Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30599
Назва: Каземир С.В. Модернізація плавителя сиру марки ПС-40 з дослідженням впливу особливостей конструкції робочих органів ротора та технологічних режимів роботи на процес оброблення сирної маси
Інші назви: Kazemyr S. Cheese melting machine PS-40 retrofit including the study of rotor working tools specific design and production process conditions impact on the cheese mass processing.
Автори: Каземир, Сергій Володимирович
Бібліографічний опис: Каземир С.В. Модернізація плавителя сиру марки ПС-40 з дослідженням впливу особливостей конструкції робочих органів ротора та технологічних режимів роботи на процес оброблення сирної маси : дипломна робота магістра за спеціальністю „133 — галузеве машинобудування“/ С.В. Каземир. — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 105 с.
Дата публікації: гру-2019
Дата внесення: 20-січ-2020
Видавництво: ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ
Науковий керівник: Вітенько, Тетяна Миколаївна
УДК: 614
Теми: 133
галузеве машинобудування
Діапазон сторінок: 105 с.
Короткий огляд (реферат): Каземир С.В. Модернізація плавителя сиру марки ПС-40 з дослідженням впливу особливостей конструкції робочих органів ротора та технологічних режимів роботи на процес оброблення сирної маси. 133 "Галузеве машинобудування". – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2019. В дипломній роботі після аналізу конструкцій технологічного обладнання для оброблення сирних мас розроблено заходи з модернізації плавителя сиру марки ПС-40. Запропоновано конструкцію ротора плавителя. Вдосконалений ротор має 12 пазів, тоді як базовий мав 10. Виконано дослідження гідромеханічного оброблення сирної маси у плавителі сиру. Встановлено, що оптимальними розмірами канавок ротора є 6х6мм. Рекомендована частота обертання ротора рівна 3000 об/хв.
Опис: В дипломній роботі після аналізу конструкцій технологічного обладнання для оброблення сирних мас розроблено заходи з модернізації плавителя сиру марки ПС-40. Запропоновано конструкцію ротора плавителя. Вдосконалений ротор має 12 пазів, тоді як базовий мав 10. Виконано дослідження гідромеханічного оброблення сирної маси у плавителі сиру. Встановлено, що оптимальними розмірами канавок ротора є 6х6мм. Рекомендована частота обертання ротора рівна 3000 об/хв.
Зміст: У вступі проведено огляд аналіз тенденцій розвитку переробної промисловості взагалі і молокопереробної зокреми. В першому розділі проведено аналіз сучасного стану об’єкту дослідження, здійснено вибір і обґрунтування основних напрямків дослідження, виконано постановку завдань дипломної роботи. В другому розділі розроблено заходи з модернізації плавителя сиру марки ПС-40, виконано відповідні технологічні розрахунки. В третьому розділі виконано необхідні кінематичні, конструктивні і міцнісні розрахунки і запропоновано заходи з технічного обслуговування плавителя сиру ПС-40. В четвертому розділі виконано за допомогою SolidWorks FlowSimulation виконано моделюваня оброблення сирної маси вузлом ротора різної геометрії та при рівних робочих частотах. Отримано і проаналізовано результати теоретичних досліджень. В п’ятому розділі виконано обгрунтування використання комп’ютерних програм для вирішення задач дипломної роботи, а також представлено основні особливості його застосування. В шостому розділі проведено розрахунки техніко-економічної ефективності прийнятих рішень з модернізації плавителя сиру ПС-40. В сьомому розділі розглянуто питання системи охорони праці та запропоновані заходи із безпеки у надзвичайних ситуаціях. У восьмому розділі розглянуто питання забруднення довкілля, що виникає внаслідок діяльності заводу на навколишнє середовище, а також запропоновано заходи зі зменшення цього впливу. У загальних висновках щодо дипломної роботи обґрунтовано прийняті технічні рішення і організаційно-технічні заходи, які забезпечують виконання завдання; обґрунтовано практичне значення запропонованих конструктивних рішень, узагальнено результати моделювання, які можуть бути впроваджені у виробництво; наведено техніко-економічні показники запропонованої розробки. В додатках до пояснювальної записки приведено відомості специфікацій та копії тез доповідей на студентських науково-дослідних конференціях. В графічній частині приведено креслення плавителя сиру ПС-40 і його вузлів; подано результати моделювання оброблення сирної маси вузлом ротора різної геометрії та при різних робочих частотах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30599
Власник авторського права: © Каземир Сергій Володимирович, 2019
Перелік літератури: 1. Закалов О.В. Дипломне проектування технологічного обладнання переробних і харчових виробництв:Навчальний посібник / Закалов О.В., Ворощук В.Я.-Тернопіль:ТНТУ,2011 .-344 с. 2. Закалов О.В. Проектування підприємств харчової промисловості:Навчальний посібник / Закалов О.В., Закалов І.О.-Тернопіль: ТДТУ,2007 .-262 с. 3. Байгильдин Р.X. Совершенствование процесса механической обработки творога жирного и творожно-сырковых продуктов по структурно-механическим характеристикам: автореф. канд. дис. / Байгильдин Р.X. – М. : МТИММП, 1983. – 24 с. 4. Єресько Г.О. Технологічне обладнання молочних виробництв. / Єресько, М.М. Шинкарик Ворощук В.Я. – К. : ЦНЛ “Інкос”, 2007. – 344 с. 5. Ю.А. Бродский. Некоторые аспекты создания нового технологического оборудования для предприятий молочной отрясли : [Электрон. ресурс]. / Ю.А. Бродский, В.Г. Будрик ; ГНУ ВНИМИ. – Режим доступа: http://www.consit.ru/st_nekotorye_aspekty.shtml. 6. Єресько Г.О. Фізико-хімічні процеси виробництва пастоподібних плавлених сирів на основі кисломолочного сиру. / Єресько Г.О., Гуляєв-Зайцев С.С., Бовкун А.О. // Вісник аграрної науки. – 2001. – №9. – С.62–64. 7. Установка для пастообразных молочных продуктов. / В.М. Русских, Н.Ю.Суворова, И.А.Шергина и др. // Молочная промышленность. – 2002 – №2. – С.58–59. 8. Стабников В.Н. Процессы и аппараты пищевых производств: Учебник /В.Н. Стабников, В.М. Лысянский, В.Д. Попов.-М.: Агропромиздат, 1985.- 503 с. 9. М.Н. Иванов. Детали машин / М.Н. Иванов.— М.: Высшая школа, 1991.— 384с. 10. Г.С. Писаренко. Справочник по сопромату / Г.С. Писаренко и др.— К.: Наукова думка, 1988.— 734с. 11. Монтаж и наладка технологического оборудования предприятий пищевой промышленности. Справочник.— М.: Агропромиздат, 1988.— 319с. 12. Гальперин Д.М. Монтаж и наладка оборудования предприятий пищевой промышленности / Гальперин Д.М.— М.: Высшая школа, 1984.— 279с. 13. Ремонт и монтаж оборудования предприятий пищевой промышленности.— М.: Пищевая промышленность, 1972.— 352с. 14. Ермаков Е.И. Технология ремонта химического оборудования / Ермаков Е.И., Шеин В.С. — Л.: “Химия”, 1977.— 278с. 15. Никитин В.С. Охрана труда на предприятиях пищевой промышленности / Никитин В.С., Бурашников Ю.М. — М.: Агропромиздат, 1991.— 349с.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:133 — галузеве машинобудування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ДР-Каземир.pdfКаземир С.В. Модернізація плавителя сиру марки ПС-40 з дослідженням впливу особливостей конструкції робочих органів ротора та технологічних режимів роботи на процес оброблення сирної маси.3,78 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
autoreferat_Kazemur.pdf190 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора