Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29733
Назва: Розробка та дослідження автоматизованої системи керування технологічним процесом виробництва томатного соку
Інші назви: Development and study of an automated system for tomato juice production process
Автори: Рудакевич, Наталя Григорівна
Пахолок, Надія Юріївна
Rudakevich, Natalia
Pakholok, Nadiya
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Рудакевич Н.Г. Пахолок Н.Ю. Розробка та дослідження автоматизованої системи керування технологічним процесом виробництва томатного соку : дипломна робота магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“/ Н.Г.Рудакевич ,Н.Ю.Пахолок . — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 138с.
Дата публікації: 24-гру-2019
Дата подання: 20-гру-2019
Дата внесення: 24-гру-2019
Видавництво: Тернопіль, ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Микитишин, Андрій Григорович
Члени комітету: Савків, Володимир Богданович
УДК: 664.64
Теми: 151
автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
сік
система
алгоритм
давач
juice
system
algorithm
sensors
Діапазон сторінок: 138
Короткий огляд (реферат): Рудакевич Н.Г., Пахолок Н.Ю. Розробка та дослідження автоматизованої системи керування технологічним процесом виробництва томатного соку. 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2019. Здійснено розробку та дослідження автоматизованої системи керування технологічним процесом виробництва томатного соку. Rudakevich N.G., Pakholok N.Yu. Development and research of automated control system for technological process of tomato juice production. 151 «Automation and Computer-Integrated Technologies». – Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University. – Ternopil, 2019. The development and research of the automated control system of the heat exchanger in the manufacture of tomato juice has been carried out.
Опис: Роботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 24 грудня 2019 р. о 12 .30 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 45 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 401
Зміст: ВСТУП 8 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 10 1.1. Аналіз відомих технічних рішень з питань автоматизації керування технологічним процесом 10 1.2. Обґрунтування актуальності модернізації системи керування i вибраного напрямку розробки 21 2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 23 2.1. Загальна характеристика продукції, сировини та напівфабрикатів 23 2.2. Стадії технологічного процесу 25 2.3. Будова та принцип дії лінії 25 2.4. Параметри технологічного процесу виготовлення томатного соку 28 2.5. Вимоги до автоматизованої системи керування технологічним процесом виготовлення томатного соку 29 2.6. Визначення керованих параметрів технологічного процесу 30 2.7. Визначення частини технологічного процесу для автоматизації 32 2.8. Аналіз напрямку автоматизації технологічного процесу виготовлення томатного соку 33 3. КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА 35 3.1. Обґрунтування вибору функціональної схеми автоматизованої системи керування 35 3.2. Обґрунтування вибору технічних засобів автоматизації 39 3.2.1. Вибір давачів 39 3.2.2. Вибір виконавчих механізмів і регулюючих органів 43 3.2.3. Вибір контролерів 44 3.3. Специфікація засобів контролю і керування 56 3.4. Обґрунтування вибору і опис принципових схем автоматизації 57 3.4.1. Блок живлення 57 3.4.2. Блок дробарки-сім’явідділювача 59 3.5. Обґрунтування вибору щитів, пультів, і монтажу засобів автоматизації 60 4. НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 63 4.1. Визначення передаточної функції 63 4.2. Визначення стійкості системи згідно критерію Найквіста 68 4.3. Визначення стійкості за критерієм Михайлова 72 4.4. Побудова логарифмічних характеристик 73 5. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 76 5.1. Розробка алгоритму функціонування контролера 76 5.2. Розробка керуючої програми 77 5.3. Розробка проекту керування технологічним процесом виготовлення томатного соку в SCADA-системі Genesis 32 87 6. ОБГРУНТУВАННЯ ЕКОНОМЧІНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ 95 6.1. Техніко-економічне обґрунтування проектованого варіанту 95 6.2. Розрахунок капітальних вкладень на реалізацію проекту автоматизації 95 6.3. Розрахунок витрат на оплату праці за проектом автоматизації 98 6.4. Розрахунок виробничої собівартості програми випуску за проектом автоматизації 102 6.5. Розрахунок основних техніко-економічних показників проекту автоматизації 108 7. