Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38214
Назва: Проєкт цеху з виробництва сиру кисломолочного традиційним способом та виробів з нього потужністю 25 т молока за зміну
Інші назви: Workshop project of curd and its products production by traditional method of 25 t of milk processing capacity per shift
Автори: Кучарська, Ірина Богданівна
Kucharska, Iryna
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Кучарська І.Б. Проєкт цеху з виробництва сиру кисломолочного традиційним способом та виробів з нього потужністю 25 т молока за зміну: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / І.Б. Кучарська. — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 49 с.
Bibliographic description: Kucharska I.B. Workshop project of curd and its products production by traditional method of 25 t of milk processing capacity per shift: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / I.B. Kucharska. — Ternopil : TNTU, 2022. — 49 p.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 26-чер-2022
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Lіudmyla
Члени комітету: Кравець, Олег Ігорович
Kravets, Oleh
УДК: 637.146
Теми: молоко коров’яче
кисломолочні продукти
кисломолочний сир
сиркові вироби
сироватковий напій
cow’s milk
fermented milk products
curd
сurd products
whey drink
Кількість сторінок: 49
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота «Проєкт цеху виготовлення сиру кисломолочного жирного традиційним способом та виробів з нього потужністю 25 т молока за зміну» спрямована на розроблення виробничого цеху, у якому заплановано впровадити технологічні лінії жирного кисломолочного сиру 18% традиційним способом та продукції з нього. Дана робота містить теоретичну частину, що складається з трьох розділів і графічну частину, яка складається з чотирьох креслярських листів. У першому розділі «Технологічна частина» охарактеризована сировина, яка буде використана при веденні технологічного процесу; виконано розрахунок продукту, а також наведено вимоги, яким повинна відповідати сировина для виробництва кисломолочного сиру та сиркової продукції. Також нами підібрано необхідне сучасне обладнання для забезпечення швидкої та якісної переробки сировини. Другий розділ «Техніко-економічне обґрунтування» розкриває питання вибору та характеристики сировинної території, де буде розташоване виробництво, а також визначення каналів збуту готової продукції. Третій розділ «Безпека, основи охорони праці» присвячений заходам охорони праці на підприємстві. Графічна частина – це чотири аркуші паперу, формату А1, на яких зображено: апаратурно-технологічну схему; графік організації виробничого процесу; план спроєктованого виробничого цеху; схему технологічної переробки молока-сировини на продукти запроєктованого асортименту.
Qualifying work «Workshop project of curd and its products production by traditional method of 25 t of milk processing capacity per shift» is aimed at developing a production plant, which plans to implement technological lines of 18% fat sour milk cheese in the traditional way. This work contains a theoretical part consisting of three sections and a graphic part consisting of four drawing sheets. The first section «Technological part» describes the raw materials that will be used in the technological process; the product is calculated and given the requirements to be met by raw materials for the production of sour milk cheese and cottage cheese products. We have also selected the necessary modern equipment to ensure fast and high-quality processing of raw materials. The second section «Feasibility Study» reveals the choice and characteristics of the raw material area where the production will be located and the definition of sales channels for finished products. The third section «Safety, basics of labor protection» is devoted to labor protection measures at the enterprise. The graphic part is four sheets of A1 paper which show: hardware and technological scheme; schedule of production process organization; plan of the designed production shop; scheme of technological processing of raw milk into products of the designed range.
Зміст: Вступ................. 1 Технологічна частина 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини….. 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок........ 1.1.4 Таблиця розрахунку даного асортименту продукції 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів . 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва ........ 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту.............. 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту............................... 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту........... 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту .. 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання............ 1.5 Підбір технологічного обладнання 1.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 2 Техніко-економічне обгрунтування 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці Список використаних літературних джерел
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38214
Власник авторського права: © Кучарська І.Б., 2022
Перелік літератури: 1. ДСТУ 4554-2006. Сир кисломолочний. Технічні умови. [чинний від 2007- 01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 2. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коровʼяче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018. 3. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А., Кочубей -Литвиненко О.В., Ющенко Н.М., Оноприйчук О.О. Технологія молочних продуктів : навч. підручник. – К.: НУХТ, 2013. – 91с. 4. ДСТУ 4623:2006. Цукор білий. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 2316-93 (ГОСТ 21-94), ДСТУ 2213-93 (ГОСТ 22-94); чинний від 2007-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 5. ДСТУ 8549:2015. Напої із сироватки. Технічні умови. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 6. ДСТУ 4394:2005. Кава натуральна розчинна. Загальні технічні умови. [На заміну ГОСТ 6805-97 Кофе натуральный жареный. Общие технические условия (Кава натуральна смажена. Загальні технічні умови)] 7. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А., Кочубей -Литвиненко О.В., Ющенко Н.М., Оноприйчук О.О. Технологічні розрахунки у молочній промисловості навч. посібник. – К.: НУХТ, 2013. – 343 с. 8. ДСТУ 4503:2005. Вироби сиркові. Загальні технічні умови. [чинний від 2006- 10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006. 9. Грек О.В., Поліщук Г.Є., Онопрійчук О.О. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки: Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2011. – 210  с. 50 10. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. – Тернопіль: ТНТУ, 2021. – 60 с. 11. Власенко В. В., Головко М. П., Семко Т. В. Технологія молока та молочних продуктів: навчальний посібник. – Харків : ХДУХТ, 2018. – 202 с. 12. Грек О.В., Скорченко Т.А. Технологія сиру кисломолочного та сиркових виробів: Навч. Посібник. К.: НУХТ, 2009. – 235 с. 13. Ростроса Н.К., Мордвинцева П.В. Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности : (Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов). – М.: Агропромиздат, 1989. – 303 с. 14. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. – 499 с. 15. Купчик М.П., Гандзюк М.П., Степанець І.Ф. та ін. Основи охорони праці. – К.: Основа, 2000. – 416 с. 16. Основи охорони праці / Під ред. Ткачука К.Н., Халімовського Н.О. – К.: Основа, 2006. – 448 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Kucharska.docАвторська довідка43,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplomna_Kucharska.pdfДипломна робота3,54 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора