このアイテムの引用には次の識別子を使用してください:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30543
タイトル: | Експериментальні дослідження коефіцієнта однорідності подрібнених частин коренеплодів |
その他のタイトル: | Experimental investigations of the homogeneity coefficient of root crops crushed particles |
著者: | Барановський, Віктор Грицай, Юрій Мариненко, Сергій Юрійович Baranovsky, Viktor Gritsay, Yury Marinenko, Serhii |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, Україна Ternopil Ivan Puluj National Technical University, Ternopil, Ukraine |
Bibliographic description (Ukraine): | Барановський В. Експериментальні дослідження коефіцієнта однорідності подрібнених частин коренеплодів / Віктор Барановський, Юрій Грицай, Сергій Мариненко // Вісник ТНТУ. — Т. : ТНТУ, 2019. — Том 94. — № 2. — С. 80–88. — (Машинобудування, автоматизація виробництва та процеси механічної обробки). |
Bibliographic description (International): | Baranovsky V., Gritsay Y., Marinenko S. (2019) Eksperymentalni doslidzhennia koefitsiienta odnoridnosti podribnenykh chastyn koreneplodiv [Experimental investigations of the homogeneity coefficient of root crops crushed particles]. Scientific Journal of TNTU (Tern.), vol. 94, no 2, pp. 80-88 [in Ukrainian]. |
Is part of: | Вісник Тернопільського національного технічного університету, 2 (94), 2019 Scientific Journal of the Ternopil National Technical University, 2 (94), 2019 |
Journal/Collection: | Вісник Тернопільського національного технічного університету |
Issue: | 2 |
Volume: | 94 |
発行日: | 25-6月-2019 |
Submitted date: | 3-11月-2019 |
Date of entry: | 17-1月-2020 |
出版者: | ТНТУ TNTU |
Place of the edition/event: | Тернопіль Ternopil |
DOI: | https://doi.org/10.33108/visnyk_tntu2019.02.080 |
UDC: | 631.361.8 |
キーワード: | робочий орган Г-подібний ніж спіральний виток план-матриця діаметр частота обертання working body Г-shaped knife spiral turn plan-matrix diameter rotational frequency |
Number of pages: | 9 |
Page range: | 80-88 |
Start page: | 80 |
End page: | 88 |
抄録: | У загальній структурі виробництва продукції тваринництва до 50…70% усіх витрат припадає на дольову частку приготування різнопланових соковитих кормів з коренеплодів. Шнекові транспортери широко застосовуються в аграрній сфері виробництва для переміщення, змішування, дозування продуктів тощо. Удосконалення існуючих конструкцій шнекових транспортерів і обгрунтування їх раціональних параметрів і режимів роботи є актуальним науковим завданням. Метою дослідження є підвищення (розширення) функціональних можливостей технологічних операцій шнекових транспортерів шляхом розробки комбінованих робочих органів, які забезпечують одночасне подрібнення та переміщення коренеплодів у процесі їх підготовки та переробки на соковиті корми. Основними задачами дослідження, які забезпечують реалізацію сформульованої мети, є обгрунтування параметрів комбінованого робочого органу шнекового транспортера-подрібнювача, який застосовується у технологічних лініях переробки коренеплодів. За результатами проведених експериментальних досліджень отримано рівняння регресії коефіцієнта однорідності подрібнених частин коренеплодів комбінованим шнековим транспортером-подрібнювачем, яке характеризує характер зміни параметра оптимізації залежно від кількості установлених Г-подібни х ножів-подрібнювачів на одному спіральному витку шнека, частоти обертання шнека та робочої довжини шнека. На основі аналізу побудованих поверхонь відгуку та їх двомірних перерізів зміни коефіцієнта однорідності подрібнення коренеплодів шнековим транспортером-подрібнювачем встановлено, що основний масив апроксимованих значень коефіцієнта однорідності подрібнення коренеплодів знаходиться від 36 до 85%. Результати досліджень є подальшим кроком із розроблення методології обгрунтування параметрів робочих органів і режимів роботи шнекових механізмів. In the general structure of livestock products manufacturing up to 50 ... 70% of all costs are accounted for the share of preparation of various juicy forages from root crops. Screw conveyors are widely used in the agrarian production sector for moving, mixing, dosing products, etc. Improvement of the existing structures of screw conveyors and substantiation of their rational parameters and operating modes are important scientific tasks. The objective of the investigation is to increase (expand) the functional abilities of technological operations of screw conveyors by developing the combination of operating elements that ensure the simultaneous shredding and movement of roots in the process of their preparation and processing on juicy feed. The main objectives of the research, which ensure the implementation of the stated goal, is to prove the parameters of the combined working body screw conveyor-shredder, which is used in the processing lines of roots. The research results are the further steps in developing the methodology for justifying the parameters of operatiing bodies and modes of screw mechanisms operation. |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30543 |
ISSN: | 2522-4433 |
Copyright owner: | © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2019 |
Content type: | Article |
出現コレクション: | Вісник ТНТУ, 2019, № 2 (94) |
このアイテムのファイル:
ファイル | 記述 | サイズ | フォーマット | |
---|---|---|---|---|
TNTUSJ_2019v94n2_Baranovsky_V-Experimental_investigations_80-88.djvu | 542,15 kB | DjVu | 見る/開く | |
TNTUSJ_2019v94n2_Baranovsky_V-Experimental_investigations_80-88.pdf | 4,2 MB | Adobe PDF | 見る/開く | |
TNTUSJ_2019v94n2_Baranovsky_V-Experimental_investigations_80-88__COVER.png | 1,17 MB | image/png | 見る/開く |
このリポジトリに保管されているアイテムはすべて著作権により保護されています。