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 111 7.1. Організаційні заходи та інженерні рішення, спрямовані на покращення умов і безпеки праці 111 7.2. Розрахунок системи захисного заземлення 122 7.3. Безпека в надзвичайних ситуаціях 124 8. ЕКОЛОГІЯ 130 8.1. Актуальність охорони навколишнього середовища 130 8.2. Негативний вплив персональних комп’ютерів на життєдіяльність людини 131 8.3. Заходи по усуненню негативного впливу ПК на життєдіяльність людини 133 ВИСНОВКИ 138 ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ 139
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29733
Власник авторського права: © Рудакевич Н.Г. Пахолок Н.Ю., 2019
Перелік літератури: 1. Проектирование, монтаж и эксплуатация систем пищевой промышленности /В. Г. Тригуб, А. П. Ладанюк, Л. Н. Плужников/ - М.: ВО Агропромиздат, 1991. 368с. 2. Автоматизация технологических процессов пищевых производств. Под ред. Е. Б. Карпина – М.: Агропромиздат, 1985. 368с. 3. Емельянов А. И., Капник О. В. “Проектирование автоматизированных систем управления технологическими процессами ”, Изд. 2-е, перероб. и допол. М.: Энергия, 1974. 500с. 4. Справочник. Промышленные приборы и средства автоматизации / Под ред. Черепкова В.В. - М.: Машиностроение, 1987. - 847 с. 5. Чистяков B.C. Краткий справочник по техническим измерениям. - М.: Энергоиздат, 1990. - 320 с. 6. Наладка средств измерений и систем технологического контроля: Справочное пособие / А.С. Клюев, Д.М. Пин и др. Под ред. А.С. Клюева. - М.: Энергоатомиздат, 1990. - 400 с. 7. Наладка средств автоматизации и автоматических систем регулирования: Справочное пособие/А.С. Клюев, А.Т. Лебедев, С.А. Клюев, А.Г. Товарнов/Под ред. А.С. Клюева - М.: Энергоатомиздат, 1989. - 368 с. 8. Чистяков С.Ф. Проектирование, монтаж и эксплуатация систем управления теплотехническими объектами. - М.: Энергия, 1980. - 280 с. 9. В.Г. Тригуб, А.П. Ладанюк, Л.Н. Плужников.Проектирование, монтаж и эксплуатация средств автоматизации в пищевой промышленности. - М.: ВО Агропромиздат, 1991. - 352 с. 10. ГОСТ 2.782-68. Насосы и двигатели гидравлические и пневматические.-М.: Издательство стандартов, 1982. - 13 с. 11. ГОСТ 2.785-70. Обозначения условные графические. Арматура трубопроводная. - М.: Издательство стандартов, 1970. 12. ГОСТ 2.784-70. Обозначения условные графические. Элементы трубопроводов.- М.: Издательство стандартов, 1982. 13. ГОСТ 2.789-74. Аппараты теплообменные. - М.: Издательство стандартов, 1974. 14. ГОСТ 14202-69. Условные цифровые обозначения жидкостей, газов и материалов, транспортируемых по трубопроводам. - М.: Издательство стандартов, 1987. 15. ГОСТ 2.781-68.Аппаратура распределительная и регулирующая гидравлическая и пневматическая. - М. издательство стандартов, 1987. 16. Автоматизация технологических процессов пищевых производств. Под ред. Е.Б. Карпина. - М.: Агропромиздат, 1985. - 536 с. 17. Щити і пульти систем автоматизації технологічних процесів. Особливості примінення. Посібник до ОСТ 36.13 - 90 РМЗ - 82 - 90. 19. Методичні вказівки до виконання курсової роботи з організації, планування і управління приладобудівного виробництва та організаційно-економічної частини дипломних проектів конструкторського характеру / Д.А.Штефанич, О.Я. Галущак, Тернопіль,1996. - 40с. 20. Безпека життєдіяльності / За ред. Я.Бедрія. – Львів: Афіша, 1998, – 275с. 21. Депутат О.П., Коваленко А.С., Мужик А.М. “Цивільна оборона”, Львів: “Афіша”, 2000 р. 22. Кучерявий В.П. Екологія. – Львів: Світ, 2001 – 500с. 23. Лапін В.М., “Безпека життєдіяльності” – Львів; ЛБК НБУ; Київ: Знання, 2000, - 188с. 24. Пістун І.П., “Безпека життєдіяльності” – Суми: Університетська книга, 2000, - 302с.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Rudakevich_N_ Pakholok_N_2019.pdfДипломна робота1,79 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
avtoreferat_Rudakevich_N_ Pakholok_N_2019.pdfАвтореферат287,02 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора