Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38468
Назва: Тренди у продовольчій безпеці в пост-пандемічний період
Інші назви: Trends in food security in the post-pandemic period
Автори: Карп, Ірина
Вірковська, Анастасія
Karp, Iryna
Virkovska, Anastasiya
Приналежність: Західноукраїнський національний університет, вул. Львівська,11, Тернопіль, 46000, Україна
West Ukrainian National University, Lvivska street, 11, Ternopil, 46000, Ukraine
Бібліографічний опис: Карп І. Тренди у продовольчій безпеці в пост-пандемічний період [Електронний ресурс] / Ірина Карп, Анастасія Вірковська // Соціально-економічні проблеми і держава. — 2021. — Вип. 2 (25). — С. 65-72. — Режим доступу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21kimppp.pdf
Bibliographic description: Karp, I. & Virkovska, А. (2021) Trendy u prodovolchii bezpetsi v post-pandemichnyi period [Trends in food security in the post-pandemic period]. Sotsialno-ekonomichni problemy i derzhava [Socio-Economic Problems and the State] (electronic journal), Vol. 25, no. 2, pp. 65-72. Available at: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21kimppp.pdf
Журнал/збірник: Електронне наукове фахове видання "Соціально-економічні проблеми і держава"
Випуск/№ : 2(25)
Дата публікації: лис-2021
Дата подання: жов-2021
Дата внесення: 12-лип-2022
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя та Академія соціального управління (Україна)
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль
Ідентифікатор ORCID: https://orcid.org/0000-0002-0728-1429
https://orcid.org/0000-0002-0723-5772
DOI: https://doi.org/10.33108/sepd2022.02.065
УДК: 338.439
JEL: D12
I3
I10
P36
Q12
Q18
Теми: продовольча безпека
глобальний голод
людські цінності
пост-пандемічний період
криза
food security
global hunger
human values
post-pandemic
crisis
Кількість сторінок: 8
Діапазон сторінок: 65-72
Початкова сторінка: 65
Кінцева сторінка: 72
Короткий огляд (реферат): Продовольча безпека країн є основою для забезпечення високого рівня якості життя населення і гарантією утримання сталого соціально-економічного розвитку. Зважаючи на те, що головними критеріями забезпечення продовольчої безпеки країни є якість життя населення важливими умовами досягнення цього є доступність і висока якість продуктів харчування. Дослідження глобальних трендів у продовольчій безпеці дозволяє комплексно проаналізувати траєкторію її розвитку, практично використати потенціал глобальних трендів для посилення забезпечення населення продуктами харчування у світовому вимірі. Продовольча безпека покликана задовольнити життєво необхідні соціальні потреби населення й можливість реалізовувати індивідуальний потенціал кожної людини. На сьогодні у пост-пандемічному світі з’являються нові виклики та ризики, які не дозволяють у повній мірі забезпечити продовольчу безпеку, вона виступає об’єктивною необхідністю розвитку людства за умов світового цивілізаційного поступу. Її забезпечення – це гарантування регулярного доступу населення до високоякісної їжі, необхідної для ведення активного і здорового способу життя. Адже, низька купівельна спроможність населення змушує забезпечувати свої потреби за рахунок дешевших і низько якісних продуктів харчування. Фактичний рівень споживання продуктів харчування в пост-пандемічних реаліях не відповідає раціональним нормам, тому спостерігається незбалансованість раціону та зростання цін. Для вирішення таких проблем продовольчого характеру, важливо спрямувати увагу країн і всієї світової спільноти на подолання бідності, забезпечити перехід до економіки сталого розвитку. Дефіцит продовольства настільки руйнує суспільство, що його вважають головним рушієм дезінтеграції суспільства та країн. Все більше зусиль сьогодні необхідно спрямовувати на вдосконалення світових ланцюгів постачань, зменшення втрат продовольства та відходів продуктів харчування, забезпечення усіх верств населення у доступі до їжі, особливо тих, хто страждає від голоду, недоїдання та бідності.
Food security of countries is the basis for ensuring a high level of life quality and guarantees the maintenance of sustainable socio-economic development. Given that the main criteria for ensuring food security of the country is the quality of life of the population, important conditions for achieving this are the availability and high quality of food. The study of global trends in food security allows a comprehensive analysis of the trajectory of its development, in practice to use the potential of global trends to strengthen the food supply to the population in the global dimension. Food security is designed to meet the vital social needs of the population and the ability to realize the individual potential of each person. Nowadays, in the post-pandemic world, new challenges and risks are emerging that do not allow us to fully ensure food security, it is an objective necessity for the development of humanity in the context of global civilization. Its provision is a guarantee of regular access of the population to high-quality food necessary for leading an active and healthy lifestyle. Moreover, the low purchasing power of the population forces them to meet their needs through cheaper and low-quality food. The actual level of food consumption in post-pandemic realities does not meet rational standards, so there is an imbalance in the diet and rising prices. To solve such food problems, it is important to draw the attention of countries and the world community to overcoming poverty, to ensure the transition to an economy of sustainable development. Food shortages are so destructive to society that they are considered the main driver of disintegration of society and countries. Increasing efforts today are needed to improve global supply chains, reduce food losses and food waste, and ensure access to food for all, especially those suffering from hunger, malnutrition and poverty.
Спонсорська підтримка: The authors received no direct funding for this research.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38468
ISSN: 2223-3822
Власник авторського права: Електронне наукове фахове видання «Соціально-економічні проблеми і держава»
URL-посилання пов’язаного матеріалу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21kimppp.pdf
https://doi.org/10.1016/j.gfs.2020.100410
https://www.usglc.org/coronavirus/global-hunger/
https://www.worldbank.org/en/topic/agriculture/brief/food-security-and-covid-19
https://doi.org/10.4236/ojbm.2021.91010
https://www.alj.com/en/spotlight-by-fady-jameel/nutrition-critical-combatting-food-security-in-a-post-pandemic-world/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov › articles ›
https://www.pewresearch.org/global/2021/03/18/the-pandemic-stalls-growth-in-the-global-middle-class-pushes-poverty-up-sharply/
Перелік літератури: 1. Arndt C. Covid-19 lockdowns, income distribution, and food security: An analysis for South Africa / Davies R., Gabriel S., Harris L., Makrelov K., Robinson S., Levy S., Simbanegavi W., van Seventer D., Anderson L. Global Food Security. 2020. vol. 26. 100410. DOI: 10.1016/j.gfs.2020.100410.
2. COVID-19 Brief: Impact on Food Security. URL: https://www.usglc.org/coronavirus/global-hunger/
3. Food Security and COVID-19. URL: https://www.worldbank.org/en/topic/agriculture/brief/food-security-and-covid-19
4. Nasereldin Y. A. Is the Global Food Supply Chain during the COVID-19 Pandemic Resilient? / Brenya R., Bassey A. P., Ibrahim I. E., Alnadari F., Nasiru M. M. Review Paper. Open Journal of Business and Management. 2021. vol. 9. pp. 184–195. DOI: 10.4236/ojbm.2021.91010
5. Nutrition critical: combating food security in a post-pandemic world. URL: https://www.alj.com/en/spotlight-by-fady-jameel/nutrition-critical-combatting-food-security-in-a-post-pandemic-world/
6. Security and Resilience during the COVID-19 Pandemic – NCBI. URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov › articles ›
7. The Pandemic Stalls Growth in the Global Middle Class, Pushes Poverty Up Sharply March 18, 2021. URL: https://www.pewresearch.org/global/2021/03/18/the-pandemic-stalls-growth-in-the-global-middle-class-pushes-poverty-up-sharply/
References: 1. Arndt C., Davies R., Gabriel S., Harris L., Makrelov K., Robinson S., Levy S., Simbanegavi W., van Seventer D., Anderson L. (2020) Covid-19 lockdowns, income distribution, and food security: An analysis for South Africa. Global Food Security. vol. 26. 100410. DOI: 10.1016/j.gfs.2020.100410.
2. COVID-19 Brief: Impact on Food Security. URL: https://www.usglc.org/coronavirus/global-hunger/
3. Food Security and COVID-19. URL: https://www.worldbank.org/en/topic/agriculture/brief/food-security-and-covid-19
4. Nasereldin Y. A., Brenya R., Bassey A. P., Ibrahim I. E., Alnadari F., Nasiru M. M., (2021) Is the Global Food Supply Chain during the COVID-19 Pandemic Resilient? A Review Paper. Open Journal of Business and Management. vol. 9. pp. 184–195. DOI: 10.4236/ojbm.2021.91010.
5. Nutrition critical: combating food security in a post-pandemic world. URL: https://www.alj.com/en/spotlight-by-fady-jameel/nutrition-critical-combatting-food-security-in-a-post-pandemic-world/
6. Security and Resilience during the COVID-19 Pandemic – NCBI. URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov › articles ›
7. The Pandemic Stalls Growth in the Global Middle Class, Pushes Poverty Up Sharply March 18, 2021. URL: https://www.pewresearch.org/global/2021/03/18/the-pandemic-stalls-growth-in-the-global-middle-class-pushes-poverty-up-sharply/
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Журнал „Соціально-економічні проблеми і держава“, 2021, Випуск 2(25)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
21kimppp.pdfТРЕНДИ У ПРОДОВОЛЬЧІЙ БЕЗПЕЦІ В ПОСТ-ПАНДЕМІЧНИЙ ПЕРІОД831,95 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.