Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35047
Назва: Адаптивні стратегії розвитку підприємств малого бізнесу харчової промисловості в умовах децентралізації
Інші назви: Adaptive development strategies of small businesses in the food industry in a decentralized environment
Автори: Голич, Наталія Василівна
Holych, N.
Бібліографічний опис: Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії з економіки за спеціальністю 051 – Економіка (галузь знань 05 – Соціальні та поведінкові науки). – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України, Тернопіль, 2021.
Bibliographic description: Thesis for a degree of Ph.D in 051 Economics (field of study 05 “Social and Behavioral Sciences”). – Ternopil Ivan Puluj National Technical University of the Ministry of Education and Science of Ukraine, Ternopil, 2021.
Дата публікації: тра-2021
Дата подання: тра-2021
Дата внесення: 13-тра-2021
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ
Науковий керівник: Панухник, Олена Віталіївна
Члени комітету: Мариненко, Наталія Юріївна
Струтинська, Ірина Володимирівна
Кіляр, Олександра Романівна
УДК: 658.11
336.67
352.075
633.1
ББК: 65.05
36.83
JEL: H7
L66
M2
Медичні тематичні рубрики (MESH): J01.576.423
Код класифікації з фізики та астрономії (PACS): 89.65.Gh
Теми: адаптивна стратегія
adaptive strategy
децентралізація
decentralization
імітаційне моделювання
simulation
малий бізнес
small business
об’єднана територіальна громада
united territorial community
стратегічні карти
strategic maps
стратегічні карти
food industry
хлібопекарська галузь
bakery industry
прийняття рішень
decision making
Серія/номер: спеціальність 08.00.04 — „Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)“;
Короткий огляд (реферат): Дисертація присвячена дослідженню, аналізу, обґрунтуванню теоретико-методичних положень та визначенню й розробленню науковометодологічних підходів і практичних рекомендацій щодо раціональної імплементації адаптивних стратегій розвитку підприємств малого бізнесу харчової промисловості в умовах децентралізації. Здійснено наукове узагальнення засад формування адаптивних стратегій розвитку та визначено нові види стратегій управління в процесі адаптаційних змін. У роботі досліджено наукові підходи до визначення поняття «малий бізнес», в якому зосереджено увагу на процесі реалізації підприємницької діяльності, що формується та розвивається на основі бізнес-ідеї, запропонованої підприємцем у межах встановлених нормативно-правових стандартів з боку держави. Охарактеризовано еволюцію розвитку малого бізнесу в Україні, на основі чого проаналізовано нормативно-правове забезпечення формування цього сектору економіки. Окреслено основні заходи підтримки малого бізнесу на етапах виходу з пандемії COVID-19 із виділенням основних стабілізуючих напрямів розвитку суб’єктів малого підприємництва та визначенні особливостей їх функціонування на ринку, адаптованих до нових умов
Опис: The thesis deals with the research, analysis, substantiation of theoretical and methodical provisions, definition and development of scientific and methodological approaches, and practical recommendations on the rational implementation of adaptive development strategies of small food business enterprises in the conditions of decentralization. The scientific generalization of the principles of adaptive development strategies formation is carried out and new types of management strategies in the process of adaptive changes are determined. The thesis examines scientific approaches to the definition of "small business", which focuses on the implementation of entrepreneurial activity, formed and developed based on business ideas proposed by the entrepreneur within the established legal standards of the state. The evolution of small business development in Ukraine is characterized, based on which the normative-legal support of the formation of this sector of the economy is analyzed. The main measures to support small businesses in the stages of exit from the COVID-19 pandemic are outlined, highlighting the main stabilizing areas of development of small businesses and identifying the features of their functioning in the market, adapted to new conditions.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35047
Власник авторського права: Голич Наталія Василівна
Тип вмісту: Dissertation
Розташовується у зібраннях:08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.