Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41178
Назва: | Лабораторний практикум з мікробіології молока і молочних продуктів: навчальний посібник |
Автори: | Кухтин, Микола Дмитрович Кравченюк, Христина Юріївна |
Приналежність: | Тернопільський національний технічний ISBN університет імені Івана Пулюя |
Бібліографічний опис: | Кухтин М.Д. Лабораторний практикум з мікробіології молока і молочних продуктів: навчальний посібник / Кухтин М.Д., Кравченюк Х.Ю. – Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023. – 157 с. |
Дата публікації: | 2023 |
Дата внесення: | 5-чер-2023 |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | Тернопіль |
УДК: | 579.67 |
Кількість сторінок: | 157 |
Короткий огляд (реферат): | Практикум складається із трьох розділів: загальної та спеціальної мікробіології (18 основних лабораторно-практичних занять та 5 додаткових) і науково-дослідної роботи студентів. У розділі «Загальна мікробіологія» викладені методи вивчення загальної мікробіологічної техніки. У розділі «Спеціальна мікробіологія» наведені методи мікробіологічного дослідження молока та молочних продуктів відповідно до діючих нормативних документів. Кожна запропонована тема лабораторно-практичного заняття містить мету та завдання, необхідні обладнання та матеріали, довідковий матеріал, самостійні чи індивідуальні завдання та питання для самоконтролю. У розділі «Науково-дослідна робота студентів» викладені загальні методичні вказівки з проведення наукової роботи та орієнтовні теми й послідовність їх виконання. Посібник призначений для студентів, аспірантів, викладачів спеціальності «Харчові технології» зі спеціалізацією у технології молока і молочних продуктів. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41178 |
Власник авторського права: | © Кухтин М.Д., Кравченюк Х.Ю, 2023 © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023 |
Перелік літератури: | 1. Грек О.В., Скорченко Т.А. Технологія сиру кисломолочного та сиркових виробів. Навч.посібн. – К.: НУХТ, 2009 – 235 с. 2. Грегірчак Н. М. Мікробіологія харчових виробництв: Лабораторний практикум. – К.: НУХТ, 2009. – 302 с. 3. Дідух Н. А., Чагаровський О. П., Лисогор Т. А. Заквашувальні композиції для виробництва молочних продуктів функціонального призначення. – Одеса: Видавництво "Поліграф", 2008. – 236 с. 4. Кравців Р. Й. Молочна справа: Підручник [для студ. ІІІ – ІV рівн. акред.] / Р. Й. Кравців, В. І. Хоменко, Я. Ю. Островський. – К.: Вища школа, 1998. – 279 с. 5. Машкін М. І. Технологія виробництва молока і молочних продуктів / М. І. Машкін, Н. М. Париш – К.: “Вища освіта”, 2006. – 351 с. 6. Мікробіологія молока і молочних продуктів з основами ветеринарно- санітарної експертизи: навч. посібник. [За ред. В. В. Касянчук] – Сума: Університетська книга, 2010. – 320 с. 7. Мікробіологія молока і молочних продуктів. Практикум : навч. посіб. [для студентів ВНЗ III − IY рівня акредитації за напрямками підготовки “Харчові технології та інженерія ” і “Ветеринарна медицина”] / [Бергілевич О.М., Касянчук В.В., Власенко І. В., Кухтин М. Д., Ковальчук Р. Л., Остап’юк М. П.; за ред. д. вет. н., проф. В.В. Касянчук]. – Суми : Університетська книга, 2010. – 205с. 8. Мікробіологія молока та молочних продуктів: підручник / Скибіцький В.Г., Власенко В.В., Власенко І.Г., Ібатулліна Ф.Ж., Козловська Г.В., Соломон А.М, Мельник М.В./- Вінниця: «Едельвейс і К», 2008. - 412с. 9. Мікробіологія харчових виробництв [Текст] : навч. посіб. / Л. В. Капрельянц, Л. М. Пилипенко, А. В. Єгорова та ін. - Херсон : Видавець ФОП Грінь Д.С., 2016. - 478 с. 10. Старовойтова А.А. Мікробіологія молока і молочних продуктів [Електронний ресурс] / А.А. Старовойтова. - Біла Церква: Технолого-економічний коледж Білоцерківського національного аграрного університету, 2017. - 153 с. 11. Соломон, А. М., Казмірук, Н. М., & Тузова, С. Д. (2020). Мікробіологія харчових виробництв. навч. посіб. для студ. напряму підготовки «Харчові технології».-Вінниця: РВВ ВНАУ, 2020.-312 с. |
Тип вмісту: | Handbook |
Розташовується у зібраннях: | Навчальні матеріали кафедри харчової біотехнології і хімії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Kukhtyn_Laboratornyy_praktykum_2023.pdf | 2,34 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора