Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38210
Назва: Проєкт цеху з виробництва твердих сирів з організацією переробки вторинної сировини потужністю 16 т молока за зміну
Інші назви: Workshop project of hard cheeses production with secondary raw materials processing of 16 t of milk capacity per shift
Автори: Чижевська, Марія Мирославівна
Chyzhevska, Mariia
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Чижевська М.М. Проєкт цеху з виробництва твердих сирів з організацією переробки вторинної сировини потужністю 16 т молока за зміну: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / М.М. Чижевська. — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 68 с.
Bibliographic description: Chyzhevska M.M. Workshop project of hard cheeses production with secondary raw materials processing of 16 t of milk capacity per shift: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / M.M. Chyzhevska. — Ternopil : TNTU, 2022. — 68 p.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 26-чер-2022
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Дацишин, Катерина Євгенівна
Kateryna, Datsyshyn
Члени комітету: Кравець, Олег Ігорович
Kravets, Oleh
УДК: 637.3
Теми: молоко
тверді сири
сир російський
сир чеддер
сироватка
напій «здоров’я»
квас молочний
ферменти
технологічний контроль
milk
hard cheese
russian cheese
cheddar cheese
whey
drink «zdorovia»
milk kvass
enzymes
technological control
Кількість сторінок: 68
Короткий огляд (реферат): Метою кваліфікаційної роботи є проєктування цеху з виробництва твердих сирів та 200-300 слів організація переробки сироватки. Потужність виробництва 16 т молока за одну зміну. Асортимент запроєктованого виробництва: сир «Чеддер», сир «Російський», квас молочний окрошковий, напій з сироватки «Здоров’я» У вступі описано актуальність вибраної теми. Розділ 1 включає у себе підрозділ 1.1 у якому проведено технологічні розрахунки запланованого асортименту. Підрозділ 1.2 описує основні вимоги до сировини, основні технологічні операції та нормативні характеристики для виготовлення молочних продуктів у запланованому асортименті. У 1.3 висвітлено показники, що контролюються в процесі виробництва продукції. У 1.4 вказано санітарно-гігієнічні заходи з оброблення технологічного обладнання. Підрозділ 1.5 складається з підбору обладнання, яке необхідне для виробництва. У підрозділ 1.6 включає в себе розрахунок площ проєктованого підприємства. У розділі 2 проведено техніко-економічне обґрунтування Розділ 3 включає у себе безпеку життєдіяльності та основи охорони праці. Графічна частина роботи складається із апаратурно-технологічної схеми, графіка організації процесів виробництва, плану виробничого підприємства та схеми напрямків переробки сировини.
The purpose of the qualification work is to design a shop for the production of hard cheeses 200-300 слів with the organization of whey processing. Production capacity is 16 tons of milk per shift. Assortment of designed production: Cheddar cheese, Russian cheese, milk kvass okroshkovyi, whey drink “Zdorovia”. The introduction describes the relevance of the selected topic. Section 1 includes subsection 1.1 in which were conducted the technological calculations of the planned range. Subsection 1.2 describes the basic requirements for raw materials, basic technological operations and regulatory characteristics for the planned range dairy products manufacturing. 1.3 covers the indicators controlled in the production process. The sanitary and hygienic measures for the technological equipment processing are indicated in 1.4. Subsection 1.5 consists of the selection of equipment necessary for production. Subsection 1.6 includes the calculation of the areas of the projected enterprise. In section 2 the feasibility study is carried out. Section 3 includes safety of life and basics of labor protection. The graphic part of the work consists of the hardware-technological scheme, production processes organization graph, the plan of the production enterprise and the scheme of raw materials technological processing.
Зміст: ВСТУП............... 1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА............ 1.1 Вихідні дані для розрахунку продуктів ............. 1.1.1 Таблиця вихідні дані для розрахунку продуктів ........... 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини............ 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок ......... 1.1.4 Зведена таблиця розрахунків продуктів.......... 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів ............ 1.2.1 Вимоги до сировини, що використовується для виготовлення молочних продуктів............... 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів ........ 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту......... 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту.......... 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ................. 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання. 1.5 Підбір технологічного обладнання ........... 2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ............. 2.1 Характеристика місця розташування підприємства............. 2.2 Характеристика сировинної зони ................ 2.3 Обґрунтування асортименту молочної продукції ......... 2.4 Характеристика каналів реалізації продукції ........ 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ.... 3.1 Методи боротьби з монотонністю праці на виробництві ....... 3.2 Методи оцінки соціальної та соціально-економічної ефективності заходів щодо покращенню умов та охорони праці .................. СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ..........
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38210
Власник авторського права: © Чижевська М.М., 2022
Перелік літератури: 1. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А., та інші. Технологія молочних продуктів: підручник. 2013.–502с. 2. Журнал «Молоко переработка » No12/2007. 3. Храмцов А.Г., Павлов В.А., Нестеренко П.Г. та інші. Переработка и использование молочной сыворотки.1989.–271с. 4. ДСТУ 3662:2018. Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови. [чинний з 01.01.2019]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України. 2019. 5. Крамаренко О.С.. Біохімія молока і молочних продуктів : курс лекцій. 2017.– 96 с. 6. Кузнецов В.В., Шилер Г.Г.. Справичник технолога молочного производства. Технология и рецептуры. Том 3 Сыры. 2003.–467с. 7. Соколова З.С., Лакамова Л.И., Тиняков В.Г.. Технология сыра и продуктов переработки сыворотки. 1992.–335с. 8. Власенко В.В., Машкін М.І., Бігун П.П.. Технологія виробництва і переробки молока та молочних продуктів. 2000.–306с. 9. Машкін М.І., Париш Н.М.. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. 2006.–351 с. 10. Гальперин Д.М.. Оборудование молочных предприятий: монтаж, наладка и ремонт. 1900–.352с. 11. Балтаджиева М.. Основные вопросы сыра и сыроделия. Типичные твердые виды сыров. 2000.–89с. 12. Диаланян З.Х.. Сыроделие. 1973.–134с. 13. ДСТУ 6003:2008. Сири тверді. [чинний з 01.03.2009]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України. 2008. 14. ТУ У 10,5-31259168-002:2019. Сир твердий «Російський класичний» брус. [чинний з 02.02.2021.]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України. 2021. 15. Гудков А.В.. Сыроделие: технологические, биологические и физико- 62 химические аспекты. 2004.–804с. 16. ДСТУ 8549:2015. Напої з сироватки. Загальні технічні умови. [чинний з 01.01.2017.]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України. 2017. 17. Ткач Т.К.. ТХК на предприятиях молочной промишлености. 1900.–168с. 18. Богданов В.М., Королена Н.С., Валнишова А.А.. МБК на предприятиях молочной промышленности. 1968.–276с. 19. Инструкция по санитарной обработке оборудования, инвентаря и тары на предприятиях молочной промышленности.1998.–108с. 20. Шульга Н. М.,. Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. 2011.– 34с. 21. Ростроса Н.К. Мордвинцева П.В.. Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности. 1989.–303с. 22. Управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації http://agrovolyn.gov.ua/news/galuz-tvarynnyctva-volynskoyi-oblastistan-ta- perspektyvy-rozvytk. (дата звернення: 29.05.2022) 23. Тихомирова Н.А. Технология и организация производства молока и молочных продуктов. 2007 –560с. 24. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. 2006, 2007.-499 с. 25. Грибан В.Г., Негодченко О.В. Охорона праці. – К.: Центр учбової літератури, 2009.-209 c. 26. Желібо Є.П., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності. Підручник. 2009. 27. Купчик М.П., Гандзюк М.П., Степанець І.Ф. та ін. Основи охорони праці. 2000.-416 с. 28. Ткачук К.Н., Халімовський Н.О Основи охорони праці. 2006.-448 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Chyzhevska .docАвторська довідка54,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplomna_Chyzhevska .pdfДипломна робота3,1 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора