Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38208
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorДацишин, Катерина Євгенівна-
dc.contributor.advisorDatsyshyn, Kateryna-
dc.contributor.authorЗварич, Антоніна Олегівна-
dc.contributor.authorZvarych, Antonina-
dc.date.accessioned2022-06-26T11:42:53Z-
dc.date.available2022-06-26T11:42:53Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationЗварич А.О. Проєкт цеху з виробництва масла функціонального призначення з організацією переробки маслянки потужністю 26 т молока за зміну: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / А.О. Зварич. — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 55 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38208-
dc.description.abstractВ роботі висвітлено технологію виробництва масла. Функціональні продукти цінуються за біологічно активні речовини в складі, які добре впливають на організм. Функціональність забезпечують додаванням кріопорошків з рослин, що містять мікронутрієнти. Технологічна частина присвячена розрахункам, повʼязаним з проєктуванням цеху, а також опису технології асортименту. В розділі подано технохімічний контроль за виготовленням масла і нормативні характеристики продукту. Виробництво проводиться методом перетворення високожирних вершків, що забезпечує безперервність процесів на якісному технологічному обладнанні. У техніко-економічному обґрунтуванні обирається потенційне місто для підприємства, характеризується асортимент і канали реалізації. Третій розділ присвячений питанням охорони праці.uk_UA
dc.description.abstractThe work highlights the technology of butter production. Functional products are valued for biologically active substances in the composition that have a good effect on the body. Functionality is provided by the addition of plants cryopowders which contain micronutrients. The technological part is devoted to calculations related to the shop designing, and also a description of the range technology. The section presents technochemical control of butter production and regulatory characteristics of the product. Production is carried out by the method of conversion of the high-fat cream, which ensures the continuity of processes on high-quality technological equipment In the feasibility study, a potential city is selected for the enterprise, the range and sales channels are also characterized. The third section is devoted to labor protection issues.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ.......... 1 Технологічна частина........... 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту..... 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів........ 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини.............. 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок...... 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів.......... 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів....... 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів................. 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту......... 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту........ 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту......... 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту....... 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання............. 1.5 Підбір технологічного обладнання............ 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень.......... 2 Техніко-економічне обґрунтування................... 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці................ Список використаних літературних джерел.........uk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectмасло вершковеuk_UA
dc.subjectнапій з маслянки ферментованийuk_UA
dc.subjectперетворення високожирних вершківuk_UA
dc.subjectbutteruk_UA
dc.subjectfermented buttermilk drinkuk_UA
dc.subjecthigh-fat cream convertinguk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва масла функціонального призначення з організацією переробки маслянки потужністю 26 т молока за змінуuk_UA
dc.title.alternativeWorkshop project of functional purpose butter production with buttermilk processing of 26 t of milk processing capacity per shiftuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Зварич А.О., 2022uk_UA
dc.contributor.committeeMemberВітенько, Тетяна Миколаївна-
dc.contributor.committeeMemberVitenko, Tetyana-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.format.pages55-
dc.subject.udc637.234uk_UA
dc.relation.references1. Практикум з технології молока та молочних продуктів : навч. посіб. / О. В. Грек, Н. М. Ющенко, Т. Г. Осьмак та ін. ; Мво освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2015. – 431 с. 2. Рашевська Т. О. Технологія молока і молочних продуктів. Розділ Технологія вершкового масла. К.:НУХТ 50 c. 3. Горбатова К. К. Биохимия молока и молочных продуктов : учебник / К. К. Горбатова. – 3-е изд., перераб. и доп. – Санктпетербург : Гиорд, 2003. – 320 с. 4. Вышемирский Ф. А. За что ценят масло и как его потребляют/ Ф. А. Вышемирский. Сыроделие и маслоделие. 2007. No2. С. 40-42. 5. Горбатова К. К. Химия и физика молока и молочных продуктов : учебник / К. К. Горбатова, П. И. Гунькова ; под ред. К. К. Горбатова. – Санкт-Петербург: Гиорд, 2012. – 336 с. 6. Грек О. В. Молокопереробка. Інновації : підручник / О. В. Грек, О. О. Красуля; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2017. – 390 с. 7. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 с 8. Технологія галузі: Метод. вказівки до практичних занять, курсового та дипломного проектування “Розрахунок вершкового масла та спредів” для студ. спец. 6.091700 “Технологія зберігання, консервування та переробки молока” напряму підготовки “Харчова технологія та інженерія” всіх форм навчання / Уклад.: Н. М.Ющенко, О. В.Кочубей, Т. О.Рашевська. К.: НУХТ, 2006. 38 с. 9. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. К.: НУХТ, 2013. 343 с. 53 10. Грек О. В. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки : навч. посібник / О. В. Грек, Г. Є. Поліщук, О. О. Онопрійчук ; МОН молоді та спорту України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2011. – 210 с. 11. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018. 12. Кочубей-Литвиненко, О. В. Технологія отримання та первинного оброблення молока : підручник / О. В. КочубейЛитвиненко, Н. М. Ющенко ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 211 с. 13. ДСТУ 8131-2015. Вершки-сировина. Технічні умови. [На заміну РСТ УССР 1326-88; чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2017. — 14 с. 14. Справочник технолога молочного производства. Технология и рецептуры. Том 2. Масло коровье и комбинированое / Л. И. Степанова. СПб.: ГИОРД, 2003. 336 с. 15. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с. 16.Пат. 31220 Україна А 23С 15/16. Спосіб збагачення вершкового масла / Українець А.І, Рашевська Т.О., Махоніна М.Ю., Шпачук Л.В.; заявник НУХТ; заявл. 25.12. 2007; опубл. 25.03.08, бюл. No 6 . 17. ДСТУ 4399-2005. Масло вершкове. Технічні умови. Офіц. вид. Вперше (зі скасуванням ГОСТ 37-91); чинний від 28.04.2005. К.: Держспоживстандарт України, 2006. 15 с. 18. ТУ У 02070938-009-98 Масло вершкове з пектином, інуліном і кріопорошками рослинними харчовими. 19. ТУ У 15.5-19492247-004-2003 Напої кисломолочні. 54 20. Молоко та молочні продукти: Нормат. документи: Довід. /За ред. В.Л.Іванова. – Л.: НІЦ Леонорм, 2000. – У 3-х т. – 402 с. 21. Ромаданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторный практикум по технохимическому контролю предприятий молочной промышленности. - К.: УДУХТ, 1997.-102 с. 22. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19. 23. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, - Київ.: Фірма «Інкос», 2007. – 344 с. 24. Ростроса Н. К., Мордвинцева П. Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности: Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов. – М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с 25. Закарпатська область [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу https://uk.wikipedia.org/wiki/Закарпатська_область. 26. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с. 27. Мохняк С.М. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: вид. НУ ,,Львівська політехніка”, 2009. 264 с.uk_UA
dc.identifier.citationenZvarych A.O. Workshop project of functional purpose butter production with buttermilk processing of 26 t of milk processing capacity per shift: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / A.O. Zvarych. — Ternopil : TNTU, 2022. — 55 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Zvarych.docАвторська довідка48,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplomna_Zvarych.pdfДипломна робота785,36 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора