Please use this identifier to cite or link to this item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41656
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorВладимир, Ольга Михайлівна-
dc.contributor.advisorVladymy, Olha-
dc.contributor.authorКоваленко, Артем Сергійович-
dc.contributor.authorKovalenko, Artem-
dc.date.accessioned2023-06-21T15:20:05Z-
dc.date.available2023-06-21T15:20:05Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.date.submitted2023-06-
dc.identifier.citationКоваленко А.С. Особливості організації процесу управління ризиками на підприємствах ресторанного господарства (на прикладі кафе «Лабірин»): дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / А.С. Коваленко. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 77 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41656-
dc.description.abstractКоваленко А. С. Особливості організації процесу управління ризиками на підприємствах ресторанного господарства (на прикладі кафе «Лабіринт») Кваліфікаційна робота бакалавра (77 с., 2 рис., 5 табл., 52 літ. джерел) за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2023. Дана бакалаврська робота присвячена розгляду особливостей організації процесу управління ризиками підприємствах ресторанного господарства. У процесі дослідження розглянуто питання теоретико-методичних засад управління ризиками у ресторанній діяльності, досліджено основні види ризиків, характерних для підприємств ресторанної діяльності. У роботі досліджено особливості діяльності кафе «Лабіринт» та основні ризики, з яким воно стикається. З метою оптимізації організації процесу управління ризиками на досліджуваного підприємства запропоновано розробити стратегію управління ризиками в кафе «Лабіринт», а також застосовувати інноваційні заходи як перспективний спосіб мінімізації ризиків діяльності. Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень й практичного вирішення проблеми управління ризиками у діяльності підприємств ресторанного господарства шляхом впровадження запропонованих рекомендацій для впровадження у роботу кафе «Лабіринт».uk_UA
dc.description.abstractKovalenko A.S. Some features of risk management organization at restaurant business facilities (café “Labirynt” as a case study) Bachelor's qualification thesis (77 p., 2 fig., 5 tab., 52 lit.) on a specialty 241 «Hotel and restaurant business». – Ternopil Ivan Pul'uj National Technical University. Faculty of Economics and Management. – Ternopil, 2023. This bachelor's thesis is devoted to the consideration of the peculiarities of the organization of the risk management in restaurant enterprises. In the process of research, the issue of theoretical and methodological principles of risk management in restaurant activity were considered. The main types of risks inherent in restaurant business enterprises were investigated. The thesis examines the peculiarities of the café “Labirynt” and the main risks it faces.In order to optimize the organization of the risk management at the researched enterprise, it is proposed to develop a risk management strategy in the cafe “Labyrinth”, as well as to apply innovative measures as a promising way to minimize the risks of activity. The practical significance of the work. The results of the study provide a basis for further research and practical solutions to the problem of risk management in the activities of the restaurant enterprises by implementation the proposed recommendations for implementation in the café “Labirynt”.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП...6 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ У ПІДПРИЄМНИЦЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ...10 1.1. Поняття та види ризиків у підприємницькій діяльності ...10 1.2. Процес управління ризиками підприємницької діяльності ...17 1.3. Особливості управління ризиками на підприємствах ресторанного господарства ...22 Висновки до розділу 1...27 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ПРОЦЕСУ УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ КАФЕ «ЛАБІРИНТ» ...28 2.1. Загальна характеристика кафе «Лабіринт» та його ризиків...28 2.2. Особливості організації процесу управління у кафе «Лабіринт» ...40 2.3. Аналіз фінансових результатів діяльності кафе «Лабіринт» ...44 Висновки до розділу 2...50 РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ОПТИМІЗАЦІЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОЦЕСУ УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ НА ПІДПРИЄМСТВІ КАФЕ «ЛАБІРИНТ»….51 3.1. Рекомендації щодо оптимізації організації та стратегії управління ризиками в кафе «Лабіринт» ...51 3.2. Інноваційні заходи як перспективний спосіб мінімізації ризиків діяльності кафе «Лабіринт» ...55 Висновки до розділу 3 ...58 РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 60 4.1. Основи охорони праці в галузі ...60 4.2. Засади безпеки життєдіяльності на підприємстві ...65 Висновки до розділу 4...70 ВИСНОВКИ ...71 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ...72 ДОДАТКИuk_UA
dc.format.extent1-77-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectризикиuk_UA
dc.subjectорганізація процесу управління ризикамиuk_UA
dc.subjectресторанне господарствоuk_UA
dc.subjectкафеuk_UA
dc.subjectпродуктивність праціuk_UA
dc.subjectінноваціїuk_UA
dc.subjectконкурентоспроможністьuk_UA
dc.subjectобслуговуванняuk_UA
dc.subjectтехнології RFIDuk_UA
dc.subjectінтернет речей (IoT)uk_UA
dc.subjectrisksuk_UA
dc.subjectorganization of the risk managementuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.subjectcafeuk_UA
dc.subjectlabor productivityuk_UA
dc.subjectinnovationuk_UA
dc.subjectcompetitivenessuk_UA
dc.subjectserviceuk_UA
dc.subjectRFID technologiesuk_UA
dc.subjectInternet of Things (IoT)uk_UA
dc.titleОсобливості організації процесу управління ризиками на підприємствах ресторанного господарства (на прикладі кафе «Лабірин»)uk_UA
dc.title.alternativeSome features of risk management organization at restaurant business facilities (cafe “Labirynt” as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Коваленко А.С., 2023uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.relation.references1. 7 restaurant technology trends to watch in 2023 // EHL Insight. URL: https://hospitalityinsights.ehl.edu/restaurant-technology-trends.uk_UA
dc.relation.references2. Business risk management guide: analysis, types, and methods. What is Business Risk Management? (2023) // ProfileTree Web Design and Digital Marketing. URL: https://profiletree.com/what-is-business-risk-management/.uk_UA
dc.relation.references3. Cafe & restaurant risk management: business interruption, employees, food & beverage // SilverChef. URL: https://www.silverchef.com.au/blogs/resources/managing-risk-in-your-cafe.uk_UA
dc.relation.references4. Dobtota Gabriela. (2012). Risk management in business – the foundation of performance in economic organizations. URL: https://www.intechopen.com/chapters/38984.uk_UA
dc.relation.references5. Franck Craig John. Business risk management. URL: https://www.aiu.edu/publications/student/english/business%20risk%20management.html#_Toc188160921.uk_UA
dc.relation.references6. Hayes A. (2023). Radio frequency identification (RFID): what it is, how it works // Investopedia. URL: https://www.investopedia.com/terms/r/radio-frequency-identification-rfid.asp.uk_UA
dc.relation.references7. Internet of things, iot. IT-Enterprise – Технології і концепції Inustry 4.0. URL: https://www.it.ua/knowledge-base/technology-innovation/internet-veschej-internet-of-things-iot.uk_UA
dc.relation.references8. Joel Willis JR. (2020). Effective risk mitigation strategies for restaurants // QSR magazine. URL: https://www.qsrmagazine.com/outside-insights/effective-risk-mitigation-strategies-restaurants.uk_UA
dc.relation.references9. Rangan Keerthi. (2022). Risk management: How to minimize risk and secure success? // Vendor Security and Privacy Assessment Software. https://www.g2.com/articles/risk-managementuk_UA
dc.relation.references10. Rivera Meg. (2022). 6 main benefits of process optimization in business | the kickass entrepreneur // The Kickass Entrepreneur. URL: https://www.thekickassentrepreneur.com/benefits-of-process-optimization/.uk_UA
dc.relation.references11. Tucci Linda. What is risk management and why is it important? // Tech Acsetarget Security. URL: https://www.techtarget.com/searchsecurity/definition/What-is-risk-management-and-why-is-it-important.uk_UA
dc.relation.references12. Vellana Charles. (2021). 7 must-have technology upgrades for coffee shops // EMERGING. URL: https://emerging.com/7-must-have-technology-upgrades-for-coffee-shops/.uk_UA
dc.relation.references13. Vonortas Nicholas S., YoungJun Kim. (2011). Managing Risk in New Entrepreneurial Ventures. URL: https://www.ige.unicamp.br/neal/wp-content/uploads/sites/51/2015/07/Book-Chapter_Vonortas-Kim_2015.pdf.uk_UA
dc.relation.references14. Андрушків Б., Кирич Н., Погайдак О., Шерстюк Р., Ратинський В. Шляхи удосконалення управління в період війни та у повоєнний період // Галицький економічний вісник. Т. : ТНТУ, 2022. Том 78-79. № 5-6. С. 179–189.uk_UA
dc.relation.references15. Андрушків Б.М., Мельник Л.М., Малюта Л.Я. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства: навч. посіб. Тернопіль: ТНТУ. 2010uk_UA
dc.relation.references16. Андрушків Б.М., Паляниця В.А. Методи оцінки та аналізу ризику на підприємстві // Культура народов Причерноморья. 2009. №162. С. 37.uk_UA
dc.relation.references17. Архіпов В.В. Організація ресторанного господарства: навч. посіб. К. : Центр учбової літератури, 2015. 280 с.uk_UA
dc.relation.references18. Васюта В.Б., Тронь А.Ю. Шляхи покращення організації праці на підприємстві // Економічні науки – 10. Економіка підприємства. URL: http://reposit.nupp.edu.ua/bitstream/PoltNTU/947/1/5fc326cea1f2c10521ed41726c0a09e4-By%20Docs88.COM.pdf.uk_UA
dc.relation.references19. Владимир О. Динаміка валютного курсу національної грошової одиниці України та її вплив на розвиток економіки в цілому // Вісник Тернопільської академії народного господарства. Тернопіль: Ек. думка, 2005. № 4. С. 27-33. 276c.uk_UA
dc.relation.references20. Владимир О. Еволюція дизайну об’єктів готельно-ресторанного бізнесу: від функціонального до системного підходу // Деміург: ідеї, технології, перспективи дизайну, 2021. Т.4. Вип.1. С. 45-58 .uk_UA
dc.relation.references21. Владимир О. Інноваційні підходи в організації інвестиційно-фінансового співробітництва суб’єктів підприємницького та банківського бізнесу Соціально-економічні проблеми і держава. 2014. Вип.2 (11). С. 45-54. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2014/14vomptb.pdfuk_UA
dc.relation.references22. Владимир О. М., Коваленко А. С. Юридичні ризики, що супроводжують процес відкриття кафе чи ресторану та шляхи їх уникнення // Наука, інновації, бізнес: проблеми, перспективи і сьогочасні тренди розвитку: матеріали ХI-ої Всеук. наук.-практ. конф., пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М. Г. Чумаченка., (Тернопіль, 26 травня 2023 р.) Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. С. 57-58.uk_UA
dc.relation.references23. Владимир О. Розвиток інноваційного виробництва – шлях подолання бідності // «Проблеми формування та розвитку інноваційної інфраструктури»: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (Львів, 25 травня 2020). Видавництво Львівської політехніки, С.289-290.uk_UA
dc.relation.references24. Владимир О. Роль банківських установ у фінансуванні інноваційного розвитку економіки України // Соціально-економічні проблеми і держава. 2013. Вип. 2 (9). С. 34-43. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2013/ 13vomreu.pdfuk_UA
dc.relation.references25. Владимир О. Термінові валютні операції – перспективний напрямок страхування валютного ризику // Українська наука: минуле, сучасне, майбутнє. – Тернопіль: Економічна думка, 2005. Вип. 10. С. 87-94.uk_UA
dc.relation.references26. Владимир О. Фінансова підтримка інноваційного розвитку підприємств Україні // Наука молода. Тернопіль: ТНЕУ, 2014. Вип. 21. С. 19-25.uk_UA
dc.relation.references27. Владимир О. Чесний бізнес в Україні: необхідна об’єктивність та передумови введення // Вісник Тернопільського національного економічного університету. Тернопіль: ТНЕУ, 2014. № 1. С. 71-80.uk_UA
dc.relation.references28. Владимир О.М. Об’єктивна необхідність забезпечення політики сталого розвитку економіки країни // Соціально-економічні проблеми і держава: електрон. версія журн. 2017. Вип. 2 (17). С. 13-29. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17vomrek.pdf.uk_UA
dc.relation.references29. Владимир О.М. Особливості розвитку науково-інноваційного потенціалу та національної економіки за умов глобалізаційних процесів // Галицький економічний вісник. 2018. № 2(55). С. 14-27.uk_UA
dc.relation.references30. Гогіташвілі Г.Г., Карчевські Є.Т., Лапін В.М.. «Управління охороною праці та ризиком за міжнародними стандартами». 2007. URL: http://pidruchniki.com/16850303/bzhd/vimogi_bezpeki_robochogo_mistsya_ergonomichni_vimogiuk_UA
dc.relation.references31. ДБН В.2.5-28-2018 Інженерне обладнання будинків і споруд. Природне і штучне освітлення. Зміна №2 від 2018.uk_UA
dc.relation.references32. ДБН В.2.5-28-2018 від 01.08.2018. Природне і штучне освітлення. URL: https://ledeffect.com.ua/images/__branding/dbn2018.pdf vitle.uk_UA
dc.relation.references33. ДСТУ 7950:2015 Дизайн і ергономіка. Робоче місце під час виконання робіт стоячи. Загальні ергономічні вимоги від 22.06.2015. URL: http://online.budstandart.com/ua/catalog/doc-page?id_doc=66665uk_UA
dc.relation.references34. Закон України «Про охорону праці» від 14.10.92 № 2695-XII. URL: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2694-12uk_UA
dc.relation.references35. Закон України «Про пожежну безпеку» від 17.12.93 №2694 URL: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2694-12uk_UA
dc.relation.references36. Кармінська-Бєлоброва М.В., Ігнатова Є.М. (2014). Управління ризиками у підприємництві: навчальний посібник. Харків: «Слово». 169 c. URL: https://core.ac.uk/download/pdf/161793454.pdf.uk_UA
dc.relation.references37. Коваленко А.С., Малюта Л.Я., Сорокопуд Г.І. Економічне становище вітчизняного бізнесу в сучасних умовах воєнного стану // «Соціальна відповідальність як основа інноваційного розвитку бізнесу»: Матеріали Х Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, академіка НАН України Миколи Григоровича Чумаченка (Тернопіль, 18 листопада 2022 року). – Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. С. 49.uk_UA
dc.relation.references38. Конституція України. URL: http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/254%D0%BA/96-%D0%B2%D1%80uk_UA
dc.relation.references39. Коржик Б.М. Основи охорони праці [навч.пос.]. Харків, ХДАМГ, 2002. 105с.uk_UA
dc.relation.references40. Мазаракі А.А., П’ятницька Н. О. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства: підручник, 2 -ге вид., пероб. та допов. К. : Центр навч. л-ри, 2011. 584 с.uk_UA
dc.relation.references41. Мальська М.П. Ресторанна справа: технологія та організація обслуговування туристів (теорія та практика): підручник. К.: «Центр учбової літератури», 2013. 304 с. URL : https://pidru4niki.com/1420112652902/turizm/strukturi_upravlinnya_pidpriyemstvami_restorannogo_gospodarstva.uk_UA
dc.relation.references42. Менеджмент персоналу // Організація управління персоналом у ресторанному закладі готелю: URL :https://pidru4niki.com/1233111960465/turizm/organizatsiya_upravlinnya_personalom_restorannomu_zakladi_gotelyu.uk_UA
dc.relation.references43. Організація роботи кадрової служби підприємства. StudFiles. URL: https://studfile.net/preview/2424979/page:24/.uk_UA
dc.relation.references44. Островська Г., Малюта Л., Гладчук О. Напрями розвитку управління інноваційними ідеями на підприємстві // Соціально- економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 2 (27). С. 131-143. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22ohyinp.pdf 23uk_UA
dc.relation.references45. Паляниця В. А. Складові стратегії попередження ризиків у господарській діяльності підприємства // Ефективна економіка. 2010. № 5. URL://nbuv.gov.ua/UJRN/efek_2010_5_16uk_UA
dc.relation.references46. Погріщук Б. В. Організація праці на підприємстві. – Київ, 2010. С. 62.uk_UA
dc.relation.references47. Постанова N 42 від 01.12.99 ДСН3.3.6-042-99. Санітарні норми мікроклімату виробничих приміщень. URL: https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/va042282-99#Textuk_UA
dc.relation.references48. Постанова головного державного санітарного лікаря України від 06.10.2021 № 13 «Про затвердження протиепідемічних заходів в закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». URL: https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0013488-21#Textuk_UA
dc.relation.references49. Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні – Наказ Міністерство внутрішніх справ України від 30.12.2014 № 1417. URL: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0252-15uk_UA
dc.relation.references50. Стойко І., Шерстюк Р., Долубовська О. Соціальна відповідальність бізнесу в Україні у воєнний і післявоєнний період [Електронний ресурс] // Соціально- економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 2 (27). С. 93-106. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22siiipp.pdfuk_UA
dc.relation.references51. Хан Адель. (2022). 15 стратегій залучення клієнтів для стимулювання зростання та утримання // Squeeze Growth. URL: https://squeezegrowth.com/uk/increase-customer-engagement/.uk_UA
dc.relation.references52. Що таке SEO оптимізація сайту + переваги SEO? (2023) // Bevisible. URL: https://bevisible.com.ua/blog/scho-take-seo/.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Appears in Collections:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
dyplom_Kovalenko A_S_2023.pdf1,52 MBAdobe PDFView/Open
Авторська довідка_Коваленко.docx16,18 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools