Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/37515

Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.authorЄремія, Ганна Іванівна
dc.contributor.authorНаконечний, Костянтин Петрович
dc.contributor.authorYeremiia, Hanna
dc.contributor.authorNakonechnyy, Kostiantyn
dc.date.accessioned2022-03-23T19:16:57Z-
dc.date.available2022-03-23T19:16:57Z-
dc.date.created2021-12-21
dc.date.issued2021-12-21
dc.date.submitted2021-12-08
dc.identifier.citationЄремія Г. І. Аналіз інноваційної діяльності та стратегії розвитку у сфері послуг (на прикладі готельного господарства Чернівецької агломерації) / Ганна Іванівна Єремія, Костянтин Петрович Наконечний // Галицький економічний вісник. — Т. : ТНТУ, 2021. — Том 73. — № 6. — С. 64–69. — (Менеджмент).
dc.identifier.issn2409-8892
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/37515-
dc.description.abstractВизначено провідне місце сфери гостинності в економічному розвитку країни, зокрема готельного бізнесу. Актуалізовано важливу роль малих підприємств регіонального рівня в інноваційному розвитку та урізноманітненні готельно-туристичних послуг. У сучасних економічних реаліях у складних умовах пандемії та невизначеності є необхідність у креативності й інноваційності. Сфера гостинності змушена шукати нові шляхи підвищення привабливості й доступності своїх послуг. На підставі проведеного аналізу інноваційної діяльності й експертних оцінок, автори наголошуються на сталій динаміці в розвитку підприємств сфери готельного бізнесу та підтверджують той факт, що ринок туристичної індустрії залежить від зовнішніх факторів впливу – тенденції стилю, новації та популяризації результатів НТП, настрою резидентів і туристів, спрямованості національної політики. Проаналізовано проблематику інноваційності у сфері гостинності та розкрито її основні складові. Досліджено стратегію розвитку туристичної діяльності, окремих готельних господарств Чернівецької агломерації, визначено лідерів щодо впровадження інновацій та охарактеризовано їх конкурентні переваги. На ринку гостинності Чернівецької агломерації більшість підприємств функціонують за традиційним захисним типом інноваційного сприйняття, при цьому найоптимальнішою слід вважати належність до «імітаційної» стратегії (вслід за лідерами). В Чернівцях дану стратегію застосовують підприємства, які прагнуть до вдосконалення та ретельно слідкують за новинками в сфері НТП. Автори зробили висновок, що, розвиваючись інноваційним шляхом, суб’єкт господарювання вдосконалює механізм функціонування підприємства, систему матеріально-технічного забезпечення, оптимізовує структуру та спектр надання послуг, адаптуючи їх до змін ситуації на ринку. Одночасно з цим відбувається перебудова організаційних структур управління, набувають досвіду робітники, фахівці й керівники, налагоджується система зв‘язків з партнерами, створюється і зміцнюється імідж, тобто зростає інноваційний потенціал підприємства.
dc.description.abstractIt is determined in this paper that hospitality sector plays an essential role in economic development of the country, in particular, in the hotel business. Small regional companies still play an important role in innovational development and variety of hotel/tourism services. The present-day economic reality in difficult conditions of pandemic and uncertainty requires creativity and innovation. The hospitality sector is forced to look for new ways of raising attractiveness and accessibility of its services. Based on the analysis of innovational activity and expert reports, the authors emphasize the stable dynamics in the development of hotel business and conclude that the market of tourism industry depends on the following influence external factors such as style trends, novations and popularization of the scientific-technological progress results, residents and tourists’ attitude, and national policy focus. The problem of innovation in the hospitality sector is analyzed and s its major components are revealed in this paper. The strategy of development of tourism activity of some hotels in Chernivtsi agglomeration is investigated, leaders in introduction of innovations are defined, their competitive advantages are characterized. The majority of companies in the hospitality market of Chernivtsi are functioning according to the traditionally defensive type of innovative perception, and basically manifest the most optimal «imitation» strategy (following the market leaders). In Chernivtsi, such strategy is applied by those companies who look for improvement and pay close attention to novelties in the sphere of scientific-technological progress. The authors conclude that following the innovative way of development the company improves its own mechanism of functioning and the system of material support, optimizes the structure and the spectrum of services adjusting them to changes of situation in the market. At the same time, organizational structures of company management are rebuilt, the company employees, specialists and managers gain new experience, partnership links are established, company image is created and strengthened, that is, the company raises its innovational potential.
dc.format.extent64-69
dc.language.isouk
dc.publisherТНТУ
dc.publisherTNTU
dc.relation.ispartofГалицький економічний вісник, 6 (73), 2021
dc.relation.ispartofGalician economic journal, 6 (73), 2021
dc.relation.urihttp://rivoli-hotel.com/ru/konferents-zal
dc.relation.urihttp://allureinn.com
dc.relation.urihttps://central-magnat-cinema-chernivtsi.nochi.com.ua
dc.relation.urihttp://bukovyna-hotel.com/ru
dc.subjectготельний бізнес
dc.subjectготельні послуги
dc.subjectрозвиток підприємництва
dc.subjectінноваційна діяльність
dc.subjectнововведення
dc.subjectінноваційний потенціал
dc.subjecthotel business
dc.subjecthotel services
dc.subjectdevelopment of entrepreneurship
dc.subjectinnovational activity
dc.subjectcurrent developments
dc.subjectinnovational potential
dc.titleАналіз інноваційної діяльності та стратегії розвитку у сфері послуг (на прикладі готельного господарства Чернівецької агломерації)
dc.title.alternativeAnalysis of innovation activity and strategy of development in the services sector (an example of hotel industry of Chernivtsi agglomeration)
dc.typeArticle
dc.rights.holder© Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2021
dc.coverage.placenameТернопіль
dc.coverage.placenameTernopil
dc.format.pages6
dc.subject.udc338.48
dc.relation.references1. Архіпов В. В. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства: навч. посіб. Київ, 2009. 342 с.
dc.relation.references2. Архіпов В. В. Ресторанна справа: асортимент, технологія і управління якістю продукції в сучасному ресторані: навч. посіб. Київ: 2008, 384 с.
dc.relation.references3. Нечаюк Л. І., Телеш Н. О. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент: навч. посіб. Київ, 2003, 348 с.
dc.relation.references4. Відомості про готель. URL: http://rivoli-hotel.com/ru/konferents-zal (дата зверенення: листопад 2021).
dc.relation.references5. Відомості про готель. URL: http://allureinn.com (дата зверенення листопад: 2021).
dc.relation.references6. Відомості про готель. URL: https://central-magnat-cinema-chernivtsi.nochi.com.ua (дата зверенення: листопад 2021).
dc.relation.references7. Відомості про готель. URL: http://bukovyna-hotel.com/ru (дата зверенення листопад 2021).
dc.relation.referencesen1. Arxipov V. V. Organizaciya obslugovuvannya v zakladax restorannogo gospodarstva: navch. posib. Kyiv, 2009. 342 р.
dc.relation.referencesen2. Arxipov V. V. Restoranna sprava: Asorty`ment, texnologiya i upravlinnya yakistyu produkciyi v suchasnomu restorani: navch. posib. Kyiv: 2008, 384 р.
dc.relation.referencesen3. Nechayuk L. I., Telesh N. O. Gotelno-restorannyj biznes: menedzhment: navch. posib. Kyiv, 2003, 348 р.
dc.relation.referencesen4. Vidomosti pro gotel`: veb sajt. URL: http://rivoli-hotel.com/ru/konferents-zal (data zverenennya lystоpad 2021).
dc.relation.referencesen5. Vidomosti pro gotel`: veb sajt. URL: http://allureinn.com (data zverenennya lystоpad 2021).
dc.relation.referencesen6. Vidomosti pro gotel`: veb sajt. URL: https://central-magnat-cinema-chernivtsi.nochi.com.ua (data zverenennya lystоpad 2021).
dc.relation.referencesen7. Vidomosti pro gotel`: veb sajt. URL: http://bukovyna-hotel.com/ru (data zverenennya lystоpad 2021).
dc.identifier.citationenYeremiia H., Nakonechnyy K. (2021) Analiz innovatsiinoi diialnosti ta stratehii rozvytku u sferi posluh (na prykladi hotelnoho hospodarstva Chernivetskoi ahlomeratsii) [Analysis of innovation activity and strategy of development in the services sector (an example of hotel industry of Chernivtsi agglomeration)]. Galician economic journal (Tern.), vol. 73, no 6, pp. 64-69 [in Ukrainian].
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.33108/galicianvisnyk_tntu2021.06.064
dc.contributor.affiliationЧернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Чернівці, Україна
dc.contributor.affiliationChernivtsi Yuriy Fedkovych National University, Chernivtsi, Ukraine
dc.citation.journalTitleГалицький економічний вісник
dc.citation.volume73
dc.citation.issue6
dc.citation.spage64
dc.citation.epage69
Vyskytuje se v kolekcích:Галицький економічний вісник, 2021, № 6 (73)



Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.