Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35047
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.advisorПанухник, Олена Віталіївна-
dc.contributor.authorГолич, Наталія Василівна-
dc.contributor.authorHolych, N.-
dc.date.accessioned2021-05-13T10:23:01Z-
dc.date.available2021-05-13T10:23:01Z-
dc.date.issued2021-05-
dc.date.submitted2021-05-
dc.identifier.citationДисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії з економіки за спеціальністю 051 – Економіка (галузь знань 05 – Соціальні та поведінкові науки). – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України, Тернопіль, 2021.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35047-
dc.descriptionThe thesis deals with the research, analysis, substantiation of theoretical and methodical provisions, definition and development of scientific and methodological approaches, and practical recommendations on the rational implementation of adaptive development strategies of small food business enterprises in the conditions of decentralization. The scientific generalization of the principles of adaptive development strategies formation is carried out and new types of management strategies in the process of adaptive changes are determined. The thesis examines scientific approaches to the definition of "small business", which focuses on the implementation of entrepreneurial activity, formed and developed based on business ideas proposed by the entrepreneur within the established legal standards of the state. The evolution of small business development in Ukraine is characterized, based on which the normative-legal support of the formation of this sector of the economy is analyzed. The main measures to support small businesses in the stages of exit from the COVID-19 pandemic are outlined, highlighting the main stabilizing areas of development of small businesses and identifying the features of their functioning in the market, adapted to new conditions.uk_UA
dc.description.abstractДисертація присвячена дослідженню, аналізу, обґрунтуванню теоретико-методичних положень та визначенню й розробленню науковометодологічних підходів і практичних рекомендацій щодо раціональної імплементації адаптивних стратегій розвитку підприємств малого бізнесу харчової промисловості в умовах децентралізації. Здійснено наукове узагальнення засад формування адаптивних стратегій розвитку та визначено нові види стратегій управління в процесі адаптаційних змін. У роботі досліджено наукові підходи до визначення поняття «малий бізнес», в якому зосереджено увагу на процесі реалізації підприємницької діяльності, що формується та розвивається на основі бізнес-ідеї, запропонованої підприємцем у межах встановлених нормативно-правових стандартів з боку держави. Охарактеризовано еволюцію розвитку малого бізнесу в Україні, на основі чого проаналізовано нормативно-правове забезпечення формування цього сектору економіки. Окреслено основні заходи підтримки малого бізнесу на етапах виходу з пандемії COVID-19 із виділенням основних стабілізуючих напрямів розвитку суб’єктів малого підприємництва та визначенні особливостей їх функціонування на ринку, адаптованих до нових умовuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюяuk_UA
dc.relation.ispartofseriesспеціальність 08.00.04 — „Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)“;-
dc.subjectадаптивна стратегіяuk_UA
dc.subjectadaptive strategyuk_UA
dc.subjectдецентралізаціяuk_UA
dc.subjectdecentralizationuk_UA
dc.subjectімітаційне моделюванняuk_UA
dc.subjectsimulationuk_UA
dc.subjectмалий бізнесuk_UA
dc.subjectsmall businessuk_UA
dc.subjectоб’єднана територіальна громадаuk_UA
dc.subjectunited territorial communityuk_UA
dc.subjectстратегічні картиuk_UA
dc.subjectstrategic mapsuk_UA
dc.subjectстратегічні картиuk_UA
dc.subjectfood industryuk_UA
dc.subjectхлібопекарська галузьuk_UA
dc.subjectbakery industryuk_UA
dc.subjectприйняття рішеньuk_UA
dc.subjectdecision makinguk_UA
dc.subject.ddc330uk_UA
dc.subject.ddc664uk_UA
dc.subject.lccSuk_UA
dc.subject.lccHDuk_UA
dc.subject.lccKJ-KKZuk_UA
dc.subject.lcshHD2321-4730.9uk_UA
dc.subject.lcshHD2340.8-2346.5uk_UA
dc.subject.meshJ01.576.423uk_UA
dc.titleАдаптивні стратегії розвитку підприємств малого бізнесу харчової промисловості в умовах децентралізаціїuk_UA
dc.title.alternativeAdaptive development strategies of small businesses in the food industry in a decentralized environmentuk_UA
dc.typeDissertationuk_UA
dc.rights.holderГолич Наталія Василівнаuk_UA
dc.contributor.committeeMemberМариненко, Наталія Юріївна-
dc.contributor.committeeMemberСтрутинська, Ірина Володимирівна-
dc.contributor.committeeMemberКіляр, Олександра Романівна-
dc.coverage.placenameТНТУuk_UA
dc.subject.udc658.11uk_UA
dc.subject.udc336.67uk_UA
dc.subject.udc352.075uk_UA
dc.subject.udc633.1uk_UA
dc.subject.bbk65.05uk_UA
dc.subject.bbk36.83uk_UA
dc.identifier.citationenThesis for a degree of Ph.D in 051 Economics (field of study 05 “Social and Behavioral Sciences”). – Ternopil Ivan Puluj National Technical University of the Ministry of Education and Science of Ukraine, Ternopil, 2021.uk_UA
dc.subject.jelH7uk_UA
dc.subject.jelL66uk_UA
dc.subject.jelM2uk_UA
dc.subject.pacs89.65.Ghuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Koleksiyonlarda Görünür:08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)



DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.