このアイテムの引用には次の識別子を使用してください: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38468
完全メタデータレコード
DCフィールド言語
dc.contributor.authorКарп, Ірина-
dc.contributor.authorВірковська, Анастасія-
dc.contributor.authorKarp, Iryna-
dc.contributor.authorVirkovska, Anastasiya-
dc.date.accessioned2022-07-12T09:25:44Z-
dc.date.available2022-07-12T09:25:44Z-
dc.date.issued2021-11-
dc.date.submitted2021-10-
dc.identifier.citationКарп І. Тренди у продовольчій безпеці в пост-пандемічний період [Електронний ресурс] / Ірина Карп, Анастасія Вірковська // Соціально-економічні проблеми і держава. — 2021. — Вип. 2 (25). — С. 65-72. — Режим доступу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21kimppp.pdfuk_UA
dc.identifier.issn2223-3822-
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38468-
dc.description.abstractПродовольча безпека країн є основою для забезпечення високого рівня якості життя населення і гарантією утримання сталого соціально-економічного розвитку. Зважаючи на те, що головними критеріями забезпечення продовольчої безпеки країни є якість життя населення важливими умовами досягнення цього є доступність і висока якість продуктів харчування. Дослідження глобальних трендів у продовольчій безпеці дозволяє комплексно проаналізувати траєкторію її розвитку, практично використати потенціал глобальних трендів для посилення забезпечення населення продуктами харчування у світовому вимірі. Продовольча безпека покликана задовольнити життєво необхідні соціальні потреби населення й можливість реалізовувати індивідуальний потенціал кожної людини. На сьогодні у пост-пандемічному світі з’являються нові виклики та ризики, які не дозволяють у повній мірі забезпечити продовольчу безпеку, вона виступає об’єктивною необхідністю розвитку людства за умов світового цивілізаційного поступу. Її забезпечення – це гарантування регулярного доступу населення до високоякісної їжі, необхідної для ведення активного і здорового способу життя. Адже, низька купівельна спроможність населення змушує забезпечувати свої потреби за рахунок дешевших і низько якісних продуктів харчування. Фактичний рівень споживання продуктів харчування в пост-пандемічних реаліях не відповідає раціональним нормам, тому спостерігається незбалансованість раціону та зростання цін. Для вирішення таких проблем продовольчого характеру, важливо спрямувати увагу країн і всієї світової спільноти на подолання бідності, забезпечити перехід до економіки сталого розвитку. Дефіцит продовольства настільки руйнує суспільство, що його вважають головним рушієм дезінтеграції суспільства та країн. Все більше зусиль сьогодні необхідно спрямовувати на вдосконалення світових ланцюгів постачань, зменшення втрат продовольства та відходів продуктів харчування, забезпечення усіх верств населення у доступі до їжі, особливо тих, хто страждає від голоду, недоїдання та бідності.uk_UA
dc.description.abstractFood security of countries is the basis for ensuring a high level of life quality and guarantees the maintenance of sustainable socio-economic development. Given that the main criteria for ensuring food security of the country is the quality of life of the population, important conditions for achieving this are the availability and high quality of food. The study of global trends in food security allows a comprehensive analysis of the trajectory of its development, in practice to use the potential of global trends to strengthen the food supply to the population in the global dimension. Food security is designed to meet the vital social needs of the population and the ability to realize the individual potential of each person. Nowadays, in the post-pandemic world, new challenges and risks are emerging that do not allow us to fully ensure food security, it is an objective necessity for the development of humanity in the context of global civilization. Its provision is a guarantee of regular access of the population to high-quality food necessary for leading an active and healthy lifestyle. Moreover, the low purchasing power of the population forces them to meet their needs through cheaper and low-quality food. The actual level of food consumption in post-pandemic realities does not meet rational standards, so there is an imbalance in the diet and rising prices. To solve such food problems, it is important to draw the attention of countries and the world community to overcoming poverty, to ensure the transition to an economy of sustainable development. Food shortages are so destructive to society that they are considered the main driver of disintegration of society and countries. Increasing efforts today are needed to improve global supply chains, reduce food losses and food waste, and ensure access to food for all, especially those suffering from hunger, malnutrition and poverty.uk_UA
dc.description.sponsorshipThe authors received no direct funding for this research.uk_UA
dc.format.extent65-72-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя та Академія соціального управління (Україна)uk_UA
dc.relation.urihttp://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21kimppp.pdfuk_UA
dc.relation.urihttps://doi.org/10.1016/j.gfs.2020.100410uk_UA
dc.relation.urihttps://www.usglc.org/coronavirus/global-hunger/uk_UA
dc.relation.urihttps://www.worldbank.org/en/topic/agriculture/brief/food-security-and-covid-19uk_UA
dc.relation.urihttps://doi.org/10.4236/ojbm.2021.91010uk_UA
dc.relation.urihttps://www.alj.com/en/spotlight-by-fady-jameel/nutrition-critical-combatting-food-security-in-a-post-pandemic-world/uk_UA
dc.relation.urihttps://www.ncbi.nlm.nih.gov › articles ›uk_UA
dc.relation.urihttps://www.pewresearch.org/global/2021/03/18/the-pandemic-stalls-growth-in-the-global-middle-class-pushes-poverty-up-sharply/uk_UA
dc.subjectпродовольча безпекаuk_UA
dc.subjectглобальний голодuk_UA
dc.subjectлюдські цінностіuk_UA
dc.subjectпост-пандемічний періодuk_UA
dc.subjectкризаuk_UA
dc.subjectfood securityuk_UA
dc.subjectglobal hungeruk_UA
dc.subjecthuman valuesuk_UA
dc.subjectpost-pandemicuk_UA
dc.subjectcrisisuk_UA
dc.titleТренди у продовольчій безпеці в пост-пандемічний періодuk_UA
dc.title.alternativeTrends in food security in the post-pandemic perioduk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.rights.holderЕлектронне наукове фахове видання «Соціально-економічні проблеми і держава»uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільuk_UA
dc.format.pages8-
dc.subject.udc338.439uk_UA
dc.relation.references1. Arndt C. Covid-19 lockdowns, income distribution, and food security: An analysis for South Africa / Davies R., Gabriel S., Harris L., Makrelov K., Robinson S., Levy S., Simbanegavi W., van Seventer D., Anderson L. Global Food Security. 2020. vol. 26. 100410. DOI: 10.1016/j.gfs.2020.100410.uk_UA
dc.relation.references2. COVID-19 Brief: Impact on Food Security. URL: https://www.usglc.org/coronavirus/global-hunger/uk_UA
dc.relation.references3. Food Security and COVID-19. URL: https://www.worldbank.org/en/topic/agriculture/brief/food-security-and-covid-19uk_UA
dc.relation.references4. Nasereldin Y. A. Is the Global Food Supply Chain during the COVID-19 Pandemic Resilient? / Brenya R., Bassey A. P., Ibrahim I. E., Alnadari F., Nasiru M. M. Review Paper. Open Journal of Business and Management. 2021. vol. 9. pp. 184–195. DOI: 10.4236/ojbm.2021.91010uk_UA
dc.relation.references5. Nutrition critical: combating food security in a post-pandemic world. URL: https://www.alj.com/en/spotlight-by-fady-jameel/nutrition-critical-combatting-food-security-in-a-post-pandemic-world/uk_UA
dc.relation.references6. Security and Resilience during the COVID-19 Pandemic – NCBI. URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov › articles ›uk_UA
dc.relation.references7. The Pandemic Stalls Growth in the Global Middle Class, Pushes Poverty Up Sharply March 18, 2021. URL: https://www.pewresearch.org/global/2021/03/18/the-pandemic-stalls-growth-in-the-global-middle-class-pushes-poverty-up-sharply/uk_UA
dc.relation.referencesen1. Arndt C., Davies R., Gabriel S., Harris L., Makrelov K., Robinson S., Levy S., Simbanegavi W., van Seventer D., Anderson L. (2020) Covid-19 lockdowns, income distribution, and food security: An analysis for South Africa. Global Food Security. vol. 26. 100410. DOI: 10.1016/j.gfs.2020.100410.uk_UA
dc.relation.referencesen2. COVID-19 Brief: Impact on Food Security. URL: https://www.usglc.org/coronavirus/global-hunger/uk_UA
dc.relation.referencesen3. Food Security and COVID-19. URL: https://www.worldbank.org/en/topic/agriculture/brief/food-security-and-covid-19uk_UA
dc.relation.referencesen4. Nasereldin Y. A., Brenya R., Bassey A. P., Ibrahim I. E., Alnadari F., Nasiru M. M., (2021) Is the Global Food Supply Chain during the COVID-19 Pandemic Resilient? A Review Paper. Open Journal of Business and Management. vol. 9. pp. 184–195. DOI: 10.4236/ojbm.2021.91010.uk_UA
dc.relation.referencesen5. Nutrition critical: combating food security in a post-pandemic world. URL: https://www.alj.com/en/spotlight-by-fady-jameel/nutrition-critical-combatting-food-security-in-a-post-pandemic-world/uk_UA
dc.relation.referencesen6. Security and Resilience during the COVID-19 Pandemic – NCBI. URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov › articles ›uk_UA
dc.relation.referencesen7. The Pandemic Stalls Growth in the Global Middle Class, Pushes Poverty Up Sharply March 18, 2021. URL: https://www.pewresearch.org/global/2021/03/18/the-pandemic-stalls-growth-in-the-global-middle-class-pushes-poverty-up-sharply/uk_UA
dc.identifier.citationenKarp, I. & Virkovska, А. (2021) Trendy u prodovolchii bezpetsi v post-pandemichnyi period [Trends in food security in the post-pandemic period]. Sotsialno-ekonomichni problemy i derzhava [Socio-Economic Problems and the State] (electronic journal), Vol. 25, no. 2, pp. 65-72. Available at: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21kimppp.pdfuk_UA
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.33108/sepd2022.02.065-
dc.subject.jelD12uk_UA
dc.subject.jelI3uk_UA
dc.subject.jelI10uk_UA
dc.subject.jelP36uk_UA
dc.subject.jelQ12uk_UA
dc.subject.jelQ18uk_UA
dc.contributor.affiliationЗахідноукраїнський національний університет, вул. Львівська,11, Тернопіль, 46000, Українаuk_UA
dc.contributor.affiliationWest Ukrainian National University, Lvivska street, 11, Ternopil, 46000, Ukraineuk_UA
dc.identifier.orcidhttps://orcid.org/0000-0002-0728-1429-
dc.identifier.orcidhttps://orcid.org/0000-0002-0723-5772-
dc.citation.journalTitleЕлектронне наукове фахове видання "Соціально-економічні проблеми і держава"-
dc.citation.issue2(25)-
dc.citation.spage65-
dc.citation.epage72-
dc.coverage.countryUAuk_UA
出現コレクション:Журнал „Соціально-економічні проблеми і держава“, 2021, Випуск 2(25)

このアイテムのファイル:
ファイル 記述 サイズフォーマット 
21kimppp.pdfТРЕНДИ У ПРОДОВОЛЬЧІЙ БЕЗПЕЦІ В ПОСТ-ПАНДЕМІЧНИЙ ПЕРІОД831,95 kBAdobe PDF見る/開く


このリポジトリに保管されているアイテムはすべて著作権により保護されています。