Ezzel az azonosítóval hivatkozhat erre a dokumentumra forrásmegjelölésben vagy hiperhivatkozás esetén: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33243
Összes dokumentumadat
DC mezőÉrtékNyelv
dc.contributor.advisorМедвідь, Володимир Романович-
dc.contributor.advisorMedvid, Volodymyr-
dc.contributor.authorБрощак, Олександр Степанович-
dc.contributor.authorBroshchak, Oleksandr-
dc.date.accessioned2020-12-20T21:59:08Z-
dc.date.available2020-12-20T21:59:08Z-
dc.date.issued2020-12-21-
dc.date.submitted2020-12-18-
dc.identifier.citationБрощак О. С. Автоматизація та дослідження технологічного процесу виробництва томатної пасти на базі установки вакуумного випаровування : кваліфікаційна робота магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології / О. С. Брощак. – Тернопіль : ТНТУ, 2020. — 77 c.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33243-
dc.descriptionIn the qualification work, a study of the automatic control system of the control of the installation of vacuum evaporation of tomato paste and its thickening to a given moisture content in the final product. Ensuring low boiling points of raw materials and reducing the duration of the technological transition of evaporation best ensures the final quality of food and the efficiency of the installation as a whole - increasing its energy efficiency and reducing the duration of the production cycle. This qualification work proposes an improved dynamic model of vacuum evaporation installation, which takes into account changes in the perturbation channels, namely - deviations of flow characteristics, temperature fluctuations of the coolant and raw materials, dynamic changes of pressure parameters in the installation chamber. In the qualification work the automated control system of the vacuum evaporation unit was developed - on the basis of a programmable controller.uk_UA
dc.description.abstractВ кваліфікаційній роботі проведено дослідження роботи автоматичної системи управління контролю установкою вакуумного випарювання томатної пасти та її згущення до заданого вмісту вологи у кінцевому продукті. Забезпечення низьких температур кипіння сировини і скорочення тривалості технологічного переходу випарювання найкраще забезпечує кінцеву якість харчових продуктів та ефективність установки в цілому, – підвищення її енергоефективності та скорочення тривалості виробничого циклу. В даній кваліфікаційній роботі запропоновано удосконалену динамічну модель установки вакуумного випарювання, яка враховує зміни по каналах збурення, а саме, – відхилення витратних характеристик, температурні коливання теплоносія та сировини, динамічні зміни параметрів тиску у камері установки. В кваліфікаційній роботі розроблено автоматизовану систему керування установкою вакуумного випарювання на базі програмованого контролера.uk_UA
dc.description.tableofcontentsАНОТАЦІЯ 1 ЗМІСТ 3 ВСТУП 5 1 АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 7 1.1 Аналіз та обґрунтування тематики кваліфікаційної роботи 7 1.2 Аналіз вихідної інформації кваліфікаційної роботи 8 1.3 Огляд сучасного вакуумновипарного устаткування 9 1.4 Технологічні операції та процеси і їх характеристики 10 2 НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 11 2.1 Модель установки вакуумного випарювання 11 2.2 Аналіз процесу вакуумного випаровування плодоовочевих сумішей для виготовлення концентратів 22 2.3 Методики проведення експерименту та досліджень процесу вакуумного випарювання багатокомпонентних плодоовочевих сумішей в умовах вакууму. 24 3 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 30 3.1 Визначення виробничої програми в цеху плодоконсервного заводу 30 3.2 Вибір, обґрунтування параметрів технології виготовлення пасти томатної 31 33.3 Технологічні розрахунки установки вакуумного випарювання продуктивністю 20 т/год 34 4 КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА 38 4.1 Розробка конструкції установки вакуумного випарювання 38 4.1.1 Аналіз структури та складу вакуумновипарної установки. 38 4.2 Розрахунки деталей вакуумновипарної установки. Розрахунок ланцюгової передачі приводу вакуумновипарної установки. 38 4.3 Склад та принцип функціонування вакуумновипарної установки 41 4.4 Розробка системи автоматизації лінії виробництва томатної пасти 43 4.5 Розробка автоматизованої системи управління і контролю установки вакуумно-випарної УВИП-20/5 – на базі програмованого контролера 49 4.5.1 Призначення. 49 4.5.2 Склад і функціонування. 51 4.5.3 Робота з модулем 52 4.5.5 Підключення до комп'ютера 53 5 СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА. 54 5.1 Програмування модуля RS 2-1 в мережах MODBUS 54 5.2 Формати команд 54 5.3 Алгоритм обчислення контрольного циклічного коду (CRC16) 58 6 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 61 6.1 ОХОРОНА ПРАЦІ 61 6.1.1 Правила безпеки при експлуатації обладнання, що проектується. 61 6.1.2 Розрахунок природнього освітлення для проектованої дільниці. 63 6.2 БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 65 6.2.1 Основні заходи захисту населення і територій 65 6.2.2 Евакуаційні заходи 67 6.2.3 Розрахунок евакуаційних шляхів із виробничих приміщень (дільниці) цеху що проектується. 68 ВИСНОВОК 73 ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ 74 ДОДАТКИ 77uk_UA
dc.format.extent1-77-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії, Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництвuk_UA
dc.subject151uk_UA
dc.subjectавтоматизація та комп’ютерно-інтегровані технологіїuk_UA
dc.subjectвакуумне випарюванняuk_UA
dc.subjectв’язкістьuk_UA
dc.subjectавтоматична система управлінняuk_UA
dc.subjectдинамічна модельuk_UA
dc.subjectпередавальна функціяuk_UA
dc.subjectvacuum evaporationuk_UA
dc.subjectviscosityuk_UA
dc.subjectautomatic control systemuk_UA
dc.subjectdynamic modeluk_UA
dc.subjecttransfer functionuk_UA
dc.titleАвтоматизація та дослідження технологічного процесу виробництва томатної пасти на базі установки вакуумного випаровуванняuk_UA
dc.title.alternativeAutomation and research of technological process of tomato paste production on the basis of vacuum evaporation unituk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Брощак О.С., 2020uk_UA
dc.contributor.committeeMemberКарташов, Віталій Віктрович-
dc.contributor.committeeMemberKartashov, Vitalii-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії, Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництвuk_UA
dc.format.pages77-
dc.subject.udc681.5uk_UA
thesis.degree.grantorЕК №22, 2020 р.-
dc.relation.references1. Брусиловский, Л. П. АСУТП цельномолочных и молочных производств / Л. П. Брусиловский, А. Я. Вайнберг. - М.: Колос, 1993. - 363 с.uk_UA
dc.relation.references2. Xомяков, А. П. Усовершенствование выпарных установок «Виганд» для сгущения молока / Т. К. Трофимов, В. Д. Харитонов // Молочная промышленность. - 1999. - № 2. - С. 17-19.uk_UA
dc.relation.references3. Новое в автоматизации технологических процессов сгущения и сушки молока и молочных продуктов / Л. П. Брусиловский, А. Я. Вайнберг, В. П. Молотков. - М.: ЦНИИТЭИмясомолпром, 1983. - 56 с.uk_UA
dc.relation.references4. Xомяков, А. П. Отечественное оборудование для сгущения молока и молочных продуктов / А. П. Хомяков, Л. К. Трофимов // Молочная промышленность. - 1999. - № 1. -uk_UA
dc.relation.references5. Опыт эксплуатации выпарного и сушильного оборудования на Лианозовском комбинате / Ю. И. Меркулов [и др.] // Молочная промышленность. - 1993. - № 1. - С. 21-24.uk_UA
dc.relation.references6. Брусиловский, Л. П. Приборы технологического контроля в пищевой промышленности / Л. П. Брусиловский, А. Я. Вайнберг. - М.: Агропромиздат, 1990. - 288 с.uk_UA
dc.relation.references7. Ицкович Г. М. Курсовое проэктирование деталей машин М.: Машинострение, 1970-560с.uk_UA
dc.relation.references8. Анурьев В.И. Справочник конструктора-машиностоителя том 2.- М.:Машиностроение, 1980-560с.uk_UA
dc.relation.references9. Горбацевич А. Ф. Курсовое проэктирование по технологии машиностроения М.: Машиностроение, 1975.-340с.uk_UA
dc.relation.references10. Соколов В.Н. Конструирование оборудования пищевых производств.- М.: Пищевая промышленость, 1983-348с.uk_UA
dc.relation.references11. Харламов С. В. Конструирование технологических машин пищевых производств. М.: Машиностроение, 1979 г. – 256с.uk_UA
dc.relation.references12. Зайчик О. С. Сборник задач по расчетам оборудования винодельческих предприятий. М.: Пищевая промышленость, 1973 г. – 235 с.uk_UA
dc.relation.references13. Гулий І.С. Обладнання підприємств переробної та харчової промисловості К.: Нова книга 2000 р. – 575 с.uk_UA
dc.relation.references14. Соколов В.Н. Конструирование оборудования пищевых производств. - М.: Пищевая промышленость, 1979-386с.uk_UA
dc.relation.references15. Иванов К.А., Смирнов Г.А. Механизация погрузочно- разгрузочных, транспортных и складских работ.-М.: Агропромиздат 1980.-231с.uk_UA
dc.relation.references16. Азаров Б. М. Технологическое оборудование пищевых производств. – М.: Агропромиздат, 1988. – 320 с.uk_UA
dc.relation.references17. Красов Б. В. Ремонт и монтаж оборудования предприятий молочной промышлености. изд. 3-е. М.: Легкая и пищевая промышленость, 1982. – 305с.uk_UA
dc.relation.references18. Справочник по монтажу технологического оборудования молочной промышлености. Под ред. Шувалова В. Н. М.:Машиностроение, 1968. – 500с.uk_UA
dc.relation.references19. Справочник конструктора – машиностроителя. Под ред. А. Г. Косиловой, Р. К. Мещерякова – М.:Машиностроение, 1972. – 712с.uk_UA
dc.relation.references20. Цифровые и аналоговые интегральные микросхемы. Под редакцией Якубовского С.В., Справочник. М.: Радио и связь, 1977. – 494с.uk_UA
dc.relation.references21. Самофалов К.Г.,Карнейчук В.І., Тарасенко В.П. «Електронные цифровые вычислительные машины». - К.: Высшая школа , 1978 - 479 с.uk_UA
dc.relation.references22. Савельев А.Я. «Арифметические и логические основы цифровых автоматов». - М.: Наука , 1980 - 555 с.uk_UA
dc.relation.references23. Цифровая и вычислительная техника ( під редакцією Э.В. Евреннова ) - М.: Радио и связь , 1991 -464 с.uk_UA
dc.relation.references24. Васильев В.И., Гусев Ю.М. , Миронов В.Н. «Електронные промышленные устройства». - М.: Высшая школа ,1988 - 303 с.uk_UA
dc.relation.references25. Титце У., Шенк К. «Полупроводниковая схемотехника». - М.: Мир ,1992 - 512 с.uk_UA
dc.relation.references26. Терещук Р.М. и др. “Полупроводниковые приемно–усилительные устройства”: Справочник радиолюбителя. Киев. Наукова думка, 1987.-800 с.uk_UA
dc.relation.references27. Забродін Ю.С. “Промислова електроніка”. – М.: Вища школа, 1982.uk_UA
dc.relation.references28. Александров К.., Кузьмина “Електротехнічні креслення та схеми” – Ененргоиздат – 1990uk_UA
dc.relation.references29. ”Линейные интегральные схемы”. Справочник под. ред. Шило В.Л., М.: 1979.uk_UA
dc.relation.referencesБрощак О., Медвідь В., Козбур І., Автоматизація та дослідження технологічного процесу згущення томатної пасти на базі установки вакуумного випаровування / О.С. Брощак, В.Р. Медвідь, І.Р. Козбур. Актуальні задачі сучасних технологій : зб. тез доповідей міжнар. наук.-техн. конф. молодих учених та студентів, том 1, (Тернопіль, 25–26 листоп. 2020.) / М-во освіти і науки України, Терн.націон. техн. ун-т ім. І. Пулюя [та ін]. – Тернопіль : ТНТУ, 2020. с.– 44. ISBN 978-966-305-111-6uk_UA
dc.identifier.citationenBroshchak O. S. Automation and research of technological process of tomato paste production on the basis of vacuum evaporation installation: qualification work of the master in the specialty "151 - automation and computer-integrated technologies" / O.S. Broshchak. - Ternopil : TNTU, 2020. - 77 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.contributor.affiliationКафедра автоматизації технологічних процесів і виробництвuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Ebben a gyűjteményben:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, 174 Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка

Fájlok a dokumentumban:
Fájl Leírás MéretFormátum 
Avtorska Broshchak Oleksandr.docАвторська довідка60 kBMicrosoft WordMegtekintés/Megnyitás
Broshchak_Oleksandr_KAm-61_EARTU.pdfКваліфікаційна робота магістра903,54 kBAdobe PDFMegtekintés/Megnyitás


Minden dokumentum, ami a DSpace rendszerben szerepel, szerzői jogokkal védett. Minden jog fenntartva!

Admin Tools