Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39391
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.advisorМикитишин, Андрій Григорович-
dc.contributor.advisorMykytyshyn, Adrii-
dc.contributor.authorУрста, Крістіян Едуардович-
dc.contributor.authorШелельо, Андрій Андрійович-
dc.contributor.authorUrsta, Christian-
dc.contributor.authorShelelyo, Andrii-
dc.date.accessioned2022-12-19T18:50:24Z-
dc.date.available2022-12-19T18:50:24Z-
dc.date.issued2022-12-22-
dc.date.submitted2022-12-19-
dc.identifier.citationУрста К.Е., Шелельо А.А. Розробка та дослідження автоматизованої системи для визначення концентрації сухих речовин у сиропі при випарюванні соків. : дипломна робота магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“ / К.Е. Урста, А.А. Шелельо — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 88 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39391-
dc.descriptionРоботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 22 грудня 2022 р. о 12 .00 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 24 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 403uk_UA
dc.description.abstractУрста К.Е., Шелельо А.А. – Розробка та дослідження автоматизованої системи для визначення концентрації сухих речовин у сиропі при випарюванні соків. 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2022. В кваліфікаційній роботі розроблено та досліджено автоматизовану систему для визначення концентрації сухих речовин у сиропі при випарюванні соків. Ursta K., Shelelyo A. Development and study of the automated control system for dry substance concentration in syrup determination in juice evaporation. 151 - "Automation and computer-integrated technologies" - Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University. - Ternopil, 2022. In the qualification work, an automated system for determining the concentration of dry substances in syrup during the evaporation of juices was developed and investigated.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 7 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 9 1.1. Аналіз відомих технічних рішень з питань автоматизації технологічного процесу випарювання соку 9 1.2. Обґрунтування актуальності автоматизації виробничого процесу і вибраного напрямку розробки 20 2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 26 2.1. Опис технологічного процесу випарювання соків 26 2.2. Параметри технологічного процесу випарювання соку 28 2.3. Технологічне обладнання 30 2.4. Підготовка випарної станції до автоматизації 35 3. КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА 37 3.1. Аналіз вихідних даних на проектування базового варіанту системи автоматизації випарної станції 37 3.2. Обґрунтування необхідності проектування автоматизованої системи контролю 45 3.3. Підбір стандартних приладів автоматики і розробка структури автоматизованої системи управління 46 3.4. Розробка автоматизованої системи контролю 47 3.4.1. Розробка структурної схеми автоматизованої системи керування 47 3.4.2. Розробка блоку мікропроцесора 50 3.4.3. Розробка блоку АЦП 57 3.4.4. Розробка блоку вимірювання концентрації 60 3.4.5. Розробка блоку ЦАП 63 3.4.6. Розробка та розрахунок стабілізованого блоку живлення на 5 В 64 4. НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 66 4.1. Основи методу безконтактної кондуктометрії 66 4.2. Розробка схеми давача 69 4.3. Результати випробувань та оцінка чутливості давача 72 5. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 74 5.1. Розробка програмного забезпечення мікропроцесорного контролера 74 6. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 77 6.1. Заходи, що забезпечують умови праці на обладнані, що проектується 77 6.2. Заходи безпеки при експлуатації електроустаткування в цеху, що проектується 78 6.3. Електромагнітний імпульс ядерного вибуху і захист від нього радіоелектронних засобів 80 6.4. Шляхи вирішення задачі захисту від ЕМІ 82 ВИСНОВКИ 85 ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ 86uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопіль, ТНТУuk_UA
dc.subject151uk_UA
dc.subjectавтоматизація та комп’ютерно-інтегровані технологіїuk_UA
dc.subjectконцентрація сухих речовинuk_UA
dc.subjectсистема керуванняuk_UA
dc.subjectвипарювання соківuk_UA
dc.subjectалгоритмuk_UA
dc.subjectдавачuk_UA
dc.subjectconcentration of dry substancesuk_UA
dc.subjectcontrol systemuk_UA
dc.subjectevaporation of juicesuk_UA
dc.subjectsensoruk_UA
dc.subjectalgorithmuk_UA
dc.titleРозробка та дослідження автоматизованої системи для визначення концентрації сухих речовин у сиропі при випарюванні соківuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment and study of the automated control system for dry substance concentration in syrup determination in juice evaporationuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Урста К.Е., Шелельо А.А., 2022uk_UA
dc.contributor.committeeMemberСавків, Володимир Богданович-
dc.contributor.committeeMemberSavkiv, Volodymyr-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.format.pages88-
dc.subject.udc664.075.8uk_UA
dc.relation.references1. Микитишин А.Г. Методичні рекомендації з виконання, оформлення та захисту кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / ТНТУ ім. І. Пулюя; уклад. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, В.В. Левицький, Р.І. Королюк – Тернопіль: ТНТУ, 2022. – 84 с.uk_UA
dc.relation.references2. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 1. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-8052 від 28.05.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2013. – 256 с.uk_UA
dc.relation.references3. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 2. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-11650 від 16.07.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2014. – 312 с.uk_UA
dc.relation.references4. Микитишин А.Г., Митник, П.Д. Стухляк. Комплексна безпека інформаційних мережевих систем: навчальний посібник – Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. – 256 с.uk_UA
dc.relation.references5. Телекомунікаційні системи та мережі : навчальний посібник для студентів спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Укладачі : Микитишин А.Г., Митник М.М., Стухляк П.Д. – Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017 – 384 с.uk_UA
dc.relation.references6. Ладанюк, А. П. Оперативное управление технологическими процессами в пищевой промышленности [Текст] / А. П. Ладанюк. — М. : Урожай, 1987. — 160 с.uk_UA
dc.relation.references7. Ладанюк А. П Проектирование, монтаж и эксплуатация систем автоматизации в пищевой промышленности [Текст] : учебник / В. Г. Трегуб, А. П. Ладанюк, Л. Н. Плужников. - Москва : Агропромиздат, 1991. - 352 с. : ил. - (Учебники и учебные пособия для студентов высших учебных заведений). - ISBN 5-10-001082-7uk_UA
dc.relation.referencesЛаданюк, А.П. Автоматизація технологічних процесів і виробництв харчової промисловості [Текст] : підручник для вузів І-ІУ рівнів акред. із спец. "Харчова технологія та інженерія" / А.П. Ладанюк, В.Г. Трегуб, І.В. Ельперін, В.Д. Цюцюра. - К. : Аграрна освіта, 2001. - 224 с. - ISBN 966-95661-2-6uk_UA
dc.relation.references9. І.Т. Стрепко, О.В. Тимченко, Б.В. Дурняк. Проектування систем керування на однокристальних мікро-ЕОМ. – К.: Фенікс, 1998.uk_UA
dc.relation.references10. Загальна технологія харчових виробництв у прикладах і задачах: Підручник; Л.Л.Товажнянський, С.І.Бухкало, П.О.Капустенко, Є.І.Орлова. — К.: ЦУЛ, 2011. — 832 с.. — (МО і науки України. Національний технічний університет ”Харківський політехнічний інститут”). — ISBN 966-364-093-6uk_UA
dc.relation.references11. Прогресивні ресурсозберігаючі технології в харчовій промисловості: Навчальний посібник / Ростовський В.С., Олейник Н.В.. — К.: Кондор, 2009. — 136 с.. — (Полтавський університет споживчої кооперації України). — ISBN 978-966-351-234-1uk_UA
dc.relation.references12. Теоретичні основи харчових виробництв: Підручник / Зубар Н.М.. — К.: Кондор, 2020. — 304 с.. — ISBN 978-617-7939-15-2uk_UA
dc.relation.references13. Автоматизация свеклосахарного производства / З.С.Волошин, А.П.Макаренко, А.А.Рокитський, П.В.Яцковський. – М.: пищевая промышленность, 1980. –287с.uk_UA
dc.relation.references14. Автоматизация технологических процессов пищевых производств /Под ред. Е.В.Карпина. – М.: Агропромиздат, 1985. –535с.uk_UA
dc.relation.references15. Азрилевич М.Я. Оборудование сахарных заводов. М.: Легкая и пищевая промышленность, 1982. –392с.uk_UA
dc.relation.references16. Азрилевич М.Я., Барас Я.И., Эрлих В.М. Основы автоматизации процессов свеклосахарного производства. –М.: Пищевая промышленность, 1968. –424с.uk_UA
dc.relation.references17. Архипович М.Я. Общая технология сахарных веществ. – Киев.: Вища школа, 1970. –519с.uk_UA
dc.relation.references18. Буняк А.М. Применение бесконтактного кондуктометра. Сахарная прмышленность, 1972, №7uk_UA
dc.relation.references19. Волошин З.С., Макаренко Л.П, Эрих В.М. Справочник специалиста КИП и А сахарной промышленности. – М.: Агропромиздат, 1985 –286с.uk_UA
dc.relation.references20. Приймак В.М. Технология и технологический контроль сахарных производств. –М.: Агропромиздат, 1981. –297с.uk_UA
dc.relation.references21. Сапронов А.Р., Жушман А.И. Общая технология сахара и сахарных веществ. – М.: Агропромиздат, 1990. –452с.uk_UA
dc.relation.references22. Житецький В.Ц. Основи охорони праці.- Львів: Афіша, 2000.- 350 с.uk_UA
dc.relation.references23. Пістун І.П., “Безпека життєдіяльності” – Суми: Університетська книга, 2000, - 302с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, кафедра комп'ютерно-інтегрованих технологійuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Koleksiyonlarda Görünür:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, 174 Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
Mahisterska_robota_Ursta_K._Shelel'o_A._KTm_2022.pdfКваліфікаційна робота магістра2,07 MBAdobe PDFGöster/Aç
Avtorska_dovidka_Ursta_K._Shelel'o_A._KTm_2022.pdfАвторська довідка591,25 kBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları