Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33637
Назва: Дослідження ефективності організації діяльності у сфері державного контролю, на прикладі відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області
Інші назви: Study of the effectiveness of the organization activities in the field of state control, on the example of the department of state control of the Department of Food Safety and Veterinary Medicine of the Main Department of the State Food and Consumer Service in Ternopil region
Автори: Білий, Тарас Іванович
Bilyi T. I.
Бібліографічний опис: Білий Т. І. Дослідження ефективності організації діяльності у сфері державного контролю, на прикладі відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області : дипломна робота магістра за спеціальністю „281 — публічне управління та адміністрування“ / Т. І. Білий. — Тернопіль: ТНТУ, 2020. — 64 с.
Bibliographic description: Bilyi T. I. Study of the effectiveness of the organization activities in the field of state control, on the example of the department of state control of the Department of Food Safety and Veterinary Medicine of the Main Department of the State Food and Consumer Service in Ternopil region: master's thesis on the speciality "281 - public management and administration" / T.I. Bilyi. - Ternopil: TNTU, 2020. - 64 p.
Дата публікації: 22-гру-2020
Дата подання: 25-лис-2020
Дата внесення: 28-гру-2020
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Мосій, Ольга Бориславівна
Члени комітету: Андрушків, Богдан Миколайович
УДК: 338.984
Теми: 281
публічне управління та адміністрування
державний контроль
безпечність харчових продуктів
діагностичні дослідження
заходи державного нагляду
state control
food safety
diagnostic tests
state supervision measures
Короткий огляд (реферат): Об’єктом дослідження є процес контролю, який здійснюється управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області. Метою дослідження є виявлення недоліків в організації діяльності у сфері державного контролю та внесення пропозицій щодо діяльності відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області. Предметом дослідження є теоретичні і прикладні засади організації діяльності у сфері державного контролю безпечності харчових продуктів та кормів. Наукова новизна роботи полягає у поглибленні теоретичних засад процесу контролю послуг у сфері публічної влади. Практичне значення результатів роботи полягає у розробленні проектних пропозицій щодо вдосконалення нормативно-правових актів у сфері державного контролю безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, запровадження «Єдиної державної системи підтримки проведення інспекційних заходів», діджиталізації ведення державних реєстрів у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини. Методи дослідження – спостереження, опису, аналізу, синтезу, узагальнення, економіко-статистичний, соціологічний, експертний. The object of the study is the control process carried out by the Department of Food Safety and Veterinary Medicine of the Main Department of the State Food and Consumer Service in Ternopil region. The purpose of the work is to identify shortcomings in the field of state control of food safety and veterinary medicine and make proposals to improve control by the State Control Department of Food Safety and Veterinary Medicine of the Main Department of the State Food and Consumer Service in Ternopil region. The subject of the study is the theoretical and applied principles of organization of activities in the field of state control of food and feed safety. The scientific novelty of the work is to deepen the theoretical foundations of the process of control of services in the field of public authority. The practical significance of the results of the work is to develop project proposals to improve regulations in the field of state control of food safety and veterinary medicine, introduction of the "Unified state system of support for inspections", digitalization of state registers in the field of food safety and veterinary medicine. Research methods - observation, description, analysis, synthesis, generalization, economic and statistical, sociological, expert.
Зміст: Вступ...8. Розділ 1. Теоретичні та правові аспекти організації заходів контролю у сфері публічної влади...10. 1.1 Теоретичні аспекти контролю у сфері публічної влади...10. 1.2 Правові аспекти у сфері державного контролю безпечності харчових продуктів...14. 1.3 Аналіз ефективності організації діяльності у сфері державного контролю безпечності харчових продуктів в Україні...20. Розділ 2. Аналіз діяльності відділу державного контролю Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області...24. 2.1 Загальна характеристика відділу державного контролю...24. 2.2 Показники роботи відділу державного контролю...27. 2.3 Результати здійснення заходів державного контролю відділом...32. Розділ 3. Шляхи підвищення ефективності організації діяльності у сфері державного контролю безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини...36. 3.1 Шляхи вдосконалення нормативно-правових актів у сфері державного контролю безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини...36. 3.2 Пропозиції щодо запровадження «Єдиної державної системи підтримки проведення інспекційних заходів»...40. 3.3 Пропозиції щодо діджиталізації ведення державних реєстрів у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини...45. Розділ 4. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях...53. 4.1. Стан та організація процесу охорони праці відділу...53. 4.2. Визначення ступеня забруднення (зараження) й порядок проведення знезаражування продовольчих і промислових товарів...56. Висновки...59. Бібліографія...60. Додатки...65.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33637
Власник авторського права: Білий Т.І.
Перелік літератури: 1. 100 міст – крок вперед. Моніторинг впровадження інструментів електронного урядування, як основи надання адміністративних послуг в електронному вигляді. Вінниця: ГО «Подільська агенція регіонального розвитку», 2014. 86 с. URL: http://nc.gov.ua/news/index.php?ID=1577 2. Адміністративний менеджмент: тренінг: навч. посіб. / А.Ф. Мельник, Г.Л. Монастирський, Т.М. Попович та ін. Тернопіль: ТАЙП, 2016. 115 с. 3. Адміністративні послуги для тебе: посіб. громадянину / заг. ред. В. Тимощук. Київ: Видав. ФОП Москаленко О.М., 2014. 44 с. 4. Адміністративні послуги: Посібник. Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні – DESPRO». К.: ТОВ «Софія-A». 2012. 104 с. 5. Адміністративні послуги: стан і перспективи реформування. Збірник матеріалів / Тимощук В.П., Добрянська Н.Л., Курінний О.В., Школьний Є.О. та ін. / Заг. ред. Тимощука В.П., Курінного О.В. К., 2015. 428 с. 6. Адміністративні послуги для Тебе. Посібник громадянину / Тимощук В. (заг. ред.), Школьний Є., Український Д.; ілюстрації Назаров Г.К., 2014. 44 с. 7. Актуальні питання надання адміністративних послуг: зб. норм.-прав. та інформ.-аналіт. документів / за заг. ред. Т.В. Журавля. Київ: ТОВ «Ріджи», 2016. 114 с. 8. Батанов О.В. Муніципальна влада в Україні: проблеми теорії та практики: моногр. / Під ред. М.О. Баймуратов. К.: Видавництво «Юридична думка», 2010. 656 с. 9. Бакуменко В.Д., Надолішній П.І. Теоретичні та організаційні засади державного управління: Навч. посіб. К.: Міленіум, 2003. 256 с. 10. Баюк М.І. Організація контролю в системі органів державної влади: Інформаційно-методичний матеріал / М.І. Баюк, М.І. Войт, Г.В. Матковський. – Хмельницький: Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. – 2013. – 135 с. 11. Буханевич А. Публічна адміністрація як інститут оптимізації публічного контролю в громадянському суспільстві. URL: www.irbis-nbuv.gov.ua › irbis_nbuv › cgiirbis_64 12. Вітвіцький С.С. Контроль як гарантія законності діяльності публічної адміністрації: дис. докт. юрид. наук. Харків, 2016. 480 с. 13. Господарський кодекс України. Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2003. № 18, № 19-20, № 21-22, ст. 144. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/436-15#Text 14. Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин». Відомості Верховної Ради (ВВР), 2017, № 31, ст.343. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2042-19#Text 15. Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2007, № 29, ст.389. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/877-16#Text 16. Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1998, № 19, ст. 98. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80#Text 17. Інспекційний портал планування заходів державного нагляду (контролю) та збору інформації. URL: https://inspections.gov.ua/ 18. Калиновський Б.В. Місцева публічна влада в Україні: конституційно-правові засади функціонування та розвитку: дис. докт. юрид. наук. К., 2017. 19. Карабін Т.О. Розподіл повноважень публічної адміністрації: автореф. дис. докт юрид. наук: Запорізький національний університет. Запоріжжя, 2016. URL: dspace.uzhnu.edu.ua › jspui › handle › lib 20. Конституція України. Відомості Верховної Ради України, 1996, №30, ст. 141. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/254%D0%BA/96-%D0%B2%D1%80#Text 21. Косінов С.А. Контроль над публічною владою: теоретико-правова характеристика // Вісник Національної академії правових наук України. №4 (75). 2013. С. 49-57. URL: irbis-nbuv.gov.ua › cgi-bin › irbis_nbuv › cgiirbis_64 22. Косінов С.А. Контроль у демократичній державі: монографія / С.А. Косінов. Х.: Право, 2015. 360 с. 23. Крусян А.Р. Сучасний український конституціоналізм: моногр. / А.Р. Крусян. К.: Юрінком Інтер, 2010. 560 с. URL: dspace.onua.edu.ua › bitstream › handle 24. Мотренко Т.В. Пріоритетні напрями розвитку системи контролю в діяльності органів виконавчої влади: Виступ // Дисципліна і контроль у сфері діяльності органів виконавчої влади: Матеріали наук.-практ. конф. / За заг. ред. В.І. Лугового, Ф.Т. Панасюка. К.: Вид-во НАДУ, 2004. С. 27-34. 25. Наказ Державного департаменту ветеринарної медицини України від 03.11.1998 «Про затвердження Обов'язкового мінімального переліку досліджень сировини, продукції тваринного та рослинного походження, комбікормової сировини, комбікормів, вітамінних препаратів та ін., які слід проводити у державних лабораторіях ветмедицини і за результатами яких видається ветсвідоцтво (Ф-2)». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0761-98#Text 26. Наказ Держстату України від 06.07.2018 № 133 про затвердження “Звіт про посівні площі сільськогосподарських культур” № 4-сг (річна). URL: https://blank.dtkt.ua/blank/143 27. Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12.03.2019 № 118 «Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0593-19#Text 28. Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 № 96 “Розміри плати за послуги, які надаються регіональними службами ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні і транспорті та бюджетними установами центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів”. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0380-13#Text 29. Наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Гігієнічних вимог до м’яса птиці та окремих показників його якості». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1379-13#Text 30. Наказ Міністерства юстиції України від 13.05.2013 № 368 «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0774-13#Text 31. Наказ Міністерства юстиції від 23.12.2019 №2646 «Про затвердження Показників безпечності харчових продуктів «Максимальні межі (рівні) залишків діючих речовин ветеринарних препаратів у харчових продуктах тваринного походження». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0042-20#Text 32. Пивоваров К.В. Удосконалення ситеми контролю в державному управлінні України: дис. докт. наук з держ. управління. К., 2017. URL: periodicals.karazin.ua › law › article › view 33. Постанова Головного державного санітарного лікаря України N 137 ВІД 20.09.2001. Державні санітарні правила та норми ДСанПіН 8.8.1.2.3.4-000-2001 «Допустимі дози, концентрації, кількості та рівні вмісту пестицидів у сільськогосподарській сировині, харчових продуктах, повітрі робочої зони, атмосферному повітрі, воді водоймищ, ґрунті» . URL: https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0137588-01#Text 34. Постанова Кабінету Міністрів України від 25.10.2017 р. № 1106 «План заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1106-2017-%D0%BF#n10 . 35. Постанова Кабінету Міністрів України № 896 про «Порядок визначення періодичності здійснення планових заходів державного контролю відповідності діяльності операторів ринку (потужностей) вимогам законодавства про харчові продукти, корми, здоров’я та благополуччя тварин, які здійснюються Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від її провадження». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/896-2018-%D0%BF#Text 36. Постанова Кабінету Міністрів України від 02.11.1995 року № 881 “Про затвердження Порядку державного обліку наявності та використання пестицидів і агрохімікатів”. URL: https://ips.ligazakon.net/document/KP950881?an=2 37. Регламент Європейського Союзу від 19.12.2006 р. № 1881/2006 Про встановлення максимального рівня вмісту певних забруднюючих речовин у харчових продуктах . URL: dpss.gov.ua › sites › metod-rekomend-aflotoksin-dod-4 38. Смоляр О.А. Державний та громадський контроль у сфері місцевого самоврядування: дис. канд. юрид. наук. Харків, 2016. URL: nauka.nlu.edu.ua › diss › Smolyar › a_Smolyar. 39. Сушинський О.І. Контроль у сфері публічної влади: теоретико-методологічні та організаційно-правові аспекти: монографія/ О.І. Сушинський. Л.: ЛРІДУ УАДУ, 2002. 467 с. 40. Толкованов В.В. Добре врядування та інструменти його забезпечення на місцевому і регіональному рівнях: вітчизняний та зарубіжний досвід: монографія. Івано-Франківськ: Місто НВ, 2013. 264 с. 41. Центр політико-правових реформ. URL: http:pravo.org.ua. 42. Шаров Ю. Європейські стандарти публічного управління: проекція на муніципальний рівень / Ю. П. Шаров, І. А. Чикаренко // Держ. упр. та місц. самоврядування : зб. наук. пр. Д. : ДРІДУ НАДУ, 2010. Вип. 1 (4). С. 295 – 304.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:281 — публічне управління та адміністрування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дипломна Білий Т.І..pdf2,47 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка Білий.doc.pdf202,01 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора