Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33606
Назва: | Шляхи підвищення якості надання публічних послуг у сфері моніторингових досліджень харчових продуктів та кормів, на прикладі діяльності відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області |
Інші назви: | Ways to improve the quality of public services in the field of monitoring research of food and feed, on the example of the food safety department of the Main Department of the State Food and Consumer Services in Ternopil region |
Автори: | Леськов, Олександр Романович Leskov O.R. |
Приналежність: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Бібліографічний опис: | Леськов О.Р. Шляхи підвищення якості надання публічних послуг у сфері моніторингових досліджень харчових продуктів та кормів, на прикладі діяльності відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області : дипломна робота магістра за спеціальністю „281 — публічне управління та адміністрування“ / О. Р. Леськов. — Тернопіль: ТНТУ, 2020. — 72 с. |
Bibliographic description: | Leskov O.R. Ways to improve the quality of public services in the field of monitoring research of food and feed, on the example of the food safety department of the Main Department of the State Food and Consumer Services in Ternopil region : master's thesis on the speciality "281 - public management and administration" / O. R. Leskov. - Ternopil: TNTU, 2020 - 72 p. |
Дата публікації: | 22-гру-2020 |
Дата подання: | 25-лис-2020 |
Дата внесення: | 28-гру-2020 |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Науковий керівник: | Мосій, Ольга Бориславівна |
Члени комітету: | Андрушків, Богдан Миколайович |
УДК: | 338.984 |
Теми: | 281 публічне управління та адміністрування публічна послуга моніторингові дослідження безпечність харчових продуктів та кормів якість надання публічних послуг public service monitoring studies food and feed safety quality of public services |
Короткий огляд (реферат): | Об'єкт дослідження - процес надання публічних послуг у сфері моніторингових досліджень харчових продуктів та кормів. Метою роботи є виявлення недоліків у сфері моніторингових досліджень харчових продуктів та кормів та внесення пропозицій щодо підвищення якості надання цих послуг відділом безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області. Предметом дослідження є теоретичні і прикладні засади надання публічних послуг у сфері моніторингових досліджень харчових продуктів та кормів. Наукова новизна роботи полягає у тому, що запропоновано власне розуміння поняття «публічна послуга» та доповнено його класифікацію. Практичне значення результатів роботи полягає у розробленні пропозицій щодо введення нових публічних послуг у сфері безпечності харчових продуктів та кормів шляхом проведення первинних моніторингових досліджень, які можуть бути використані як аналітичний матеріал для прийняття рішення центральними органами виконавчої влади, що формують та забезпечують реалізацію політики у сфері безпечності та якості харчових продуктів, про внесення даної послуги до переліку планових моніторингових досліджень. Методи дослідження – спостереження, опису, аналізу, синтезу, узагальнення, класифікації, економіко-статистичний, соціологічний, математичний, експертний. Object of study the process of providing public services in the field of monitoring research of food and feed. The purpose of the work is to identify shortcomings in the field of monitoring research of food and feed and make suggestions for improving the quality of these services by the food safety department of the Main Department of the State Food and Consumer Service in Ternopil region. Subject of study is the theoretical and applied principles of providing public services in the field of monitoring research of food and feed. Scientific novelty of the work is that it offers its own understanding of the concept of "public service" and supplemented its classification. Practical significance of the results of the work is to develop proposals for the introduction of new public services in the field of food and feed safety by conducting primary monitoring studies that can be used as analytical material for decision-making by central executive bodies formulating and ensuring safety policy and food quality, on the inclusion of this service in the list of planned monitoring studies. Research methods - observation, description, analysis, synthesis, generalization, classification, economic and statistical, sociological, mathematical, expert. |
Зміст: | Вступ...8. Розділ 1. Дослідження теоретичних засад публічних послуг у державному управлінні...10. 1.1 Розкриття теоретичних засад публічних послуг...10. 1.2 Особливості законодавства, яке регулює моніторингові дослідження харчових продуктів та кормів...16. 1.3 Безпека харчових продуктів як головний пріоритет політики держави...21. Розділ 2. Аналіз діяльності відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області...26. 2.1 Загальна характеристика відділу безпечності харчових продуктів...26. 2.2 Показники роботи відділу безпечності харчових продуктів...29. 2.3 Результати моніторингових досліджень харчових продуктів та кормів проведених відділом...35. Розділ 3. Розробка шляхів підвищення якості надання публічних послуг у сфері моніторингових досліджень харчових продуктів та кормів...40. 3.1 Впровадження механізму контролю залишків діючих речовин гербіцидів на етапах харчового ланцюга...40. 3.2 Обґрунтування необхідності державної підтримки надання публічної послуги щодо первинного моніторингового дослідження на вміст гліфосату...47. 3.3 Шляхи вдосконалення комунікацій як метод покращення якості надання послуг публічної організації...52. Розділ 4. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях...59. 4.1 Стан та організація процесу охорони праці відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області...59. 4.2 Визначення ступеня забруднення (зараження) й порядок проведення знезаражування продовольчих і промислових товарів...62. Висновки...65. Бібліографія...67. Додатки...73. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33606 |
Власник авторського права: | Леськов О.Р. |
Перелік літератури: | 1. 100 міст – крок вперед. Моніторинг впровадження інструментів електронного урядування, як основи надання адміністративних послуг в електронному вигляді. Вінниця: ГО «Подільська агенція регіонального розвитку», 2014. 86 с. URL: http://nc.gov.ua/news/index.php?ID=1577 2. Авер’янов В. Б. Державне будівництво та місцеве самоврядування / В.Б. Авер’янов // Зб. наук. пр. 2002. Вип. 2. С. 9 – 10. 3. Адміністративний менеджмент: тренінг: навч. посіб. / А.Ф. Мельник, Г.Л. Монастирський, Т.М. Попович та ін. Тернопіль: ТАЙП, 2016. 115 с. 4. Адміністративні послуги для тебе: посіб. громадянину / заг. ред. В. Тимощук. Київ: Видав. ФОП Москаленко О.М., 2014. 44 с. 5. Адміністративні послуги: Посібник. Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні – DESPRO». К.: ТОВ «Софія-A». 2012. 104 с. 6. Адміністративні послуги: стан і перспективи реформування. Збірник матеріалів / Тимощук В.П., Добрянська Н.Л., Курінний О.В., Школьний Є.О. та ін. / Заг. ред. Тимощука В.П., Курінного О.В. К., 2015. 428 с. 7. Адміністративні послуги для Тебе. Посібник громадянину / Тимощук В. (заг. ред.), Школьний Є., Український Д.; ілюстрації Назаров Г.К., 2014. 44 с. 8. Актуальні питання надання адміністративних послуг: зб. норм.-прав. та інформ.-аналіт. документів / за заг. ред. Т.В. Журавля. Київ: ТОВ «Ріджи», 2016. 114 с. 9. Венедіктова І. В. Юридична природа публічних послуг / І. В. Венедіктова //Вісн. Харків. нац. ун-ту. 2009. № 841. С. 88-91. (Сер.: Право). 10. Драган І. Організація надання публічних послуг населенню органами влади: зарубіжні практики / І. Драган // Державне управління: удосконалення та розвиток. 2014. № 4. URL: http://www.dy.nayka.com.ua/?op=1&z=703 . 11. Електронне урядування та електронна демократія: навч. посіб.: у 15 ч. / за заг. ред. А.І. Семенченка, В.М. Дрешпака. К., 2017. Частина 10: Електронні послуги / [Р.М. Матвійчук, С.П. Кандзюба]. К.: ФОП Москаленко О. М., 2017. 60 с. 12. Електронне урядування: опорний конспект лекцій / Дзюба С.В., Жиляєв І.Б., Полумієнко С.К., Рубан І.А., Семенченко А.І.; за ред. А.І. Семенченка. К., 2012. 264 с. 13. Електронні послуги: навч. посіб. / І.В. Клименко; за заг. ред. Н.В. Грицяк. К.: НАДУ, 2014. 100 с. 14. Енциклопедичний словник з державного управління / уклад.: Ю.П. Сурмін, В.Д. Бакуменко, А.М. Михненко та ін.; за ред. Ю.В. Ковбасюка, В.П. Трощинського, Ю.П. Сурміна. К.: НАДУ, 2010. 820 с. 15. Зелена книга державної політики у сфері електронного урядування в Україні / уклад. Кобець Р.В. К.: Новий друк, 2015. 54 с. 16. Коліушко І. Б. Виконавча влада та проблеми адміністративної реформи в Україні : монографія / І. Б. Коліушко. К.: Факт, 2002. 260 с. 17. Концепція розвитку системи надання адміністративних послуг органами виконавчої влади. URL: Розпорядження КМУ від 15.02.2006 р. № 90-р / Верховна Рада України. URL: https://www.kmu.gov.ua/npas/29277890. 18. Мицкевич Л.А. Предоставление публичных услуг как вид государственного управления. Публичные услуги: правовое регулирование (российский и зарубежный опыт): сборник /под общ. ред. Е.В. Гриценко, Н.А. Шевелевой. М.Ж Волтерс Клувер, 2007. С.35. 19. Надання адміністративних послуг у муніципальному секторі. Навчальний посібник для посадових осіб місцевого самоврядування / В. Тимощук / Асоціація міст України. К., ТОВ «ПІДПРИЄМСТВО «ВІ ЕН ЕЙ», 2015. 124 с. 20. Надання публічних послуг в умовах децентралізації та співробітництва територіальних громад: Навчально-практичний посібник/ За заг. редакцією Записного Д.Ю., Журавля Т.В., Толкованова В.В. Київ, 2018. 172 с. 21. Наказ Державного департаменту ветеринарної медицини України від 03.11.1998 «Про затвердження Обов'язкового мінімального переліку досліджень сировини, продукції тваринного та рослинного походження, комбікормової сировини, комбікормів, вітамінних препаратів та ін., які слід проводити у державних лабораторіях ветмедицини і за результатами яких видається ветсвідоцтво (Ф-2)». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0761-98#Text 22. Наказ Держстату України від 06.07.2018 № 133 про затвердження “Звіт про посівні площі сільськогосподарських культур” № 4-сг (річна). URL: https://blank.dtkt.ua/blank/143 23. Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 № 96 “Розміри плати за послуги, які надаються регіональними службами ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні і транспорті та бюджетними установами центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів”. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0380-13#Text 24. Наказ Міністерства юстиції України від 13.05.2013 № 368 «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0774-13#Text 25. Наказ Міністерства юстиції від 23.12.2019 №2646 «Про затвердження Показників безпечності харчових продуктів «Максимальні межі (рівні) залишків діючих речовин ветеринарних препаратів у харчових продуктах тваринного походження». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0042-20#Text 26. Науково-практичний коментар до Закону України «Про адміністративні послуги» / За заг. ред. В.П. Тимощука. К.: ФОП Москаленко О.М. 2013. 392 с. 27. Писаренко Г.М. Адміністративні послуги в Україні / Г.М. Писаренко // Актуальні проблеми держави і права. 2005. №26. С. 160-165. URL: http://www.apdp.in.ua. 28. Порядок ведення Реєстру адміністративних послуг: Постанова Кабінету Міністрів України від 30 січня 2013 року № 57. URL: http://www.zakon.rada.gov.ua. 29. Постанова Головного державного санітарного лікаря України N 137 ВІД 20.09.2001. Державні санітарні правила та норми ДСанПіН 8.8.1.2.3.4-000-2001 «Допустимі дози, концентрації, кількості та рівні вмісту пестицидів у сільськогосподарській сировині, харчових продуктах, повітрі робочої зони, атмосферному повітрі, воді водоймищ, ґрунті» . URL: https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0137588-01#Text 30. Постанова Кабінету Міністрів України від 25.10.2017 р. № 1106 «План заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1106-2017-%D0%BF#n10 . 31. Постанова Кабінету Міністрів України від 02.11.1995 року № 881 “Про затвердження Порядку державного обліку наявності та використання пестицидів і агрохімікатів”. URL: https://ips.ligazakon.net/document/KP950881?an=2 32. Про адміністративні послуги: Закон України від 06.09.2012 р. № 5203-VI. URL: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/5203-17 . 33. Про затвердження Методики визначення собівартості платних адміністративних послуг: Постанова Кабінету Міністрів України від 27 січня 2010 року № 66. URL: http://www.zakon.rada.gov.ua. 34. Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного порталу адміністративних послуг. Постанова Кабінету Міністрів України від 03.01.2013 р. № 13 / Верховна Рада України. URL: http://zakon4.rada.gov.ua. 35. Проект Адміністративно-процедурного кодексу України (реєстр. Номер 11472 від 03.12.2012 р.) / Верховна Рада України. URL: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=44893 36. Регламент Європейського Союзу від 19.12.2006 р. № 1881/2006 Про встановлення максимального рівня вмісту певних забруднюючих речовин у харчових продуктах . URL: dpss.gov.ua › sites › metod-rekomend-aflotoksin-dod-4 37. Резолюція представників НУО СЄКЦА-членів IPEN Про використання гліфосату. URL: http://www.eco.com.ua/content/zaboronyly-prodazh-gerbicydu-roundup-pro-360 38. Сороко В.М. Надання публічних послуг органами державної влади та оцінка їх якості: навч. посіб. К.: НАДУ, 2008. 104 с. 39. Сучасний стан, проблеми і перспективи розвитку в Україні електронних адміністративних послуг: аналітична записка / Національний інститут стратегічних досліджень при Президентові України. URL: http://www.niss.gov.ua/articles/1716/#_ftnref18 . 40. Тимощук В.П., Крімач А.В. Оцінка якості адміністративних послуг. К.: Факт, 2005. 88 с. 41. Тихомиров Ю.А. Теорія компетенції / Ю.А. Тихомиров. М.: Вид. Тихомирова Ю.А., 2001. 355 с. 42. Толкованов В.В. Добре врядування та інструменти його забезпечення на місцевому і регіональному рівнях: вітчизняний та зарубіжний досвід: монографія. Івано-Франківськ: Місто НВ, 2013. 264 с. 43. Указ Президента України «Про деякі заходи із забезпечення надання якісних публічних послуг». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/647/2019#Text 44. Центри надання адміністративних послуг: створення та організація діяльності: / за заг. ред. Тимощука В.П. Київ, СПД Москаленко О.М., видання 2-ге, доповнене і доопрацьоване. Київ, 2011. 432 с. 45. Центр політико-правових реформ. URL: http:pravo.org.ua. 46. Чаусовська С.І. Поняття публічних послуг та їх класифікація. Держава і регіони. Серія: Державне управління. 2017. №1 (57). С. 102-108. 47. Шаров Ю. Антикризові технології в муніципальному управлінні: проектний аспект «Публічне управління: теорія та практика». Х.: ХарРІДУ, 2010. Вип. 2. С. 190-193. 48. Шаров Ю. П. Муніципальні послуги: шлях до високої якості: монографія / Ю. П. Шаров, Д. В. Сухінін. Мелітополь: Видавн. будинок ММД, 2008. 136 с. 49. Шаров Ю. Європейські стандарти публічного управління: проекція на муніципальний рівень / Ю. П. Шаров, І. А. Чикаренко // Держ. упр. та місц. самоврядування : зб. наук. пр. Д. : ДРІДУ НАДУ, 2010. Вип. 1 (4). С. 295 – 304. 50. Шаров Ю. П. Послуга адміністративна // Енциклопедія державного управління: у 8 т. / Нац. акад. держ. упр. при Президентові України. К. : НАДУ, 2011. Т. 6: Державна служба 524 с. 51. Шиндель Ю.А. Зміст надання публічних послуг у складі злочину, передбаченому ст. 365-2 Кримінального кодексу України / Ю.А. Шиндель // Вісник Харківського національного університету. 2013. С. 173-177. 52. Glyphosate in chicken poop used as fertilizer is hurting food production, researchers say. URL: https://usrtk.org/pesticides/glyphosate-in-chicken-poop-used-as-fertilizer-is-hurting-food-production-researchers-say/ |
Тип вмісту: | Master Thesis |
Розташовується у зібраннях: | 281 — публічне управління та адміністрування |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Робота Леськова О..pdf | Магістерська робота Леськова О.Р. | 4,17 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Авторська довідка Леськов.pdf | Авторська довідка | 202,08 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора