Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30543

Назва: Експериментальні дослідження коефіцієнта однорідності подрібнених частин коренеплодів
Інші назви: Experimental investigations of the homogeneity coefficient of root crops crushed particles
Автори: Барановський, Віктор
Грицай, Юрій
Мариненко, Сергій Юрійович
Baranovsky, Viktor
Gritsay, Yury
Marinenko, Serhii
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, Україна
Ternopil Ivan Puluj National Technical University, Ternopil, Ukraine
Бібліографічний опис: Барановський В. Експериментальні дослідження коефіцієнта однорідності подрібнених частин коренеплодів / Віктор Барановський, Юрій Грицай, Сергій Мариненко // Вісник ТНТУ. — Т. : ТНТУ, 2019. — Том 94. — № 2. — С. 80–88. — (Машинобудування, автоматизація виробництва та процеси механічної обробки).
Bibliographic description: Baranovsky V., Gritsay Y., Marinenko S. (2019) Eksperymentalni doslidzhennia koefitsiienta odnoridnosti podribnenykh chastyn koreneplodiv [Experimental investigations of the homogeneity coefficient of root crops crushed particles]. Scientific Journal of TNTU (Tern.), vol. 94, no 2, pp. 80-88 [in Ukrainian].
Є частиною видання: Вісник Тернопільського національного технічного університету, 2 (94), 2019
Scientific Journal of the Ternopil National Technical University, 2 (94), 2019
Журнал/збірник: Вісник Тернопільського національного технічного університету
Випуск/№ : 2
Том: 94
Дата публікації: 25-чер-2019
Дата подання: 3-лис-2019
Дата внесення: 17-січ-2020
Видавництво: ТНТУ
TNTU
Місце видання, проведення: Тернопіль
Ternopil
DOI: https://doi.org/10.33108/visnyk_tntu2019.02.080
УДК: 631.361.8
Теми: робочий орган
Г-подібний ніж
спіральний виток
план-матриця
діаметр
частота обертання
working body
Г-shaped knife
spiral turn
plan-matrix
diameter
rotational frequency
Кількість сторінок: 9
Діапазон сторінок: 80-88
Початкова сторінка: 80
Кінцева сторінка: 88
Короткий огляд (реферат): У загальній структурі виробництва продукції тваринництва до 50…70% усіх витрат припадає на дольову частку приготування різнопланових соковитих кормів з коренеплодів. Шнекові транспортери широко застосовуються в аграрній сфері виробництва для переміщення, змішування, дозування продуктів тощо. Удосконалення існуючих конструкцій шнекових транспортерів і обгрунтування їх раціональних параметрів і режимів роботи є актуальним науковим завданням. Метою дослідження є підвищення (розширення) функціональних можливостей технологічних операцій шнекових транспортерів шляхом розробки комбінованих робочих органів, які забезпечують одночасне подрібнення та переміщення коренеплодів у процесі їх підготовки та переробки на соковиті корми. Основними задачами дослідження, які забезпечують реалізацію сформульованої мети, є обгрунтування параметрів комбінованого робочого органу шнекового транспортера-подрібнювача, який застосовується у технологічних лініях переробки коренеплодів. За результатами проведених експериментальних досліджень отримано рівняння регресії коефіцієнта однорідності подрібнених частин коренеплодів комбінованим шнековим транспортером-подрібнювачем, яке характеризує характер зміни параметра оптимізації залежно від кількості установлених Г-подібни х ножів-подрібнювачів на одному спіральному витку шнека, частоти обертання шнека та робочої довжини шнека. На основі аналізу побудованих поверхонь відгуку та їх двомірних перерізів зміни коефіцієнта однорідності подрібнення коренеплодів шнековим транспортером-подрібнювачем встановлено, що основний масив апроксимованих значень коефіцієнта однорідності подрібнення коренеплодів знаходиться від 36 до 85%. Результати досліджень є подальшим кроком із розроблення методології обгрунтування параметрів робочих органів і режимів роботи шнекових механізмів.
In the general structure of livestock products manufacturing up to 50 ... 70% of all costs are accounted for the share of preparation of various juicy forages from root crops. Screw conveyors are widely used in the agrarian production sector for moving, mixing, dosing products, etc. Improvement of the existing structures of screw conveyors and substantiation of their rational parameters and operating modes are important scientific tasks. The objective of the investigation is to increase (expand) the functional abilities of technological operations of screw conveyors by developing the combination of operating elements that ensure the simultaneous shredding and movement of roots in the process of their preparation and processing on juicy feed. The main objectives of the research, which ensure the implementation of the stated goal, is to prove the parameters of the combined working body screw conveyor-shredder, which is used in the processing lines of roots. The research results are the further steps in developing the methodology for justifying the parameters of operatiing bodies and modes of screw mechanisms operation.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30543
ISSN: 2522-4433
Власник авторського права: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2019
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНТУ, 2019, № 2 (94)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.