Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41178
Назва: Лабораторний практикум з мікробіології молока і молочних продуктів: навчальний посібник
Автори: Кухтин, Микола Дмитрович
Кравченюк, Христина Юріївна
Приналежність: Тернопільський національний технічний ISBN університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Кухтин М.Д. Лабораторний практикум з мікробіології молока і молочних продуктів: навчальний посібник / Кухтин М.Д., Кравченюк Х.Ю. – Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023. – 157 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 5-чер-2023
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль
УДК: 579.67
Кількість сторінок: 157
Короткий огляд (реферат): Практикум складається із трьох розділів: загальної та спеціальної мікробіології (18 основних лабораторно-практичних занять та 5 додаткових) і науково-дослідної роботи студентів. У розділі «Загальна мікробіологія» викладені методи вивчення загальної мікробіологічної техніки. У розділі «Спеціальна мікробіологія» наведені методи мікробіологічного дослідження молока та молочних продуктів відповідно до діючих нормативних документів. Кожна запропонована тема лабораторно-практичного заняття містить мету та завдання, необхідні обладнання та матеріали, довідковий матеріал, самостійні чи індивідуальні завдання та питання для самоконтролю. У розділі «Науково-дослідна робота студентів» викладені загальні методичні вказівки з проведення наукової роботи та орієнтовні теми й послідовність їх виконання. Посібник призначений для студентів, аспірантів, викладачів спеціальності «Харчові технології» зі спеціалізацією у технології молока і молочних продуктів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41178
Власник авторського права: © Кухтин М.Д., Кравченюк Х.Ю, 2023
© Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023
Перелік літератури: 1. Грек О.В., Скорченко Т.А. Технологія сиру кисломолочного та сиркових виробів. Навч.посібн. – К.: НУХТ, 2009 – 235 с.
2. Грегірчак Н. М. Мікробіологія харчових виробництв: Лабораторний практикум. – К.: НУХТ, 2009. – 302 с.
3. Дідух Н. А., Чагаровський О. П., Лисогор Т. А. Заквашувальні композиції для виробництва молочних продуктів функціонального призначення. – Одеса: Видавництво "Поліграф", 2008. – 236 с.
4. Кравців Р. Й. Молочна справа: Підручник [для студ. ІІІ – ІV рівн. акред.] / Р. Й. Кравців, В. І. Хоменко, Я. Ю. Островський. – К.: Вища школа, 1998. – 279 с.
5. Машкін М. І. Технологія виробництва молока і молочних продуктів / М. І. Машкін, Н. М. Париш – К.: “Вища освіта”, 2006. – 351 с.
6. Мікробіологія молока і молочних продуктів з основами ветеринарно- санітарної експертизи: навч. посібник. [За ред. В. В. Касянчук] – Сума: Університетська книга, 2010. – 320 с.
7. Мікробіологія молока і молочних продуктів. Практикум : навч. посіб. [для студентів ВНЗ III − IY рівня акредитації за напрямками підготовки “Харчові технології та інженерія ” і “Ветеринарна медицина”] / [Бергілевич О.М., Касянчук В.В., Власенко І. В., Кухтин М. Д., Ковальчук Р. Л., Остап’юк М. П.; за ред. д. вет. н., проф. В.В. Касянчук]. – Суми : Університетська книга, 2010. – 205с.
8. Мікробіологія молока та молочних продуктів: підручник / Скибіцький В.Г., Власенко В.В., Власенко І.Г., Ібатулліна Ф.Ж., Козловська Г.В., Соломон А.М, Мельник М.В./- Вінниця: «Едельвейс і К», 2008. - 412с.
9. Мікробіологія харчових виробництв [Текст] : навч. посіб. / Л. В. Капрельянц, Л. М. Пилипенко, А. В. Єгорова та ін. - Херсон : Видавець ФОП Грінь Д.С., 2016. - 478 с.
10. Старовойтова А.А. Мікробіологія молока і молочних продуктів [Електронний ресурс] / А.А. Старовойтова. - Біла Церква: Технолого-економічний коледж Білоцерківського національного аграрного університету, 2017. - 153 с.
11. Соломон, А. М., Казмірук, Н. М., & Тузова, С. Д. (2020). Мікробіологія харчових виробництв. навч. посіб. для студ. напряму підготовки «Харчові технології».-Вінниця: РВВ ВНАУ, 2020.-312 с.
Тип вмісту: Handbook
Розташовується у зібраннях:Навчальні матеріали кафедри харчової біотехнології і хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kukhtyn_Laboratornyy_praktykum_2023.pdf2,34 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора