Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38209
Назва: Проєкт цеху з виробництва сиру кисломолочного роздільним способом потужністю переробки 21 т молока за зміну
Інші назви: Workshop project of curd production by separation method of 21 t of milk processing capacity per shift
Автори: Кухарчук, Мар’яна Вадимівна
Kukharchuk, Mariana
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Кухарчук М.В. Проєкт цеху з виробництва сиру кисломолочного роздільним способом потужністю переробки 21 т молока за зміну: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / М.В. Кухарчук. — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 54 с.
Bibliographic description: Kukharchuk M.V. Workshop project of curd production by separation method of 21 t of milk processing capacity per shift: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / M.V. Kukharchuk. — Ternopil : TNTU, 2022. — 54 p.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 26-чер-2022
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna
Члени комітету: Вітенько, Тетяна Миколаївна
Vitenko, Tetyana
УДК: 637.146: 637.344
Теми: сир кисломолочний
сироватковий напій
роздільний спосіб виробництва
curd
whey drink
separate method of production
Кількість сторінок: 54
Короткий огляд (реферат): Завдання роботи передбачає розроблення проєктування підприємства, в якому буде вироблятись декілька видів кисломолочного сиру роздільним способом. Перевагою вважається, що вторинний продукт – сироватка, теж переробляється, із неї готується напій з соком томатів. Таким способом, впроваджуються методи безвідходного виробництва і виключається проблема утилізації сироватки. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки та графічної частини. Пояснювальна записка включає розрахункові дані щодо сировини і продукції, технологічних установок та площ для потужностей. Також вона містить опис технології сиру кисломолочного і напою, відомості щодо показників якості, методи контролювання за виробництвом, інструкції щодо миття устаткування. У другій частині записки обґрунтовано техніко-економічні показники для проведення реалізації підприємства. В останньому розділі висвітлюються питання безпеки життєдіяльності. Графічна частина представлена чотирма листами формату А1. На них зображені: - апаратурно-технологічна схема; - графік організації виробничих процесів; - план виробничого цеху; - схема напрямків технологічної переробки сировини
The task of the work provides the development of the enterprise project, which will produce several types of curd by separation method. The advantage is that the by-product whey is also processed; it is used to make a drink with tomato juice. In this way, waste-free production methods are introduced and the problem of whey utilization is eliminated. The qualification work consists of an explanatory note and a graphic part. The explanatory note includes estimated data on raw materials and products, technological installations and areas of manufacturing premises. It also contains a description of the curd and beverage technology, information on quality indicators, methods of production control, instructions for washing equipment. The second part of the note substantiates the technical and economic indicators for the implementation of the enterprise. The last section covers issues of life safety. The graphic part is represented by four sheets of A1 format. They show: - hardware-technological scheme; - production processes organization graph; - the production shop plan; - the scheme of raw materials technological processing.
Зміст: Вступ......... 1 Технологічна частина............ 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту.... 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів....... 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини........ 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок..... 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів...... 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів........... 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів................. 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту......... 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту.......... 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту.................. 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту................ 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання........ 1.5 Підбір технологічного обладнання............. 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень......... 2 Техніко-економічне обґрунтування........... 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці............. Список використаних літературних джерел...........
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38209
Власник авторського права: © Кухарчук М.В., 2022
Перелік літератури: 1. Товарознавство молочних товарів : навч. посібник / А. Б. Рудавська, Г. В. Дейниченко, В. М. Козлов, Г. І. Дюкарева. – Київ : Професіонал, 2004. – 312 с 2. Технологія незбираномолочних продуктів : навч. посібник / Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, О. В. Кочубей ; Нац. ун-т харч. технол. – Вінниця : Нова Книга, 2005. – 264 с 3. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 с 4. Грек О. В. Технологія сиру кисломолочного та сиркових виробів : навч. посібник / О. В. Грек, Т. А. Скорченко ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2009. – 235 с. 5. Горбатова К. К. Биохимия молока и молочных продуктов : учебник / К. К. Горбатова. – 3-е изд., перераб. и доп. – Санктпетербург : Гиорд, 2003. – 320 с. 6. Мікробіологія молока і молочних продуктів : практикум : навч. посіб. / О. М. Бергілевич, В. В. Касянчук, І. Г. Власенко, М. Д. Кухтін ; ред. В. В. Касянчук. – Суми : Унів. кн., 2010. – 320 с. 7. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с. 8. Грек О. В. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки : навч. посібник / О. В. Грек, Г. Є. Поліщук, О. О. Онопрійчук ; МОН молоді та спорту України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2011. – 210 с. 9. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018. 53 10. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с. 11. Кочубей-Литвиненко, О. В. Технологія отримання та первинного оброблення молока : підручник / О. В. КочубейЛитвиненко, Н. М. Ющенко ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 211 с. 12. Твердохлеб Г. В. Технология молока и молочних продуктов. Учебник для вузов./, З. Х. Дилонян. Под ред. Е. М. Соколовой. - М.: Агропромиздат, 1991.- 463с. 13. ДСТУ 4554:2006. Сир кисломолочний. Технічні умови. [чинний від 2007-01- 01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 14. ДСТУ 8549:2015. Напої із сироватки. Загальні технічні умови. [чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2015. 15. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : довідник : навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров ; МОН України ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ НУХТ, 2012. – 311с. 16. Ромаданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторный практикум по технохимическому контролю предприятий молочной промышленности. - К.: УДУХТ, 1997.-102 с. 17. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19. 18. Ростроса Н. К., Мордвинцева П. Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности: Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов. – М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с. 19. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с. 20. Мохняк С.М. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: вид. НУ ,,Львівська політехніка”, 2009. 264 с. 21. Пістун І.П. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Суми: вид. ,,Університет кн.”, 2000. 301 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Kukharchuk.docАвторська довідка49 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplomna_Kukharchuk.pdfДипломна робота1,15 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора