Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30501
Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorКравець, Олег Ігорович-
dc.contributor.authorВаверчак, Андрій Степанович-
dc.date.accessioned2020-01-16T09:27:31Z-
dc.date.available2020-01-16T09:27:31Z-
dc.date.issued2019-12-
dc.identifier.citationВаверчак А.С. Розроблення заходів із зниження енергоємності сушіння зерна на барабанній сушарці марки СЗСБ-8А із дослідженням процесу теплообміну : автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „133 — галузеве машинобудування“/ А.С. Ваверчак. — Тернопіль: ТНТУ, 2019 РІК. — 87 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30501-
dc.descriptionДипломна робота присвячена зниженню енергоємності процесу сушіння зерна пшениці. Проведено дослідження теплообміну, що відбувається між матеріалом та сушильним агентом при роботі барабанної сушарки. Встановлено дисперсний складу зерна пшениці. Здійснено моделювання переміщення зерна пшениці під час його сушінні у барабані сушарки. Досягнуто зниження енергоємності процесу сушіння зерна на барабанній сушарці за рахунок встановлення раціонального значення швидкості руху гарячого повітря.uk_UA
dc.description.abstractВаверчак А.С. Розроблення заходів із зниження енергоємності сушіння зерна на барабанній сушарці марки СЗСБ-8А із дослідженням процесу теплообміну. Дипломна робота магістра за спеціальністю 133 Галузеве машинобудування. Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, 2019. Дипломна робота присвячена зниженню енергоємності процесу сушіння зерна пшениці. Проведено дослідження теплообміну, що відбувається між матеріалом та сушильним агентом при роботі барабанної сушарки. Встановлено дисперсний складу зерна пшениці. Здійснено моделювання переміщення зерна пшениці під час його сушінні у барабані сушарки. Досягнуто зниження енергоємності процесу сушіння зерна на барабанній сушарці за рахунок встановлення раціонального значення швидкості руху гарячого повітря.uk_UA
dc.description.tableofcontentsУ вступі висвітлено стан проблеми, обґрунтовано актуальність проведення досліджень. В розділі «Огляд сучасного стану обладнання для сушіння. Аналіз об’єкту дослідження, вибір основних напрямків дослідження» проведено аналіз сучасного стану обладнання для сушіння. Визначено мету роботи та завдання, сформульовано практичне значення отриманих результатів. В розділі «Методи досліджень та математичного моделювання» представлено методи досліджень, що використовувалися при виконанні дипломної роботи. В розділі «Дослідження тепло-масообміну під час роботи барабанної сушарки» представлено результати дослідження дисперсного складу продукту сушіння – зерна пшениці. Досліджено зміну температури сушильного агенту та матеріалу по довжині барабану сушарки при прямотечійній компоновці (рис. 1). Рисунок 1. Зміна температури сушильного агенту та зерна пшениці по довжині барабанної сушарки Встановлено залежність швидкості сушіння від тривалості процесу. Наведено результати моделювання переміщення зерна пшениці під час його сушінні у барабані сушарки (рис. 2). Рисунок 2. Модель переміщення зерна пшениці у барабані сушарки Отримані результати дозволили встановити раціональні, з точки зору зниження енергоємності, значення швидкості руху сушильного агенту. В розділі «Розрахунок та конструювання барабанної сушарки» наведено результати розрахунку та конструювання барабанної сушарки. В розділі «Спеціальна частина» описано прикладне програмне забезпечення, яке використовували для вирішення задач дипломної роботи, наведено методику аналізу даних, побудови графіків та діаграм засобами комп’ютерних технологій. В розділі «Організаційно-економічна частина» розглянуто організацію процесу сушіння зерна та розраховано економічний ефект від запропонованих в роботі рішень. В розділі «Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях» проаналізовано умови праці у харчовій галузі за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, розглянуто сучасні заходи першочергових напрямків поліпшення стану виробничого середовища, зменшення важкості та напруженості трудовогo процесу. Описано послідовність планування заходів з питань цивільного захисту на підприємствах харчової та переробної промисловості. Розглянуто зони ураження під час техногенних вибухів та методи розрахунку характеристик зон ураження. У розділі «Екологія» описано можливі забруднення атмосфери та гідросфери в результаті сушіння зерна. Графічна частина дипломної роботи складається із наступних листів формату А1: технологічна схема сушіння зерна; Барабанна сушарки. Загальний вигляд; опорна станція. складальне креслення; привід сушарки. складальне креслення; циклонний пиловловлювач; гранулометричний склад зерна; зміна вологості зерна та сушильного агенту при переміщенні вздовж барабану; зміна швидкості сушіння по вздовж барабану; моделювання переміщення зерна пшениці під час його сушінні у барабані сушарки; залежність вологості зерна від швидкості руху сушильного агенту.uk_UA
dc.format.extent87-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТНТУuk_UA
dc.subject133uk_UA
dc.subjectгалузеве машинобудуванняuk_UA
dc.subjectбарабанна сушарка, вологість, сушінняuk_UA
dc.titleРозроблення заходів із зниження енергоємності сушіння зерна на барабанній сушарці марки СЗСБ-8А із дослідженням процесу теплообмінуuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Ваверчак Андрій Степанович, 2019uk_UA
dc.coverage.placenameТНТУuk_UA
dc.subject.udc637.3uk_UA
dc.relation.references1. Кирпа М. Технологія післязбиральної обробки та сушіння зерна / М. Кирпа // Пропозиція - Головний журнал з питань агробізнесу. – 2017. – Режим доступу: https://propozitsiya.com/ua/tehnologiya-pislyazbiralnoyi-obrobki-ta-sushinnya-zerna. 2. Кармелюк Г. І. Теорія ймовірностей та математична статистика: посібник з розв’язування задач. / Г. І. Кармелюк – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 576с. 3. Чубик Н. А. Справочник по теплофизическим характеристикам пищевых продуктов и полуфабрикатов / Н. А. Чубик, Л. Н Маслов. – М: Пищевая промышленность, 1970. – 184с. 4. 5. Шинкарик М.М. Аналіз гранулометричного складу білкової дисперсної фази / М.М. Шинкарик, О.І. Кравець // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. – 2011. – Т. 2,№ 40. – С. 266-269 5. Гинзбург А. С. Сушка пищевых продуктов. – М.: Пищепромиздат, 1960. – 683 с 6. Васійчук В.О. Основи цивільного захисту. Навч. посібник / В.О. Васійчук, В.Є Гончарук, С.І. Качан, С.М. Мохняк. - Львів: Видавництво НУ "ЛП", 2010. - 417с. 7. Запольський А.К., Українець А.І. Екологізація харчових виробництв: Підручник.-К: Вища школа, 2005.-433 с. 8. Мостенська Т. Г. Екологічні загрози при виробництві харчових продуктів // Екологічні проблеми. – 2015. № 3. – С.93-99. 9. Кошицька Н.А., Фещенко В.П. Екологічні аспекти переробки ріпаку // Вісник ЖНАЕУ. – 2011. – № 1(28). – С. 436–440. 10. Кравець О.І.. Дослідження теплообміну між матеріалом та сушильним агентом при роботі барабанної сушарки / О.І. Кравець, А.С. Ваверчак // Матеріали VІІІ Міжнародної науково-технічної конференції молодих учених та студентів – 2019. – 218с.uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Vyskytuje se v kolekcích:133 — галузеве машинобудування

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
ДР Ваверчак.pdfВаверчак А.С. Розроблення заходів із зниження енергоємності сушіння зерна на барабанній сушарці марки СЗСБ-8А із дослідженням процесу теплообміну.2,52 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
autoreferat_Vaverchak.pdf352,38 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

Nástroje administrátora