Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29775
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.advisorКарташов, Віталій Вікторович-
dc.contributor.authorПертак, Юрій Вікторович-
dc.contributor.authorPertak, Yuriien
dc.date.accessioned2019-12-25T13:57:20Z-
dc.date.available2019-12-25T13:57:20Z-
dc.date.issued2019-12-26-
dc.date.submitted2019-12-21-
dc.identifier.citationПертак Ю.В. Розробка та дослідження автоматизованої системи термічної обробки харчових продуктів : дипломна робота магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“/ Ю.В.Пертак — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 84 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29775-
dc.descriptionРоботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 26 грудня 2019 р. о 12 .30 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 45 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 401uk_UA
dc.description.abstractПертак Ю.В. Розробка та дослідження автоматизованої системи термічної обробки харчових продуктів. 151 – автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2019. В роботі було розроблено автоматизовану систему термічної обробки харчових продуктів, зокрема м’ясних виробів. Систему реалізовано на базі програмованого логічного контролера ОВЕН з використанням додаткових модулів вводу виводу. Для оптимізації процесу термічної обробки було розглянуто методи регуляції температурних параметрів при нагріванні повітрям, інфрачервоним випромінювання та парою. Pertak Y.V. Development and research of automated system of food heat treatment. 151 - Automation and computer integrated technologies. - Ivan Puliuyi Ternopil National Technical University. - Ternopil, 2019. An automated system of heat treatment of food products, including meat products, was developed. The system is implemented on the basis of the programmable logic controller ARIES with the use of additional modules of output of output. In order to optimize the heat treatment process, the methods of regulating temperature parameters when heated by air, infrared radiation, and steam were considered.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 7 1.1. Історія розвитку виробництва ковбас 7 1.2. Стан сировинної бази України 10 1.3. Термічна обробка ковбасних виробів 11 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 17 2.1. Мета теплової обробки 17 2.1 Зміна білків м'яса під час нагрівання 17 2.2 Зміна жиру при нагріванні м’яса 24 2.3 Зміна в екстрактивах 26 2.4 Зміни вітамінів при обробці м’яса 28 2.5 Зміна здатності утримувати воду 29 3 КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА 32 3.1 Автоматизація сушильного пристрою 32 3.2 Розробка системи автоматичного регулювання 37 4 НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 50 4.1. Опис дослідження обробки полікомпонентних 50 5. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 57 5.1 Передача інформації від джерела до ПЛК по протоколу RS-485 57 5.2. Передача інформації від джерела до ПЛК по протоколу MODBUS 64 6. ОБГРУНТУВАННЯ-ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ 68 6.1. Розрахунок затрат на заробітну плату розробниуів системи 68 6.2. Розрахунок ціни розробки і економічна ефективність від використання програмного продукту 72 7 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 75 7.1 Організація охорони праці при роботі з системою управління 75 8 ЕКОЛОГІЯ 76 8.1 Вимоги до приміщень для експлуатації моніторів і ПЕОМ. Шляхи дотримання цих вимог. 76 8.2. Добування електроенергії за рахунок спалювання мінерального палива. Забруднення довкілля при цьому та шляхи його зменшення. 77 ОСНОВНІ ВИСНОВКИ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ 82 БІБЛІОГРАФІЯ 83uk_UA
dc.format.extent84-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопіль, ТНТУuk_UA
dc.subject151uk_UA
dc.subjectавтоматизація та комп’ютерно-інтегровані технологіїuk_UA
dc.subjectпродуктиuk_UA
dc.subjectтермічна обробкаuk_UA
dc.subjectавтоматизована системаuk_UA
dc.subjectкеруванняuk_UA
dc.subjectproductsen
dc.subjectheat treatmenten
dc.subjectautomated systemen
dc.subjectcontrolsen
dc.titleРозробка та дослідження автоматизованої системи термічної обробки харчових продуктівuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment and research of automated system of food heat treatment.en
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Пертак Ю.В., 2019uk_UA
dc.contributor.committeeMemberМихайлишин, Роман Ігоровичuk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc637.5(06)uk_UA
dc.relation.references1. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 1. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-8052 від 28.05.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2013. – 256 с. 2. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 2. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-11650 від 16.07.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2014. – 312 с. 3. Микитишин А.Г., Митник, П.Д. Стухляк. Комплексна безпека інформаційних мережевих систем: навчальний посібник – Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. – 256 с. 4. Микитишин А.Г., Митник М.М., Стухляк П.Д. Телекомунікаційні системи та мережі : навчальний посібник для студентів спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017 – 384 с. 5. https://cyberleninka.ru/article/n/avtomatizatsiya-tehnologicheskogo-protsessa-termicheskoy-obrabotki-syrya-v-pischevoy-promyshlennosti-na-primere-malogabaritnoy/viewer 6. Вотинов М. В., Маслов А. А. Систематизация требований, предъявляемых к системам автоматического управления сушильными установками // Наука и образование 2011: Междунар. науч.-техн. конф. Мурманск, 2012, 15-25 с. 7. http://uadoc.zavantag.com/text/18321/index-1.html. 8. https://studfile.net/preview/4000664/. 9. https://otherreferats.allbest.ru/cookery/d00420710.html. 10. https://www.fundamental-research.ru/ru/article/view?id=32270. 11. Родионова Н.С., Гачеу Л., Попов Е.С., Бахтина Т.И. Исследование процесса тепловой обработки предварительно вакуумированных пищевых систем на основе растительного и животного сырья // Фундаментальные исследования. – 2013. – № 10-2. – С. 288-293uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Koleksiyonlarda Görünür:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, 174 Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
dyplom_Pertak_Y_2019.pdfДипломна робота2,26 MBAdobe PDFGöster/Aç
avtoreferat_Pertak_Y_2019.pdfАвтореферат252,1 kBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları