки до розділу 3...80 РОЗДІЛ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ...82 4.1. Охорона праці на підприємствах готельно-ресторанного господарства...82 4.2. Запровадження безпеки життєдіяльності в готельно-ресторанному підприємстві...85 Висновки до розділу 4...88 ВИСНОВКИ....90 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ...95uk_UA
dc.format.extent1-97-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectіндустрія гостинностіuk_UA
dc.subjectсистема забезпечення інноваційного розвиткуuk_UA
dc.subjectінноваційні технологіїuk_UA
dc.subjectінноваційний продуктuk_UA
dc.subjectінноваційний процесuk_UA
dc.subjectінноваційний ресурсuk_UA
dc.subjectінноваційне середовищеuk_UA
dc.subjectлідерствоuk_UA
dc.subjecthospitality industryuk_UA
dc.subjectinnovative development support systemuk_UA
dc.subjectinnovative technologiesuk_UA
dc.subjectinnovative productuk_UA
dc.subjectinnovative resourceuk_UA
dc.subjectinnovative processuk_UA
dc.subjectinnovative environmentuk_UA
dc.subjectleadershipuk_UA
dc.titleЗабезпечення інноваційного розвитку підприємств індустрії гостинності на основі підвищення їх конкурентоспроможності (на прикладі готельно-ресторанного комплексу «Pallada»)uk_UA
dc.title.alternativeInnovative development assurance of a hospitality industry establishment on the basis of their competitiveness increase (hotel-restaurant complex “Pallada” as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Семенов М.С., 2023uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc640.4uk_UA
dc.relation.references1. Борисов Д. Яким буде ресторанний ринок у 2025 році. URL: https://borysov.com.ua/uk/blog/biznes/yakym-bude-restorannyy-rynok-u-2025- rociuk_UA
dc.relation.references2. Брич В. Я., Охота В. І. Основні фактори впливу на функціонування готельно-ресторанних комплексів та туризму в Україні. Економічна наука. 2018. № 8. С. 9–12.uk_UA
dc.relation.references3. Буднікевич І. М., Крупенна І. А., Гавриш І. І. Нові послуги в системі маркетингу готельних підприємств: практика впровадження, адаптації та модифікації. Маркетинг. 2017. Вип. III (67). С. 101–116.uk_UA
dc.relation.references4. Бутенко Т. А. Сирий В. М. Інформаційні системи та технології: навч. посіб. Харків: ХНАУ ім. В.В. Докучаєва, 2020. 207 с.uk_UA
dc.relation.references5. Витрати в кафе та ресторанах повернулися до рівня до пандемії. URL: https://www.kantar.com/inspiration/fmcg/uk_UA
dc.relation.references6. Галасюк С. Готельний продукт та його складові: термінологічні уточнення і практичне застосування. Економіка та суспільство. 2022. Вип. 40. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1449uk_UA
dc.relation.references7. Даниленко-Кульчицька, В. А. Вплив війни на готельно-ресторанний бізнес України. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі. 2022. № 6. С. 19–23. Doi: https://doi.org/10.32782/tourismhospcee-6-3.uk_UA
dc.relation.references8. Демартино А. П. Поняття і класифікація новітніх інформаційно- комунікативних технологій. Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова. 2018. Вип. 24. С. 94–99.uk_UA
dc.relation.references9. Децентралізація і формування політики регіонального розвитку в Україні: наук. доп. / [Шевченко О. В., Романова В. В., Жаліло Я. А. та ін.]; за наук. ред. д-ра екон. наук Я. А. Жаліла. Київ: НІСД, 2020. 153 с.uk_UA
dc.relation.references10. Друкер П. Виклики для менеджменту XXI століття. КМ-Букс, 2020. 240 с.uk_UA
dc.relation.references11. Завідна Л. Д. Готельний бізнес: стратегії розвитку: моногр. Київ, 2017. 600 с.uk_UA
dc.relation.references12. Зрибнєва І. П. Інноваційне середовище як необхідний інституціональний базис забезпечення конкурентоспроможності суб’єктів інноваційного підприємництва на основі оціночних результатів. Науковий вісник Ужгородського національного університету. 2021. Вип. 35. С. 95–100. Doi: 10.32782/2413-9971/2021-35-18.uk_UA
dc.relation.references13. Імплементація високих технологій в економіку України: наук. доп. / Ю. М. Бажал, В. Г. Бурлака, Т. В. Груздова, І. В. Дульська, І. В. Одотюк; ред.: І. Ю. Єгоров, І. В. Одотюк, О. Б Саліхова; НАН України, Ін-т економіки та прогнозування. Київ, 2016. 165 c.uk_UA
dc.relation.references14. Інноваційні технології в сучасному освітньому просторі: колективна монографія / За заг. редакцією Г. Л. Єфремової. Суми: Вид-во СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2020. 444 с.uk_UA
dc.relation.references15. Інноваційно-інформаційна економіка: зміст, динаміка, регулювання: монографія / Тарасевич В. М., Білоцерківець В. В., Завгородня О. О., Лебедєва В. К. та ін.; за ред. В. М. Тарасевича. Дніпро: ПМП «Економіка», 2018. 352 с.uk_UA
dc.relation.references16. Копитко М. І., Блага Н. В. Управління інноваціями та інвестиціями: навч. посіб. Вид. 2-ге, допов. і перероб. Львів: Львівський державний університет внутрішніх справ, 2022. 296 с.uk_UA
dc.relation.references17. Кочубей Л. Особливості сучасних інформаційно-комунікативних технологій в Україні. Наукові записки. 2021. Вип 3(89). ІПіЕНД ім. І. Ф. Кураса НАН України. С. 44–70.uk_UA
dc.relation.references18. Кравцова І. Економічна конкуренція як об‘єкт адміністративно- правового регулювання. Адміністративне право і процес. 2020. № 6. С. 149–155. Doi. https://doi.org/10.32849/2663-5313/2020.6.26.uk_UA
dc.relation.references19. Кремінь В. Г. Інформаційне середовище – криза культури чи нове буття? Інформаційно-комунікаційні технології в сучасній освіті: досвід, проблеми, перспективи. 2017. Вип. 5. Львів: ЛДУ БЖД, C. 3–10.uk_UA
dc.relation.references20. Мілашовська О. І. Інноваційний потенціал підприємств готельно- ресторанного бізнесу регіону. Економіка і суспільство. 2017. Вип. 8. С. 431–435.uk_UA
dc.relation.references21. Огієнко М. Розвиток регіональних туристичних ринків шляхом впровадження інновацій. Економічний простір. 2020. № 164. С. 152–159.uk_UA
dc.relation.references22. ООН: Всесвітня туристична організація https://intent.press/publications/world/2023/oon-vsesvitnya-turistichna-organizaciya/uk_UA
dc.relation.references23. Островська Г. Й. Особливості розвитку готельно-ресторанної справи: кухні народів світу: навч. посіб. Підручники і посібники, 2018. 256 с.uk_UA
dc.relation.references24. Островська Г. Й. Інтелектуальна модель інноваційного розвитку підприємств у парадигмі економіки, заснованої на знаннях. Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. 2022. №2(26). С. 65–78. Doi: 10.31471/2409-0948-2022-2(26)-65-78uk_UA
dc.relation.references25. Островська Г. Й. Мотивування персоналу щодо підвищення рівня інтелектуалізації праці в умовах новітньої управлінської парадигми. Review of transport economics and management. 2022. №7 (23). С. 156–167.uk_UA
dc.relation.references26. Островська Г. Й. Перспективи застосування інтелектуальних систем в контексті розвитку індустрії гостинності. Матеріали міжнародної науково- практичної інтернет-конференції «Сучасні тенденції розвитку індустрії туризму та гостинності: глобальні виклики» (15.03.2022 р.). Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, 2022. С. 133–136.uk_UA
dc.relation.references27. Островська Г. Й. Фінансовий менеджмент: підруч. Підручники та посібники. 2017. 512 с.uk_UA
dc.relation.references28. Островська Г. Й., Шерстюк Р. П., Кузь Т. І. Туризм на теренах Тернопільщини: сучасний стан та перспективи розвитку. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. Вип. 8 (41). Кропивницький: ЦНТУ, 2022. С. 139-147.uk_UA
dc.relation.references29. Островська Г. Й., Гладчук О. П. Системний підхід до управління інноваційною діяльністю підприємств готельного господарства. Матеріали Х Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М. Г. Чумаченка «Соціальна відповідальність як основа інноваційного розвитку бізнесу». (18.11.2022 р.). Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя [та ін.]. 2022. С. 7–77.uk_UA
dc.relation.references30. Островська Г. Й., Малюта Л. Я., Шерстюк Р. П. Event-менеджмент в індустрії туризму. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2021. Вип. 6 (39). С. 220–230. Doi: https://doi.org/10.32515/2663- 1636.2021.6(39).220-230.uk_UA
dc.relation.references31. Островська Г., Кузь Т., Малюта Л., Нагорняк Г. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії. Галицький економічний вісник. 2021. Том 71. № 4. С. 85–91. Doi: https://doi.org/10.33108/galicianvisnyk_tntu2021.04.085uk_UA
dc.relation.references32. Островська Г.Й. Домінанти інтелектуального лідерства підприємства. Матеріали VIII-ої Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М.Г. Чумаченка «Інновації: аспекти управління, виробництва, сфери обслуговування». (Тернопіль, 28.03.2019 р.). ТНТУ імені Івана Пулюя [та ін.]. Тернопіль: 2019. С. 60–61.uk_UA
dc.relation.references33. Островська Г. Креативний менеджмент як домінанта інноваційних підприємств. Соціально-економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 625–640. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21hyodip.pdfuk_UA
dc.relation.references34. Островська Г. Й. Система менеджменту знань як інструмент ефективного використання інтелектуального потенціалу підприємства. Економічний форум. 2019. № 1. С. 104–110.uk_UA
dc.relation.references35. Офіційна інформація про діяльність готельно-ресторанного комплексу «Pallada». URL: https://list.in.ua/uk_UA
dc.relation.references36. Офіційний сайт готельного комплексу «Паллада». URL: https://palladahotel.com.ua/uk_UA
dc.relation.references37. Офіційний сайт ресторану «Pallada». URL: https://paramoloda.ua/pallada-restaurant/uk_UA
dc.relation.references38. Парасій-Вергуненко І. М. Організаційно-методичні аспекти аналізу інноваційного розвитку підприємств. Науковий вісник Ужгородського університету. 2015. Вип. 1 (45). Т.2. C. 181–186.uk_UA
dc.relation.references39. Потапкін А. І., Потапкіна Л. В. Зміст, мета та завдання інновацій та інноваційної діяльності. Іnnovative solutions in modern science. 2016. № 4 (4). URL: https://core.ac.uk/download/pdf/145611694.pdfuk_UA
dc.relation.references40. Про інноваційну діяльність: Закон України від 04.07.2002 року №40- IV. URL: http: // rada.gov.uauk_UA
dc.relation.references41. Про пріоритетні напрями інноваційної діяльності в Україні: Закон України від 08.09.2011 року №3715-VІ. URL: http: // rada.gov.uauk_UA
dc.relation.references42. Річні звіти готельно-ресторанного комплексу «Pallada» за 2019– 2021 рр.uk_UA
dc.relation.references43. Розвиток інформаційних систем управління освітою як інструмент реалізації державної освітньої політики: моногр. / за ред. С. Л. Лондара; ДНУ «Інститут освітньої аналітики». Київ, 2020. 258 с.uk_UA
dc.relation.references44. Розвиток туристично-рекреаційної інфраструктури: можливості і перспективи / Андрушків Б. М., Шерстюк Р. П., Островська Г. Й. та ін. Тернопіль. Вид-во Осадца Ю. В, 2020. 518 с.uk_UA
dc.relation.references45. Сидорчук А. В., Бортников Є. Г., Кириченко Н. В. Шляхи впровадження інновацій у регіональний розвиток туризму і гостинності. Економіка та суспільство. 2022. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/uk_UA
dc.relation.references46. Сидорчук І. Сутність та зміст основних понять, що складають термінологічний апарат управління інноваційним розвитком підприємства. Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2023. №1 (314). C. 139–143 https://doi.org/10.31891/2307-5740-2023-314-1-20uk_UA
dc.relation.references47. Смєсова В. Л., Іщенко І. О. Інновації як основа підвищення якості продукції та забезпечення конкурентоспроможності підприємства. Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. 2020. Вип. 43. С. 76–82.uk_UA
dc.relation.references48. Соловйов A. Впровадження сучасних управлінських інформаційно- комунікаційних технологій для забезпечення бізнес-процесів на підприємстві. Проблеми сучасних трансформацій. Серія: економіка та управління. 2022. Вип. 6. URL: https://doi.org/10.54929/2786-5738-2022-6-04-05uk_UA
dc.relation.references49. Стратегічний менеджмент: навч. посіб. / За заг. ред. Бутка М. П. [М. П. Бутко, М. Ю. Дітковська, С. М. Задорожна та ін.]. К.: Центр учбової літератури, 2016. 376 с.uk_UA
dc.relation.references50. Страхарчук В. П. Інформаційні системи і технології в банках: навч. посіб. URL: https://pidruchniki. com/1584072022211/bankivska_sprava/uk_UA
dc.relation.references51. Сур’як А. Інноваційне споживання як сучасна економічна поведінка споживача. Економічний часопис Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. 2020. № 1. Doi: https://doi.org/10.29038/2411- 4014-2020-01-137-145.uk_UA
dc.relation.references52. Тренди 2020: Прогнози для ресторанного бізнесу. URL: https://borysov.com.ua/uk/blog/biznes/trendy-2020-20-prognoziv-dlya-restorannogobiznesuuk_UA
dc.relation.references53. Федулова Л. І. Тенденції розвитку та впровадження цифрових технологій для реалізації цілей сталого розвитку. Економіка природокористування і сталий розвиток. 2020. № 7 (26). С. 6–14. Doi: https://doi.org/10.37100/2616-7689/2020/7(26)/1uk_UA
dc.relation.references54. Фінансова звітність готельно- ресторанного комплексу «Pallada» за 2019–2021 рр.uk_UA
dc.relation.references55. Хетагурова Д. О., Балабаш О. С. Стратегічний аналіз середовища підприємств готельної галузі. Науковий вісник Одеського національного економічного університету. №1–2 (290–291). 2022. С. 95–101. Doi:10.32680/2409-9260-2022-1-2-290-291-95-101.uk_UA
dc.relation.references56. Хроніки кризи бізнесу: кого в Україні найбільше накриє шторм коронавірусу. URL: https://www.epravda.com.ua/publications/2020/03/19/658296/uk_UA
dc.relation.references57. Шерстюк Р., Островська Г. Підготовка персоналу підприємств індустрії гостинності в умовах нового освітного та професійного контенту: проблеми та перспективи. Зб. тез доповідей ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інновації розвитку харчових технологій та індустрії гостинності у готельно-ресторанному бізнесі» (17.05.2023 р.). Тернопіль. ДВНЗ «Тернопільський коледж харчових технологій і торгівлі». 2023. С. 10–11.uk_UA
dc.relation.references58. Шерстюк Р., Островська Г. Професійна підготовка майбутніх фахівців індустрії гостинності: сучасні підходи до освіти. Тези доп. ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика» (18.05.2023 р., м. Львів). ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2022. 430 с.uk_UA
dc.relation.references59. Ю, Дж.; Парк, Дж.; Лі, К.; Хан, Г. Чи можуть екологічно сталий розвиток і зелені інновації готелів спровокувати формування позитивного бренду та цінової премії? Міжн. J. Environ. рез. Public Health 2021, 18, 3275. https://doi.org/10.3390/ijerph18063275.uk_UA
dc.relation.references60. Corporate social responsibility. Swissôtel Hotels & Resorts. URL: https://www.swissotel.com/about-swissotel/corporate-social-responsibility/uk_UA
dc.relation.references61. Galasyuk S. S., Galasyuk K. A. Development trends of the hotel industry establishments. Strategic Management: Global Trendsand National Peculiarities. Collective monograph. Poland. Baltija Publishing, 2019. C. 489–502.uk_UA
dc.relation.references62. InterContinental Hotels Group: офіційний сайт. URL: https://www.ihg.com/content/ae/ar/about/corporate-responsibilityuk_UA
dc.relation.references63. ISO: офіційний сайт Міжнародної організації по стандартизації. URL: https://www.iso.org/ home.htmluk_UA
dc.relation.references64. Johnson G., Scholes K., Whittington R. Fundamentals of Strategy. Fundamentals of Strategy. 313 р.uk_UA
dc.relation.references65. Ostrovska H. Y., Maliuta L. Ya., Sherstiuk R. Р., Lutsykiv I. V., Yasinetska I. А. Development of intellectual potential at systematic paradigm of knowledge management. Naukovyi Visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu. 2020. № 4. С. 171–178. Doi: https://doi.org/10.33271/nvngu/2020-4/171.uk_UA
dc.relation.references66. Ostrovska H. Yo., Sherstiuk R. P., Tsikh H. V., Demianyshyn V. H., Danyliuk-Chernykh I. M. Conceptual Principles of Learning Organization Building. Naukovyi Visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu. 2021. № 3. С. 167–172. Doi: https://doi.org/10.33271/nvngu/2021-3/167.uk_UA
dc.relation.references67. Porter M. Конкурентна перевага. Як досягти стабільно високих результатів. Київ: Наш формат, 2019. 624 p.uk_UA
dc.relation.references68. Schumpeter J. A. The Theory of Economic Development: An Inquiry into Profits, Capital, Credit, Interest and the Business Cycle, translated from the German by Redvers Opie, New Brunswick (U.S.A) and London (U.K.), Transaction Publishers, 2008.uk_UA
dc.relation.references69. Stroebel M. Tourism and the Green Economy: Inspiring or Averting Change? The Green Economy in the Global South: Experiences, Redistributions and Resistances. 2015. № 36 (12). P. 2225–2243.uk_UA
dc.relation.references70. Sustainable Tourism as a Factor of Cohesion among European Regions, Official Publications of the European Communities. URL: https://cor.europa.eu/en/engage/studies/Documents/Sustainable-Tourism.pdfuk_UA
dc.relation.references71. UNWTO, World Tourism Barometer. 2022. Vol. 18. № 2–3. Madrid. URL: https://doi.org/10.18111/wtobarometereng.uk_UA
dc.relation.references72. World Tourism Organization Travel Press Club. URL: https://www.facebook.com/travel.pressclub/posts/3380990438855048/uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Koleksiyonlarda Görünür:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
dyplom_Semenov M_S_2023.pdf1,69 MBAdobe PDFGöster/Aç
Авторська довідка_Семенов.doc44 kBMicrosoft WordGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları