Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35683
Назва: Проєкт цеху з виробництва кисломолочних продуктів потужністю 25 т готової продукції за зміну
Інші назви: Plans and specifications of fermented milk products production shop of 25 t of finished products per shift capacity.
Автори: Журбик, Андрій Іванович
Zhurbyk, Andrii Ivanovych
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Журбик А. І. Проєкт цеху з виробництва кисломолочних продуктів потужністю 25 т готової продукції за зміну: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / А. І. Журбик. — Тернопіль : ТНТУ, 2021. — 58 с.
Bibliographic description: Zhurbyk A.I. Plans and specifications of fermented milk products production shop of 25 t of finished products per shift capacity.: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / A.I. Zhurbyk . — Ternopil : TNTU, 2021. — 58 p.
Дата публікації: 2021
Дата внесення: 1-лип-2021
Країна (код): UA
Науковий керівник: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla Anatoliivna
Члени комітету: Вітенько, Тетяна Миколаївна
Vitenko, Tetiana Mykolaivna
УДК: 637.146
Теми: молоко коров’яче
кисломолочні продукти
технологія молочних продуктів
cow’s milk
fermented milk products,
dairy technology
Кількість сторінок: 58
Короткий огляд (реферат): У роботі розглядаються технології кисломолочних продуктів, а саме: кефіру «Особливого», м.ч.ж. 1 %; ряжанки, м.ч.ж. 4 %; молока ацидофільного м.ч.ж. 1 %; сметани, м.ч.ж. 25 %. Технологічні розрахунки, опис технологій виробництва продуктів запроєктованого асортименту, організація технохімічного та мікробіологічного контролю на виробництві, необхідне технологічне обладнання, розрахунок площ подані в першому розділі. Другий розділ присвячений обґрунтуванню доцільності будівництва підприємства у вибраному місті, подана характеристика сировинних зон та каналів збуту продукції. У третьому розділі висвітлено питання безпеки життєдіяльності та основ охорони праці.
This paper considers the technology of fermented milk products, namely: - kefir «Osoblyvyi», mass fraction of fat 1%; - ryazhenka, mass fraction of fat 4%; - acidophilic milk, mass fraction of fat 1%; - cultured cream, mass fraction of fat 25%. Technological calculations, production technologies description of the designed range product, organization of technochemical and microbiological production control, necessary technological equipment, and the calculation of areas are given in the first section. The second section is devoted to substantiation of expediency of enterprise construction in the chosen city, the characteristic of raw material zones and sale channels of products is given. The third section covers issues of life safety and basics of labor protection.
Зміст: Анотація....... Зміст.......... Вступ....... 1. Технологічна частина....... 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту.... 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів........ 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини...... 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок......... 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів.......... 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів...... 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів......... 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту.... 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту.... 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту..... 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту.... 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання...... 1.5 Підбір технологічного обладнання...... 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень..... 2. Техніко-економічне обґрунтування.......... 3. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці........ Список використаних літературних джерел.......
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35683
Власник авторського права: © Журбик А.І., 2021
Перелік літератури: 1. Основи харчування: підручник / М.І. Кручаниця, І.С. Миронюк, Н.В. Розумикова, В.В. Кручаниця, В.В. Брич, В.П. Кіш. Ужгород: Вид-во УжНУ «Говерла», 2019. 252 с. 2. Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. Технологія молочних продуктів: підруч. — К. : НУХТ, 2013. — 502 с. 3. Власенко В.В., Машкін М.І., Бігун П.П. “Технологія виробництва і переробки молока та молочних продуктів». - Вінниця; ГІПАНІС С.200-306. 4. Технология молока и молочных продуктов. П.Ф.Дяченко, М. С. Коваленко, А. Д. Грищенко, А. И. Чеботарев – М. Пищевая промышленность, 1971г. 309 с. 5. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с. 6. Степанова Л.И. Справочник технолога молочного дела. Том 2 Кисломолочные продукты. -С-П.: ГИОРД,2003 7. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. –К.: НУХТ, 2013. – 394 с. 8. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018. 9. ДСТУ 6031:2008 «Казеїн харчовий. Технічні умови» 10. ДСТУ 8131:2015 «Вершки-сировина. Технічні умови» 11. ТУ У 00445937.013-99 Кефір «Особливий». Технічні умови 12. ДСТУ 4565:2006 Ряжанка та варенець. Технічні умови. [чинний від 2007- 04-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 13. ДСТУ 4540:2006 Напої ацидофільні. Технічні умови. [чинний від 2007- 04-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 58 14. ДСТУ 4418:2005 Сметана. Технічні умови. [чинний від 2006-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006. 15. Руководство по методам анализа качества и безопасности пищевых продуктов // под ред. И.М. Скурихина, В.А. Тутельяна. - М.: Брандесс, медицына 1998.-342 с. 16. Н.М.Шульга, Л.А.Млечко Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с 17. Н.К. Ростроса, П. Мордвинцева Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности : (Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов). М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с. 18. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с. 19. Желібо Є.П., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності. Підручник. – К.:Каравела, 2009. 20. Основи охорони праці. / Під ред. Ткачука К.Н., Халімовського Н.О. – К.: Основа, 2006. 448 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Zhurbyk.docАвторська довідка42,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplomna_Zhurbyk.pdfДипломна робота936,54 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора