Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29816
Назва: Засоби моніторингу та управління елементами ІоТ
Інші назви: ІоТ components monitoring and control facilities
Автори: Цюприк, Богдан Ігорович
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України, Тернопіль, Україна
Бібліографічний опис: Цюприк Б.І. Засоби моніторингу та управління елементами ІоТ: автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю 123 – Комп’ютерна інженерія / Б.І. Цюприк: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя – Тернопіль: ТНТУ, 2019. – 9 с.
Bibliographic description: Tsiupryk B. IoT components monitoring and control facilities: abstract of master’s thesis on speciality 123 – Computer Engineering / B. Tsiupryk: Ternopil Ivan Puluj National Technical University – Ternopil: TNTU, 2019 – 9 p.
Дата публікації: 26-гру-2019
Дата подання: 26-гру-2019
Дата внесення: 26-гру-2019
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України, Тернопіль, Україна
Науковий керівник: Ясній, Олег Петрович
Члени комітету: Крамар, Олександр Іванович
УДК: 004.9
Теми: 123
комп’ютерна інженерія
ІНТЕРНЕТ РЕЧЕЙ
ДАВАЧІ
СЕНСОРИ
INTERNET OF THINGS
RASPBERRY PI
DOMOTICZ
МОНІТОРИНГ ЕЛЕМЕНТІВ
JAVA
Кількість сторінок: 9
Короткий огляд (реферат): Мета роботи полягає у досліджені та розробці системи керування засобами моніторингу та управління елементами IoT. У дипломній роботі проведено компаративний аналіз сучасних протоколів передачі даних та засобів моніторингу та керування елементами інтернету речей, що дало змогу обгрунтувати на основі кількісних та якісних показників найбільш ефективні з них та дозволило виявити недоліки та переваги, що потрібно вирішити при розробці своєї систем. Серед множини апаратних засобів для розгортання системи моніторингу та управління елементами інтернету речей обгрунтовано переваги використання одноплатних комп’ютерів, як найбільш ефективних для систем моніторингу та керування елементами інтернету речей. Проаналізовано протоколи та методи, що використовуються для передавання інформації в мережі інтернету речей, що дало змогу виявити позитивні та негативні якості кожного з протоколів, та обрати оптимальні для створення мережі. досліджено систему Domoticz, та її програмний інтерфейс, що лягли в основу розроблюваної системи моніторингу та управління елементами інтернету речей. На основі системи з допомогою мови програмування Java та фреймворку Spring Boot, розроблено систему, що дозволяє з декількох віддалених один від одного місць, спостерігати та керувати елементами інтернету речей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29816
Перелік літератури: Ясній О.П., Цюприк Б.І. Протокол MQTT в IoT. Ⅷ Міжнародна науково–технічна конференція молодих учених та студентів «Актуальні задачі сучасних технологій» 27 – 28 листопада 2019 р.: тези доп. – Тернопіль, 2019. – С.113.
Цюприк Б.І., Ясній О.П. Безпека мережі інтернету речей. Ⅶ науково–технічна конференція «Інформаційні моделі, системи та технології» 11 – 12 грудня 2019 р.: тези доп. – Тернопіль, 2019. – С.142.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:123 — комп’ютерна інженерія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
автореферат.docx (1).pdf132,65 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Диплом з додатками .pdf3,83 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора