Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36843
Назва: Оптимізація процесів управління проєктами в сфері обслуговування на прикладі закладу харчування
Інші назви: Projects management processes optimization in service field on the use-case of catering
Автори: Войтович, Анастасія Ігорівна
Voitovych, Anastasiya Ihorivna
Приналежність: ТНТУ ім. І. Пулюя, Факультет комп’ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії, Кафедра комп’ютерних наук, м. Тернопіль, Україна
Бібліографічний опис: Войтович А. І. Оптимізація процесів управління проєктами в сфері обслуговування на прикладі закладу харчування : кваліфікаційна робота освітнього рівня „Магістр“ „122 – комп’ютерні науки“ / А. І. Войтович. – Тернопіль : ТНТУ, 2021. – 68 с.
Дата публікації: 20-гру-2021
Дата подання: 8-гру-2021
Дата внесення: 26-гру-2021
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ ім. І.Пулюя, ФІС, м. Тернопіль, Україна
Науковий керівник: Марценко, Сергій Володимирович
Члени комітету: Томашевський, Богдан Паісійович
УДК: 004.04
Теми: Оптимізація
optimization
scrum
kanban
класичний проектний менеджмент
classic project management
метод аналізу ієрархій
analytic hierarchy process
six sigma
Короткий огляд (реферат): У магістерській роботі методологія вдосконалення управління проектами в сфері обслуговування. Огляд застосування відомих методів управління таких як, класичний проектний менеджмент, scrum, kanban, six sigma. Вибір кращого методу за допомогою методу аналізу ієрархій. Ця робота демонструє як за допомогою МАІ вибрати найкращий метод відповідно до ваших потреб. Також робота демонструє застосування класичного проектного менеджменту для оптимізації роботи закладу харчування. In the master's thesis the methodology of improving project management in the field of service. Overview of the application of known management methods such as, classical project management, scrum, kanban, six sigma. Choosing the best method using the method of hierarchy analysis. This work demonstrates how to use MAI to choose the best method according to your needs. The work also demonstrates the use of classical project management to optimize the work of the catering establishment.
Зміст: ВСТУП 7 1МЕТОДИ УПРАВЛІННЯ ПРОЄКТАМИ ДЛЯ СФЕРИ ОБСЛУГОВУВАННЯ 9 1.1Опис предметної області 9 1.1.1Роль процесів управління для реалізації проєктів 9 1.1.2Елементи процесу управління проєктом для закладів харчування 13 1.2Опис методів управління проєктами1 15 1.2.1Класичний проєктний менеджмент 15 1.2.2Scrum 19 1.2.3Kanban 21 1.2.4Six Sigma 23 2Вибір методу управління за допомогою МАІ 26 2.1Огляд методу аналізу ієрархій 26 2.1.1Відбір проєкту за стратегічними цілями компанії 27 2.1.2Процес аналітичної ієрархії 30 2.1.3Використання МАІ для оцінки та відбору проєкту 31 2.1.4Приклад використання МАІ для вибору кращого проєкту 35 2.1.5Програмне забезпечення MS EXCEL для процесу МАІ 40 2.1.6Моделювання критеріїв 41 2.2Вибір кращого методу управління використовуючи МАІ 45 3Розробка системи для оптимізації роботи кавярні 50 4Охорона праці та безпека в надзвичайних cитуаціях 58 4.1Організація охорони праці в закладах громадського харчування 58 4.2Шкідливий вплив іонізуючого випромінювання 61 Висновки 67 Список використаних джерел 68 Додатки
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36843
Власник авторського права: © Войтович Анастасія Ігорівна, 2021
Перелік літератури: 1. Пінто, Дж. (2007). Управління проєктами: досягнення конкурентних переваг, Pearson Education, Великобританія 2. Аль-Харбі, К. М. (2001). Застосування AHP в управлінні проєктами,Міжнародний журнал управління проєктами, Vol. 19, 19-27 3. Аль Халіл, М.І. (2002). Вибір відповідного методу реалізації проєкту за допомогою AHP, Міжнародний журнал управління проєктами, Vol. 20, 469- 474 4. Huang, CC; Чу, П.Й.; Чанг, YH (2008). Нечітка програма AHP при виборі проєктів НДДКР, спонсорованих урядом,Омега, Vol. 36, 1038-1052 5. Мелоне Н.П.; Wharton, TJ (1984). Стратегії вибору проєктів МІС,Журнал системного менеджменту, лютий 1984 р., 26-33 6. Шовал П.; Лугасі, Ю. (1988). Вибір комп'ютерних систем: графічний підхід "витрати-вигоди", Інформація та управління, Vol. 15, 163-172 7. Hauc, A. (2002). Управління проєктами, GV založba, Любляна 8. Souder, WE; Шерман, JD (1994).Управління розвитком нових технологій, Макгроу-Хілл, Нью- Йорк 9. Мередіт, молодший; Мантел, SJ (2003).Управління проєктами, Вайлі, Нью-Йорк 10. Souder, WE (1988). Вибір проєктів, які максимізують прибуток, Cleland, DI; Кінг, WR (редактори), Посібник з управління проєктами, Ван Ностранд-Рейнхольд, 140-164 11. Раз, Т. (1997). Ітеративна методологія відбору для вибору альтернатив проєкту,Журнал управління проєктами, Vol. 28, № 4 12. Saaty, TL (1980). Процес аналітичної ієрархії, Макгроу-Хілл, Нью- Йорк 13. Скібнєвський М.Ю.; Чао Л. (1992). Оцінка передової технології будівництва методом AHP,Журнал інженерії будівництва та управління, Vol. 118, No 3, 577-593 14. Кремляк З.; Бухмейстер, Б. (2006).Невизначеність і розвиток можливостей, DAAAM International Publishing, Відень 15. Дольсак, Б.; Новак, М.; Єзерник, А. (2003). Інтелектуальна оптимізація дизайну на основі результатів аналізу кінцевих елементів,Міжнародний журнал передових технологій виробництва, Vol. 21, No 6, 391-396 16. Міан, С.А.; Дай, CX (1999). Прийняття рішень протягом життєвого циклу проєкту: підхід аналітичної ієрархії,Журнал управління проєктами, березень 1999 р., 40-52 17. Варгас, Л.Г. (1990). Огляд процесу аналітичної ієрархії та його застосування,Європейський журнал операційних досліджень, Vol. 48, 2-8 18. Фрай, FX; Харкер, PT (1999). Вимірювання сукупної продуктивності процесу за допомогою AHP, Європейський журнал операційних досліджень, Vol. 116, 436-442 19. Закон України «Про охорону праці» від 14 жовтня 1992 р. № 2694. 20. Довідник нормативних документів у сфері охорони праці, пожежної безпеки, гігієни праці та соціального страхування від нещасних випадків. Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України. – К.: 2009, 244 с 21. Методи управління проектами URL:https://vuzlit.ru/2283992/ metodi_upravlinnya_proektami (дата звернення: 10.12.2019). 22. Дипроуз Д. Управление проектами. Москва : «Эксмо», 2016. 240 с. 23. Капінос Г. І., Бабій І.В. Операційний менеджмент : навчальний посібник. Київ : «Центр учбової літератури», 2013. 352 с. 24. Сучасні методи управління проектами.URL: http://diplomba. ru/work/33052 (дата звернення: 10.12.2019). 25. Сазерленд Джефф. Scrum. Революционный метод управления проектами. Москва : Манн, Иванов и Фербер, 2015. 288 c. 26. Корзаченко О.В. Оптимізація бізнес-процесів українських підприємств: проблеми та перспективи. Науковий вісник Херсонського державного університету. Економічні науки. 2013. № 3. С. 64–69. 27. Kanban. Just-In-Time at Toyota. Management Begins at the Workplace Hardcover. December, 1986. 212 p. 28. Projects IN Controlled Environments (PRINCE2) the Office of Government Commerce (OGC), United Kingdom. URL: https://discovery.nationalarchives.gov.uk/details/r/C11669509 (дата звернення: 09.12.2019). 29. Червінська С.Л. Особливості визначення фінансових результатів діяльності аграрних підприємств. Облік і фінанси. 2009. № 6. С.107–110. 30. Управление проектами: риски. URL: https://mipt.ru/diht/upload 31. Тарасюк Г.М. Управління проектами : навчальний посібник для студентів. 32. Вишневська О.О. Туристичне країнознавство: підручник / О.О. Вишневська, А.Ю. Парфіненко, В.І. Сідоров. Х.: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2011. 594 с. 33. Гладуняк Ю.В. Державне регулювання розвитку готельного господарства: проблеми та перспективи / Ю.В. Гладуняк // Наук. вісн. Нац. Ун- ту держ. податкової служби України (економіка, право). 2009. №3. С.29-36. 34. Козлова Т. «Лицо» сетевых отелей / Т. Козлова // Новости турбизнеса. 2005. №22. С.23. 35. Мунін Г.Б. Управління сучасним готельним комплексом: навч. посіб. / Г.Б. Мунін, А.О. Змійов, Г.О. Зінов’єв, Є.В. Самарцев, О.О. Гаца; за ред. С.І. Дорогунцова. К.: Ліра, 2005. 156 с. 36. Бурков В. Н., Новиков Д. А. Как управлять проектами. – М- ИНТЕГГЕО, 1997. 37. Бушуев С.Д., Гурин Э.А. Инвестиционные инструменты проектного менеджмента. К.: Укр. ИНТЭИ, 1998. – 184с. 38. Бушуев С.Д., Морозов В.В. Управление закупками в проектах. К.: Укр. ИНТЭИ, 1999. Т.1,2– 188с., 195с. 39. Бушуєв С.Д. Практика проектного менеджменту “крок за кроком” ч 1,2. Методичні вказівки до практичних занять. КНУБА 1999 57с.,41с. 40. Виленський П.Л. Оцінка ефективності інвестиційних проектів : теорія і практика – М.: Дело , 2001 – 832 с. 41. Грей К.Ф., Ларсон Э.У. Управління проектами. – М.: Дело и Сервис, 2003. – 528 с. 42. Ефимова О.П., Ефимова Н.А. Экономика гостиниц и ресторанов. – М.: Новое знание, 2004. – 391 с. 43. Кабушкін Н.І., Бондаренко Г.А. Менеджмент готелів та ресторанів: Посібник для студ. спец. «Економіка та управління соціально-культурною сферою» навч.закладів. – 4 видан., стер. – Мінськ: ООО «Новое знание», 2003. – 368 с. 44. Кабушкін Н.І., Бондаренко Г.А. Менеджмент готелів та ресторанів: Посібник. – М.: изд-во Новое знание, 2002. – 368 с. 45. Клайэм Р., Лудін І. Ноєв проект: Секрети практичного проектного менеджменту. – СПб: Весь, 2002. – 320 с. 46. Кристофер Энертон-Томас. Ресторанный бізнес. – М. “Росконсульт” 1999г. 47. Мазур І.І., Шапіро В.Д. і інш. Управління проектами: Довідник для професіоналів. – М.: Высшая школа, 2001. – 875 с. 48. Маудер У. Вибір проекту. Планування робіт по проектам та керівництво проектами. –М.: Мир, 1991. 49. Менеджмент готельного і ресторанного бслуговування - Москва, 1997 р. 50. Світ управління проектами: основи, методи, організація, використання/За ред. X. Решке, X. Шелле, – М.: Аланс, 1994. 51. Нечаюк Л.І., Телеш Н.О. Готельно–ресторанний бізнес: менеджмент: Навч. посіб. для студ. вищих навч. закл. / Центр навчальної літератури; Київський національний ун-т культури і мистецтв. – К.: Центр Навчальної Літератури, 2003. – 346 с. 52. Пинто Дж.К. Управление проектами. – СПб: Питер, 2004. – 464 с. 53. Проектний аналіз . Навч. посібн. / За ред. Москвіна С.О. – К. 1999 – 368с. 54. Турчин С.А., Программный инструментарий менеджера проекта, Киев, Компьютерное обозрение №34/2000 - с. 15-20 55. Управление программами и проектами / М.Л.Разу и др. – М: ИНФРА,1999. 56. Управление проектами / Под ред. В.Д.Шапиро - М., 1996 – 610 с. 57. Управление проектами / Под ред. Шапиро. – СПб: Два-Три, 1996. 58. Управление проектами: зарубежный опыт / А. И. Кочетков и др. – СПб.: Два-Три, 1993. 59. Усов В.В. «Организация обслуживания в ресторане» - Москва. «Высшая школа» 1990г. 60. Устинов А.В. Экономика материально-технического снабжения. – М.: Высшая школа – 1994 – 315 с.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:122 — комп’ютерні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mag2021_Vojtovych.A.I._CHм-61.pdf2,71 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора